Sistemul de rating al comentariilor pe Gandeste.org – „spart” de postaci profesionisti organizati (edu)

postaci profesionisti platiti cu misiune sistem rating comentarii site-ul gandeste.org emil moise impotriva orei de religie in scoli 1Există în mediul online din România și din lume niște persoane care au misiune și/sau sunt plătite pentru a posta anumite comentarii pro sau contra la diferite articole/știri/informații de pe internet sau în diferite situații în mediul virtual. Aceștia pot fi considerați „postaci profesioniști”. Am mai scris despre ei pe blog, cel mai frumos s-a văzut cum s-au activat în 2011, când Ministerul Mediului a lansat o consultare publică cu privire la proiectul minier Roșia Montană. Din păcate, listele cu comentarii favorabile proiectului RM nu se mai găsesc pe site-ul ministerului, ca s-a reorganizat și adio. Dar le-am găsit pe site-ul RMGC, la secțiunea asta, link direct AICI. În timp ce mii de comentarii lăsate de români erau de bun simț ÎMPOTRIVA proiectului criminal al RMGC, au existat și zeci de comentarii ale postacilor profesioniști, care o țineau una și bună cu aceleași mesaje de lemn și majoritatea anti-UNESCO, că ce să caute RM în UNESCO – era la vremea aia la modă ideea cu RM în UNESCO. E imposibil ca niște oameni de bună credință, care cred sincer în utilitatea proiectului, să scoată din capul lor, pe gură, aceleași mesaje :).

Ieri, uitându-mă peste ultimele articole postate pe gandeste.org, am dat și peste unul legat de Emil Moise – un nimeni pe planetă despre care n-a auzit nimeni, dar un tip foarte înverșunat împotriva Religiei în Școală, care a apărut mult pe la TV în ultima perioadă, supărat, atacat, pornit împotriva Bisericii și a religiei în Școli. Site-ul Gândește a postat o biografie a acestui individ (Cine este militantul Emil Moise, adversarul înverșunat al religiei ortodoxe) – cu detalii despre cine este nenea ăsta, ce-a studiat, pe unde, când, ce-a făcut etc – un CV destul de bogat, ca să vedem cu cine avem de-a face. Ce este interesant este modul în care comentariile NEfavorabile acestui individ au fost cenzurate prin acțiunea organizată a postacilor profesioniști. Detalii în continuare:

Site-ul gandeste.org are de ceva ani un sistem de rating al comentariilor de către vizitatori. Tu intri, ca vizitator pe site, lași un comentariu. Dacă nu știu câți alți vizitatori acordă un „calificativ” negativ comentariului tău (apăsând pe un icon cu „thumbs down”), acesta este ascuns automat pentru a nu mai fi vizibil și altor vizitatori, fiind considerat un comentariu prea PROST/RĂU-INTENȚIONAT/JIGNITOR etc. Comentariul poate fi însă văzut de cei care insistă să îl vadă, apăsând pe „click here to see”. Dacă o să intrați pe articol, o să vedeți la secțiunea de comentarii faptul că părerile CONTRA acestui individ au fost notate negativ de 20-30 de persoane, și astfel au fost ascunse automat de Sistemul de rating, iar singurele păreri care au rămas vizibile sunt cele favorabile lui Emil Moise, notate, desigur, pozitiv.

Este prima oară când văd acest lucru întâmplându-se pe Gândește.org (poate s-a mai întâmplat, nu știu), și este după părerea mea o activitate organizată a postacilor profesioniști – pur și simplu și-au stabilit un plan: intrăm toți pe articol, dăm rating negativ comentariilor nefavorabile ca să dispară automat, și lăsăm noi comentarii favorabile, pe care ni le notăm, tot noi, pozitiv. Rezultatul îl puteți vedea și în capturile de mai jos (am apăsat eu pe „click here to see” ca să se vadă și comentariile ascunse):

De ce oare s-au activat postacii profesioniști ai mafiei anti-românești la un banal articol precum acesta? Pentru că mafia își păzește probabil „odrasla”. Te costă ceva TIMP (că ei n-au probleme cu banii), să „crești” un astfel de propagandist precum Emil Moise. Și atunci, el trebuie protejat, trebuie menținută aura de om care vrea libertăți cetățenești sau cine știe ce alt bla bla dăsta, nu trebuie, doamne ferește, să i se pună o ștampilă în frunte ca „unul care luptă împotriva valorilor morale ale poporului român”. Oameni precum Emil Moise, care să aibă discurs, pasiune împotriva elementelor care definesc românismul (cum ar fi credința ortodoxă și biserica strămoșească), să fie înverșunați etc, nu se găsesc pe toate drumurile. Odată ajuns la nivelul ăsta, la care poate fi folosit pe la TV pentru manipulat mase de români, el este valoros. Și atunci, el trebuie apărat. Și atunci – s-au activat postacii profesioniști în mediul online. Un alt exemplu de manipulator de mase este Claudiu Crăciun – și în el s-au investit ani de studii și pregătire, a fost folosit la greu în marșurile RM din 2013, și degeaba, poporul l-a sesizat ca un impostor anti-român. Îl vedem și în poza asta susținând mizeria de marș gay alături de alt anti-român manipulator de mase – Remus Cernea:

marsul diversitatii 2011 claudiu craciun remus cernea gay anti romani romanism

Treaba cu comentariile de la articolul cu Emil Moise putea fi rezolvată în 2 timp și 3 mișcări de oamenii de bună credință, DACĂ erau și ei organizați. Era suficient să fie 50 de oameni care să întoarcă ratingul comentariilor. Dar…de aici se vede de ce are mafia SUCCES in România și în lume: pentru că MAFIA este foarte bine organizată iar noi NU suntem și NU facem opoziție de niciun fel acțiunilor lor anti-românești.

Emilian, 11 martie 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Update: Alte articole despre postacii profesioniști:

http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=102810 – Serviciul de Propaganda RMGC pe Hotnews

postaci profesionisti pro rmgc proiect rosia montana comentarii platite acelasi ip adrese mail diferitehttp://www.romaniacurata.ro/cu-cat-si-cum-erau-platiti-postacii-elenei-udrea-si-ai-pdl-si-cine-ii-coordona-gala-bute-scoate-la-iveala-inca-o-mizerie-uriasa-a-politicii-romanesti/   –  Fragment din interogatoriul Elenei Udrea la DNA: Procuror: Primeaţi de la Cristi Călugăru o situaţie detaliată lunar cu numărul de comentarii ale postacilor şi cu sumele plătite acestora? Elena Udrea: Posibil da, dar nu stăteam să le citesc având în vedere că erau mii de comentarii. (…) În referatul cu propunerea prelungirii măsurii arestării în cazul Elenei Udrea, procurorii DNA arată că “inculpaţii achitau lunar suma de 3.000 de euro persoanei care a coordonat într-o perioadă echipa de comunicare a organizaţiei PDL Bucureşti, după care s-a ocupat exclusiv de comunicarea publică a inculpatei Udrea Elena Gabriela (…) De asemenea, inculpaţii achitau sume care ajungeau uneori la 10.000 euro lunar unui grup de persoane, pentru care foloseau titulatura «postaci» şi al căror rol era de a posta comentarii sub identităţi fictive pe paginile de internet ale unor ziare sau portaluri de ştiri”.

Advertisements

6 responses to “Sistemul de rating al comentariilor pe Gandeste.org – „spart” de postaci profesionisti organizati (edu)

  1. Treaba este simpla,sa se renunte la ratingul pe comentarii si atunci postacii nu mai pot face nimic!

    • Da, dar în acelaşi timp rămân vizibile mizeriile de comentarii puse de postaci. Solutia ar fi ca oamenii de buna credinta, MULT MAI NUMEROSI decat postacii, sa dea rating la comentarii de fiecare data.

  2. aseara numarul like/unlike era intr-adevar de aprox. 30, azi deja era in jur de 60, deci au mai intrat o data

    • Da, am vazut :) Înseamnă că omu’ ăsta Emil Moise o fi chiar important pentru partea lor de propaganda. Să-l ținem minte și să ne așteptăm să-l mai vedem pe sticlă și peste tot atacând valori românești… :)

  3. Ai dreptate. ‘Betmenii’ aia profesionisti produc spam pe multe site-uri libere unde se poarta discutii relevante.
    Mai grav totusi este ca pe mari site-uri de stiri, la articolele unde s-ar putea demonstra efectiv cu argumente un anume aspect, nu se lasa optiunea de comentarii deloc. In schimb, la toate spam-urile cu dezbracate blonde, comentariile sunt enabled. Aceste site-uri sunt niste inamici ai informarii, ce practica numai propadanda. Un exemplu concret este hotnews.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s