Oamenii au ajuns doar baterii pentru Sistem. Mic rezumat al societății actuale (edu)

mere de la bunica tara sanatoase fara chimicale Oamenii au ajuns doar baterii pentru Sistem. Mic rezumat al societății actuale sistemul in care suntem sclavi muncitoriSistemul e fundamentat pe două principii care-l fac să funcționeze: Controlul și Banii. Ambele sunt structurate pe o matrice piramidal-fractală. Mai sunt unii care, fascinați de filmul Matrix, prognozează în cât timp se va implementa Sistemul. Væ victis ! Sistemul e prezent deja… Insidios, persuasiv, ne-a servit un mod de organizare și de asa-zis trai, care-i clamat ca singurul posibil, și care, chiar dacă nu-i perfect e cel mai bun dintre toate.

Daca odinioară, în negura timpurilor, o ființă umană, mai putea ființa de sine-stătătoare, asumându-și identitatea și mijloacele de trai, în zilele de azi așa ceva este de neconceput, iar unii care au tentative în acest sens sunt anatemizați de Sistem, cu acte în regulă, și condamnați să fie afurisiți de confrații lor, fiind catalogați drept bolunzi, zăluzi și smintiți.

Prunc-uciderea e realizată de Sistem din născare, și chiar mai timpuriu. Înca o baterie pentru Sistem. Un Sistem ce consumă energie din baterii auto-reproducatoare… o utopie realizată! Odată înregistrate și înregimentate în sistem, bateriile trebuie să-l întrețină, prin consum, obediență și generarea (procreerea) de noi baterii.

Detalii în continuare:

Mitul post-decembrist al democrației de piață

Avem libertatea de a alege. Din patru în patru ani. Pe cei care ne vor controla și care ne vor lua banii.

Pentru aceasta se organizează un mare concurs național de Mi-s(s) cel mai frumos! La acest concurs participă cele mai veroase hoaște și cutre, susținute de marii pești ai economiei de piață (globalizată) din spatele lor. Deși teoretic ar putea participa la concurs și o simplă femeie, care-i și frumoasă, și deșteaptă și devreme-acasă, în practică este total improbabil.

Acest concurs, această competiție, necesită mari resurse financiare și tertipuri mesteșugite de ademenire. De ce? Pentru motivele pe care orice femeie le știe, și orice bărbat le simte la buzunar.

Boite, feștite, plastifiate, liposucte, botoxate, siliconate, entităților participante la concurs le sunt permise orice mani-pulări, operații, chiar și cele de schimbare de sex (politic) pentru atingerea titlului de MISS.

Așa cum este statuat de Sistem, odată votat titlul de Miss, poporul se alege cu o metresă, întreținútă, pe care timp de 4 ani trebuie să o suporte în uniune consensuală, deoarece ceea ce Constituția a unit, Cetățeanul nu are voie sa desfacă. Are însă voie (și obligația) să desfacă doar portofelul și să-și plătească vremelnica consoartă, care, ca orice cocótă, plătește taínul mai departe, la pește. Și deasemenea are obligația să nu-i crâcnească la toate fanteziile (legislative), chiar dacă-i irosește bruma de avere și sănătate.

Și alături de o astfel de ibovnică, viata e musai a fi traită la maxim, trai pe vătrai, neneacă… așa că-nglodarea în datorii bancare este o consecință firească…

Și această circotecă, se repetă ciclic, obsedant, exasperant, pe același podium de concurs, cu același liber arbitru de a alege o altă țiitoáre din cele oferite de aceiași pești.

Banul – idolul din centrul Sistemului

Să mă explicitez cu câteva exemple comparative:

Pe vremurile de odinioară, într-o comunitate rurală, doi vecini. Ion și Ianoș.

Într-o zi…

Ion: Hai Ianoș și ajută-mă să-mi sprijin șura că se-mburdă acilea.
Ianoș: Mintenaș. No, Ioane runke droutul eiși legăm bine.
… după ce treaba-i gata ….
Ion: No, amu că gătarăm, hai să luăm o gură de pălincă.
Ianos: Isten áldja meg! (Binecuvântează Doamne!)
Ion: Numa mulțam. Și hie de sănătate!

În alta zi…

Ianoș: Ioane, ajută la mine la surechi!
Ion: Viu amu nită! …
… după ce treaba-i gata …
Ianoș: Köszönöm szépen. (Mulțumesc frumos.) No moșt musai coștolim ce vin avem aici.
(se toarnă în pahare)
Ion: La mulți ani Ianoș!
Ianoș: Egészség! (Sănătate!)

În vremurile mai recente…

Într-o zi…

Mihai: Hai Feri să-mi ajuți să ridic gardul ista.
Feri: Dai la mine 300 lei.
Mihai: Cu 200 nu mi-l faci ?
Feri: 250 că tu vecin la mine.
Mihai: Da facem hârtie, contract prestări servicii, că altfel vin cei de la ITM și dau amendă că lucrezi la negru!
Feri: Facem papir, dai la mine 400, că eu musai dat la stat impozit eiși CAS.
Mihai: Bine, Feri.

… vine ITM in control, amendează pe Mihai 500 lei că nu a asigurat protecția muncii pentru Ianoș, nu i-a dat cizme de cauciuc, cască și mănuși de protecție…

În alta zi…

Feri: Mișu, ajută la mine ducem sacii ăștia sus la pod…
Mihai: Pentru 300 lei te-ajut. Hai 250  că-mi ești vecin….
Feri: Facem papir, nu vrut plătit amendă că tu lucrat la negru!
Mihai: Pai atunci îmi dai 400 că trebuie să plătesc impozit și CAS la stat.
Feri: Jól. (Bine.)

… vine ITM în control, amendează pe Feri cu 500 lei că nu a făcut instructajul PSI…

Exemplele de mai sus le-am localizat în Ardeal, dar se pot extrapola în orice spațiu geografic.

În zilele noastre…

Prin comasarea urbană, entitățile umanoide sunt deposedate de acel spațiu vital numit „gospodărie”, precum și de interacțiunea social-umană, și sunt crescute (asemănător găinilor din zootehnie) în cofraje (baterii) numite blocuri de locuințe.

Chiar și cele care sunt crescute la „casă pe pământ”, aceste case moderne urbane sunt numite „vile rezidențiale”, adică niște cofraje ceva mai spațioase…

În aceste spații urbane, entitățile sunt racordate la Sistem, furnizânduli-se contra-cost utilitățile de strictă necesitate, într-o manieră atent controlată. Pentru a supraviețui în acest spațiu, tot ce au de făcut aceste entități este să-și aloce timpul de viață producerii de bani.

O bună parte din bani se vor consuma pe plata acestor utilități la care sunt racordate, și li se va induce necesitatea de a consuma noi „utilități”, care vor consuma restul de bani. Astfel, penuria de bani va fi perpetuată.

Relationarea reciprocă între entități, empatia, ajutorul, schimbul, trocul, claca, obștea, sunt total dezavuate de Sistem. Pentru orice nevoie a unei entități, Sistemul obligă la folosirea elementelor de tip „firmă”, elemente avizate și controlate de Sistem, un fel de malaxoare de bani, care produc servicii în schimbul bonului fiscal.

În aceste spații, entitățile nu se pot naște fără bani, nu pot trăi fără bani și nu pot muri fără bani!

Am folosit termenul de entitate, deși se consideră că ele sunt ființe umane, deoarece diferența dintre aceste entități și omul ca ființă este ca aceea între merele găsite pe rafturile hypermarketurilor (mari, uniforme, supradimensionate, impecabile ca aspect) și merele aflate pe raftul din cămara bunicii de la țară (mici, pipernicite, dubite pe-alocuri, unele cu viermișori). Primele sunt fade, celelalte sunt înmiresmate. Diferenta este de calitate, nu de cantitate.

Rămâne de vazut dacă în cele din urmă va ieși la iveală și se va autoconștientiza scânteia divină din fiecare ființă umană în parte, sau va predomina spiritul gregar, animalic al entităților crescute în baterii de către Sistem.

Autor: Huza Richard Ovidiu, sursa AICI.

( gregar (DEX 98) – (Despre animale) Care trăiește în grupuri compacte, în turme, cete, cârduri. ◊ Instinct gregar = instinct care determină unele animale să trăiască, să migreze etc. în turme, cete, cârduri. (Fig.) Spirit (sau instinct) gregar = spirit sau instinct care îndeamnă pe unii oameni să se supună orbește, să-și piardă cu totul individualitatea în mijlocul mulțimii din care fac parte. – Din fr. grégaire, lat. gregarius )

……….

Emilian, 3 martie 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s