Conștiința ADN – Dumnezeul din noi?

Conștiința ADN - Dumnezeul din noi activare unirea cu conștiința colectivă a tot ce e viu evolutie creatie evolutie iluminare spiritualaAm găsit pe site-ul constiintaadn.wordpress.com o postare despre o alternativă la interpretarea religioasă a fenomenele din jurul nostru, cu privire la existența omului pe pământ, cu privire la Dumnezeu etc. Un text destul de lung, și destul de „complicat”. Oamenii foarte religioși pot interpreta acest articol ca fiind o „rătăcire”, o blasfemie sau o manipulare cu scopul de a-i direcționa pe oameni, în general și pe creștini, în particular, pe căi greșite. Ceea ce într-adevăr se poate întâmpla – poate ar fi fost mai bine să nu postez pe blog asta? :). (partea a doua a acestui text propune chiar înființarea unei noi religii – vezi la sfârşit). Textul totuși mi s-a părut interesant. Ipoteza aceasta legată de „Conștiința ADN” i-ar putea convinge pe oamenii ne-religioși să-i vadă pe cei din jurul lor ca pe niște frați, să fie mai altruiști, mai buni cu cei din jur, chiar dacă nu cred în ideea de Dumnezeu așa cum fac oamenii religioși. În plus, am nevoie de acest text introductiv de pe site-ul menționat la o postare viitoare despre îmbătrânire, foarte interesantă, găsită pe același site. Citind textul integral, veți găsi și detalii despre yoga, iluminare spirituală, legături neuronale, ego, meme – programe din creierul nostru, personalitate, ce se poate face pentru unirea cu conștiința colectivă a tot ce e viu etc. Redau mai jos doar câteva pasaje, dacă n-au sens, citiți textul integral.

Pasaje din textul Constiinta ADN-ului – sursa minunilor (1 sept 2012):

Din moment ce noi purtam ADN in fiecare celula a noastra, se pare ca purtam in noi si o forma de constiinta separata, superioara, inaccesibila mintii noastre in conditii normale. Este ZEUL din noi, cel care ne-a construit corpul si creierul, caci numai el are toate informatiile necesare crearii noastre. Noi insine, cu mintea noastra, suntem incapabili sa cream ceva, oricat de educati am fi. Nici un om-genetician nu este capabil sa creeze o fiinta vie, pornind de la elementele chimice componente (oxigen, hidrogen, carbon etc.). Numai ADN-ul poate asta!

Ideea de constiinta a ADN-ului inauntrul corpului fiintelor vii explica multe concepte din domeniul religios, care pana acum trebuiau crezute fara dovezi. Constiinta ADN-ului trebuie ca este foarte diferita de constiinta umana obisnuita, in sensul ca este infinit mai cuprinzatoare, mai rapida si, in plus, poate sa fie eterna si sa uneasca toate fiintele vii. Accesul la constiinta ADN-ului din interiorul nostru se face prin stari mentale speciale, obtinute prin relaxare profunda.  In acest fel se realizeaza probabil starea de Yoga, de unire a constiintei individuale cu constiinta colectiva.

Oamenii care sustin ca au ajuns la iluminarea spirituala si care au scris carti sfinte, mai ales in Orient, spun ca acest Dumnezeu pe care oamenii il pot atinge este ființa atotvazatoare si atotcunoscatoare care E IN NOI si care poate fi recunoscuta ca atare prin viziuni spirituale. Si unele scrieri grecesti foarte vechi sustin ca “omul trebuie sa caute ÎN SINE insusi pentru a cunoaste zeii”. Chiar si Iisus Hristos spunea ca Imparatia lui Dumnezeu este ÎNĂUNTRUL NOSTRU (Evanghelia dupa Luca).

Aceasta este, pe scurt, o ipoteza care impaca si uneste toate cele de mai sus: zeitatea sau Dumnezeul despre care povestesc toti profetii si oamenii iluminati este de fapt constiinta ADN-ului care este si in noi, care a creat tot ce e viu pe Pamant si cu care mintea noastra umana poate comunica, in anumite circumstante.

Ne putem usor imagina ca legatura dintre moleculele de ADN creeaza un fel de constiinta (minte constienta) a ADN-ului, asa cum legatura dintre neuronii din creierul nostru creeaza mintea umana constienta.

Dar diferenta dintre cele doua tipuri de constiinta trebuie ca este foarte mare.

Mintea constienta a ADN-ului lucreaza infinit mai rapid decat mintea noastra bazata pe neuroni. Poate de aceea au tot spus iluminatii si profetii ca omul nu-l poate intelege niciodata pe Dumnezeu (constiinta ADN-ului).

Aceasta ipoteza, odata luata drept plauzibila, ne poate ajuta sa intelegem stiintific urmatoarele idei din domeniul credintei:

1. Dumnezeu (constiinta ADN-ului) a creat PERSONAL toate fiintele de pe Pamant.

2. Dumnezeu (constiinta ADN-ului) stie totul despre noi, in fiecare moment.

3. Dumnezeu (constiinta ADN-ului) este in interiorul nostru, deci pentru a il cunoaste trebuie sa ne indreptam catre interiorul nostru, prin meditatie si viziune.

4. Dumnezeu (constiinta ADN-ului) este mai mic decat cel mai mic lucru si totusi mai mare decat cele mai mari departari.

5. Dumnezeu (constiinta ADN) a facut totul spre lauda lui si spre binele lui insusi.

6. Dumnezeu (constiinta ADN-ului) poate face minuni daca vrea, mai ales vindecari miraculoase.

7. Noi suntem toti “frati si surori intru Domnul”.

8. Ideea de a multumi lui Dumnezeu pentru mancare este corectă

(detalii despre fiecare în textul integral)

Din moment ce stim toate cele de mai sus, nici celui mai mare sceptic nu ar trebui sa i se mai para imposibila iluminarea spirituala, care consta in contopirea constiintei umane obisnuite cu constiinta ADN-ului din noi (numita in Orient starea de Yoga), ceea ce ne da acces la un nou nivel de cunoastere. ADN-ul fiind in noi, constiinta sa ar trebui sa ne fie accesibila. Deci, se pune imediat intrebarea: ce opreste aceasta iluminare? De ce nu suntem noi in mod automat fiinte iluminate?

Deci, pentru a permite iluminarea spirituala prin manifestarea in creier a constiintei ADN, ego-ul uman trebuie sa se destrame, prin desfacerea legaturilor gresite intre neuroni, printr-o practica spirituala care dureaza adesea multi ani, cum e cazul practicilor orientale Yoga sau Zen.

Samanii sud-americani reusesc acelasi lucru in alt mod, cu ajutorul substantelor enteogene, gen Ayahuasca, care reusesc numai pentru scurt timp sa inactiveze legaturile gresite dintre neuroni, pentru a permite manifestarea in creier a constiintei ADN-ului, care da viziuni si transmite cunostinte. Neurologii denumesc aceste viziuni “halucinatii” dar ei nu pot explica de ce aceste “halucinatii”-ului contin informatii biologice exacte, care duc la vindecarea bolnavilor si la crearea de medicamente de sinteza moderne.

Constiinta ADN apare nu doar in urma ingerarii de substante enteogene, ci, cateodata si in somn, atunci cand Ego-ul uman este inactiv. Atunci aceasta constiinta face sa ne parvina informatii corecte despre lucruri pe care ne e imposibil sa le stim dinainte, informatii pe care mintea noastra neuronala le imbina si ni le prezinta sub forma de vise profetice.

Daca dorim sa lasam in mod curent constiinta ADN din noi sa se manifeste, trebuie intai sa ne dam seama ce facem gresit in viata de zi cu zi, cum se creeaza ego-ul, din cea mai frageda copilarie si cum lucreaza acest ego in fiecare secunda pentru a interzice manifestarea constiintei ADN-ului in creier.

Ca urmare a acestei educatii fortate, in psihicul copiilor se duce din ce in ce mai des o lupta intre bine si rau, intre contradictii, iar gandurile aferente acestei lupte ii scot incet-incet din modul de traire la timpul prezent, si astfel ii despart de constiinta ADN-ului care uneste tot ce e viu.

Nu legaturile dintre neuroni au creat corpul, ci ADN-ul, care exista in mod real. In cel mai bun caz se poate spune ca, corpul apartine ADN-ului sau constiintei sale. Ego-ul este deci un hot care a furat ADN-ului o parte din controlul asupra corpului. Ego-ul nu poate exista fara sa controleze ceva si, pentru ca neuronii din creier sunt o parte a sistemului de control a muschilor, ego-ul reuseste sa controleze corpul, asa cum un program software controleaza cum lucreaza un computer.

Daca Ego-ul nu ar controla corpul si creierul, constiinta ADN-ului s-ar manifesta.

Pentru ca ego-ul este singur si rupt de lumea exterioara, nici corpul nu mai poate beneficia de informatiile in timp real furnizate de constiinta ADN colectiva, despre mersul lucrurilor in natura.

Faptul de a fi rupt de constiinta colectiva si de a nu simti ce simt alte fiinte e una din cauzele pentru care oamenii fac atatea greseli.

CONTINUAREA ȘI TEXTUL INTEGRAL AICI.

Partea a II-a (+înființarea unei noi religii) AICI.

…………

Emilian, 27 feb 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

2 responses to “Conștiința ADN – Dumnezeul din noi?

  1. Si ADN ul cine la facut nu Dumnezeu, doar nu vreun om de stiinta ateu, Ca stiinta acestor oameni de stiinta nu valoreaza nimic in fata lui Dumnezeu.

  2. S-a făcut şi un experi­ment în Occident, cu un eşantion de ADN, recoltat de la un individ şi dus la 1000 de km distanţă, într-un laborator. Persoana în cauză a fost pusă să privească un film frumos, cu ima­gini minunate, care stârneau bucurie. În acelaşi timp, la 1000 de km distanţă, mă­surătorile arătau cum spi­ra­la de ADN se relaxează. Când imaginile au fost schim­bate cu un film de groa­ză, ADN-ul a început, brusc, să se restrângă, contrac­tân­du-se. Aflând asta, m-a chinuit o întrebare: cum ştie corpul nostru ce e rău şi ce e bine?
    https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2015/02/28/dr-constantin-dulcan-avem-nevoie-de-bucurie-ca-de-painea-cea-zilnica/

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s