Interviu din 1899 cu marele inventator Nikola Tesla. Cele 10 legăminte ale îngerilor pe Pământ (edu)

Interviu din 1899 cu marele inventator Nikola Tesla. Cele 10 legăminte ale îngerilor pe Pământ lumina univers dumnezeu creatie energie libera electricitate inventii viata cunoastereInterviu cu inventatorul Nikola Tesla pentru revista „Immortality”, realizat în laboratorul său din Colorado Springs în anul 1899.

Cei interesați să înțeleagă mai bine cine a fost Tesla, și să înțeleagă mai bine ideile scoase mai jos, mai bine să citească direct interviul integral AICI (varianta în engleză AICI).

Pasaje din interviu:

TESLA: Vreau sa iluminez întreg Pământul. Există suficientă electricitate cât pentru a crea un al doilea soare. Lumina ar apărea în jurul ecuatorului, ca un inel in jurul lui Saturn. Am petrecut ani, căutând modalitatea în care această energie să poată influenţa lumea. Frumuseţea şi aroma trandafirilor pot fi utilizate ca leac, iar razele soarelui ca aliment. Viaţa este un număr infinit de forme, iar datoria oamenilor de ştiinţă este aceea de a le regăsi în toate formele de materie. Trei lucruri sunt esenţiale în acest sens. Tot ceea ce fac este să le caut. Ştiu că nu le voi găsi, dar chiar şi aşa nu voi renunţa la ele.

JURNALIST: Care sunt aceste lucruri?

TESLA: O problemă este hrana, ce energie stelară sau terestră îi poale alimenta pe cei înfometaţi de pe Pământ? Cu ce vin se poate potoli toată setea, pentru ca persoanele să-şi poată însufleţi inima şi să înţeleagă ca sunt zei? Un alt lucru este acela de a distruge puterea răului şi a suferinţei prin care trece viaţa omului!

…….

JURNALIST: Spuneţi-mi, vă rog, ce condiţii adoptă un înger pe Pământ?

TESLA: Am zece din acestea. Păstrez o bună evidenţă, vigilentă.

JURNALIST: Voi documenta toate cuvintele dumneavoastră, stimate domn Tesla.

TESLA: Prima condiţie este o înaltă conştientizare a misiunii şi a muncii de făcut. Aceasta trebuie, chiar şi vag, să existe din primele zile. Să nu avem falsă modestie: arţarul ştie că este un arbore de arţar şi un arbust de lângă el, ştie că este un arbust. Când aveam doisprezece ani, eram sigur că voi ajunge la cascada Niagara. Ştiam din copilărie că voi realiza majoritatea descoperirilor mele, chiar daca nu aveam totul clar… a doua condiţie pentru a se adapta este determinarea. Am terminat tot ce am putut.

JURNALIST: Care este cea de-a treia condiţie a înţelegerii, domnule Tesla?

TESLA: Ghidare pentru toate energiile vitale şi spirituale în acţiune. Prin urmare, purificarea de multele efecte şi necesităţi pe care le are omul. De aceea nu am pierdut nimic, ci am câştigat. Aşa că mă bucur de fiecare zi şi noapte. Notaţi: Nikola Tesla a fost un om fericit… A patra condiţie este aceea de a ajusta ansamblul fizic cu munca.

JURNALIST: Ce vreţi să spuneţi, domnule Tesla?

TESLA: În primul rând, menţinerea ansamblului. Corpul omului este o maşină perfectă. îmi cunosc circuitul şi ceea ce este bun pentru el. Alimente pe care aproape toată lumea le mănâncă, pentru mine sunt nocive şi periculoase. Uneori am vizualizat bucătari din lume conspirând cu toţii împotriva mea… (…) Însă pentru a ajusta circuitul fizic, în afară de alimente, somnul este foarte important. Am obţinut capacitatea de a administra somnul, de a adormi şi de a mă trezi la un anumit moment. Dacă fac ceva ce nu înţeleg, mă forţez să gândesc în somn pentru a găsi o soluţie. A cincea condiţie este aceea de a ajusta memoria.

JURNALIST: Aţi menţionat adesea puterea vizualizării.

TESLA: Aş avea de mulţumit vizualizării pentru tot ceea ce am inventat. Întâmplările din viaţa mea şi invenţiile sunt reale în faţa ochilor mei, ca orice fenomen sau element. în tinereţe îmi era teamă de a nu şti ce este, dar mai târziu am învăţat să folosesc această putere ca un talent excepţional şi un dar.

JURNALIST: În tinereţe aţi fost bolnav de mai multe ori. Este boala o necesitate de adaptare?

TESLA: Da. Deseori este rezultatul excesului de epuizare sau forţa vitală, dar adesea este purificarea minţii şi a corpului de toxinele care au fost acumulate. Este necesar ca omul să sufere din când în când. Marea majoritate a bolilor se află în spirit. De aceea spiritul poate vindeca aproape toate bolile.

JURNALIST: Care este al şaptelea legământ, domnule Tesla?

TESLA: Cunoaşterea transformării energiei mentale şi vitale în ceea ce dorim şi dobândirea controlului asupra tuturor sentimentelor. Hinduşii o numesc Kundalini-Yoga. Această cunoaştere poate fi deprinsă, fapt care necesită mulţi ani, sau de asemenea poate fi dobândită la naştere. Majoritatea dintre ele le-am dobândit din naştere. Se afă în cea mai strânsă legătură cu energia sexuală, care este una dintre cele mai răspândite din univers. Femeia este cel mai mare hoț al acestei energii și în consecință al puterii spirituale. Am știut asta mereu și de aceea am fost vigilent. Prin mine însumi am creat ce voiam: o mașinărie reflexivă și spirituală.

(lipsește al 8-lea legământ…!?)

JURNALIST: Al nouălea legământ, domnule Tesla?

TESLA: Fă tot posibilul, în fiecare zi, în orice moment, pentru a nu uita cine suntem și de ce suntem pe Pământ. Există persoane extraordinare care luptă cu boala, cu sărăcia, sau cu societatea care îi rănește cu stupizenia ei, cu neînțelegerea, cu persecuția și cu alte probleme de care este plină țara. Există mulți îngeri căzuți pe Pământ.

JURNALIST: Care este a zecea adaptare?

TESLA: Este cea mai importantă. Scrie în revistă că domnul Tesla s-a jucat. Și și-a petrecut toată viața jucându-se și i-a făcut plăcere.

TESLA: Stimate domn Smith, problema este că lumea ia totul foarte în serios. Dacă nu ar face-o, ar fi mai fericită și ar trăi mai mult. Un proverb chinez spune că seriozitatea reduce viața.

TESLA: Viața este un ritm care trebuie înțeles. Simțind ritmul, îl las să mă conducă și îl conștientizez. A fost foarte agreabil și mi-a dat toată cunoașterea pe care o am (…) Respirația, ochii și urechile omului trebuie să se conformeze cu respirația, ochii și urechile Universului.

 • Dezvoltarea omului depinde în mod fundamental de invenţii. Acesta este produsul cel mai important al creierului său creativ.
 • Am investit toţi banii in experimente pentru a realiza noi descoperiri, care să permită omenirii să ducă o viaţă puţin mai uşoară.

Sursa și interviul complet aici: http://ioncoja.ro/textele-altora/marele-tesla/

……………

Emilian, 16 feb 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

9 responses to “Interviu din 1899 cu marele inventator Nikola Tesla. Cele 10 legăminte ale îngerilor pe Pământ (edu)

 1. Am accesat varianta in elgleza si este ingrozitor de greu de citit din cauza greselilor gramaticale. Si daca pot sa accept ca Tesla poate nu cunostea bine limba engleza, ele sunt prezente in aceeasi masura in interventiile ziaristului care il intervieveaza. Drept pentru care imi da cu virgula autenticitatea textului…Immortality pare o revista de limba engleza. Deci? Care este explicatia?

   • M-am gandit si la asta, dar nu tine. Textul Constitutiei Americane 1789), asa cum l-am gasit pe net, desi are formulari juridice si formale, se poate urmari si este….corect gramatical.

 2. daca doar greseli gramaticale a-ti gasit in mesajul lui Tesla.. inseamna ca doar asta e tot ce cautati si tot ce puteti vedea….. din cauza ca tot timpul cautam sa despicam firun’n paispe, pierdem mereu esentialul…
  daca textul e autentic sau nu.. who cares?!?!
  daca mesajul iti atinge inima, atunci adevarul lui Tesla a atins adevarul din inima ta iar restul sunt doar amanunte neesentiale….

 3. Interesant, nu stiam ca Tesla a luat-o pe ulei inca din 1899 (asta daca e autentic interviul, am indoieli ca da).

  • Tot timpul există oameni mediocri care nu pricep și nu pot ajunge cu mintea lor la inaltimea oamenilor super inteligenti și de bună credință. Aceștia din urmă ajung de multe ori să lupte toată viața lor ca să faca bine unui popor/omenirii, deși chiar cei pe care încearcă să-i ajute îi hulesc, pentru că nu înțeleg. Iar recunoștință din partea celor pentru care au luptat vor primi abia la mulți ani de la moarte, sau niciodată…

   • Am observat si eu acest obicei de-a dreptul distrugator pentru omenire: oameni dintre noi precum Nikola Tesla, nu primesc nicio farama de recunostinta pentru descoperirile lor in folosul intregii omeniri, ba dimpotriva: munca lor este furata, sunt mintiti, jigniti, umiliti, tradati, chinuiti pentru ca s-au nascut cu talent, putere de munca pozitiva, altruisti. Oare ce-i de facut pentru a nu mai fi printre noi si atat de multi prosti si rauvoitori ?

   • Despre rauvoitori sunt de acord cu tine, insa prosti nu sunt deloc. Mafia asta care ne subjuga acum, aceeasi care l-a subjugat si pe Nikola Tesla la acea vreme, este specializata pe exploatarea din umbra a popoarelor lumii. Daca vrei sa intelegi ce ni se intampla şi CINE şi CUM ne face rău şi parazitează popoarele lumii de vreo 2000 de ani, citeste cartile recomandate in Bibliografia de baza:

    https://ceicunoi.wordpress.com/2015/03/29/bibliografie-de-baza-pentru-intelegerea-lumii-in-care-traim-adevarul-istoric-si-cauza-problemelor-noastre-de-azi/

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s