Dacă vrem să avem o viaţă cât mai sănătoasă, în privinţa alimentaţiei, pe lângă CE băgăm în gură şi CUM mestecăm, trebuie să ţinem cont de un aspect foarte important: combinarea corectă a alimentelor la masă. Deşi poate ne place să diversificăm şi să mâncăm câte un pic din toate, din păcate pentru stomacul nostru şi sănătatea noastră pe termen lung, acest obicei este nociv. Citiţi în continuare de ce.
Ce se întâmplă în stomac de fapt?
1. Cand mancarea ajunge in stomac, sucul gastric îsi ajusteaza acidiatea(ph) si ENZIMELE astfel incat mancarea sa fie digerata cat mai bine (complet).
2. Consumanad impreuna doua alimente care au nevoie de ajustari DIFERITE ale sucului gastric rezulta: un suc gastric care NU digera complet NICI UNUL dintre alimente.
3. Mancarea ajunge in intestine incomplet digerata si intra in PUTREFACTIE.
4. Rezultatul: acumulare de substante toxice in instestin => în timp cedeaza unele organe (ficat, pancreas, rinichi etc) si rezulta boală cronică.
Iată un TABEL simplu care ne arată cum să combinăm corect alimentele la masă:
Combinatiile de alimentele se impart in 3 categorii:
1. Combinatia optima (*DA) – care este CEA MAI BUNA alegere pe care o poti face pentru a avea o digestie completa.
2. Combinatia medie (*Neutru) – cu putin efort tubul poate face fata unei astfel de combinatii INSA este bine sa nu faci ABUZ de astfel de combinatii deoarece ti-ar putea dauna.
3. Combinatiile daunatoare (*NU) – combinand astfel alimentele ai toate sansele ca digesita TA sa fie un esesc. Te vei alege cu BALONARI, CONSTIPATIE/DIAREE, MULTE GAZE iar repetand greaseala ani la rand te vei alege cu boli cronice.
Din tabel observăm două reguli simple:
1. Legumele (fără leguminoase) merg combinate cu ORICE în afară de fructe.
2. Fructele NU se combină cu alte alimente – se mănâncă tot timpul PE STOMACUL GOL (regulă prezentată şi explicată deja pe acest blog AICI)
Cel mai uşor puteţi TESTA aceste “reguli” (şi ideea că este importantă combinarea alimentelor) începând cu fructele. Mâncaţi într-o zi o masă copioasă şi ATÂT şi vedeţi cum se comportă stomacul vostru. Apoi, în altă zi, luaţi o masă copioasă asemănătoare, la sfârşitul căreia să mâncaţi şi nişte fructe şi vedeţi cum se comportă digestia – o să simţiţi că totul se digeră mai greu. În altă zi mâncaţi doar fructe multe pe stomacul gol, să vedeţi cât de repede şi uşor se digeră etc.
Iată încă un alt tabel despre combinarea alimentelor:
Dacă ajung pe aici nutriţionişti/specialişti în nutriţie sau oameni care s-au documentat pe acest domeniu (nu oameni care “livrează” doar ce i-a învăţat propaganda Şcolii de medicină urmată), îi rog să ne confirme informaţiile din tabele printr-un comentariu mai jos.
Informaţiile sunt preluate din articolul de la link-ul următor. Aştept completări şi păreri prin comentarii mai jos.
http://www.vindecator.com/cum-combinam-corect-alimentele-la-o-masa/
Spor şi atenţie la CE băgăm în gură, CUM mestecăm şi CUM COMBINĂM ce mâncăm!
Pentru alte lucruri care ne afectează sănătatea vezi şi aceste 2 articole:
Ce faci sa fii sanatos – 5 sfaturi practice pentru o viata lunga si sanatoasa
Emilian, 1 feb 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.
Lasa blogurile, cumpara carti:
1) Imbunatateste-ti digestia
Ghid pentru un sistem digestiv sanatos
http://www.litera.ro/index.php/imbunata-e-te-i-digestia.html
2) Ghidul caloriilor, carbohidratilor si colesterolului
Invata sa mananci sanatos
http://www.litera.ro/index.php/ghidul-caloriilor-carbohidratilor-si-colesterolului-editie-color.html
3) Ghid complet de combinatii alimentare sanatoase
Cu tabele de combinatii si calorii
http://www.litera.ro/index.php/ghid-complet-de-combinatii-alimentare-sanatoase.html
PS: Doar stii ca eu sunt ala cu cartile ;-)
“Rezultatul: acumulare de substante toxice in instestin => în timp cedeaza unele organe (ficat, pancreas, rinichi etc) si rezulta boală cronică.”
Really?:| ce medicina ai facut tu?:)
Du-te pe articolul integral, de unde am preluat informatia, si intreaba-l direct pe cel care a scris. O sa gasesti acolo si o poza cu un intestin negru :) Si pentru ca te pricepi la medicina, o sa ne explici si de ce a ajuns asa un intestin…
Salut!
Am gasit intamplator un articol din blog referitor la consumul de fructe ( “trebuie consumate pe stomacul gol” )
Parerea mea:
1. Nu cred ca ai studii/diplome in domeniu ca sa nu mai spun ca daca fofosesti cuvantul “trebuie” acesta TREBUIE sa fie rezultatul unor cercetari/documentari serioase si nu a unei “pareri”. Daca ai fi avut studii sunt sigur ca le-ai fi pus in titlu chiar si permisul de sofer profesionist. Deci scoate “trebuie” si pune “eu cred” sau vezi tu.
2. Am vazut ca ai multi vizitatori. Felicitari! Nu-ti bate joc de naivitatea lor. Ca ei iti asigura traficul.
3. Spune-ne ceva despre tine. De ex. ce studii ai ( daca ai)
Unu la mână: articolul de față cu combinarea alimentelor este o preluare a unui text pe care il consider util și care prezintă o problemă importanta – combinarea alimentelor – problema ce merita ANALIZATĂ MAI MULT. Asta a fost sensul preluăarii de catre mine a acestui text. Daca nu esti de acord cu ideile exprimate in el, iti sugerez sa oferi contra argumente aplicat pe text persoanei care a scris textul – vezi link-ul SURSA in preluarea mea. La mine aici poti sa nu fii de acord cu faptul ca mediatizez acest text, unde iarasi trebuie sa argumentezi. Dupa parerea mea merita mediatizat. Nu-și bate nimeni joc de niciun vizitator al acestui blog. Din contra, acest site le imbogățește cunoașterea despre VIAȚĂ.
Doi la mână: Dacă tu nu esti de acord cu modul de combinare al alimentelor prezentat sau cu ideea ca fructele se mananca doar pe stomacul gol, ești liber sa-ti exprimi parerea ta, chiar daca e contrara cu ce este prezentat aici. Orice comentariu postat cu buna credinta, si care are un sens și/sau e constructiv va fi postat.
Trei la mână: Am spus suficiente despre mine in pagina Despre a blogului. Dai un click si vezi.
Patru la mână: Mă doare în cot de studii și diplome în domeniu :)))))))))))). Tu trăiești în paradigma anti-românească promovată de Sistem: „Doar ¬autoritățile¬ au dreptate / dețin adevărul!”. Prin autorități înțelegându-se: oameni cu școală, cu studii, cu facultăți, cu diplome, profesori universitari, jurnaliști, moderatori tv, doctori, politicieni, instituții publice, directori de bănci, cercetători, Școala, PRESĂ etc etc etc. Dacă te vei baza strict pe „oamenii cu diplomă” ai șanse ZERO să afli adevărul despre lumea în care trăiești. Eu îndrăznesc să vorbesc despre alimentație și fără să am vreo diplomă în domeniu și îndrăznesc să urmez sfaturi utile și de la oameni fără diplome în domeniu. Asta pentru că nu trebuie să ai o diplomă oferită de Sistem ca să te informezi pe cont propriu, să GÂNDEȘTI și să pui lucruri cap la cap. Tu ești liber să faci ce vrei! Îți recomand citirea textului următor:
https://ceicunoi.wordpress.com/2014/02/24/de-ce-au-romanii-incredere-in-autoritati-si-care-sunt-tipurile-de-autoritate-pe-care-se-bazeaza-oamenii-televizorul-profesori-doctori-site-uri-magazine-etc-edu/
Foarte bun articolul .