Tu câți ani vrei să trăiești? Ce să faci ca să depășești 100 de ani? (s)

Tu câți ani vrei să trăiești Ce să faci ca să depășești 100 de ani viata lunga si sanatoasa batran lucid la minte cum sa fii sanatos alimentatie odihna miscare rasCâți oameni și-au pus această întrebare în cursul vieții lor și și-au dat și un răspuns clar? ”Câți ani vreau să trăiesc pe acest Pământ?” Părerea mea este că foarte puțini… De ce puțini? Pentru că masele de oameni de pe planetă sunt ”educate” (adică forțate) de către stăpânii din umbră ai Statelor lumii (prin Școală, Mass Media, Sărăcie, Birocrație, Muncă pentru supraviețuire = sclavie) SĂ GÂNDEASCĂ DOAR PE TERMEN SCURT ȘI FOARTE SCURT (în timp ce ei, cei care ne conduc din umbră, gândesc pe termen lung și foarte lung – această diferență dintre noi și ei este și unul dintre motivele pentru care nu putem să vedem ”opera lor” – detalii aici: Ce ne împiedică să vedem adevărul?).

Dacă vă uitați în jurul vostru o să vedeți că cei mai mulți oameni gândesc pe termen scurt – să aibă ce să mănânce astăzi (și eventual mâine, sau toată săptămâna), să aibă bani să plătească ratele / impozitele / utilitățile de la o lună la alta, să aibă copilu’ ce să mănânce la școală a doua zi, să aibă familia bani de drum la țară peste o săptămână și eventual, maxim maxim – să strângă bani pentru concediul din vară sau din iarnă (adică o gândire complexă cu vreo 3 luni înainte). Cei mai mulți oameni gândesc pe termen scurt. Ei sunt „educați” și forțați să gândească așa, pentru că e în avantajul celor care conduc lumea. Lupta pentru supraviețuire impusă în România prin sărăcirea populației prin intermediul BANILOR pe care ”EI” îi controlează îi face pe români să gândească pe termen scurt. Majoritatea românilor abia reușesc să facă față cheltuielilor de la o lună la alta. Ce șanse să aibă, ce chef să aibă, când să aibă timp să facă ”planuri de viitor” pe termen lung? Poate doar când n-or să mai fie ”sugrumați” de străinii care conduc țara. Deocamdată mai greu…

Pentru că gândesc pe termen scurt, iar prioritățile lor sunt „grijile de mâine”, dar și pentru că al lor creier este intoxicat zilnic cu mizerie prin Mass Media în special Radio și TV, oamenii n-au timp/chef/creier limpede să se gândească NICI MĂCAR LA PROPRIA LOR VIAȚĂ ȘI SĂNĂTATE, ci își duc zilele din INERȚIE. Pur și simplu, fără să stea 2 minute să analizeze Ce-i cu ei pe planeta asta, ce-au de gând să facă și cât au de gând să stea pe aici.

Ține (și) de noi cât timp o să trăim pe această planetă? BINEÎNȚELES! Ține (și) de noi cât de sănătoasă o să fie viața noastră? BINEÎNȚELES! Dar oamenii nu se gândesc la astfel de lucruri pentru că sunt ocupați cu supraviețuirea și sunt distruși mental zilnic prin expunerea (mai ales) la TV. Și își trăiesc viața din inerție, ignorând aspecte importante precum SĂNĂTATEA.

Voi, cei care citiți, v-ați întrebat vreodată câți ani vreți să trăiți? Nicio grijă, vă întreb eu acum:

TU CÂȚI ANI VREI SĂ TRĂIEȘTI?

Dacă s-ar pune această întrebare fiecărui român, cred că cel mai întâlnit răspuns ar fi ”Câți o da Dumnezeu”. Din păcate, acesta este un răspuns care te absolvă de responsabilitate. Printr-un astfel de răspuns, tu n-ai nicio responsabilitate cu privire la durata vieții tale, totul e în funcție de ce vrea Dumnezeu. Astfel, tu N-AI NIMIC DE FĂCUT în legătură cu asta. Iar când n-ai nimic de făcut, viața este mult mai comodă și lejeră. Boierie! N-ai nicio grijă, se ocupă Dumnezeu de lungimea vieții tale, tu vezi-ți liniștit de treaba ta pe termen scurt: somn – măncare și băutură – muncă – mâncare – muncă – sex – mâncare și băutură – somn și de la capăt. Perfect!

Un alt răspuns care ar veni des ar fi probabil ”Cât mai mulți!”. Foarte frumos! Vrei să trăiești cât mai mulți ani. Mă gândesc că vrei să fii și sănătos de-a lungul acestor mulți ani. Deci, vrei să ai o viață cât mai lungă și sănătoasă. Acest răspuns este foarte bun. Dar atenție: faptul că-ți dorești o viață lungă și sănătoasă nu înseamnă că o vei și avea, DACĂ NU FACI NIMIC CA SĂ O AI. Spuneam mai sus că lungimea vieții noastre cât și starea de sănătate depind ȘI de noi. Și depind de noi chiar într-o foarte mare măsură! Chiar și în situația urâtă în care ne aflăm în prezent, cu străini criminali care conduc statul român împotriva românilor.

Să-ți dorești o viață cât mai sănătoasă și lungă, este un lucru benefic familiei și chiar comunității/societății în care trăiești. În primul rând familiei, pentru că nu vei deveni o povară la bătrânețe pentru rudele tale (nu vor trebui să aibă grijă de tine dacă ești sănătos) și pentru că vei putea chiar TU contribui, la vârsta a doua, a treia, a patra, la binele familiei, ajutându-i TU pe cei mai tineri să-și crească copii, adică nepoții și strănepoții tăi, să ducă lupta pentru supraviețuire etc. În plus, o viață mai lungă îți permite să te bucuri mai mult de viață și natură, de creațiile omului și ale lui Dumnezeu și îți permite să contribui mai mult (pentru că ai mai mult timp la dispoziție) la binele comunității/poporului din care faci parte.

Ținta mea personală este ”Peste 100 de ani, cât mai sănătos și cât mai lucid la minte!”. Când voi fi super tânăr și lucid la 80 de ani, poate o sa-mi ridic ținta pe la 105, 110. Un răspuns CLAR la întrebarea Cât vreau să trăiesc? oferă după părerea mea și o țintă creierului subconștient (care reglează multe chestii în interiorul corpului).

Ca să trăiești cât mai mulți ani și să fii cât mai sănătos, TREBUIE SĂ FACI CEVA ÎN ACEST SENS! Cu toții avem POTENȚIAL să trăim MULT și sănătos. Din păcate Sistemul de exploatare în care trăim vrea exact contrariul. Noi însă avem multe șanse să înclinăm balanța atunci când vine vorba de sănătatea personală. ȚINE ÎN PRIMUL RÂND DE NOI!

Până la vârsta la care ni se coace creierul din cap, starea de sănătate a organismului nostru depinde în special de cei care ne cresc – părinți, profesori, rude, prieteni, Statul etc. Din momentul în care ni s-a copt creierul și după ce ne-am stabilit CÂT VREM SĂ TRĂIM și ne-am și răspuns, de atunci ȚINE DE NOI să facem ceva pentru a ajunge la vârsta pe care ne-am propus-o.

CE POȚI FACE PENTRU O VIAȚĂ CÂT MAI LUNGĂ ȘI SĂNĂTOASĂ?

1. SĂ AI UN MOTIV BUN, ÎN CARE SĂ CREZI, SUFICIENT DE MOTIVANT ÎN LEGĂTURĂ CU DORINȚA TA DE A AVEA O VIAȚĂ LUNGĂ ȘI SĂNĂTOASĂ – Răspunsul la întrebarea „De ce vrei o viață lungă și sănătoasă?” să reprezinte o motivație puternică

2. SĂ ÎȚI PESE DE SĂNĂTATEA TA FIZICĂ ȘI MENTALĂ

3. SĂ-ȚI NOTEZI UNDEVA UN REZUMAT CU PRIVIRE LA STAREA TA DE SĂNĂTATE ACTUALĂ – înainte să faci schimbări în viața ta (asta te va ajuta mai târziu să compari și să vezi că a meritat SĂ FACI CEVA în legătură cu starea de sănătate) (poți nota greutate, câtă burtă ai în cm – dacă ești băiat, cât de repede obosești – pe scări, pe stradă, cât poți să alergi, cât fumezi, ce mănânci + ce otrăvuri moderne mănânci, cât de des răcești pe an și cât de rău se manifestă răcelile etc)

4. SĂ CITEȘTI INFORMAȚII DESPRE CUM SĂ ÎȚI MENȚII SĂNĂTATEA FIZICĂ ȘI MENTALĂ (menținerea/îmbunătățirea sănătății fizice și mentale duce la o viață lungă și lucidă pe Pământ) (vezi de ex articolele din categoria Sănătate pe acest blog) (ODIHNA, ALIMENTAȚIA, MIȘCAREA, STAREA DE SPIRIT, POLUAREA din mediu, OTRAVA MODERNĂ și DROGURILE (fumat, alcool) sunt cele mai importante aspecte)

5. SĂ ÎȚI ANALIZEZI PROPRIUL CORP ȘI SĂ ADAPTEZI SFATURILE GENERALE LA PARTICULARITĂȚILE CORPULUI TĂU BIOLOGIC (de exemplu unii oameni pot să mănânce 1 kg de portocale pe stomacul gol, alții nu) (dacă sfaturile generale spun că ficații de pui prăjiți în mult ulei sunt toxici, dar corpului tău îi plac la nebunie, nu înseamnă că ficații prăjiți sunt buni pentru tine, ci doar că al tău corp este controlat de GUST în loc de rațiune)

6. SĂ AJUNGI SĂ CONȘTIENTIZEZI, SĂ ȘTII CE E BINE SĂ FACI ȘI CE NU PENTRU O VIAȚĂ LUNGĂ ȘI SĂNĂTOASĂ (conștientizarea mentală te ajută să scapi de ”poftele nocive” pe care le are corpul tău biologic – pt fast food, pt dulciuri, pt sucuri toxice etc – vezi de exemplu cazul meu personal AICI – la nivelul anului 2012)

7. SĂ CONȘTIENTIZEZI CĂ ȘI PSIHICUL (nu doar corpul biologic) ESTE FOARTE IMPORTANT PENTRU O VIAȚĂ LUNGĂ ȘI SĂNĂTOASĂ (atenție la relația cu ceilalți, stres, certuri, emoții negative, râs – benefic, etc)

8. SĂ ACȚIONEZI (dacă s-ar putea începând de AZI) ZI DE ZI PENTRU A-ȚI ÎMBUNĂTĂȚI STAREA DE SĂNĂTATE.

Poporul nostru este în prezent atacat de străini, chiar dacă atacatorul este ascuns și atacul nu este ușor de înțeles de toată lumea. Pentru a face față acestei invazii care exploatează la sânge resursele noastre și poporul nostru, și din cauza căreia România o duce astăzi prost, avem nevoie ca ROMÂNII SĂ FIE CÂT MAI SĂNĂTOȘI FIZIC ȘI MENTAL, pentru ca rezistența în fața atacatorului să fie cât mai puternică.

E de datoria noastră să avem grijă de propriul corp și să mai învățăm și pe alții cum să o facă!

Sănătate, viață lungă și lucidă vă urez!

Vezi și asta: De ce traiau mai mult si mai sanatos bunicii si stramosii nostri? Viata simpla la tara – un model de fericire pe Pământ?

Emilian, 12 ian 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s