Prof. dr. Constantin Ciutacu – Recapitulare România, cum am fost distruși de străini – „Parcă intenţionat nu a existat o viziune politică de dezvoltare, ci doar una pentru distrugere. Totul a fost pe bază de program” (nom)

Prof. dr. Constantin Ciutacu recapitulare România cum am fost distruși de străini intenţionat nu a existat o viziune politică de dezvoltare, ci doar de distrugereFost secretar de stat, director la Institutul de Economie al Academiei Române, Prof. dr. Constantin Ciutacu vorbește într-un interviu recent despre cum a fost distrusă țara noastră de străini, despre situația României în prezent (prin comparație detaliată – statistici cu ce aveam înainte de 1989), despre clasa politică din România – „un veritabil detaşament al legiunii străine, terminatorul României moderne” etc.

Interviu Prof. dr. Constantin Ciutacu – integral în Formula AS nr 1139, 2014 – Click AICI!

Câteva pasaje mai importante din interviu:

În 1989, infrastructura industrială situa România în primele 10 ţări din Europa.

În 1990, (evreul) Petre Roman a afirmat că industria românească era un „morman de fiare vechi”. A fost cea mai nefericită declaraţie de politician de după 1989, care ne urmăreşte până azi. Ale cui interese a servit această etichetă?

Parcă intenţionat, nu a existat o viziune politică de dezvoltare, ci doar una pentru distrugere; guvernanţii şi-au îndeplinit misiunea cu exces de zel. Nu mă poate convinge nimeni pe mine că nu a fost totul pe bază de program.

România nu putea să intre în grila europeană cu industria siderurgică de 14 milioane tone de oţel. A trebuit lichidată pentru admiterea în UE.

…cedării controlului economiei către interese de grup, mai ales străine.

Au venit pe urmă FMI, Banca Mondială şi societăţile externe de consultanţă, care au dictat, şi guvernele au promovat, controlul total, fără luptă, şi fără niciun câştig, asupra întregii economii. Practic, economia naţională a fost oferită fără nici o logică şi fără a se spune cel puţin că este cadou sau pradă de război, celor care, chipurile, au făcut lobby pentru integrarea României în Uniunea Europeană.

Întreaga economie naţională a fost pur şi simplu pulverizată şi lăsată fără nicio logică structurală.

Treptat, România s-a transformat într-un paradis al multinaţionalelor care controlează industria, agricultura, transporturile, construcţiile, comerţul, sectorul financiar-bancar etc. şi care îşi promovează reglementări legale în interes propriu.

Clasa politică – veritabil detaşament al legiunii străine, terminatorul României moderne.

„Veniţi în România, că vă garantăm sclavia pe bani puţini şi vă menţineţi competitivitatea!”. Acesta a fost, în esenţă, programul de guvernare al ultimilor 25 de ani. De altfel, se poate spune că fiecare program de guvernare anunţat a fost un program de neguvernare.

România poate să dispară din peisajul statelor din Europa, rămânând un simplu indicator geografic.

INTERVIUL INTEGRAL în FORMULA AS – CLICK AICI!

…………

Emilian, 3 dec 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

3 responses to “Prof. dr. Constantin Ciutacu – Recapitulare România, cum am fost distruși de străini – „Parcă intenţionat nu a existat o viziune politică de dezvoltare, ci doar una pentru distrugere. Totul a fost pe bază de program” (nom)

  1. Doamne Dumnezeule! Ce este nou în asta! Nimic! E cu folos numai dacă, generaţia facebook, care-şi vrea ţara înapoi, va citi cu luare aminte! Pentru cei ce maturi au fost în ’89 Decembrie, totul a fost o consecinţă a Tratatului de la Malta, nu Yalta, că după ăla s-au pus bazele Razboiului Rece!

    • Noi suntem exploatati in prezent de acelasi neam strain care exploatează România de peste 100 de ani si dvs credeti ca ”totul a fost o consecintă a Tratatului de la Malta” care a avut loc in 2-3 dec 1989? N-are nicio legătură ce s-a întâmplat după 89 cu perioadele de distrugere și exploatare ce au existat și inainte de 89?

  2. Dece nu se mai elaboreaza 14. mil tone otel in Romania? Nu mai exista capacitate sau nu exista cerere pe piata pentru aceste produse. Ar fi fost bine sa se fi prezentat acest aspect. Pe piata mondiala exista supracapacitati la productia de otel. Se poate pune si intrebarea: masa sau clasa? Otel nu este intotdeauna otel. Galatiul, Braila Targoviste, IMGBucuresti, au avut deseori ( in peroada de glorie) probleme la calitate sau la termene de livrare cand era vorba de livrari ce sa corespunda regulilor Registrelor Navale ( vezi produsul ,,motor naval,, din textul integral) sau ale altori beneficiai.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s