Eveniment / conferință – viață sănătoasă și sustenabilă, Brașov 13-14 decembrie 2014, Festivalul Comunitatilor Autosustenabile – Armonia Brassovia (eco)

Eveniment  conferință - viață sănătoasă și sustenabilă, Brașov 13-14 decembrie 2014, Festivalul Comunitatilor Autosustenabile - Armonia Brassovia 1b

Comunitatea Armonia Brassovia organizează și în acest an Festivalul Comunităților Autosustenabile – editia 2014 (al treilea an consecutiv) în weekendul 13-14 decembrie 2014, la Brașov. Vor avea loc mai multe prezentări pe diverse teme interesante pentru cei dornici de o viață sănătoasă și cât mai independentă de Sistem. Redau prezentarea evenimentului de pe blogul unuia dintre organizatori – Flavian:

Devine deja o traditie ca pe final de an, Armonia Brassovia impreuna cu Asociatia CESAN sa va invite la o noua intalnire a celor interesati de o alternativa sustenabila si o viata care merita cu adevarat sa fie traita. A treia editie a Festivalului Comunitatilor Autosustenabile de la Brasov va avea loc in perioada 13-14 decembrie 2014, in acelasi loc ca si anul trecut, anume sala Lux Divina (Centru de evenimente și conferințe), str 13 Decembrie nr.96, Brașov.

În primul an munca organizarii a fost dusa mai mult de CESAN prin Marian si Andreea, la care a contribuit si subsemnatul, iar in al doilea an Armonia Brassovia si asociatia SEAP au ajutat la desfasurarea evenimentului. De data aceasta, comunitatea a crescut, ne bazam tot mai tare pe cele peste 50 de familii care au ajuns sa formeze Armonia Brassovia si le multumim pentru implicarea in organizarea evenimentului.

Intrarea este LIBERĂ, la fel ca si anul trecut, costurile fiind acoperite prin donatiile celor prezenti (pentru cheltuielile de organizare). In sistemul de “economie a cadoului”, fiecare participant lasa cat il lasa sufletul si buzunarul.

Tematica festivalului va fi aproximativ aceeasi ca si cea din anii trecuti. Prima zi este majoritar dedicata comunitatilor si initiativelor sustenabile, din tara si din afara. A doua zi vom vorbi despre constructii naturale, energie libera, hrana si terapii naturale, sanatate fizica si mai ales sufleteasca.

PROGRAM:

Ziua 1 – Sâmbătă, 13 decembrie 2014:
10.00 Marian / Flavian – Deschiderea festivalului
10.30 Ovidiu Slimac – Casa Verde a Dunarii
11.00 Gabriel Baclea – Comunicarea Centrata
11.30 Andreea Mardache – Sociologia comunitatilor
12.00 Universitatea de Vest – Tranzitia catre sustenabilitate
12.30 Ateliere – Open Space, World Cafe, Forum
14.00 Pauza de pranz
15.00 Bogdan – Comunitatea Balsa
15.30 Flavian – Comunitatea Armonia Brassovia
16.30 Corina Simon – Schweibenalp
17.30 Julia Kommerell – Siebenlinden
18.30 Claudian – Conferinta GEN Senegal
19.30 Moment artistic
20.00 Party & relax time

Ziua 2 – Duminică, 14 decembrie 2014:
11.00 Adina Moise – Seminte libere
12.00 Aron Kovacs – Exemple generale de sate ecologice
13.00 Costel Cotirlan – Noi, continuatori ai geto-dacilor si vlahilor
13.30 Ovidiu Burcea – Proiect sat dacic la Armonia Brassovia
14.00 Pauza de pranz
15.00 Ciprian / Mitica – Energie libera
15.30 Flavian – ASPEA
16.00 Macaco Tamerice – Damanhur
17.00 Dan Gaucan – Terapie cu lumina
18.00 Marian Paraschiv – Hrana vie si sanatate

Pe langa prezentarile tinute in ziua de duminica, vom amenaja un spatiu separat, educational, pentru gazduirea atelierelor, a proiectelor de scoli, a meselor rotunde etc. In acesta zona educationala avem programate urmatoarele momente:

11.30 Angi – Waldorf
12.00 Deea/Leda – Scoala libera
13.00 Ionut Badica – Permacultura pentru copii
15.00 Steluta Pop – Terapii complementare
16.00 Energie libera – Masa rotunda

(în functie de modul de organizare si eventuale schimbari de ultim moment, orarul poate suferi mici modificari)

Celor care vin din afara Brasovului si doresc cazare sau masa, le putem oferi la costuri minime si aceste variante. Pentru detalii si rezervari, rugam trimiteti mail pe adresa de mai jos:

mail contact festivalul comunitatilor autosustenabile armonia brassovia brasov decembrie 2014

…………

Detalii pe scurt despre Armonia Brassovia:

Suntem un grup de oameni ce lucreaza la indeplinirea  unui vis comun: traiul intr-o comunitate autosustenabila. Comunitatea pe care o infiintam va fi amplasata in judetul Brasov, in apropierea localitatii Sinca Veche. Suntem peste 100 de persoane de toate varstele, reprezentand peste 50 de familii, care aduc in comunitate peste 30 de copii, majoritatea cu varste sub 10 ani. Familiile de care vorbim sunt formate din una pana la cinci persoane. Majoritatea suntem din Brasov si Bucuresti, dar si din orase ca Sibiu, Fagaras, Targu Mures sau Constanta. Mai sunt de asemenea oameni din afara tarii, romani plecati in Franta, Danemarca sau Vietnam, care doresc sa revina in Romania in urmatorii ani. Suntem aici oameni de toate varstele si din toate domeniile profesionale (medici, arhitecti, profesori, ingineri, IT-isti, economisti, samd). Pana la realizarea concreta a comunitatii, organizam intalniri periodice, cu scop administativ, social si educativ. (de AICI)

Un an de poveste la Armonia Brassovia (pe scurt):

In decembrie 2013 am aniversat un an de la pornirea initiativei de comunitate si am demarat Asociația (formă juridică) pe care urma sa luam terenul pe care să ne stabilim ca și comunitate. În ianuarie 2014 am facut un an de la prima intalnire generala a membrilor comunitatii. Ocazia a aparut surprinzator de repede. Exact asa cum o tot visam noi de mai bine de un an de zile. Un teren mare si frumos, de 100 hectare comasate, cu apa buna si acces usor, cu zona de panta dar si mai plana, cu vale si culme, cu vedere la munti dar si zona sud-estica pentru culturi sau sere ingropate.

Ne-am intalnit cu fostii proprietari, am negociat cu ei pentru preluarea concesiunii si conditiile de plata. Am strans picatura cu picatura, mana de la mana si am dat avansul.

Pe data de 1 mai am avut o intalnire de poveste. Trei zile superbe la Sinca si prima intalnire generala pe terenul mult visat. Plimbari, bucurie, vise, planuri, plantarea primelor rasaduri de proba, dormit la corturi pentru a simti mai bine terenul, focuri de tabara si alte cele.

Dupa determinarea si amenajarea punctelor cheie, gen lacuri, drumuri, terase si alte cele, va urma si parcelarea. Fiecare este nerabdator sa-si gaseasca propria lui bucatica unde sa-si faca gradina si locusorul de rai visat.

Avand insa atata gramada de spatiu la dispozitie, senzatia de libertate este imensa. Iar diversitatea la fel, unora fiindu-le greu sa aleaga intre panta domoala si insorita, culmea cu privelisti superbe, adapostul si vecinatatea padurii.

Va asteptam alaturi de noi, atat ca vizitatori dar si ca aspiranti la a deveni unul din membrii comunitatii noastre. Primul pas pentru cei care vor sa ni se alature este sa ne cunoastem, om cu om, fata in fata, dincolo de literele seci ale tastaturii. Asa ca pana la urmatoarea intanire, va las cu bine si sa ne auzim sanatosi. Iar cel mai important: nu incetati sa ramaneti optimisti, sa credeti in voi si mai ales sa visati. Visati intr-un viitor mai bun, o lume mai frumoasa, pe care apoi pas cu pas sa o transformati in realitate.

Flavian, 10 mai 2014. (text integral AICI)

……………….

Prezentările de la Festivalul din 2012 AICI

Prezentările de la Festivalul din 2013 AICI

Ne vedem la Festival!

………….

Emilian, 2 decembrie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

3 responses to “Eveniment / conferință – viață sănătoasă și sustenabilă, Brașov 13-14 decembrie 2014, Festivalul Comunitatilor Autosustenabile – Armonia Brassovia (eco)

    • Cred ca cei de la Armonia colaboreaza cu ei pe chestii de hrana naturala, culturi traditionale etc. Vor fi fraieri daca vor lasa ca organizatia lor sa fie infiltrata si distrusa de astfel de oameni… sau orientată către ceva anti-românesc…

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s