Nicolae Vacaroiu si Curtea de Conturi: Privatizarile – un dezastru, Totul e impus de-afara, Romania este distrusa, Se fura 6 miliarde euro pe an, Bancile o duc bine peste tot in lume (nom)

Nicolae Vacaroiu si Curtea de Conturi a Romaniei Privatizarile un dezastru esec Totul e impus de-afara FMI Romania este distrusa Se fura 6 miliarde euro pe an Bancile o duc bine peste tot in lumeCel puțin două episoade interesante și benefice pentru trezirea la realitate a românilor ”adormiți” au avut loc legat de Curtea de Conturi a României în ultima perioadă. Curtea de Conturi este o instituție care veghează teoretic la buna cheltuire a banului public, instituție care știe unde și cum se scurg banii publici în România. Până să ajungă președinte la Curtea de Conturi Nicolae Văcăroiu (un personaj controversat și dubios care a fost mai tot timpul ”la putere” / în diferite poziții în Statul Român) eu unul n-am auzit nimic benefic venind de acolo. Insa după schimbarea conducerii, instituția pare că a început să miște ceva. Habar n-am în ce măsură este responsabil Văcăroiu pentru această schimbare, însă cele două episoade sunt interesante și oferă concluzii pentru ”adormiți”. Detalii în continuare:

Episodul 1 – Văcăroiu face declarații interesante la ASE in apr 2013 (sursa Agerpres):

(inițial am dat peste citate pe contul FB Acum ori niciodată)

“Nu vrem să recunoaștem că, din păcate, privatizările au fost în proporție de 80% un eșec. După cum nu vrem să recunoaștem că, iată, vindem acțiuni la companii strategice, în perioadă de criză, în contextul în care capital autohton nu există. Nu vrem să recunoaștem că aveam prea puțin soluții de dezvoltare cu care să ne lăudăm astăzi. Totul e impus de-afară. Fond Monetar, cu restricții bugetare, de natură salarială”, a declarat Văcăroiu, prezent la aniversarea a 100 de ani de la înființarea Academiei de Studii Economice.

El a apreciat că de-a lungul acestor ani o preocupare a fost legată de desființarea controlului.

“Din păcate, trebuie să recunoaștem că am distrus mult, mult mai mult decât era necesar. Astăzi ar fi trebuit să vorbim despre o Românie cu un PIB de cel puțin de trei ori mai mare decât cel de astăzi. Pur și simplu, au dispărut industrii care au fost competitive dintotdeauna, cu exporturi de peste 80-90% în zona vestică. Cu prea mare ușurință, începând din 90 încoace am acceptat prea multe sfaturi de afară, spre binele nostru și binele a dus la situația de astăzi a României“, a afirmat președintele Curții de Conturi.

(Vezi și CINE A ADUS RĂUL ÎN ROMÂNIA după ’89 – detalii Silviu Brucan și Petre Roman – EVREI)

“Mă bucur însă că aveți un sector unde se trăiește bine. Sectorul bancar: salarii serioase. Nu numai la noi, în toată Europa, în toată lumea, iar dacă aici se clatină ceva, toate guvernele, imediat, recapitalizare, le dăm. Păi, săracii, să rămână președinții ăștia fără bonusuri anuale și trimestriale?”, a spus Văcăroiu.

Episodul 2 – Curtea de Conturi spune oficial în feb 2014 că se fură 6 miliarde de euro pe an

Curtea de Conturi realizează sub nenea Văcăroiu (repet, nu știu dacă are el personal vreun merit pt asta) un raport OFICIAL (lansat public în feb 2014), prin care arată că 6 miliarde de euro s-au ”pierdut” din bugetul național în 2012 din cauza proastei administrări a banilor publici. Bineînțeles că în realitate ”se pierd” MULT MAI MULȚI BANI! De exemplu, ei au calculat / estimat / analizat diferențe de preț în achizițiile publice de doar 3-4 ori mai mari față de prețul pieței, când în realitate, în foarte multe contractări de firme prietene se dau și de peste 100 de ori mai mulți bani decât prețul pieței (chiar și de 1000 de ori mai mulți bani). Personal știu pe cineva care mi-a povestit că la renovarea Muzeului de Istorie din București s-au ”risipit” o grămadă de bani, de exemplu, o aplică de perete ce costă 10 lei pe piață, a fost cumpărată cu 1000 de lei (și e vorba de zeci/sute de bucăți) – deci de 100 de ori mai mult decât prețul pieței. Așa ajung banii munciți de noi (banii publici) la ”firme prietene” patronate de mafie. Și sunt o grămadă de astfel de exemple pe internet – vezi de exemplu capace de WC de 500 euro bucata luate de Udrea, sau hârtie igienică de 30.000 de euro pt deputați. Pe scurt, ce spune raportul OFICIAL al Curții de Conturi: SE FURĂ LA GREU DIN BANII PUBLICI!

ATENȚIE – CONCLUZII! :

AVEM UN RAPORT OFICIAL AL UNEI INSTITUȚII OFICIALE CARE NE SPUNE CĂ 6 MLD EURO SUNT FURAȚI DIN BUGETUL PUBLIC ANUAL (să ținem cont că suma e în realitate MULT mai mare!)

și

AVEM O DECLARAȚIE A UNUI ÎNALT OFICIAL ÎN STATUL ROMÂN – PREȘEDINTELE CURȚII DE CONTURI!

În urma acestor două episoade, orice român ”adormit”, distrus mental, incapabil să gândească singur și care are nevoie de autorități să îi spună cum stă treaba, ar trebui acum să se prindă de câteva lucruri banale și evidente, pe care chiar ”Autoritatea cu diplomă pe perete” /”Sistemul” / Curtea de Conturi și președintele ei le CONCLUZIONEAZĂ OFICIAL:

A. PRIVATIZĂRILE făcute în România au fost făcute ÎN DEFAVOAREA României, au fost dictate DIN AFARA ROMÂNIEI și au dus la DISTRUGEREA ROMÂNIEI!

B. NU ROMÂNIA DECIDE, CI ALTE PUTERI DECID CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA!

C. ÎN ROMÂNIA SE FURĂ OFICIAL 6 MILIARDE DE EURO ANUAL DIN BANI PUBLICI. Din moment ce STRĂINII (puteri străine) GESTIONEAZĂ/DICTEAZĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA, ÎNSEAMNĂ CĂ STRĂINII DISTRUG ȘI EXPLOATEAZĂ (FURĂ) ROMÂNIA!

D. BĂNCILE O DUC BINE PESTE TOT PE PLANETĂ, CHIAR DACĂ STATELE și POPOARELE O DUC PROST. E doar o coincidență?  (De ținut cont că băncile sunt tot ale STRĂINILOR!)

De citit și articolele astea, care au legătură:

Bancherii conduc lumea. Documentar VIDEO guvernul din umbra, istorie adevarul despre razboaie, planuri oculte, sclavia moderna prin indatorare

Privatizare pentru colonizare – reteta aplicata de mafia internationala pentru a cuceri Bosnia, Romania si alte popoare

Recapitulare experimentul FMI in Romania si ţeapa datoriilor suverane – poporul roman indatorat si Romania – colonie a puterilor straine

Destainuirile unui bancher român – implicarea bancilor in politica, distrugerea economiei romanesti, falimentarea firmelor autohtone, implicatii pe piata imobiliara, credite de consum si executarea silita a datornicilor etc

CINE A ADUS RĂUL ÎN ROMÂNIA după ’89 – detalii Silviu Brucan și Petre Roman – EVREI

Emilian, 15 oct 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

18 responses to “Nicolae Vacaroiu si Curtea de Conturi: Privatizarile – un dezastru, Totul e impus de-afara, Romania este distrusa, Se fura 6 miliarde euro pe an, Bancile o duc bine peste tot in lume (nom)

 1. De acord cu tot ce s-a scris, cu o singura precizare, Curtea de conturi se inscrie si ea in randul institutiilor care desfiinteaza cu predilectie si sistematic capitalul autohton, utilizand metode totalitariste, cu argumente aberante si cu incalcarea flagranta a tot ce inseamna legislatie in domeniul economic si financiar. Asa ca si aici e vorba de un gen de “hotul striga hotii”

 2. 6 mld. euro pierduti din cauza de prosta administrare? Asta au gasit “specialistii” curtii de conturi? Pai atunci avem o solutie simpla, sa-i punem in functii publice, adica sa faca rocada cu cei pe care-i controleaza. Cum de nimeni nu se gandeste macar la asa ceva? Acum serios, la cate bazaconii am vazut in rapoartele lor, nu va bazati pe cele 6 mld. Noroc ca functioneaza Justitia din RO asa ca scorul meu personal este de 2-0, adica in doua spete am castigat definitiv si irevocabil, dovedind in Instanta ca specialistii Curtii abereaza….

 3. o lovitura de stat,fara varsare de sange,nu mai sunt Romni in aceasta tara,poporul sa distrus cu tlevizorul,nu mai avem incredere unu in celalat,imi vine totusi sa cred ca platim chirie pe BRENDU DE TARA ROMANIA,sa se faca impresia ca ROMANIE eu un stat,dar mi se pare ca e o pltforma de gunoi pt. straini,ne si meritam soarta ca sunt-m un popor de banditi,hoti si talhari,poporul siloz de gunoi,nu stiu ce mai asteapta

  • INcepusei corect cu ~o lovitura de stat~ dar tine cont ca la 89 au murit niste romani nevinovati…deci nu chiar fara varsare de sange… Apoi ai dat-o in balarii cu “ne meritam soarta si suntem un popor de banditi, hoti si talhari” – parca ai citat exact din manualul de calomnie si manipulare al mafiei strainilor. Tactica deja cunoscuta de a invinovati victima de propria soarta…Ne-am facut singuri rau etc. Da da, s-o creada cine e naiv si prost informat/manipulat.

 4. Povestiri văcăreşti. Ind.socialistă dacă ar fi rămas condusă de cine, de stat?Şi ce ar fi produs, putea ţine pasul cu noua tehnologie, s-au cheltuia iarăşi statul 2 dolari ca să producă un dolar.Şi care era piaţa de desfacere? URSS, Cuba, RPU, RPP, RSC, RPB, RPDC sau China? S-ar fi ales acelaşi praf fiindcă era depăşită, şi ceea ce mai producea era furată tot de cei de la stat.În ce priveşte PIB-ul nu se mărea cu nici un dolar, ponderea industriei este mică, serviciile sunt baza(în SUA 72% sunt serviciile nu industria).

  • SUA este cel mai apropiat sistem de CONTROLUL TOTAL al populatiei, printre cele mai puternice sisteme totalitare/dictatoriale de pe planetă, deci nu stiu de ce il invoci ca exemplu pozitiv. Iar restul informatiilor daca le ai de la presa de dupa 89….atunci…sa stii ca le ai de la mafia strainilor. Petre Roman care o dadea in 90-91 cu “industria romaneasca este un morman de fier vechi” este strain anti-roman, parte din mafia internationala. Mai citeste alte texte de pe acest blog ca sa intelegi.

 5. Domnul Vacaroiu, are dreptate _ totul ne este impus de afara, in special de la Washington. NOUA ORDINE MONDIALA, prin parghiile sale _U.E._B.M._F.M.I. etc., actioneaza in acest sens. Daca nu se iau masuri drastice si imediate, vom dispare ca stat !

  • Vom disparea ca stat datorita faptului ca ne-am taiat singuri craca de sub picioare (economia) .. si datorita faptului ca natalitatea este in scadere.. iar avorturile sunt foarte multe. I-am lasat pe idiotii astia sa ne conduca. Au fost instruiti ce si cum sa faca ca sa ajungem in situatia asta!

   • ne-au taiat strainii craca de sub picioare, nu noi. Multi dintre “romanii”politicieni pe care ii vedem la tv si au fost in functii de conducere in ultimii 25 de ani NU sunt romani, ci straini. dOAR VORBESC ROMANESTE SI AU NUME DE ROMANI.

 6. Cand sunt la putere sunt spalati pe creier. Numai cand nu mai sunt la putere le functioneaza bibilica…? Idiotii… Au facut-o intentionat in deplina cunostinta de cauza!

 7. suntem furati de afara pe dracu!ce-i de afara ne-au recomandat sa scapam de furturi si scurgerile de bani care au loc in economia de stat prin privatizare pentru ca se privatul ,normal,ar trebui sa aiba mai multa grija de capitalul sau,insa statul a avut grija in continuare sa fure impreuna cu asa zisii patroni.
  doua exemplu de scurgeri de bani la Ploiesti unde muzeul ceasului(o casa de aprox 200m2) a fost ,,reparata,,(decojiti partial peretii,umplute toate crapaturile cu mortar,si manjita cu o vopsea lavabila sigur dupa cum se vede de proasta calitate,schimbate 10 burlane,si sticla de la ferestre,pus pavele cca 50m2 si gaon la fel) cu 2.000.000 de euro.
  casa daca o daramai si o reconstruiai de la zero nu te costa mai mult de 300.000 euro.
  pasajul suspendat de pe soseaua de centura a costat 20.000.000 e euro si e cea mai mare porcarie construita din ambitia ceausista a lui Cosma urci in aer 6 intrari de drum ca sa eviti o sosea de centura cand foarte simplu se construia un pod peste un sens giratoriu pe pamant si rezolvau treaba(la aproximativ un km in stanga si-n dreapta sunt alte oua sensuri giratorii mult mai aglomerate si o traversare de cale ferata)

 8. ….SA NE SPUNA VACAROIU CUM PUTEM SCAPA DE CEI CARE NE IMPUN DIN AFARA…CINE SINT,CUM SCAPAM SI DACA MAI PUTEM SCAPA SI CE PATIM DACA NU FACEM CE SPUN EI…!!! ???

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s