Marsul Unirii. Marsul pentru Basarabia 2014. București, 12 octombrie, ora 14, Șoseaua Kiseleff, langa Muzeul Taranului Român (pol)

Marsul Unirii. Marsul pentru Basarabia 2014. București, 12 octombrie, ora 14, Șoseaua Kiseleff, langa Muzeul Taranului Român unirea face puterea 1Bucureștenii dar și ceilalți români sunt invitați să poarte duminică, 12 octombrie, câte un tricolor pe străzile capitalei, în Marșul Unirii 2014, cerând unirea Basarabiei cu patria mamă.

UPDATE DUPĂ EVENIMENT – POZE şi VIDEO DE LA MARŞ – CLICK!

.

Mesaj de la organizatori:

După o vară în care am purtat un tricolor de 150 de metri în peste 10 orașe din România și în care am străbătut zeci de raioane din Basarabia cu caravana Trai mai bun, împărțind 1 000 000 de panglici tricolore – a venit timpul să ieșim în stradă, în cele două capitale românești.

Toamna unionistă a început pe 14 septembrie, când mii de români basarabeni au mărșăluit pe străzile Chișinăului strigându-și dorința de unitate națională.

ACUM e momentul să ne adunăm cu toții la BUCUREȘTI, la MARȘUL pentru BASARABIA, deja devenit tradiție, anul acesta fiind a III-a ediție. De la an la an suntem tot mai mulți, mai uniți și mai puternici!

Duminică, 12 octombrie, ora 14:00 ne întâlnim pe Șos. Kiseleff (lângă Muzeul Țăranului Român). Cu toții sunteți invitați să purtați un TRICOLOR pentru BASARABIA, pentru UNIRE!

Invităm pe toți românii, indiferent de oraș, să participe la eveniment și să-i anunțe pe organizatori din ce oraș vin/cu ce mijloc de transport.

Deplasare din Chișinău: http://tinerii.md/mars-pentru-basarabia/

UNIREA FACE PUTEREA!

Dacă bătrânica asta din filmulețul de mai jos a putut să vină și să mărșăluiască vreo 2 ore la Marsul Unirii, tu de ce n-ai putea?

……………

MARSUL UNIRII DIN 20 oct 2013:

………

Detalii:

http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/am-28-ani-1_54225c480d133766a86250c8/index.html

https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc/info

http://www.actiunea2012.ro

https://www.facebook.com/events/706449949423781/ – Marșul pentru Basarabia ediția III

……………………

Emilian, 30 sept 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

6 responses to “Marsul Unirii. Marsul pentru Basarabia 2014. București, 12 octombrie, ora 14, Șoseaua Kiseleff, langa Muzeul Taranului Român (pol)

 1. Ai discutat si cu basarabenii? Majoritatea nu vor sub nicio forma unirea cu Romania. Am destui colegi basarabeni in facultate – mi-au spus ca in general la ei in tara marea majoritate are o parere proasta despre romani, pentru ei Romania e doar o portita spre UE, atat.

  • Eu n-am discutat, dar nici n-am exprimat o parere despre ce vor majoritatea moldovenilor… Ai vorbit tu cu majoritatea? De unde stii ce vrea majoritatea? 10 colegi inseamna 10 pareri / 10 familii din moldova / 10 anturaje. Nu stiu cat de relevant e pt situatia la nivel national in Moldova. Bineinteles ca sunt si unii care nu vor. Insa nici eu nici tu nu stim exact cati. Insa noi romanii avem datoria morala sa luptam pt adevar, si anume ca suntem frati de sange cu moldovenii, proveniti din acelasi neam dacic etc.

   Aceste acțiuni precum marsul de duminica sunt pentru cei care VOR unirea, de pe o parte si cealaltă a granitei… Nu vrei unirea, nu participi. Marsul unirii este doar un eveniment din multele care se fac in legatura cu cine cum cand daca vrea unirea… Mai multe detalii poti afla de la persoanele de la Actiunea 2012 care se ocupa de ani de zile de toata treaba asta. Ei au organizat si schimb de tineri RO-MD, au facut numeroase vizite in MD etc etc etc. Cu ei poti discuta despre situatia din MD raportat la Unire. Eu doar promovez evenimentul, nu fac parte din organizare si nici din Actiune. Doar vin cu o mana de ajutor virtuala, si zilele urmatoare si „fizică”.

   Eu nu prea m-as baza prea mult pe parerea moldovenilor care vad Romania doar ca pe o portită spre UE…saracii au cazut si ei in iluzia ca UE ar fi ceva de bine, cand de fapt este MOARTEA – detalii in textele din categoria ILUZIA UE+SUA de pe acest blog.

 2. La anul ar fi bine ca acest mars sa se puna ori mai devreme ori mai tarziu. Perioada aleasa acum se suprapune cu sarbatoarea Sfintei Cuviose Parascheva de la Iasi. Poate multi romani din tara vor vrea sa se duca si colo si colo.

 3. Cine este organizatorul? Exista aprobarea primariei? Are legatura cu campania prezidentiala?

  • Organizatorul este Platforma Actiunea 2012 care are si site personal – ai acolo toate detaliile. Nu stiu daca au autorizatie, probabil ca da, dar mie personal nici nu-mi pasa de astfel de lucruri stupide (au sau nu autorizatie – tie tre sa-ti dea voie Sistemul si sa te culci?). NU, NU ARE NICIO LEGATURA cu campania prezidentiala.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s