Luminita Daniela Saviuc si cele 15 sfaturi miraculoase – manipulare si propaganda in favoarea Sistemului, invitatie la non-actiune, invinovatirea victimei (edu)

fata suceava luminita daniela saviuc 15 motive lucruri sa renunti pentru fericire sa fii fericit articol motivational dezvoltare personala propaganda in favoarea sistemului 1Sunt de acord că „sfaturile” lu’ fata asta din poză, care a devenit vedetă peste noapte, reprezintă o manipulare crasă (conștientă sau nu) în favoarea Sistemului prin invitația subtilă și pe față la NON-acțiune împotriva Sistemului de exploatare care ne ține sclavi și prin învinovățirea victimei, pe principiul „TU și DOAR TU ești de vină pentru ce ți se întâmplă! Schimbă-te pe tine, nimic altceva nu mai trebuie făcut!”.

Detalii despre tanti asta si sfaturile ei – Cele 15 lucruri la care trebuie să renunți ca să fii fericit – click!

Detalii despre Sistemul de exploatare în care trăim ca sclavi muncitori – click!

Detalii despre cum degeaba ne schimbăm noi și devenim oameni minunanți, daca tot mafioții ne conduc – click! (iluzia nr. 31)

Detalii despre tactica învinovățirii victimei în acest comentariu:

6 iulie 2014: 6 iulie, operațiunea „IUG” – cei mai buni sunt scoși din țară – Comentariu FB Adrian Grigoriu:  Observati rog chestiunea de esenta din articol: “…. Au fost deportați oamenii cei mai activi, care erau un model pentru săteni….” DE FAPT AU DECAPITAT POPORUL DE CEI MAI BUNI!!! Este un model care se repeta peste tot in Lume si la noi în România, in alte forme in perioadele 1938 -1958 si din 1989 pana in prezent. Cu mentiunea ca metodele curente sunt mai subtile, cei mai buni nu mai sunt luati cu forta fizica. Prin distrugerea posibilitailor de supravietuire in tara, cei mai buni sunt fortati sa plece din tara, aparent ei pleaca din proprie initiativa si …. tot ei sunt aratati de creatorii situatiei ca fiind vinovati, aplicand “geniala” escrocherie ce consta in actiunea criminalului de a invinovati victima pentru suferinta pe care a produs-o insusi criminalul.

Acum, redau link-ul către un articol-reacție la „sfaturile” acestei fete, postat pe blogul unei românce din Canada. Recomand citirea integrală a articolului, nu doar pasajele postate de mine:

15 iulie 2014: Manipulare ieftină – Vuieste toata presa romaneasca, despre cum o pustoaica din Romania a scris un articol maret si fenomenal de intelept, in Huffintgton Press. (…) Nu suntem liberi sa hotaram pentru viata noastra, ci sistemul o face pentru noi si ne impune cu de-a sila deciziile sale (prin aparatul de represiune): nu suntem liberi sa mancam ce vrem (incearca sa-ti faci o proajitura cu marijuana – care e bună pentru organism, sau sa cumperi lapte direct de la ferma, aici in Canada), nu suntem liberi sa ne tratam organismul cum consideram, ci doar cu medicina impusa de sistem (si aia, cu medicamente pe reteta), incearca sa calatoresti fara viza etc. Daca stai sa le pui cap la cap pe toate, rezulta negru pe alb ca esti un simplu spectator in viata ta: ai doar dreptul sa-ti alegi stapanul (jobul) si cam atat. (…) Cică sa renunt la ganduri si prieteni toxici. Adica renunta la maruntisurile care iti fac rau. Dar de ce n-as renunta la sclavie care imi otraveste viata continuu? Ca despre asta, gurusii nu sufla un cuvintel, ca sa nu se prinda fraierii ca sistemul decide pentru viata lor, iar ei n-au nici un cuvant de spus in asta. (…) Da’ prostimea nu suporta criticile, pentru ca asta ii va obliga sa faca schimbari si eforturi de imbunatatire, trebuie sa caute solutii, etc. Bataie de cap. Nu e mai simplu sa ne laudam reciproc, sa ne inganam unii pe altii, fericiti ca totul e bine si frumos? Gunoiul il scundem sub pres si ne prefacem ca nu-i acolo, pana in momentul in care va incepe sa puta: atunci ne vom da cu capul de pragul de sus si ne vom trezi la realitate. (…) Cel mai important lucru pentru Stăpâni este mentinerea populatiei in starea de prostie (distrugerea deliberata a sistemelor de invatamant face o treaba excelenta): cu cat prostul  e mai sedat de atata prostie, cu atat va intelege mai putin din realitatea in care traieste si va deveni marioneta perfecta.

fata suceava luminita daniela saviuc 15 motive lucruri sa renunti pentru fericire sa fii fericit articol motivational dezvoltare personala propaganda in favoarea sistemului 2ARTICOLUL -REACȚIE INTEGRAL AICI

……………………

Un alt exemplu de articol „motivational” (cu foarte multe vizualizări pe internet), care invită la NON-ACȚIUNE este acesta:

De ce oamenii destepti nu reusesc in viata, iar prostii au succes si bani. Ce trebuie sa faca oamenii inteligenti pentru a avea succes

…..

Emilian, 15 iulie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Luminita Daniela Saviuc si cele 15 sfaturi miraculoase – manipulare si propaganda in favoarea Sistemului, invitatie la non-actiune, invinovatirea victimei (edu)

 1. “Renunţă la tot ce e toxic în viaţa ta – gânduri, idei, prietenii, obiceiuri, oameni, etc.”
  Daca ele sunt negative doar…
  “Fii bun cu tine însăţi ca să poţi fi bun şi cu cei din jur”
  Daca esti infractor, esti bun cu tine, dar nu cu altii.
  “Apreciază fiecare experienţă şi fiecare persoană care vine în viaţa ta, bună sau rea”
  Iaca eu nu vreau sa merg in cartierul meu la 2 noaptea, ai ceva impotriva ?
  “Construieşte-ti viaţa nu pe baza a ce ai trăit în trecut, ci pe baza a ce vrei să trăieşti în viitor.”
  In trecut am vazut niste golani la colt de strada. Nu o sa fiu fraier sa nu invat din trecut.
  “Trăieşte-ţi viaţa ca şi cum nu ar exista limite.”
  Legile bune nu conteaza pentru tine ? Facem ce vrem ?
  “Trăieşte-ti viaţa după propriile tale reguli, nu după regulile învechite ale celor din jur.”
  Putem deranja cu muzica la maxim pe ceilalti ?
  “Renunţă la frică şi permite-i iubirii să-i ia locul.”
  Frica ajuta pentru ca tu fata sa nu imbratisezi ursul in padure !
  Atunci isi da singura cu stangul in dreptul…
  “Lăsând puţin la o parte nevoia asta nebună de a ne plânge şi de a vorbi în permanenţă despre problemele noastre şi problemele cu care se confruntă toată planeta. Trebuie să învăţăm să trăim viaţa pentru noi şi nu pentru alţii şi trebuie să învăţăm să preţuim lucrurile simple, pentru că acolo vom reuşi să găsim liniştea şi pacea de care avem cu toţii nevoie…”
  Ai fost vreodata la vreun miting ?
  “lumea din jur se va schimba odată cu noi. E magic!”
  Lumea, nu natura, e hidoasa, aproape ca in cartea “1984” de George Orwell.
  “E foarte important să accepţi ce ţi se întâmplă, să nu te împotriveşti răului pentru că luptând rău cu rău creezi mai mult rău.”
  Am un citat pentru tine despre stat impotriva individului.
  Din cartea “1984”
  “Un bocanc pe mutra omului, pentru vecie !”
  “Renunţând la obiceiuri toxice ca bârfa sau la relaţii care nu duc nicăieri…”
  Nici psihologie inversa nu stie. 1 % bun cu 99 % rau.
  “Dacă sunt probleme în viaţa ta şi dacă eşti nefericit oriunde mergi, e evident că ceva trebuie schimbat… şi nu e mediul înconjurător ce trebuie să se schimbe, ci TU!”
  Statul trebuie schimbat, daca el este problema in cauza. Si in Romania, da.
  La cele 15 puncte :
  “2. Renunţă la nevoia pentru control
  Permite tuturor lucrurilor şi persoanelor să fie exact aşa cum sunt şi o să vezi ce bine te vei simţi.”
  Eu nu vreu sa fiu sclavul sistemului.
  “7. Renunţă la luxul de a critica. Renunţă la nevoia de a critica lucruri, evenimente sau oameni care sunt diferiţi faţă de tine. Cu toţii suntem diferiţi, şi totuşi cu toţii suntem la fel. Toţi vrem să fim fericiţi, toţi vrem să iubim şi să fim iubiţi şi toţi vrem să fim înţeleşi. Cu toţii vrem ceva, şi ceva este dorit de noi toţi.”
  Un om este un om fiindca critica. Analizeaza o situatie, o critici si tragi o concluzie. Nu stai ca o oaie. Imi cer scuze animalelor oi.
  “9. Renunţă la ideea de a te opune schimbării.
  Schimbarea este buna.”
  Produsa de un om rau ?
  “13. Renunţă la trecut
  Trecutul după care tânjeşti, trecutul la care visezi, a fost ignorat de tine atunci când a fost prezent.”
  Sa uitam trecutul, este sa gresim in viitor si sa il repetam.
  “14. Renunţă la ataşament Acesta este un concept care pentru mulţi dintre noi este greu de înţeles, însă nu este ceva imposibil. Devii din ce în ce mai bun odată cu trecerea timpului şi cu mult antrenament. Momentul în care te detaşezi de toate lucrurile, devii atât de liniştit, tolerant, blând şi seren. O să ajungi într-un loc în care o să fii capabil să înţelegi toate acele lucruri fără a mai suferi. O stare dincolo de cuvinte.”
  Suna a boala psihica.

  Si uite un citat al lui Hitler, pe care tu fata ti-l vei traduce.
  Adolf Hitler
  “The receptivity of the masses is very limited, their intelligence is small, but their power of forgetting is enormous. In consequence of these facts, all effective propaganda must be limited to a very few points and must harp on these in slogans until the last member of the public understands what you want him to understand by your slogan.”

 2. … Ar fi foarte instructiv de studiat CE anume şi DE CE a prins aşa la public … (Un prim gând ar fi că e fiindcă i se spune ceea ce vrea să audă, dar sigur mai sunt motive!)

  • Totusi…nu stim exact cat a prins la public, si cat l-au mediatizat si promovat astia din presa vanduta peste tot. Faptul ca e “gagica” ajuta + ca e u curent dasta de floricele pe campii pe care multi? il apreciaza… Si da, e si ce ai zis tu cu ce vrea publicu sa auda etc. Dar repet, e posibil sa fi fost mai mult medatizat de instrumentul ~presa vanduta~ pentru ca servea perfect sistemului, decat a fost apreciat de public. Nu putem stii.

 3. Ea a trait niste experientze.. cam neplacute.pacat..pt ca oricum trecutul o urmareste.. si o traumatizeaza si a propos…eu cred ca unele ”lucruri si idei” nu sunt ale ei..ma refer la ..unele idei

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s