Prezentare TEXT Calin Marginean 01 – Colesterolul – prieten sau dusman? Cum scapam de colesterol. Cum ne mentinem sanatosi. Alimente pentru o viata sanatoasa (s)

doctor calin marginean piatra neamt conferinta video prezentare text sanatate colesterolul prieten sau dusman sfaturi medicale alimentatie sanatoasa miscare exercitiu fizicÎn încercarea de a folosi blogul Ce-i cu noi? pentru a disemina informaţiile importante despre sănătatea noastră, am hotărât să fac o chestie care, zic eu, va fi benefică tuturor celor care intră pe acest blog şi sunt dispuşi să citească 3 rânduri pentru a afla cum să fie sănătoşi. Am găsit acu’ ceva vreme pe blogul unui doctor din Piatra Neamţ – Călin Mărginean (drcalinmarginean.blogspot.com) nişte conferinţe VIDEO despre sănătate foarte interesante, unde nenea doctoru’ ăsta prezintă, pe capitole/subiecte, o grămadă de informaţii utile şi importante pentru o viaţă sănătoasă, într-un mod captivant. Pentru mine personal, să urmăreşti o conferință de-a lu’ nenea Mărginean ăsta e o plăcere, şi nu de puţine ori am râs la unele faze din conferințele lui. Din păcate însă, conferinţele durează între o oră şi 20 de minute şi 2 ore, iar oamenii din ziua de azi nu sunt în stare să-şi facă timp pentru astfel de chestii utile, sau pur şi simplu nu au timp din cauza luptei pentru supravieţuire pe care o poartă zi de zi (pentru cine nu ştia încă – suntem sclavi muncitori exploataţi din umbră). Astfel, în ajutorul celor care n-au timp să urmărească aceste conferinţe (care sunt vreo 22 la număr şi se găsesc AICI sau pe youtube), am decis să începem (în limita timpului şi a numărului de voluntari care se oferă să ajute), să scoatem ideile principale din conferinţe sub formă de TEXT, pentru a putea fi citite şi aflate mai rapid de către cei interesaţi. Ideal ar fi ca cei preocupaţi de sănătatea lor să urmărească integral acele conferinţe. Cei care au probleme de sănătate pe unul dintre subiectele prezentate de Mărginean, să urmărească integral măcar conferinţa dedicată acelei probleme. Pentru cei care însă nu reuşesc să-şi facă timp deloc, sau pur şi simplu nu au timp, va fi util să citească măcar ideile principale pe care le vom prezenta ca text pe blogul Ce-i cu noi?, şi astfel, în doar câteva minute (în loc de o oră jumate – două ore), vor afla principalele lucruri prezentate de Călin Mărginean în acele conferinţe. Eu am reusit să termin de vizionat integral prima conferinţă – despre Colesterol – şi am rezumat ideile principale în textul de mai jos. Citiți ca să vedeți câte chestii interesante veți afla! AM NEVOIE DE VOLUNTARI care să facă acelaşi lucru pentru celelalte 21 de conferinţe. Cei care au timp şi sunt interesaţi să facă acest lucru benefic pentru societatea românească, să îmi dea un mail la adresa de la CONTACT. Puteţi face rezumat la o singură conferinţă sau la câte vreţi voi. Vom menţiona la sfârşit cine a făcut rezumatul şi facem trimitere către propriul site/blog/cont FB dacă se doreşte acest lucru. Vă mulţumesc anticipat pentru ajutorul acordat. Detalii despre COLESTEROL şi alte chestii interesante despre sănătate – în continuare:

Colesterolul – prieten sau duşman (dr. Călin Mărginean – conf. nr 1)

sursa: http://www.youtube.com/watch?v=0dXpJraZFPU, adică acest film:

……………………………..

Rezumat – idei principale:

Trebuie consumate minim 800gr fructe si legume pe zi

E foarte important sa avem modele corecte in viata

La 80-90 de ani putem fi sanatosi daca vom face ceva pentru sanatate si nu ne complacem „eh…bătrâneţea…”

Normalitatea e ca la 90 de ani să ai corpul drept, să nu tremuri şi să ai mintea limpede

Povestire interesantă – la 93 de ani – un preot român făcea sute de flotări pe zi, inclusiv nevasta lui. Era perfect sanatos, drept, lucid. „Părinte, care e secretul longevităţii dvs? R: Sute de flotări pe zi! Dar secretul soţiei? R: Sute de flotări pe zi!”

La orice vârstă putem fi sănătoşi, depinde doar de noi.

Sănătatea face parte din lucrurile pe care le apreciem când nu le mai avem.

Colesterol mare poate avea oricine indiferent daca e slab sau gras

Colesterolul este o substanta foarte importanta pt corp – fixare de calciu, crearea membrane pt celule, bun pt celule nervoase etc

Daca nu consumam deloc produse animale, tot produce ficatul colesterol – nu exista niciodata deficit de colesterol. Doar normal sau prea mult.

70% din colesterolul din sange e produs de ficat iar 30% vine pe cale alimentara. Ar fi bine sa nu depasim 200-250 mg colesterol adus din hrană, PE ZI.

La 250-300mg de colesterol in hrana, ficatul se apara de invazia de colestrol extern si incearca sa scape de el, aruncându-l pe vasele de sânge, care astfel se înfundă.

TOATE alimentele de origine animala au colesterol. NICIUN aliment de origine vegetala NU are colesterol.

Alimente extrem de bogate in colesterol:

Peste 200mg per 100g produs e extrem de bogat in colesterol – de evitat

Creierul de ORICE contine 17% din masa totala a organului / 2500/3000 mg colesterol

Daca mananci doar 100g de creier ti-ai depasit capacitatea ficatului de a face fata la colesterol si il va vărsa pe vase si vasele se vor infunda

Orice ORGAN animal

Galbenusul de ou

Ouale de prepelita – vitamine si minerale de 3/7/10 ori mai multe decat oul de gaina. Dar au acelasi colesterol ca si oul de gaina.

Si molustele si crustaceii marini au cantitati enorme de colesterol + histamina – foarte periculoasa inclusiv cancerigen

Carnea de vitel, vita, porc file etc. Nu poti sa separi carne de porc de grasime, pentru ca are grasime printre fibre. Porcul contine si histamina periculoasa. Carnea neverificata – risc de trichineloza. Carnea de vita si  cea de pui nu au foarte mult colesterol dar au substanţe mai periculoase decat colesterolul.

Un singur ou depaseste capacitatea ficatului de procesare si colesterolul se va varsa pe vase.

Valori normale colesterol – nu exista limita inferioara pentru a fi considerat periculos. Oricat de putin e bun. „Normal” la nivel european – 155-175mg/100ml sange.

Cat mai putin cu atat mai bine – se spala si ajunge la ficat. Cat mai mult cu atat mai rau.

Centenarii au colesterol sub 150.

Exista grupuri de persoane cu valori sub 100.

Colesterol total, tri gliceride, HDL colesterol si LDL colesterol (surplus) conteaza pentru a vedea cum stai cu grasimea.

85% dintre adultii din Romania au valori crescute la una din alea 4 de sus  = dislipidemie – unul dintre cei mai rai factori de risc cardio vascular (hipertensiunea e pe locul 1)

Trigliceride pe HDL = raport peste 3 => insulinorezistenţă şi indicaţie majoră de terapie pentru a da jos colesterolul si grăsimea.

Hdl colesterol – cu cat e mai mare cu atat mai bine

Colesterol prea mare infunda toate vasele din tot corpul

Fiecare deget al nostru are 4 artere prin care este alimentat cu sange, daca pica 3, a 4-a isi face treaba aproape perfect; insa la inimă fiecare vas alimenteaza singur o anumita portiune de inima. Acolo, chiar si vasele infundate in proportie de 70% NU se vad la electrocardiograma si nici nu apare vreo manifestare imediată – te trezesti direct cu infarct.

Cand inima nu primeste sange nu lucreaza si atunci incepe sa cedeze

Inima cu vase infundate nu mai are forţă să traga sange si sa-l pompeze – picioarele se umfla, plamanii se umplu cu lichid sau sange, respiram mai greu, doar cu varfurile plamanilor; cand se pune dop pe vas -> infarct

Cei care supravietuiesc la unu, doua, trei infarcte etc e probabil pt ca s-a pus dop pe niste vase periferice mai micute ale inimii. Daca insa se pune dop pe un vas important esti PA dupa un singur infarct.

Ateroscleroza, adica infundarea vaselor de sange, poate sa apara dupa varsta de 2 ani!

Infundarea vaselor de sange este reversibila in 24 de luni prin schimbarea din temelii a modului de viata – o dieta cu legume, leguminoase, fructe, cereale, seminte, exercitii fizice, normoponderabilitate, cumpatare, reducerea stresului, odihna suficienta – astea fac minuni si ne ajuta sa ne redobandim curatenia vaselor de sange.

Orice principiu de sanatate este guvernat de principiul cumpătării

Mai sunt si alti infundatori de vase, de 9-11 ori mai infundator decat colesterolul este homocisteina, care nu exista in alimente vegetale sau animale, dar se produce in corp daca:

– consumam cereale decorticate – paine albă

– cafea, alcool, fumat, greutate prea mare, anticonceptionale orale, tragi de fiare prea rau si inima nu face fata

– suplimentele luate de ăia la sala infunda vasele, distrug inima; nu poti sa arati de revista decat daca iei substante periculoase – suplimente crestere musculara – produc cresterea de homocisteina care e f periculoasă

Cine scade homocisteina:

Cereale integrale, paine neagra, paine graham, paine integrala, alimentele vegetale cu hormonii estrogen – SOIA – f sanatos 100-150 grame pe zi pt fete/femei

Exercitiul fizic e medaliatul cu aur al sistemului de sanatate – cea mai importanta pt sanatate e miscarea: 60-90 de min pe zi, 5-6 zile pe saptamana, dar sa se intample toate astea 3 ca sa se puna ca  e exercitiu fizic: puls peste 100, transpiratie, gafaiala.

Medaliatul cu argint al sistemului de sanatate este ALIMENTATIA.

Medalia de bronz merge la 2 factori:

a. consum de lichide – Apa, peste 2,5l pe zi la o urina consistenta inodora si incolora; daca e vara si eu am baut 6 litri de apa si am si impins vagoane, daca urina miroase si e galbena, inseamna ca tot n-am baut destula apa;

NU treceti brusc de la putina apa pe zi la multa apa pe zi ca e de rau!

si b. ODIHNA – care primeşte 2 note, pentru:

b.1.:  nr de ore dormite din 24 – Intre 8-11 ore de somn este cel mai bine. Dormi 8 ore iei nota 8, dormi 9 ore iei nota 9 etc.

si b.2.: “procent supra 10 din orele 10 post meridian si 2 ante meridian care m-au prins în pat”. Adica: daca ma culc la ora 10 seara, primesc nota 10. Daca ma culc la 11 (cum face Marginean), primesc 7,5. Daca ma culc la 12 primesc nota 5, daca ma culc la 1 sau la ore mici – la revedere! De ce? Pentru ca intre orele 10 si 2 noaptea, in creierul nostru (asa am fost programati biologic), se produce 97% din melatonina – hormonul tineretii din creier si hormonul de creştere, care vor repara toate daunele din creierul şi din corpul nostru;

Caz concret: Mărginean – se culca la 11 (deci nota 7,5) si doarme 9 ore (deci nota 9). Asta inseamna ca per total nota somnului (odihnă) este 8,25.

Homocisteina are efect procoagulant, creste oxidarea colesterolului si transportorului lui, impiedica repararea pe care o poate face vitamina C, creste drastic riscul de osteoporoza.

După cacao, cafeaua este CEL MAI PUTERNIC element care scoate calciul din oase. Cat mai multa cafea / cacao => osteoporoza!

Ex: baiat de 15 ani a facut infarct mare si a murit de la homocisteina care i-a infundat vasele de la munca + alcool + cola.

Ex: studenta la medicina, a vrut ”sa ingrase porcul” in sesiune – ore nedormite, cafea dupa cafea, tigara dupa tigara, energizante dupa energizante – infarct si deces de la infundare cu homocisteina

In RO inca nu se determina homocisteina…

Al doilea mare infundator de vase  – acidul miristic – In toate produsele lactate (cu cat e mai gras are mai mult), nuca de cocos – cantitati enorme; avocado – cantitati enorme; miristicu infunda de 2-4 ori mai mult decat colesterolul.

LDL colesterol – acel transportor – de 1,5-2 ori mai periculos decat colesterolul (infundare)

Cine are colesterolul prea ridicat, aproape obligatoriu consuma produse de origine animala in cantitate prea mare;  daca are LDL colesterol mare, aproape intotdeauna acea persoana consuma colesterol mult; dacă are HDL scazut, aproape intotdeauna acea persoana este sedentara;

Trigliceride – unt, untura, seu, untura, margarine etc – infunda vasele!

Principalii factori de risc cardio vascular

Statusul pro-inflamator – proteina C reactivă (PCR)

PCR peste 2 e destul de nasol

PCR peste 3 e grav rau de tot

Sunt sigur 100% că exista persoane in aceasta sala care au PCR peste 6!

Daca o persoana are status pro inflamator si colesterol 160, acel colesterol se depune pe vase si le infunda.

Daca o persoana nu are status pro inflamator ci are anti-inflamator, chiar daca are colesterol peste 240, vasele nu se infunda.

FUMATUL, stres, alcoolism cronic

Pt fumatori: asa-i ca dumneata nu vrei sa-ti mai vezi copiii crescand? Asa-i ca vrei ca ai tai copii sa creasca fara mama sau fara tata? Nu vrei sa te bucuri de momentele importante din vietile lor, nu? Nu vrei sa iti vezi nepotii, asa-i? Nu-i asa ca dumneata investesti si sume zdravene pentru asta?

2 euro aruncati pe tigari pe zi inseamna 730 de euro pe an.

Cine face investitie in boala, va culege roadele bolii.

Cine face investitie in sanatate va culege roadele sanatatii

FUMATUL UCIDE!

Cafeaua creste colesterolul

Scaderea de magneziu din corp creste riscul de accident vascular. Principala sursa de magneziu – spirulina, apoi curmale, apoi vegetale – frunze verzi (magneziu e in clorofila);

Deficit de vitamine B6, 9, 12 creste riscul de accident vascular (cerealele integrale contin aceste vitamine)

Sedentarism

Alimentatie fara fibre vegetale

Obezitate, mai ales abdominală (burta) „BUrta nu vine de la BUnăstare, ci de la BUală!” (boala)

Dulciuri concentrate – zahar, miere, bomboane, prajituri, torturi – foarte foarte nocive pentru sanatate + dau excitatie gustativa teribila si abat atentia organismului de la fructele si legumele de sezon!

Utilizarea necontrolata a anticonceptionalelor orale

Grasimi solide la temperatura camerei ne infunda vasele – margarina, unt, seu, slanina etc

Grasimile lichide ne desfunda vasele (regula generala, dar nu toate uleiurile sunt bune)

Toate alimentele (animale si vegetale) contine in ele insele SARE. Cand avansarea in varsta scade gustul, oamenii pun mai multa sare in mancare. Noi ar trebui intre 2,5 si 3 gr de sare cel mult pe zi.  Se consuma insa in mod obisnuit 10-15-20 gr de sare pe zi. Nota 10 pe sare e sa consumi 2,5g pe zi sau sub 2,5gr.

Daca vreti sa va infundati vasele repede, sa imbatraniti, sa faceti cancer, atunci, sa nu scape vreun aliment neprajit in casa dvs! TOT ce se prajeste, inclusiv ceapa, este CANCERIGEN, se regaseste pe vasele de sange infundandu-le in zeci de minute de la ingerare, este sensibilizant respirator – poate sa dea criza de astm in timp sau alte pb respiratorii. Tot ce se prajeste introduce factori pro oxidanti in corpurile noastre si ne imbatraneste!

Diabetul zaharat – creste riscul de accident vascular

Exista uleiuri foarte sanatoase: ulei de masline pt gatit si ulei de in alimentar – ca medicament. Uleiul de masline e f bun – dar MAXIM 3 linguri pe zi!

NUCA – un aliment excelent – dar peste 3 pumni de nuca pe zi produc colesterol

Zahar = miere – nu mai mult de 3 lingurite de zahar pe zi

In tot sangele nostru exista o lingurita de zahar; daca aduc din afara lingurite de zahar => cu cat mai mult cu atat mai rau. O lingurita de zahar sau miere scade capacitatea corpului de a se apara cu 4% la un adult si 10% la un copil. Cand esti racit, inclusiv la copii – primul lucru: NU LUATI ANTIBIOTICE si ELIMINATI CONSUMUL DE DULCIURI CONCENTRATE! Globulele albe mananca zahar in loc sa manance microbi!

Seminte de in – nu mai multe de 2/3 linguri pe zi (este si cel mai bun factor anticonstipant cunoscut)

Tarate – nu mai mult de 3 linguri pe zi – scad colesterolul, anti cancer de san sau colon – sursa majora de minerale si vitamine din grupul B

Astia au fost principalii factori de infundare a vaselor de sange.

Acum urmeaza principalii factori de desfundare a vaselor de sange:

Primii 2 factori majori de fixare a calciului in oase ii regasim si la desfundarea vaselor:

1. EXERCITIUL FIZIC si

2. Hormonul estrogen de natura vegetala – SOIA (nemodificata genetic!), SPIRULINA, frunze de papadie, frunze de patrunjel, seminte de marar, polen granule.

Vitamina C – f imp pentru mentinerea vaselor curate – in citrice, frunze de hrean (de 3 ori mai multa vitamina C decat in citrice), regina VARZA – de 4 ori mai multa vit C decat in citrice, patrunjel frunze – tot de 4 ori mai mult, Kiwi – de 5 ori mai multa, Coacaze negre – de 6 ori mai multa; Macese – de 20 de ori mai multa vitamina C decat in citrice.

Vitamina E – in toate oleaginoasele, toate uleiurile, leguminoase – fasole, linte, bob, naut, mazare, soia

Betacaroten – provitamina A: doi morcovi medii pe zi scad colesterolul cu 10-15-20%

Dieta fara colesterol

Fibre vegetale – coenzima q10, luteina (alimente cu culori intense) (brocoli in loc de conopida, varza rosie in loc de cea alba, sfecla rosie in loc de aia obisnuita, gref rosu in loc de alb etc)

Licopen (si anticancer) – tomate

Bioflavonoide (substante care potenteaza efectul benefic al altor substante)

Vitaminele din pastile nu sunt ca alea din fructe (sunt mult mai proaste)

Coaja de mar e mult mai importanta decat miezu. Un mar are 6 mg/100g produs Vitamina C. In coaja are substante potentatoare de efect care duc la 1300mg. Cea mai mare cantitate cunoscuta de substanta cu efect potentator se gaseste in pielita amaruie de la citrice – ca aia de la gref pe care multi o aruncam la gunoi.

Resveratrolul – cel mai important factor natural anticancerigen – exista in toate fructele si legumele de culoare violet inchisa spre negru, colorantul asta negru e antioxidant, anticancer, antiîmbatranire si se gaseste in:  dude negre, mure negre, struguri negri – samanta si pielita trebuie mancate, varza rosie, ceapa rosie; varza de bruxelles (contine chiar daca nu e violet).

Acizii grasi omega 3, 6

Hormoni fito-estrogeni – protejeaza vasele ca lumea si fixeaza calciul in oase

Uleiul de masline

Dieta fara dulciuri concentrate – „dacă vreti sa fiti sanatosi sa nu aveti zahar in casa, sub nicio forma (dulciuri)” (spunea un doctor)

Scaderea consumului de sare, secara etc

Medicamente anti colesterol:

Clasa statinelor (medicamente) scad LDL colesterol (rau) si colesterolul insusi

Fibratii – scad trigliceridele si cresc HDL colesterol (care curata vasele de sange)

– sunt necesare aceste medicamente doar daca pacientul nu e cooperant, adica nu face exercitiu fizic si nici nu a schimbat alimentatia. Nu dai din prima terapie medicamentoasa. Pastilele astea au si riscuri  – efecte adverse nasoale.

In loc de fibrati – tarate de cereale. In rest – legume si fructe.

Limba soacrei – planta, are o substanta cu efecte benefice in scaderea tuturor fractiunillor lipidice fara niciun efect advers; substanta poate fi extrasa – preparatul se numeste Opundia, se gaseste la plafar;

Hrana ideală în biblie:

In biblie, chiar pe pagina a doua, la Geneza, Dumneze spune: iata ca v-am dat orice planta care produce samanta si orice pom care are rod cu samanta, aceasta sa fie hrana voastra!

Psalmulk 104 cu 14 – Dumnezeu face sa creasca iarba pentru vite si verdeturi pentru nevoile omului, ca pamantul sa dea paine.

Levitic 3,17: Cu niciun chip sa nu mancati nici grasime si nici sange.

Noul testament – Sf apostol pavel: Bine este sa nu mananci carne si sa nu bei vin.

Hrana ideala in Biblie dumnezeu vegetale fara carne Prezentare TEXT Calin Marginean 01 - Colesterolul - prieten sau dusman Cum scapam de colesterol. Cum ne mentinem sanatosi

Unde gasim lapte, carne, branza, oua in pasajele astea din biblie?

Pe parcursul istoriei, colesterolul crescut a omorat mai multi oameni decat toate molimele si razboaiele din istorie la un loc, si va continua sa ucida.

Puteti sa uitati TOT ce v-am spus pana acum, dar sa tineti minte toata viata asta:

Pilda/Parodia creaţiunii:

La început, Dumnezeu, când a creat Pământul, a umplut atmosfera cu fum… sau cu aer? … Deci i-a dat omului aer să respire. Mările, oceanele, râurile le-a umplut cu bere, ţuică, vin, cola, cafea… sau cu apa? … Deci i-a dat omului să bea apă (nici măcar ceai). Lui Adam, i-a pus Dumnezeu în mână o puşcă, tot ce prindea prin rai împuşca, Eva făcea grătare şi şniţele, cum prindea o vacă o mulgea, şi mâncau unt, brânză şi alte asemenea? Sau mâncau legume, leguminoase, fructe, cereale, seminţe şi GATA?

Sfat: Dacă doriţi şi aveţi milă de doctori, să aibă şi ei de lucru, băgaţi cât mai mult fum în dumneavoastră, cât mai mult alcool şi sucuri şi mâncaţi cât mai multă carne, lapte, brânză, ouă!

Dacă doriţi să nu mai treceţi pe la doctori, atunci ţineţi minte ce ne-a dat Dumnezeu: ne-a dat aer să respirăm, ne-a dat să bem apă şi ne-a dat să mâncăm legume, leguminoase (fasole, linte, mazare, soia, bob, năunt), fructe, cereale, seminţe şi GATA. Vă garantez că dacă veţi face aşa nu veţi mai trece pe la doctor prea curând pentru că veţi fi sănătoşi.

Dr. Călin Mărginean – conf nr 1 (Colesterol)

……………………………….

Rezumat făcut de Emilian, 7 iulie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Cei care doresc să rezume în acest mod o altă conferinţă de-a doctorului Călin Mărginean, să mă contacteze prin mail, pe adresa de la CONTACT. Mulţumesc.

8 responses to “Prezentare TEXT Calin Marginean 01 – Colesterolul – prieten sau dusman? Cum scapam de colesterol. Cum ne mentinem sanatosi. Alimente pentru o viata sanatoasa (s)

 1. In primul rind am rugamintea sa-mi publici postarea deoarece si asa sint multi tineri care nu stiu cum sa se antreneze corect sau nu o fac deloc si ajung obezi la o varsta timpurie. Sau cred ca vor ajunge ca bodybuilde-rii din concursuri ce fac doar reclame la suplimente si de fapt ei iau diferiti steroizi anabolizanti, hgh, etc.
  Sute de flotari in fiecare zi este o minciuna.
  Ar trebui sa cunoasca oricine asta daca face exercitii fizice cu greutati sau cu ajutorul corpului macar de citeva luni. Se numeste ,,overtraining,.
  Poti face multe repetitii sa spunem prima luna doar, dar apoi trebuie stabilit un program adecvat varstei, sexului fiecaruia si comform nivelului de experienta.

  • 240 de flotari pe zi inseamna cate 30 de flotari pe ora in 8 ore. 30 de flotari pe ora e prea stresant pt organism? Mie nu mi se pare. Bineinteles ca totul trebuie adaptat la nivelul si sanatatea fiecarei persoane.

   • Incearca cum spui tu si o sa vezi pe propria piele. Chiar daca poti in primele zile dupa cum ai spus, apare apare apoi suprasolicitarea.
    Mai cauta despre ,,overtraining,,. Nu ai nici o vina, dar preotul sau orice om trebuie sa demonstreze mai mult decit cu povesti pentru incepatori neinformati.

   • 240 de flotări/zi – 30/oră, nu este prea stresant pt. organismul unui bărbat de 93 de ani? Preotul, în vârstă de 93 de ani, a precizat, cumva, câte zile pe an face sute de flotări/zi? Dar soția acestuia, ce vârstă are? Citisem undeva de mișcări ritualice, repetate ”la nesfârșit” de unii pustnici din vechime, prin care obțineau o stare de euforie, de extaz religios. Este posibil ca preotul acesta și soția lui să practice o formă de mișcare, pe care ei o consideră ”flotare”. Dar este la fel de posibil, să fie ceva, mult diferit de ceea ce înțelegem noi prin termenul de ”flotare”. Acum, glumind, poate că și de numărat ”flotările”, o face într-un fel original. Sau, poate este o excepție, și, când vorbim de sănătate, este evident că nu luăm în calcul, excepțiile. A considera, însă, că flotările reprezintă secretul longevității preotului, fără să luăm în calcul, că, în calitate de preot, a avut o viață mult diferită, în bine, comparativ cu enoriașii, este o concluzie superficială. Viața lungă și sănătoasă este dată, mereu, de un complex de factori, nu doar de un factor. În cazul acestui PREOT, vârsta înaintată arată că, în copilărie și tinerețe, a prins timpuri mai puțin poluate, mâncare mai naturală, stres mai puțin… comparativ cu cei ce se nasc astăzi, dintre care, unii, sunt diagnosticați cu cancer, ciroză, sau alte boli grave, încă de prunci. Probabil a fost, mereu, un preot cumpătat, comparativ cu cei lacomi și avari, care fac infarct din cauza urâțeniei sufletului.

 2. Citat: La 250-300mg de colesterol in hrana, ficatul se apara de invazia de colestrol extern si incearca sa scape de el, aruncându-l pe vasele de sânge, care astfel se înfundă. Încheiat citatul. Modul acesta de acțiune nu este specific corpului uman. Este specific egoismului, voit, uman. Cauzele pentru care colesterolul se găsește pe vasele de sânge, are legătură cu nivelul de afectare a mucoasei acestora, cu faptul că, factorii care duc la afectarea tunicii interne a vaselor de sânge, nu au fost eliminați din viața omului. Înlăturând cauzele care generează afectarea mucoasei vaselor, ”colesterolul, care este o substanta foarte importanta pt corp – fixare de calciu, crearea membrane pt celule, bun pt celule nervoase etc”, ca o alifie vindecătoare, va grăbi cicatrizarea leziunilor inflamatorii. Niciodată, corpul omului,creat de Dumnezeu, nu-și va face, sieși, rău. Nu există colesterol rău! Consumul grăsimilor animale reprezintă o problemă doar pentru faptul că provin de la animale crescute în sistem intensiv, deci care cumulează în țesuturi cantități uriașe de toxine de tot felul. Același principiu se aplică și cărnii, laptelui și ouălor. Dacă sunt din producție proprie, nici o problemă(eliminând lăcomia de mâncare). Dumnezeu Însuși a permis, după Potop, consumul alimentar al ființelor din regnul animal(dar, fără sânge). Oamenii, în goana după bani, au otrăvit animalele. În acest mod se otrăvește omul, cu carne, lapte și grăsimi animale, fiind în vârful lanțului trofic. Medicamentele de sinteză, anticolesterol sunt criminale. Ca toate medicamentele concernelor farmaceutice. Sunt prea multe de combătut în acest articol. Medicul respectiv, bâjbâie în ceață. Multe afirmații din articol, sunt contrazise de altele, din același articol. Acest medic amestecă năucitor lucrurile. Mult prea multe explicații, ceea ce arată că încă nu i s-au clarificat lucrurile. Organismul reglează, automat nivelurile tipurilor de colesterol din sânge ca adaptare la factorii toxici distructivi ce afectează corpul uman. Așa ne-a făcut Dumnezeu. eliminând factorii toxici(externi sau/și interni) treptat, are loc vindecarea țesuturilor și normalizarea valorilor constantelor biologice. Cele mai bune medicamente au legătură cu starea sufletească pozitivă, odihna activă, evitarea sedentarismului, alimentație naturală, eliminarea exceselor, a viciilor, cultivarea relației cu Dumnezeu și tratament cu ”buruienile” care vindecă omul, așa cum vindecă și solul fertil.

 3. Deseori se face referire la cartea ”Studiul China”. Citat din Formula AS: Doctorul american COLIN CAMPBELL, considerat un gigant al nutritiei, a scris, dupa cercetari intinse pe zeci de ani, o carte fundamentala, despre legatura dintre cancer si alimentatie. “Studiul China” este considerata punctul de cotitura al medicinei viitorului. Încheiat citatul. În acest studiu, sunt incriminate proteinele animale, deși, în ciuda contextului care vorbește de otrăvirea cu toxine cancerigene, nu se face nici o referire la obținerea proteinelor pe căi intensive cu ajutorul dioxinei, antibioticelor și altor toxine. Nu se vorbește de toxicitatea cărnii, astfel obținută. Citat: Concluzia a fost clara: dezvoltarea tumorilor canceroase este milimetric legata de cantitatea de alimente de origine animala pe care le consumam. Încheiat citatul. Este bine știut că animalele din vârful lanțului trofic concentrează cele mai multe toxine. Concluziile acestui studiu, conform cărora, citez, ”cancerul ar putea fi controlat prin reducerea aportului de proteine animale (carne, lapte, oua, grasimi), care il fac sa avanseze, si crescand aportul de alimente anti-promotoare ale cancerului (legume si fructe)”, sunt contrazise de multitudinea de surse de otrăvire a organismului uman, pe lângă carnea crescută în sistem intensiv. ”Studiul China” recomandă, ca leac, fructele și legumele, fără să facă referire la toxicitatea acestora, în urma tratării intense cu pesticide, fără să vorbească de numărul de persoane vegetariene care fac ”cancer”, fără să facă referire la efectul sinergic al toxinelor care provin din nenumărate alte surse(apă, aer, medicamente de sinteză, chimicale, metale grele, radiații, electro-smog,etc). Recomand celor interesați, să analizeze cu atenție studiul ”Omenirea de-a lungul mileniilor!” Acest studiu este al fiecăruia, și, trebuie luat în calcul, ce era diferit atunci față de acum. Factorii psihici, negativi, care otrăvesc sufletul și trupul, din interior, erau și atunci (ura, mândria, invidia, lăcomia, suferința generată de nedreptate, de moartea celor dragi, de războaiele permanente, de asuprirea celor care aveau puterea, etc). Plante otrăvitoare și animale otrăvitoare, existau și atunci. Singurul factor care nu exista atunci, era toxicitatea generată de activitățile revoluției industriale. Toate industriile, în frunte cu cea chimică. De aici trebuie să pornim în înțelegerea bolilor lumii moderne.
  http://www.formula-as.ro/2009/874/pagina-specialistilor-52/cancerul-si-alimentatia-studiul-china-11259

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s