Sfaturi importante pentru parintii care merg in concediu vacanta cu copiii. Înec la mare, importanta luminii solare, legume fructe la piata, centura in masina etc

Sfaturi importante pentru parintii care merg in concediu vacanta cu copiii. Înec la mare, importanta luminii solare, legume fructe la piata, centura in masina etc 1Vara este mult mai “fun” decât celelalte anotimpuri pentru că vara avem mult mai multă DIVERSITATE, în domenii precum recreere și petrecerea timpului liber, atracții turistice, hrană etc și este anotimpul în care cei mai mulți oameni își iau liber de la serviciu, deci, au mai mult timp să facă ce vor ei. Cu ocazia vacanțelor copiilor și concediilor care vor veni în lunile următoare, ofer, pe scurt, câteva sfaturi părinților și oamenilor în general:

1. Ai grijă să nu ți se înece copiii în mare!

Detalii aici: 24 mai 2014: Informații importante pentru părinții care merg cu copiii la mare! Și pentru salvamari!DE CITIT ARTICOLUL INTEGRAL! – Înecul nu este violent, nu este strigătul după ajutor la care oamenii se așteaptă! Înecul este înșelător de liniștit! Înecul este a doua cauză a deceselor la copiii de până în 15 ani, după accidentele rutiere! Peste jumătate din cazuri s-au  întâmplat în apropierea părinților sau a adulților!!!

Vezi și alte exemple de situații care ne pun în pericol viața aici: Cum ne mor copiii pentru ca nu avem grija de ei!

2. Lasă copiii să stea la soare! Nu folosiți creme de protecție solară!

(mai ales unele cu chimicale)

Soarele este BUN, dacă e folosit la orele potrivite și cu măsură. Prin expunerea la soare corpul uman produce vitamina D, o chestie foarte importanta pentru sănătate. Expunerea la soare este unul dintre motivele pentru care bunicii noștri care munceau la câmp sau pe dealuri la fân trăiau mai mult și mai sănătos.

Detalii aici:

1 iunie 2014: Soarele este sanatate curata daca stii sa-l folosesti!

16 iunie 2013: Importanta luminii solare – prevenție și tratament anti cancer!

Alte sfaturi în continuare:

3. Este vară? Mergeți cât mai des în Piață!

Pe scurt, la Piață se găsesc produse MAI sănătoase și diverse (fructe, legume de sezon etc). Dacă nici vara când avem în piețe o grămadă de legume și fructe gustoase și sănătoase nu mâncăm preponderent ca vegetarienii…atunci când? În supermarket-uri găsiți și multă otravă de import. Voi alegeți de unde cumpărați!

Detalii aici:

Calendarul pieței

Parteneriatele ASAT: hrana sanatoasa de la mici producatori direct la consumatori locali. Sustineti taranii si micii fermieri romani! Boicotati supermarketurile!

Supermarket-urile distrug economia Romaniei. Efectele magazinelor hypermarket asupra economiei locale: bani scosi din tara, distrugerea afacerilor de familie, saracirea producatorilor romani, sabotarea produselor romanesti, scaderea locurilor de munca etc

4. Este vară? Mergi cu copiii și fă-ți undeva (la țară, în jurul blocului, în balcon) o grădiniță de legume/fructe!

E o activitate plăcută pe care o puteți face împreună și copiii se vor bucura când vor reveni să culeagă cu propria lor mână ceapă, usturoi, morcovi, mure, zmeură, căpșuni sau ce-ați mai pus în pământ!

Vezi Calendarul grădinarului!

Uite ce a făcut un bucureștean în mijlocul trotuarului, în centrul capitalei: 5 iunie 2014: Protest BIO împotriva instituțiilor inapte ale statului – roșii plantate pe bulevard, in centrul Bucurestiului (Video)

Puneți-vă imaginația la contribuție și PLANTAȚI ceva, orice (preferabil comestibil) oriunde puteți (ideal ar fi într-o zonă nepoluată)!

Sfaturi importante pentru parintii care merg in concediu vacanta cu copiii. Înec la mare, importanta luminii solare, legume fructe la piata, centura in masina etc 3

5. Pleci în concendiu cu mașina? Asigură-ți copiii în mod corespunzător sau vor muri!

Cei mai mulți părinți sunt inconștienți atunci când merg cu copiii în mașină. Nu fi unul dintre ei! Mulți părinți cred că dacă ei vor conduce perfect regulamentar nimic nu li se va întâmpla. Cât de naiv să fii să crezi că accidentele se întâmplă doar din vina ta? ÎN JURUL TĂU SUNT O GRĂMADĂ DE IDIOȚI ȘI CRETINI CARE AU PERMIS DE CONDUCERE ȘI CONDUC ÎN FIECARE ZI! Poți să pricepi chesti asta? Deci asigură-ți copiii ca lumea înainte de a ieși cu ei în trafic!

Detalii aici:

Cum si unde trebuie sa stea copilul in masina. Scaun auto special bebelusi. Cum tinem copiii mici in autoturism cu centura de siguranta.

6. Vrei să te duci în concediu cu familia în străinătate? Nu-i mai bine pentru țară…să mergi la noi în țară?

Există o infinitate de atracții turistice în România. Țara noastră este binecuvântată din acest punct de vedere. Noi avem o istorie milenară, avem toate tipurile de relief, suntem singura țară din Europa cu cele 5 regiuni bio-geografice ale continentului etc. Aveți ce vedea în România împreună cu copiii voștri! Luați în calcul posibilitatea de a susține o comunitate locală românească, și implicit economia României, prin banii cheltuiți în această vară pe turism…

7. Este vară? Ia-ți o bicicletă și folosește-o cât mai des!

Bicicleta are o grămadă de avantaje: este ieftină, deplasarea NU costă, NU poluează, este sănătoasă omului și benefică traficului (mai mulți bicicliști în trafic înseamnă un trafic mai puțină aglomerație) etc.

O bicicletă BUNĂ care te ține toată viața are în prezent (iunie 2014) prețuri între 200 și 400 de lei. Cele pentru copii sunt și mai ieftine. Trebuie doar să știi unde și ce să cauți.

Detalii aici:

Sfaturi achizitionarea unei biciclete second hand adusa din occident. Magazine online biciclete pe internet. Ce bicicleta SH sa iti cumperi si de unde – pentru oras, copii, de dama, MTB, cursiera, BMX etc

Emilian, 5 iunie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

2 responses to “Sfaturi importante pentru parintii care merg in concediu vacanta cu copiii. Înec la mare, importanta luminii solare, legume fructe la piata, centura in masina etc

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s