Cum ne mor copiii pentru ca nu avem grija de ei! Exemple de situatii care ne pun in pericol viata. Sfaturi pentru parinti – cresterea copiilor si grija pentru cei mici (edu)

Cum ne mor copiii pentru ca nu avem grija de ei! Sfaturi pentru parinti - cresterea copiilor si grija pentru cei mici educatie cum sa nu mori decese inec inot accidente rutiere altercatii batai violentaSigur că cei mai mulți dintre părinții din România vor binele copiilor lor. Din păcate să vrei asta nu este suficient. Trebuie să și  știi ce e bine pentru copilul tău. În principiu, ce e bine pentru tine, e bine și pentru el și invers: ce e bine pentru copilul tău e bine și pentru tine. Pentru că atât adulții cât și copiii sunt OAMENI pe această planetă și au nevoie, în principiu, de aceleași lucruri pentru o viață normală. Principala diferență dintre un copil și un adult este că adultul a trăit mai mult pe acest Pământ și ȘTIE TEORETIC mai multe lucruri despre ce e bine și ce e rău, ce e sănătos și ce e nociv etc, lucruri pe care trebuie să i le povestească și copilului, pentru a le afla și el. Scopul: să poată avea o viață cât mai lungă și cât mai sănătoasă pe această planetă pe care părinții l-au adus. Din păcate, foarte mulți părinți din România (și multe alte țări) nu știu nici măcar pentru ei ce e bine și ce e rău (am vorbit despre asta în n texte pe acest blog – principala cauză este distrugerea mentală premeditată), și deci…copiii DE UNDE SĂ ÎNVEȚE? De la școală? Ce glumă bună… Voi ați văzut cum „arată” majoritatea copiilor care termină liceul în prezent? În principiu sunt terminați. Nu doar psihic, ci chiar și fizic („plante de apartament”, cum le-ar spune o cunoștință de-a mea) Detalii despre efectele nocive ale Școlii asupra copiilor găsiți în textul Educația pentru turme. Dar nu despre educație și procese complicate de instruire, ce durează ani și ani vreau să vorbesc în acest text, ci despre lucruri / situații concrete care ne omoară (la propriu) copiii. Poate simpla citire și conștientizare a lor îi va face pe părinți mai responsabili. Detalii în continuare:

De fapt aceste situații prezentate mai jos nu ne omoară doar copiii, ci omoară pe oricine, dacă nu e „atent” și conștient de pericolul pe care aceste lucruri îl poartă.

Voi împărți cauzele deceselor în două categorii mari și late – chestii care ne omoară rapid și chestii care ne omoară lent – pe noi și pe copiii noștri.

I. Chestii care ne omoară rapid:

Accidente rutiere – să fim conștienți că atunci când ne-am urcat la volan (în România), șansele să murim au crescut considerabil. Șoferii trebuie să fie ultra prevăzători în trafic cât să compenseze cretinitatea și inconștiența șoferilor din jur. E greu să purtăm centura de siguranță TOT TIMPUL? E greu să așezăm copiii în scaun special ca să nu moară?

Înec – de citit integral articolul de la link-ul de mai jos (care m-a determinat să scriu acest articol pe blogul Ce-i cu noi?)

24 mai 2014: Informații importante pentru părinții care merg cu copiii la mare! Și pentru salvamari!DE CITIT ARTICOLUL INTEGRAL! – Înecul nu este violent, nu este strigătul după ajutor la care oamenii se așteaptă! Înecul este înșelător de liniștit! Înecul este a doua cauză a deceselor la copiii de până în 15 ani, după accidentele rutiere. Peste jumătate din cazuri s-au  întâmplat în apropierea părinților sau a adulților!!!

Motocicletă – nu știu cum ar putea să facă părinții să evite ca ai lor copii să ajungă să meargă cu motocicleta, unul dintre cele mai periculoase mijloace de transport, dar e bine să conștientizăm că un tânăr care s-a urcat pe motocicletă ca să fie ciumeg e ca și mort.

Mers cu bicicleta în trafic fără cască de protecție – știu personal un biciclist care mergea încet prin trafic și a fost lovit de o mașină care nu l-a văzut. A fost dărâmat de pe bicicletă și a dat cu capul direct de asfalt. Noroc că avea cască de protecție. Casca de protecție s-a spart dar capul a rămas întreg. Dacă nu avea cască în acea zi acum îl vizitam la cimitir. La fel vor face și părinții care își lasă tinerii adolecenți să plece de acasă cu bicicleta fără cască în cap.

Țurțuri – țurțurii sunt o modalitate prin care se poate muri, la propriu. Eu am dedicat texte speciale acestei probleme AICI 2012-2013 (inclusiv tencuială, balcoane) și AICI 2013-2014. Citiți-le! (au și poze interesante)

Incendiu – de citit asta: Campania Flacarile Omoara Copii (FOC) – pentru prevenirea incendiilor si reducerea numarului de copii minori morti din cauza focului 

Consum de droguri/etnobotanice etc

Bătăi/altercații – de obicei între “masculi alfa” sau între oameni care nu gândesc prea mult. Violența fizică dăunează grav sănătății. Poate duce la deces! De fiecare dată când îți trece prin cap “ia să-l bat eu p’ăsta” sau “ia să-l cert/mustru eu p’ăsta” sau “ia să-i comentez eu lu’ ăsta nush ce” sau “ia să-l claxonez pe idiotu’ ăsta cât de tare și de mult pot” sau “ia să-i zgârii eu mașina lu’ ăsta de față cu el” sau etc etc etc, de fiecare dată, înainte să faceți vreo chestie d’asta, luați în considerare doar atât:

a. nu știți care este trecutul lui

b. nu știți câte pile/relații are pe la poliție/procuratură etc

c. nu știți cât de întreg la minte este și cum va reacționa

d. nu știți cât de ușor se enervează

e. nu știţi câți “tovarăși” are prin preajmă

și mai ales:

f. NU ȘTIȚI CE SCOATE DIN BUZUNAR sau de sub scaunul mașinii!

Sfatul meu: stați calm și încercați să evitați orice altercație! Fuga nu este o rușine! Să eviți prin fugă o situație potențial cauzatoare de moarte nu este o rușine! Oamenii care vor gândi măcar puțin cu creierii capului atunci când se află într-o situație potențial periculoasă vor avea mai multe șanse să supraviețuiască. Cei care vor acționa dintr-un reflex biologic de gibon alfa cretin, au șanse mai mari să o pățească și chiar să moară.

CUTREMURE – de citit asta: Ce faci in caz de cutremur? Triunghiul Vietii – tehnica de supravietuire protejare in timpul cutremurelor 

etc.

EXPLICAȚII COPIILOR LUCRURILE ACESTEA!

II. Chestii care ne omoară lent:

(toate lucrurile care ne afectează sănătatea și ne reduc speranța de viață)

(le-am mai scris pe acest blog dar merită repetate până ne intră în creier – poate facem și ceva în legătură cu ele până la urmă…)

(detalii despre fiecare în diverse texte de pe blog)

Aer poluat

Apă poluată

Consumul de carne – (omul e de fapt vegetarian)

Mâncare otravă (mezeluri, maioneză, ketchup, cărnuri cu hormoni și chimicale, parizer, salam, cremvurști, fast food, gumă de mestecat cu aspartam, chipsuri cu „arome”, supe la plic, delikat și alte condimente cu monoglutamat de sodiu, sucuri colorate toxice, cafeluța de dimineață pe stomacul gol, produse de patiserie, pâine albă, sare iodată, zahăr alb etc etc etc)

Alcool mult și nociv

Fumat – vezi cum să te lași AICI.

Cuptor cu microunde toxic

Vaccinuri (chimicale toxice) – nu vă faceți! și nici copiilor!

Pastile otravă și tratamente medicale dăunătoare prescrise de doctorii criminali (neinformați sau din interes financiar)

Detergenți și produse de curățenie chimice (intră în piele și organism din hainele spălate)

Creme de corp cu chimicale (pt. înfrumusețare, de plajă etc) – există alternative!

Parfumuri (chimicale toxice) – nu mai dați cu chimicale pe voi și nu vă lăsați nici copiii să o facă!

Antiperspirante cu chimicale – există alternative!

Paste de dinți cu fluor toxic – există alternative!

Săpunuri și șamponuri cu chimicale – există alternative!

Radiații electromagnetice (telefoane mobile, aparate etc) – nu folosiți router wireless!

Multe ore petrecute în fața ecranelor (calculator, laptop, TV, tabletă, telefon etc)

Vorbit la telefon doar cu handsfree cu fir, niciodată cu aparatul lipit de cap etc – e atât de greu să folosim telefonul DOAR cu hands free cu fir și să ne obligăm copiii să facă asta pentru binele lor?

Odihnă insuficientă

Mișcare insuficientă

Stres fizic și sau psihic

Instabilitate mentală – detalii AICI

etc.

Nu fiți ignoranți cu privire la propria viață!

Protejați-vă sănătatea și aveți grijă de copiii voștri!

Citiți și asta:

Greselile parintilor in educatia copilului. Parintii romani sunt prost educati si inconstienti

Emilian, 27 mai 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s