Harta – Romania altfel – cu oameni deosebiti care schimba lumea in jurul lor (s)

Harta romania altfel locuri comunitati mici sustenabile unde traiesc oameni deosebiti care schimba lumea in jurul lor hrana sanatoasa ecologie permacultura staciova site(preluare de aici: www.stanciova.wordpress.com). Harta România altfel, după 2 ani și ceva. Prin noiembrie 2011 filozafam eu pe tema oamenilor supărați pe România care își doresc să plece în lume. Ca să îmi contracarez tristețea, am început să pun pe o hartă Google niște puncte cu ”locuri mici” unde traiesc oameni deosebiti care schimba lumea in jurul lor. În primăvara lui 2014 mă uit cu multă bucurie cât de multe puncte sunt. Dar ceea ce le întrece pe toate este bucuria cumulată exprimată de toți acești oameni pe blogurile / site-urile / paginile Facebook prin care se prezintă lumii. Detalii în continuare:

Marcajele galbene sunt pentru initiative de comunitati. Dați click pe puncte, uitați-vă pe îndelete pe link-uri (site-urile fiecărei inițiative). Harta ”România altfel” este formată din oameni optimiști și încrezători care în locuri mici pe harta țării crează o altfel de viață pentru ei, familiile și comunitățile lor.

Dacă vă place și aveți unde să o puneți, copiați codul embed din Google. Dacă știți și alte inițiative (în special în sudul și estul României) dați-mi de stire. The more on the map, the happier :) Pentru orice sugestii contactati-ne prin formularul de pe blogul Stanciovei http://stanciova.wordpress.com/contact/. Pentru a vedea harta pe Google, și lista cu „oameni deosebiți” apăsați AICI și așteptați să se încarce.

……………………………………………………………………….

Sursa: www.stanciova.wordpress.com

Această hartă trebuie susținută, dezvoltată și mediatizată! Dacă știți și alte inițiative asemănătoare, trimiteți un mail pentru a fi adăugate!

Citiți și asta:

Parteneriatele ASAT: hrana sanatoasa de la mici producatori direct la consumatori locali. Sustineti taranii si micii fermieri romani! Boicotati supermarketurile!

Supermarket-urile distrug economia Romaniei. Efectele magazinelor hypermarket asupra economiei locale: bani scosi din tara, distrugerea afacerilor de familie, saracirea producatorilor romani, sabotarea produselor romanesti, scaderea locurilor de munca etc

Emilian, 28 aprilie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

8 responses to “Harta – Romania altfel – cu oameni deosebiti care schimba lumea in jurul lor (s)

 1. Cred ca imi trebuie ceva timp sa ma obisnuiesc cu blogul tau. De cum am inceput sa-l urmaresc parca am scos capul din nisip. Multa informatie pentru care (parerea mea) merita sa te opresti din nebunia cotidiana. Cu siguranta am sa revin asupra hartii. Multumesc mult!

  • Salut. Multumesc pentru apreciere.

   Harta este despre oameni sătui de nebunia cotidiana de care vorbesti si care au diferite initiative pentru a ”evada”, fie formarea unor comunitati de oameni care sa traiasca in armonie si cu respect fata de mediu, cat mai autonom, fie oameni care produc hrana sanatoasa prin permacultura etc. Pe harta sunt doar câteva exemple… In realitate exista muuult mai multe astfel de initiative, de tot felul. De exemplu ieri am gasit pe unii care vor sa facă împăduriri ilegale :) (fara autorizatii, fara complicatii) ca sa creasca suprafata de padure a romaniei, sa purifice aerul, sa aiba oamenii de unde culege o fructă de pădure etc.

   În legătură cu citirea blogului, îti recomand sa incepi cu descrierea din pagina DESPRE (stanga sus) și apoi sa citesti de ce scriu despre ce scriu aici:

   https://ceicunoi.wordpress.com/2014/04/18/ce-subiecte-sunt-abordate-si-prezentate-pe-blogul-ce-i-cu-noi-si-de-ce-informatii-de-interes-public-articole-utile-relevante-si-importante-pentru-viata-si-bunastarea-noastra-edu/

   Tot la acel link sunt si trimiteri catre cateva dintre principalele articole de pe blogul Ce-i cu noi? In curand o sa pun o postare cu cele mai importante articole ce pot fi gasite pe acest blog, ca sa le fie mai usor cititorilor sa prinda macar informatiile esentiale.

   Eu acum câtiva ani habar n-aveam despre lucrurile astea. Insa m-a interesat, am citit si am aflat. Asta are de facut toata lumea ca sa se trezeasca la realitate. Succes!

  • Apesi pe View larger map ca sa vezi mai bine harta si o sa gasesti in stanga lista cu initiativele puse pe harta. La fiecare ai site unde poti intra pentru detalii sau poti cauta fiecare initiativa pe google.

 2. Au inceput sa fie puse caramizile unei noi lumi, o lume NORMALA. Asta este imbucurator. Sunt multi cei satui de dejectiile cotidiene in care suntem ingropati si lasati sa ne zbatem cu disperare. Cunoastem biiineee acea fuga nebuna dupa un amarat de loc de munca, stresul facturilor, costul utilitatilor, etc, etc, etc….sunt multi etc. Ruptura e grea la inceput, dar, merita. Bravo celor ce gasesc curajul de a trai si de a crea o lume mai dreapta, fara lacomie, fara ambitii si competitii nefondate, bravo celor ce au inteles deja ca toate acestea sunt distrugatoare. Si mai presus de tot, bravo celor ce ne ajuta sa devenim costienti si sa ne trezim.

  • Cel mai probabil proprietarul/administratorul hartii, cel care a creat-o, a sters-o sau a trecut-o pe PRIVAT. Nici mie nu-mi mai merge… Era facuta de cei de la stanciova.wordpress.com

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s