Joi, 10 aprilie 2014 – Comemorare 300 de ani de la martiriul Brancovenilor din 15 august 1714 (edu)

Joi, 10 aprilie 2014 – Comemorare 300 de ani de la martiriul Brancovenilor din 15 august 1714

icoana constantin brancoveanu si fii martiri Joi, 10 aprilie 2014 - Comemorare 300 de ani de la martiriul Brancovenilor din 15 august 1714 viata moarte pentru credinta ortodoxa dumnezeu dragoste iubirePreluare Adrian G FB: BRANCOVENII: EROI AI CRESTINATATII CUM NICI UN AL NEAM NU A DAT. Brancovenii, precum toti eroii nostri, sunt un model unic pentru intreaga Umanitatate. Comemoram 300 de ani de la martiriul de la 15 august 1714. Dl. prof. Ion Coja face acest anunt la care ar cam trebui sa reactionam cu totii cei care au neamul nostru in inima: Joi, 10 aprilie, orele 10, în Aula Academiei, se inaugurează Anul comemorativ Brâncoveanu, printr-o expoziție la Biblioteca Academiei și printr-o expunere în Aula Academiei. Detalii în continuare:

Să ne găsim timp pentru a fi prezenți la acest „parastas” academic, dedicat celui care a fost unul dintre marii eroi ai creștinătății, erou prin fapte spirituale excepționale, încununate cu martiriul cel fără de pereche în istoria credinței în Iisus, în istoria, în general vorbind, a umanității!

Să ne străduim să conștientizăm mai bine, pentru noi înșine, dar și pentru ceilalți, pentru întreg Neamul nostru, caracterul și sensul celor petrecute în ziua de 15 August 1714 și în zilele și anii care au precedat-o!

Un popor care a dat din rândurile sale domnitori ca Io Constantin Brâncoveanu Vodă și feciori domnești ca Matei, Radu, Ștefan, Constantin, și Ienache Văcărescu, este un popor care nu a făcut umbră pământului degeaba! Nimeni nu ne întărește în credința noastră creștină ortodoxă, în încrederea noastră de sine, așa cum ne fortifică pilda Sfinților Martiri Brâncoveni!

Să fim demni de sacrificiul lor, să le arătăm cinstirea cuvenită.

Doamne, ajută-i pe urmașii Sfinților mai sus pomeniți!

http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/joi-10-aprilie-orele-10-in-aula-academiei-mergem-sa-l-comemoram-pe-constantin-voda-brancoveanu/

Sursa: Adrian Grigoriu FB.

Emilian, 7 aprilie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Advertisements

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s