Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene (GISCB), Asociaţia România Vie şi Cercul Studenţesc “Floarea de Foc” vă invită miercuri, 19 martie 2014, de la orele 18, în Aula Magna din Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti pentru a lua parte la conferinţa şi dezbaterea “Cadrul legal pentru exploatarea resurselor neconvenţionale în România”. Adică prezentări, dezbateri și detalii despre pericolele tehnologiei de fracturare hidraulică (fracking) folosită în explorarea și exploatarea gazelor de șist în România și în lume. Detalii în continuare:
Detalii de la conferința despre gaze de șist din 21 noiembrie 2013 găsiți aici: Dezbatere problema gazelor de sist 21 noiembrie 2013, Casa de cultura a studentilor Bucuresti. Prezentare riscuri si pericole fracturare hidraulica. Cei din București care n-au reușit să ajungă la acea conferință, pot veni la cea de miercuri, 19 martie 2014, de la Facultatea de drept:
Program conferință 19 martie 2014, București:
Moderator: Mircea Radea, istoric, vicepreşedinte al Asociaţiei România Vie.
18.00 – 18.10 Introducere
18.10 – 18.40 „Gazele de şist şi interesul naţional” – Prof. Univ. Emerit Afrodita Iorgulescu (A.S.E. Bucureşti)
18.40 – 18.55 „Gazele de şist, o nouă provocare” – Georgeta Ionescu, geolog
18.55 – 19.10 „Resurse convenţionale şi neconvenţionale în legea petrolului” – Dr. Nicuşor Dan, Institutul de Matematică al Academiei Române
19.10 – 19.20 “Probleme juridice în exploatarea resurselor neconvenţionale în România” – Avocat Daniela Grigoraş
19.20 – 19.30 „Consecinţe ale exploatării gazelor de şist în lipsa legislaţiei în Pennsylvania” – Dr. Cristina Cânepă
19.30 – 21.00 Întrebări/Dezbatere
Eveniment pe Facebook: https://www.facebook.com/events/633570340013941/
INTRAREA ESTE LIBERĂ! (începând cu ora 18)
Contact ASOCIATIA ROMANIA VIE: E-mail: romaniavie2012@gmail.com ; Facebook: http://www.facebook.com/RomaniaVie ; Website: http://www.romaniavie.ro.
Alte detalii aici: www.gazedesist.ro
De citit măcar asta despre gazele de șist:
Nu e vorba de gaze de sist pentru energie! Prin fracturare hidraulica se doreste poluarea apei pentru a ne face si mai dependenti de sistem!
Alte informații despre gazele de șist în categoria GAZE DE ȘIST.
Emilian, 10 martie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.
E bine ca se intampla asta, e un semn de progres al mentalitatii. NU NE E FRICA !
Da, si e cumva simbolic faptul ca se organizeaza in Aula Magna la Drept, avand in vedere ca sunt probleme cu Legea petrolului in privinta gazelor de șist. Unii oameni interpreteaza ca gazele sunt orice tipuri de gaze, inclusiv de șist, altii ca gazele de șist au nevoie de legislatie separata, pentru ca sunt DIFERITE, interpretare în care tot ce se face acum legat de gaze de sist in Romania este fara acoperire legala… Nu există nicio lege in Romania care sa vorbeasca despre gazele de șist…si totusi…sonda la Pungești urmează a fi ridicată. Și s-ar părea ca în Buzău e deja ridicata una de ceva vreme… – video pe youtube.
Ce scumpa e apa in Germania..oamenii prefera sa bea suc sau orice altceva decat apa. Stiu ‘EII’ ca apa se poate vinde foarte bine, si daca o polueaza prima data e mai bine, findca pot avea controlul asupra apei poluate.