Raportarea la majoritate – un criteriu nociv de alegere a comportamentelor benefice. Sortarea lucrurilor bune de cele rele – principiul majoritatii. Atitudini daunatoare (edu)

Raportarea la majoritate un criteriu imbecil de alegere a comportamentelor benefice nocive sortarea lucrurilor bune de cele rele principiul majoritatii majoritatea decide atitudini daunatoare societatii umaneRaportarea la majoritate este un criteriu de a distinge binele de rău – FALS! Dacă majoritatea oamenilor sau foarte mulţi oameni din jurul nostru fac nu ştiu ce, sau chiar şi dacă doar grupul nostru de prieteni face ce facem şi noi, înseamnă în creieraşul nostru că acel lucru e “de bine” (ie dă bine), poţi să îl faci şi tu liniştit, că e benefic şi ţie, şi familiei, şi societăţii – FALS! Faptul că mulţi oameni din jurul nostru, sau cunoscuţii noştri fac ceva anume nu înseamnă că acel ceva este bun! Acesta este un criteriu stupid / imbecil / nociv pe care îl aplică în subconştient / inconştient oamenii pentru a stabili (tot inconştient) dacă ceea ce fac este bine sau rău. De fapt, pentru a se auto-convinge că ceea ce fac este bine (“Uite, şi restul lumii face asta! Tre’ să fie bine!”). Dacă facem ceva rău pentru noi şi/sau societate, şi realizăm că facem ceva rău, ne vom simţi prost. Aşa ceva nu trebuie să se întâmple sub nicio formă. Motiv pentru care încercăm să evităm orice senzaţie negativă, dar nu prin evitarea comportamentului nociv, ci prin concluzionarea că acel comportament este de fapt benefic sau neutru / nevinovat (un fel de disonanţă cognitivă). Evitarea unui stres psihic are loc prin multiple mecanisme conştiente şi subconştiente. Unul dintre ele este acesta: raportarea la un criteriu imbecil – ce face majoritatea (care, bineînţeles, se comportă ca tine) în loc să te raportezi la criterii reale, la NORMALITATE, la ce e bun şi ce e rău pentru binele tău, al familiei tale şi al societăţii în care trăieşti. Detalii şi exemple în continuare:

Desigur, oamenii nu conştientizează şi nu verbalizează aceste raportări la majoritate, ci pur şi simplu le fac zilnic fără să-şi dea seama, în mod inconştient, ca să-şi menţină psihicul nestresat. Le-am “verbalizat” eu mai jos ca să explic procesul psihic. Observaţi cum Iluziile românilor sunt validate de această “regulă a majorităţii” – găsiţi detalii despre toate chestiile de mai jos în alte texte de pe acest blog.

Exemple de raportare la majoritate:

– Hai să luăm salam şi parizer din supermarket – ia uite în jur, ia toată lumea, deci “ie dă bine”!

– Să mergem la Mcdonalds/KFC/shaormerie – ia uite câţi oameni mănâncă de acolo, ie dă bine!

– Să cumpărăm şi să bem cola! Ia uite câţi oameni au în coş băuturi d’astea! Ie dă bine!

– Ia uite câţi oameni fumează şi câţi dintre prietenii/cunoscuţii/colegii mei fumează – păi înseamnă că ie dă bine, nu-i nicio problemă! (aţi observat cum fumătorii se ajută între ei cu ţigări / brichetă / bani de ţigări / ies împreună la fumat etc? Este vorba despre păstrarea vie a “majorităţii”. Fumătorii nu suportă să vadă când alţi fumători se lasă de fumat, pentru că ei vor rămâne în final singuri şi fără “regula majorităţii” pe baza căreia să se mai mintă un pic că fac un lucru care nu este nociv lor sau societăţii…)

– Ia uite, toată lumea urcă pe scările rulante la metrou. Hai să o luăm şi noi tot pe acolo! E normal şi ie dă bine!

– Să te uiţi la televizor e ceva bun şi util – toată lumea are televizor deci “ie dă bine”, să ne uităm şi noi non stop!

– Să mergem la muncă şi să muncim. Asta e, viaţa e grea, dar n-ai ce-i face. Ia uite, toată lumea munceşte pe un salariu mic. Asta e situaţia, aşa e lumea în care trăim – să ne conformăm la fel ca toţi ceilalţi  (nu interesează pe nimeni că “lumea e aşa” din cauza Sistemului de exploatare în care suntem ţinuţi de către o Elită din umbră ce se lăfăie pe spinarea noastră – atâta timp cât majoritatea se comportă ca noi…înseamnă că “ie dă bine”.)

– Unu: Gheorghe nu şi-a dat copilu’ la şcoală. Ciacă şi-l educă singur acasă hă hă. Altu: Ce-a făcu’ mă? Păi ăsta nu vede că toată lumea îşi dă copilu’ la şcoală? Ăsta e nebun? Schingiuiţi-l!        Sigur că da, singurul lucru care contează în educaţia copilului este dacă lumea face şi ea la fel ca tine şi dacă autoritatea îţi spune că Şcoala e minunată pentru copilul tău. Realitatea reală legată de educaţia pentru turme să o ignorăm, aia nu contează!

– Cum doriţi să primiţi salariul, cash în mână sau pe card? Pe card, normal! Că e trend şi cool să fii la îndemâna băncilor şi să fii furat de bănci! Lots of people doing it! Aveţi cumva şi un cip de injectat în mână, vă rog?

– Mă doare capul (sau orice altceva). Ce fac majoritatea oamenilor când îi doare ceva? Se duc la farmacie şi se îndoapă cu pastile toxice! Păi atunci vom face şi noi la fel că înseamnă că ie dă bine şi funcţionează!

– A zis doctoru’ să iau aia şi aia! Normal că le iau fără să clipesc, nu daia merg oamenii la doctor? Toată lumea respectă ce spune doctoru’ orbeşte. Ie dă bine să nu gândeşti cu propriul cap şi să fii perfect obedient faţă de “autoritate”. Super!

– O fi normal să pierd timpul şi să dau bani ca să merg pe stadion unde oamenii urlă, înjură, se bat şi se uită cum “băieţii noştri” joacă un fotbal de foarte proastă calitate? Păi normal că e normal! Nu vezi că e stadioanele pline? Ce, vrei să facă mişto de mine Gicu de la 4 că el s-a dus şi io m-am uitat la televizor?

– Iete-te că nu mai văd bine. Ce fac oamenii când nu mai văd bine? Se duc imediat la oftalmolog şi-şi pun ochelari. Perfect! Aşa voi face şi eu! Negreşit!  Să nu cumva să cauţi pe net “cum ne protejăm ochii” sau “exerciţii de vedere”. NU NU! Fă ca toată lumea! E cel mai bine! Pune-ţi ochelari! Complică-ţi viaţa şi distruge-ţi de tot ochii! – detalii AICI.

– Am cancer. Chimioterapie, normal! Nu asta recomandă toţi doctorii? Nu asta face toată lumea împotriva cancerului? Doamne fereşte să căutăm şi să citim detalii despre TRATAMENT REAL ANTI CANCER.

– O fi normal să merg cu maşina personală peste tot, tot timpul, chiar şi când am de mers doar 2 staţii de autobuz şi când am la dispoziţie picioare, bicicletă, transport în comun? PĂI BINEÎNŢELES că e normal, nu vezi că toată lumea s-a născut, trăieşte şi moare în maşină? Maşina personală e VIAŢA şi trebuie folosită non stop pentru orice deplasare! Oamenii superiori (precum tu) merg numai cu maşina peste tot. Deci urcă-te LI NIŞ TIT la volan şi mergi cei 2 metri cu maşina! Să nu cumva să o iei pe jos sau cu transportul în comun! Nu vrei să fii ca muritorii ăia sărăntoci! Doamne fereşte!

– O fată a întâlnit un băiat, ”s-a îndrăgostit amândoi și-a făcut un copil”. Să mergem să îl vaccinăm imediat, uite, toți doctorii recomandă și toți oamenii își vaccinează copiii imediat. Și noi la fel! Vaccinați-ne copilul! Distrugeți-l de mic! PERFECT! (detalii AICI)

etc.

Din cauza raportării la majoritate sau raportării la ceilalţi, oamenii se învârt în cercuri care conţin oameni CA EI. Observarea comportamentului pe care noi îl avem, la ceilalţi oameni din jurul nostru (preferabil cât mai mulţi) ne validează inconştient/subconştient faptul că acel comportament pe care noi şi cei din jurul nostru îl facem, IE DĂ BINE! Că altfel nu l-ar mai face aşa multă lume, nu? Perfect! Imbecil criteriu de alegere a ce e bun şi ce e rău!

Text adăugat în materialul cu Iluziile românilor.

Emilian, 2 martie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

11 responses to “Raportarea la majoritate – un criteriu nociv de alegere a comportamentelor benefice. Sortarea lucrurilor bune de cele rele – principiul majoritatii. Atitudini daunatoare (edu)

 1. Perfect de acord. Dar atunci cum ramane cu fenomenul gay? Daca majoritatea se iubesc femeie cu barbat, de ce sa le impui altora sa nu o faca cum vor ei? De ce sa nu ii lasi sa se casatoreasca civil? Treaba lor… Sau daca majoritatea sunt crestini ortodocsi de ce sa vrei sa impui altora religia ta in scoala pentru ca asa crezi tu ca e bine? Chestia cu “optionalul” este de forma daca in practica nu exista alternative.

  • Cu fenomenul gay ramane cum am stabilit in textul pe care il stii de pe blogul Ce-i cu noi? :

   https://ceicunoi.wordpress.com/2014/02/12/credinta-stramoseasca-identitatea-nationala-si-familia-traditionala-impiedica-distrugerea-mentala-psihica-si-spirituala-a-omului-fenomenul-gay-lobby-drepturi-lgbt-promovarea-homosexualitatii-in-r/

   Cine a zis vreodată să impunem ceva cuiva? Fiecare sa faca ce vrea la el acasa. Insa IN PUBLIC, nu mai esti la tine acasa, esti in casa tuturor romanilor! Si respecti valorile romanilor! Si te conformezi, daca ai bun simt, la valorile morale ale poporului in care traiesti! Deci daca esti gay nu iesi pe strada sa manifesti acest comportament, atata timp cat majoritatea populatiei in care traiesti si valorile morale ale acelui popor CONTRAVIN acestor comportamente. Si nici cand dezvoltarea fenomenului gay inseamna distrugerea poporului roman! Detalii sunt in textul deja mentionat si in gramada de link-uri puse acolo – pentru cine vrea sa citeasca si sa inteleaga, ca tu e clar ca nu vrei.

   Daca POPORUL roman a stabilit ca religia ortodoxa e buna pentru romani, atunci poate foarte frumos sa predea chestia asta in scoli. Ce vrei sa predam in scoli, chestii pe care poporul le considera rele? Majoritatea unui neam sa decida, asa e normal. Nu-ti convine, nu iti lasi copilu la religie, fiecare parinte poate la fel de bine sa isi retraga copilul de la acea ora.

   Iarasi discutam aiurea, cand special am pus textul acela si link-urile din el ca sa fie lucrurile mai lamurite, dar…se pare ca degeaba pentru unii. Oh well.

 2. Exista efectul de turma! Tin minte cand un vecin si-a pus usa metalica la intrare in apartament, au inceput toti, care mai de care sa isi puna usi de diferite modele….O adevarata tiganie…..E grav ce se intampla in tara noastra….Cine stie cand se vor trezi oamenii! Este lipsa de educatie, cultura, informare si inteligenta!

 3. Eu doar am venit cu doua exemple in care stiu ce parere ai si stii ce parere am, dar care contrazic ideea de aici. Raportarea la majoritate este un criteriu imbecil pentru a stabili ceea ce este “normal”. Perfect de acord cu acest lucru. Dar atunci cand sunt lucruri care tu (discutam la sensul ideilor, sper sa nu o iei la modul personal, nu se doreste a fi o jignire etc) le consideri ca fiind normale sau dimpotriva anormale, teoria de aici consideri ca nu se mai aplica. Atunci cand spui ca “POPORUL roman” a stabilit nu stiu ce… evident ca te referi la MAJORITATEA care impune minoritatii o lege (presupunand ca legea respectiva a parcurs un drum democratic, ca si aici sunt multe de discutat).
  Toate lucrurile care le insiri aici: prezenta supermarketurilor cu mezeluri, fast-food, cola, fumatul, scari la metrou, televizoare, copiii merg la scoala, munca pe salariu minim, medicamente, farmacii, fotbal pe stadioane, tratamentul pt cancer, masini pe strazi… TOATE lucrurile pe care le consideri daunatoare poporului roman, familiei, patriotismului etc… au fost trecute prin mecanismul democratiei si functioneaza legal, adica POPORUL roman a stabilit ca asa este NORMAL, ca asa trebuie sa traim, fie ca iti place tie sau nu. Evident ca nici mie nu imi place ca o majoritate sa imi impuna mie ce este bun sau rau, dar asta e democratia. Nu avem un alt sistem mai bun. Doar prin educatie se poate ajunge ca intr-o democratie o majoritate sa decida ceva mai benefic si sa elimine ceea ce e daunator. Dar cu totii suntem subiectivi cand vine vorba de ceea ce consideri bun sau rau.
  Socialismul este si mai rau. In socialism un singur om sau un grup restrans hotarasc ceea ce este NORMAL pentru milioane de oameni. Probabil ai o parere mai buna despre socialism sau comunism decat am eu, stiind ce ai postat despre Ceausescu si ce a fost inainte de 89. Si este foarte bine ca ai pareri diferite de mine. Eu asta consider NORMAL… ca toti oamenii suntem diferiti si avem opinii diferite.
  Nici mie nu imi place fumatul, dar imi plac scarile de la metrou. Nu imi place nici bautura. De bautura nu ai zis nimic. Poate tie iti place sa mai iei un paharel. Te supara ca sunt atat de multe masini personale. Si pe mine ma supara pentru ca sunt pieton in 99% din cazuri. Nu am masina pentru ca nu renteaza financiar, daca imi permit, pentru ca are socrul meu, pentru ca pot sa iau un taxi daca trebuie neaparat, pentru ca nu am nici o satisfactie sa lustruiesc o masina, dar cred ca mi-ar place si mie sa ma duca cineva cu masina din fata casei pana la metrou, doar 500 metri. De ce sa ma supar ca altii fac acest lucru in mod constant? E ALEGEREA lor.
  Sau tie nu iti plac gay-ii in public. Fenomenul exista. La fel ca betivii in public. La fel ca cersetorii in public. Mie nu imi plac nici manifestarile religioase in public. Tie ti se pare normal. Nu imi plac nici tinerii care se saruta (nu pupic) in public sau fetele care stau in brate la baieti in public etc. Poate tie iti place. Pot sa presupun ca tot ce nu ai scris aici pe lista ca nu iti place consideri ca fiind normal.
  Bottom of line… si ca sa nu mai prelungesc discutii pe care le consideri aiurea. Ceea ce sustii ca este normal este ceea ce iti place tie si invers. La randul meu am lista mea de lucruri pe care le consider normale si anormale. Eventual si o lista cu lucruri indiferente sau suportabile. Fiecare om cu ceva ratiune are listele lui, care matematic formeaza multimi de judecati de valoare. Acolo unde aceste multimi se intersecteaza formeaza asa numitul NORMAL acceptabil la nivel de societate, care se modifica cu trecerea timpului sau datorita influentelor. Prin legislatie se impune un NUCLEU de normalitate, o multime inclusa in cea de mai sus. Ceea ce se afla intre cele doua multimi este marja de libertate a individului care nu deranjeaza celorlalti. Ceea ce se afla in afara multimii “NORMAL” este ceea ce deranjeaza. Dar nu pe toti. Ci doar pe MAJORITATE, fiind totusi legal in baza principiului: “tot ceea ce legea nu interzice inseamna ca este permis”. Nu inseamna ca este moral. Dar sunt motive pentru care nu sunt impuse prin lege. Eu doar as vrea nu sa iti schimb opiniile, pentru ca asta este imposibil, ci doar ca sa accepti ca poate nu esti obiectiv atunci cand afirmi chestii diferite ca sunt bune sau nu poporului roman sau ca cutare sau cutare apucaturi sau minoritati ar trebui sa fie altfel sau deloc. Traim intr-o diversitate fie ca vrei sau nu sa accepti asta. Alternativa la diversitate, multiculturalism si democratie este uniformizare, socialismul sau fascismul si dictatura. Mai exista si anarhia. Care sistem vrei sa fie? Asta e ceea ce exista.
  Daca tu crezi ca era mai bine pe timpul lui Ceausescu gandeste-te daca vrei sa ti se impuna totul, incepand de la tunsoare, uniforma, cravata de pionier, salutul tovarasesc, poezii si imnuri partidului unic si marelui conducator, marimea fustei la fete si cenzura la filme, care le transforma in plicticoase. Ai sa imi spui ca e bine cu astea. Dar cum e sa ti se impuna ce munca sa faci? Ce cariera? Ce religie? Sa fi luat la intrebari de militie sau securitate pentru ca iti schimbi prea des locul de munca sau te simti cantaret rock sau pentru ca ai dori sa faci excursii in tari capitaliste sau pentru ca pur si simplu vii dupa ora 2 noaptea de la o petrecere? Eu am trait acele timpuri si stiu ce vorbesc. Si pe acele timpuri era o turma de dobitoci care cantau in struna sistemului si care il deplang si astazi pentru ca nu se pot descurca singuri, aveau atunci un loc de munca asigurat, un acoperis si o pensie. Ei nu au inteles ca faptul ca astazi le este mai rau nu este din cauza capitalismului, ci din cauza ca la noi s-a facut cea mai proasta forma de capitalism posibila, cea cu furatul si nepotismul si ca sunt tot aceiasi comunisti la putere cu fiii si nepotii lor care au fost si inainte de revolutie, ca la noi este o forma de colonialism. Ca suntem doar o colonie a altor tari capitaliste sau mai exact a unor oameni din umbra care conduc totul. Si aici stii ca suntem de aceeasi parte a baricadei. Ti-am reamintit ca sa iti domolesc nervii pe care probabil ti-i fac cu postarile mele uneori. :)

  • Imi cer scuze daca am creat impresia ca m-ai enervat pana acum. Limbajul uneori însala ?i nu ”tradeaza” corect sentimentele omului. E si cazul raspunsurilor mele. Eu nu prea ma enervez asa usor. Ma deranjeaza insa cand ne invartim aiurea in jurul unor chestii deja explicate etc.

   Exemplele date de tine NU contrazic ideea din acest text, cu regula majoritatii. NU TOATE LUCRURILE PE CARE LE FACE MAJORITATEA SUNT RELE. Eu in acest text am dat exemple de comportamente negative pe care foarte multi oameni le fac si pe care ?i le valideaza prin raportarea la majoritate. ASTA NU INSEAMNA CA TOATE COMPORTAMENTELE NEGATIVE SUNT RAPORTATE LA MAJORITATE ?i nici ca TOT CE FACE MAJORITATEA E GRESIT. Ci inseamna doar ce am explicat si in text: exista anumite comportamente negative care sunt validate GRESIT prin raportare la o majoritate care se comporta la fel de gresit. Dupa parerea mea deja explicata in textul despre gay, manifestarea oricarui act gay in public este UN ALT COMPORTAMENT NEGATIV, doar ca asta nu are nicio legatura cu raportarea sau nu la majoritate pentru validare. NEACCEPTAREA manifestarilor gay în public este un comportament BENEFIC dupa parerea mea deja explicata in textul dedicat, si este foarte bine ca e un comportament al majoritatii romanilor.

   Toata lumea considera in mod subiectiv lucrurile ca fiind normale sau anormale. Ideal ar fi sa raportam cu totii normalul si anormalul la niste valori morale, dar…astea ne sunt distruse intentionat zi de zi, asa ca…fiecare crede ce vrea ca fiind normal. Eu care cred normal aia, normal ca sustin aia. Daca mi se pare ca ailalata e anormala, normal ca o critic etc. La fel toata lumea. DAR TEORIA ASTA CU RAPORTAREA LA MAJORITATE PE CARE AM EXPLICAT-O AICI NU ARE LEGATURAAAA! NU SE APLICA PENTRU ORICE! Tu esti ceva de genul ”toti oamenii merg in doua picioare. Da de ce sa facem ca ai doar ca merg multi asa? Noi sa mergem de maine in maini!” UGH?! Lucrurile normale, benefice pe care le face majoritatea sunt normale si benefice, eu discutam aici despre lucruri anormale si nocive.

   Cand am zis poporul roman a stabilit, de fapt ma refeream la ceva de genul ”daca ar fi ca poporul roman sa stabileasca….”, ca nu l-a intrebat nimeni din pacate. Noi nu traim acum ce am stabilit noi, ci ce au stabilit altii pentru noi. Noi suntem sclavi intr-un sistem de exploatare impus asupra noastra. Deci lucrurile de care zic eu ca sunt anormale ne sunt impuse, nu sunt alese de noi. Ele sunt doar acceptate mai mult sau mai putin in functie de cat de distrusi mental suntem… Si din pacate suntem destul – detalii in textul cu distrugerea mentala.

   Cat de…penibil…sa comentezi ca n-am zis de bautura nimic, “ca poate imi place si mie un paharel” DUDE! Penibil! Unde am zis eu ca “urmeaza o analiza exhaustiva care epuizeaza subiectul si prezinta TOATE exemplele posibile”? Dude… Dasta ma deranjeaza comentariile tale, ca pierd timpul cu astfel de lucruri. Poate esti trimis pe aici sa ne pierdem timpul, dar nicio grija ca exista limita si la mine cu pierderea de timp pe anumite comentarii. Alta imbecilitate pe acelasi subiect: “Pot sa presupun ca tot ce nu ai scris aici pe lista ca nu iti place consideri ca fiind normal”. Tu poti sa presupui ce vrei, dar ai presupune prefect gresit in acest caz. E logica de clasa a 9-a.

   Sa te superi ca oamenii aia aleg sa mearga cu masina juma de kilometru PENTRU CA ALEGEREA LOR FACE RAU SOCIETATII si comunitatii in care traim! DAIA!

   De unde stii tu cum mi se par mie manifestarile religioase in public?

   Nu imi place fenomenul gay in public, la fel cum nu imi plac oamenii bauti in public sau cersetorii in public. Pentru ca toate semnaleaza o ANORMALITATE si faptul ca exista denota o problemma in societate. Fiecare fenomen are CAUZA lui. Despre fenommenul gay am explicat in textul dedicat. Bautura si cersetoria sunt doar alte efecte ale Sistemului de exploatare in care traim.

   Nu conteaza daca imi plac sau nu cuplurile baiat fata care se pupa in public, conteaza ca acest lucru NU DAUNEAZA SOCIETATII, ci poate doar tie si celor carora nu le place sa vada asa ceva (putini, zic eu).

   Cine a stabilit ca “este imposibil” sa imi schimb opiniile? Vino cu argumente logice, plauzibile de bun simţ, mai bune decât ale mele, şi mi le schimb imediat.

   TOT CE SPUNEM/GÂNDIM este SUBIECTIV. Mai stam sa dezbatem si asta. NORMAL ca e subiectiv, ca oamenii sunt diferiti. DUHH Normal ca pe acest blog e PAREREA MEA. Daca i se pare cuiva utila, foarte bine. Daca nu, inseamna ca bat campii degeaba.

   Ma doare in cot cum se cheama “doctrinele”, “sistemul”. Eu vreau un sistem in care poporul roman/romania/neamul romanesc/societatea romaneasca sa se perpetueze pe termen lung/nedefinit. Adica sa mai exista si peste zece, 100 de ani etc. Atunci cand observ fenomene care CONTRAVIN acestui ideal, le semnalez ca fiind DAUNATOARE SI ANORMALE. Cum este si fenomenul gay, explicat in textul dedicat.

   Tot timpul cei care considera comunismul lui Ceausescu ceva de rau, dau exemplele rele din comunism (multe din ele fiind false). E si firesc, dar normal ar fi sa analizam INTREGUL, IMAGINEA DE ANSAMBLU, nu doar nu stiu ce tunsoare si fusta. Nu am zis niciodata ca Ceausescu a fost Dumnezeu sau comunismul lui idealul pe planeta. Insa ia singur si compara gunoiul infect pe care il avem acum (suntem pe cale de disparitie ca popor/tara) cu ce era ROmania pe vremea lui Ceausescu… si da-ti singur raspunsul la intrebarea cand era mai bine PENTRU ROMANIA – in integralitate, imaginea de ansamblu.

   Nu stiu inca daca suntem pe aceeasi parte a baricadei. Avem puncte comune, dar si multe total opuse. Ramane de vazut.

   Pierd prea mult timp cu comentariile tale lungi si de multe ori aiurea, deci, pune comentarii mici sau exista riscul sa nu le citesc si sa nu le public.

   Legat de capitalism, da, la noi avem cea mai infecta forma de capitalism, dar asta nu inseamna ca acel capitalism pe care il crezi tu bun (?) chiar e bun. Unde e capitalismul ala bun? Nu-mi zice ca traiesti in iluzia Democratia SUA sau Civilizatia Europa de Vest… Despre capitalism pe paine citeste textul dedicat:

   https://ceicunoi.wordpress.com/2013/07/29/primul-miting-protest-anti-sistem-miscarea-anti-taxe-31-iulie-2013-bucuresti-argumente-contra-anti-mihai-giurgea-si-capitalismpepaine-ro-socialism-lenes-vs-capitalism-salbatic-pol152/

   Capitalismul ala “adevaratul” tot EXPLOATAREA MASELOR DE CATRE O ELITA inseamna, tot sclavie. Deci…nu multumesc.

 4. Galileo, am inteles, tu pledezi pt libertate la modul general, si ca sa-ntelegem luam un caz particular, libertatea de a manca ciuperci, de exemplu. Dupa tine orice este permis, iar daca vine cineva si spune ca nu toate sunt bune, cu folos, inseamna ingradirea libertatii pt tine?

 5. Asta nu e doar imbecilitate, ca sa folosesc limbajul tau care este ofensator, dar este de-a dreptul paranoie DUDE. Cica “Poate esti trimis pe aici sa ne pierdem timpul…”
  Daca este cineva care isi pierde timpul, acela sunt eu. Bine ca sunt prea lungi comentariile mele, dar publici niste comentarii lungi fara cap si fara coada, dar daca sunt niste insiruiri de aiureli care iti servesc scopul, atunci sunt bune, spre exemplu comentariul plin de idiotenii al unuia de a scris la “Meritele lui Ceausescu” ca daca i s-a taiat limba inseamna ca era un sfant pentru ca vorbea fara limba… Cu astfel de oameni vrei sa faci “trezirea natiunii”?
  Ma acuzi pe mine de rastalmacirea cuvintelor, dar nu esti cu nimic mai bun. Exemplu: “Nu conteaza daca imi plac sau nu cuplurile baiat fata care se pupa in public, conteaza ca acest lucru NU DAUNEAZA SOCIETATII, ci poate doar tie si celor carora nu le place sa vada asa ceva (putini, zic eu).”… Ma refeream la sarut, la acel lins prelung cu limba in gura si pipaieli… nu l-a pupat… am specificat, dar nu am fost atat de explicit pt ca am crezut ca se intelege sensul. Si este considerat de prost gust in multe societati dezvolate… nu ai sa vezi asa ceva in metrou. Era doar un exemplu de subiectivitate. Ai vrea sa impui ceea ce tu consideri ca e daunator. Si daca mie imi place cand merg la cinema sa beau COLA si sa mananc popcorn sau aripioare de la KFC o sa vii sa interzici pentru ca nu e bun pentru sanatatea poporului.
  Este o mare diferenta intre a impune prin lege si a avertiza prin antireclama. Se face destul de mult antireclama produselor care contin zahar, grasimi si sare… sau tot ce scrie pe fiecare pachet de tigari… Crezi ca e vreun fumator care nu stie ca fumatul poate produce cancer? Ei si? Lasa pe oameni sa fumeze, daca asta le este placerea. Ai vrea sa nu fumeze in public? Treaba lor. Eu sunt nefumator. Singurul lucru care ma deranjeaza este daca fumeaza la locul de munca sau in restaurant, iar eu nu am un coltisor unde sa nu imi afum plamanii si hainele.
  Ideea de a fi “de aceasi parte a baricadei” se refera la dusmanul comun, nu la ideologie. Din tot ce am vazut pe acest site, ai vrea sa devenim din nou o tara socialista. Eu vad benefic un capitalism cum este in tarile nordice, mai ales Suedia. Este o forma de capitalism cu o puternica influenta a statului, deci pe undeva orientat spre socialism, dar au partide, alegeri reale, democratie, taxe si impozite mari, dar sistemul de sanatate si educatia sunt foarte bune si ofera sanse mari oricarui individ, indiferent cat este de sarac sau neajutorat de la natura. Nu vreau o noua dictatura socialista cu tatucul Lenin si o alta clasa de elita cu apucaturi Staliniste. E clar?

  @Ana1… exista mai multe grade de libertate intre dictatura si anarhie. Pe o scara de la 1 la 10, in care 1 este lipsa totala de libertate, eu pledez pentru o libertate de gradul 7 sa spunem, in timp ce tu crezi ca ma refer la una de gradul 10, dar imbinata cu prostie. Tocmai ca pledez pentru accesul la informatia necenzurata, cu exceptia a ceea ce nu se potriveste copiilor. Am spus asta ca sa nu mai vii cu exemple precum acela cu ciupercile.

  PS: Deoarece am pierdut mult timp pretios cu comentariile mele pe acest site, o sa va fac bucuria sa va spun ca nu mai intentionez sa mai scriu altele. Asta ca sa va linistiti ca nu m-a pus nimeni sa va stric armonia. Daca sunteti atat de siguri ca reprezentati vointa poporului roman, faceti un partid si mergeti la alegeri, ca la iesitul in strada ati vazut ca nu se strang atat de multi. Eu stiu ca nu o sa va aleg… ca sa schimb o libertate proasta pe o dictatura buna… prefer sa raman cu ceea ce e acum.

  • Bineinteles ca am inteles la ce pupat te-ai referit si a inteles toata lumea care citeste. In legatura cu acel tip de pupat ti-am raspuns si eu.

   Am publicat comentariul saracului om ca probabil nu are cu cine sa vorbeasca si unde sa-si scrie oful. Un comentariu viitor asemanator nu ii voi mai publica.

   Eu nu interzic nimic, nici nu am cum. Eu recomand oamenilor ce cred eu ca e bine. Statul insa, DA, ar trebuie sa interzica OTRAVA DIN MANCARE pentru binele poporului pe termen lung, si nici tu, nici oricine altcineva n-ar trebui sa mai aveti de unde cumpara otrava sub forma de mancare toxica sau sucuri nocive.

   Lasa pe oameni sa fumeze, lasa pe oameni sa manance otrava etc. E ca si cum ai vedea un om pe marginea prapastiei, ingandurat Sa ma arunc sa nu ma arunc – ”Lasa-l sa se arunce! Fiecare alege pentru el!” Sa nu cumva sa-l salvam / ajutam pe om cand greseste. Doamne fereste!

   Ai vazut gresit pe acest blog ca as vrea sa devenim din nou o tara socialista. Repet, ma doare in cot de ideologii, doctrine, stanga, dreapta, esicher politic si alte prostii. Ma intereseaza SA II FIE BINE POPORULUI ROMAN. Daca pentru asta e nevoie de masuri mai mult sau mai putin ”socialiste” sau ”capitaliste” atunci asa sa fie! Foarte bine, capitalismul nordic, na! Daca se poate aplica in Romania si va oferi bunastare psihica si fizica poporului roman pe termen lung, FOARTE BINE!

   Nu inteleg unde ai vazut promovarea dictaturii pe acest blog. Daca tu intelegi prin interzicerea OTRAVII in alimente un semn de dictatura…atunci sa fii sanatos, ramai cu ILUZIA liberatatii de acum.

  • Galileo, spuneai ca – alternativa la diversitate, multiculturalism si democratie este uniformizare, socialismul sau fascismul si dictatura -, insa mari lideri ai UE, Merkel, David Cameron, Sarkozi au afirmat ca modelul multicultural este un esec in Europa. Mai mult, s-ar parea ca este de sorginte neo-marxista. Iar cu acesta ocazie sa-ti spun ce-am priceput de la un curs de management multicultural. In prima ora profesorul ne-a vorbit doar despre defectele romanilor. Initial m-am suparat dupa care, cu stoicism, am zis ca trebuie sa ne insusim criticile. Desi nu ma asteptam, si la a doua ora de curs a continuat cu defaimarea noastra si ridicarea in slavi a altora. Un ex. – romanii nu stiu sa aprecieze mancarea si sosurile frantuzesti iar restaurantul cu acest specific a dat falimet. Ei na, nu suntem rafinati sau nu ne permitem!?

 6. Uite Emilian, ca toti se raporteaza la majoritate si fac voluntariat. Si nu este trecut in lege. Si ce am scris eu in yahoo.news :
  http://ro.stiri.yahoo.com/dr-c%C4%83t%C4%83lin-constantin-badiu-chirurg-cardiovascular-dup%C4%83-20-193523154.html

  Intr-o tara ca Romania care manipuleaza oamenii prin tv/presa, nu stiti oare ca la practica, elevii de la scolile medicale, nu au nici manusi chirurgicale ? Si ca voluntariatul medical nu este decat sclavie ieftina, fiindca nu este recunoscut decat intr-un mod fals ? Mai jos nu scrie nimic de “legea” data in 2014. De ani de zile nu vor sa o aprobe !
  voluntariat.ro/legislatie_voluntariat.htm
  Unde este legea ? Litera de lege si articolul ?
  “Potrivit proiectului, prin care va fi”
  Adica peste 5200 de ani probabil…
  mediafax.ro/politic/proiect-adoptat-de-senat-activitatea-de-voluntariat-va-fi-considerata-experienta-profesionala-12106781#comments
  Mincinosii spun ca de la senat proiectul de lege urmează a fi trimis la camera deputaților. Ca acum 2 ani !
  romaniatv.net/legea-voluntariatului-a-trecut-de-senat-sturzu-un-prim-pas-important-pentru-tinerii-din-romania_127667.html
  Citeste mai mult pe RTV.NET:
  romaniatv.net/legea-voluntariatului-a-trecut-de-senat-sturzu-un-prim-pas-important-pentru-tinerii-din-romania_127667.html#ixzz2w8cRHl1n
  In alte ordine de idei :
  “Nu ne interesează unde ai făcut voluntariat, ci unde ai lucrat”
  adevarul.ro/news/societate/legea-nescrisa-voluntariatului-1_53074d8dc7b855ff568a588b/index.html

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s