Campania 1 leu #1 – cauza nobila Mărişel a fost finalizata cu succes. Prima campanie de solidaritate intre oameni buni a strans 60 de lei din donatii si a facut o fapta buna

35 ghiozdan cadou rechizite caiete creion stilou geanta scolari copii scoala elevi clasa a 6-a campania 1 un leu solidaritate intre oameni buni marisel mirela miron 2013 2014 fapte bune cauze nobile donatii acte caritabilePe 18 decembrie 2013 am pornit un nou sistem de solidaritate între oameni buni – Campania 1 leu, prin care mi-am propus să organizez o strângere de bani (chetă) în cel mai transparent mod posibil pentru rezolvarea diferitelor probleme ale societăţii româneşti. Motivaţia: eram sătul de campanii de donare care îţi cer prea mulţi bani şi nu-ţi arată unde se duc banii pe care îi dai + am vrut să creez un sistem prin care românii de bună credinţă să se unească, să se solidarizeze şi să se ajute între ei, cu un  efort minim din partea fiecăruia: un leu. Rezultatele aşteptate ale Campaniei 1 leu: cultivarea şi dezvoltarea solidarităţii între oameni (caracteristică a poporului român milenar ce trebuie reînviată) şi rezolvarea diferitelor probleme ale neamului românesc, îndeplinirea diferitelor nevoi relevante pentru societate, abordarea şi rezolvarea diferitelor cauze nobile ce pot fi rezolvate prin sprijin financiar. Pe 17 februarie 2014 am declarat finalizată prima Campanie din cadrul acestui sistem, cea care s-a referit la Şcoala Mărişel din Judeţul Cluj. Detalii în continuare:

Pentru înţelegerea Sistemului pus la punct pentru desfăşurarea acestor campanii de solidaritate citiţi detaliile de pe site: www.campania1leu.wordpress.com/despre.

Prima Campanie 1 leu a pornit de la articolul apărut în publicaţia Gândul AICI.

Acolo am aflat despre profesoara Mirela Miron şi povestea ei la Şcoala Pelaghia Roşu din Mărişel, jud Cluj. În urma discuţiilor personale cu dânsa, am aflat că şcoala (şi inclusiv dânsa pentru orele de română) ar avea nevoie de o nouă imprimantă multifuncţională. M-am hotărât să strâng bani pentru acest lucru şi am lansat site-ul http://www.campania1leu.wordpress.com.

Pe 13 decembrie 2013 am deschis contul la Banca Transilvania, iar pe 18 decembrie am dat deja drumul oficial Campaniei 1 leu #1 Mărişel. Toate detaliile despre această campani sunt strânsă în PAGINA DEDICATĂ (click).

Fără să intru  în alte amănunte – le găsiţi pe site, iată rezumatul primei campanii:

18 dec 2013 – deschiderea campaniei de strângere de bani pentru o imprimantă multifuncţională

30 ian 2014 – închiderea perioadei de donare pentru că o persoană care a văzut această iniţiativă a donat pe cont propriu o imprimantă multifuncţională şcolii din Mărişel. Din lipsă de timp şi ajutor semnificativ pentru mediatizare, până la 30 ian 2014 s-au strâns doar 55 lei în mână (de la rude, cunoştinţe, prieteni, colegi) şi 5 lei în contul bancar al Campaniei 1 leu.

Am înţeles de la o cititoare fidelă a blogului Ce-i cu noi? că a strâns pe cont propriu nişte bani şi i+a trimis personal la Mărişel (foarte frumos).

Am hotărât împreună cu doamna profesoară Mirela Miron să folosim banii strânşi în Campania 1 leu (cei 60 de lei) pentru a dona nişte rechizite unui copil isteţ, dar cu probleme financiare, din clasa a 6-a din şcoala Mărişel (Horia). Am cumpărat rechizite de la Cora, le-am pus în colet şi l-am trimis la Mărişel. Doamna profesoară ne-a trimis apoi poze cu Horia şi rechizitele primite + imprimanta cea nouă a şcolii:

TOATE DETALIILE LEGATE DE TRANSPARENŢĂ – extrase de cont, sume de bani stranse, cheltuieli, chitante, facturi, bon cumparaturi etc se găsesc pe PAGINA CAMPANIEI.

Costuri totale în Campania 1 leu #1:

Creare site http://www.campania1leu.wordpress.com – gratuit

Mediatizare campanie – gratuit

Comisioane bancă: – 1 leu/lună pentru serviciul internet banking

– 0,30 bani comision interogare sold la ATM BT (nu o sa mai fac această greșeală, credeam că e gratuit).

Achiziționare rechizite: 60 lei de la donatori + 63,18 lei de la organizator (ştiam că o să am nevoie de banii câştigaţi la mers cu colindul :) )  (= 123,18 lei bon cora)

Taxa poștală trimitere colet simplu: 8,24 lei de la organizator.

Costuri totale: 132 lei.

Începând cu 17 feb 2014 ACEASTĂ CAMPANIE a fost declarată oficial  închisă.

Vreau să mulțumesc persoanei de legătură (doamna profesoară Mirela Miron), celor care au mediatizat această campanie şi celor care au avut încredere în mine/inițiativa pornită pe acest site și au donat! Sper că i-am convins prin pozele și detaliile din pagina dedicată campaniei că toți banii donați au ajuns unde trebuie.

În continuare, verificați pagina Campanii ACTIVE pentru a vedea dacă am dat drumul unei noi campanii de donare prin care să rezolvăm împreună o nouă cauză nobilă, tot cu 1 leu de la fiecare.

De asemenea, mă puteţi ajuta şi în felul următor:

PROPUNE O NOUĂ CAUZĂ NOBILĂ PENTRU CARE SĂ STRÂNGEM BANI !

Alte moduri în care poţi ajuta Campania 1 leu – CLICK AICI.

Emilian, Ce-i cu noi? şi Campania 1 leu.  17 februarie 2014.

2 responses to “Campania 1 leu #1 – cauza nobila Mărişel a fost finalizata cu succes. Prima campanie de solidaritate intre oameni buni a strans 60 de lei din donatii si a facut o fapta buna

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s