Avertizari parintele Elpidie din Grecia privind al Treilea Razboi Mondial, cine conduce lumea si Noua Ordine Mondiala (nom)

Avertizari parintele Elpidie din Grecia privind al Treilea Razboi Mondial, cine conduce lumea si Noua Ordine Mondiala sclavia moderna antihrist religia ordotoxa musulmani cipuriUnii oamenii religioși explică ce se întâmplă în jurul nostru prin venirea Antihristului. Cei care cunosc destul de bine adevărul din jur și ”văd” nemerniciile malefice și viclene care se întâmplă la nivel mondial (noua ordine mondială), distrugerea fără milă a popoarelor, atât mentală cât și fizică, înțeleg că e perfect plauzibil un astfel de scenariu – cel cu venirea Antihristului. Dar asta nu înseamnă că avertizările date de preoți – chiar dacă au conotație religioasă, nu sunt valabile pentru TOȚI oamenii, inclusiv ateii/agnostici etc. Aceștia, dacă refuză să creadă în Dumnezeu și toată ”povestea cu venirea Antihristului” etc, atunci să se bazeze măcar pe LOGICA BUNULUI SIMȚ și să coreleze informațiile din jur cu propriul cap! Vor ajunge la aceeași concluzie cu oamenii religioși: suntem conduși din umbră de oameni malefici care ne duc spre DEZASTRU. Faptul că unii oameni (dintre cei religioși) îl văd în vârful ierarhiei conducerii mondiale din umbră pe Antihrist și alții (cei non-religioși) NU îl văd pe Antihrist, NU ÎNSEAMNĂ CĂ REALITATEA DURĂ CU CARE NE CONFRUNTĂM NU EXISTĂ. EA EXISTĂ! Și e aceeași INDIFERENT de religie/credințele noastre. Ar trebui să fim uniți în lupta contra Noua Ordine Mondială!

Sunt n preoți români și străini care vorbesc despre lucrurile astea. Cine vrea poate citi pe internet o grămadă de mărturii/profeții/declarații etc. Eu zic că există doar 2 variante: preoții ăștia ori bat câmpii, ori au dreptate (cel puțin pe ideea principală, că aia e importantă, nu neaparat detaliile ”tehnice”!). Deci, alegeți una dintre variante! Dacă preoții ăștia bat câmpii, înseamnă că și noi aici și alți mulți oameni pe alte bloguri libere bat câmpii. Dacă nu bat câmpii, înseamnă că SUNTEM DE ACEEAȘI PARTE A BARICADEI, indiferent de raportarea la divinitate!!!

Părintele Elpidie – despre formele Celui de-al Treilea Război Mondial, Religia Unică și pregătirea duhovnicească (Omilia din 27.03.2013)

Pasaje (mai non-religioase ca să poată fi citite de toată lumea):

Copii, îmi cereți să vă spun despre cel de-al treilea război mondial, îmi cereți să vă spun despre țara noastră (Grecia), ce se va întâmpla, unde se va opri această cumplită situație cu Troica. Vreau să știți ceva: trăim vremuri apocaliptice. Cine nu a înțeles acest lucru, doarme un somn adânc.

Ceea ce nu au înțeles conducătorii noștri este că acest război nu este în primul rând împotriva oamenilor și a statelor, este în principal împotriva lui Hristos. Veți vedea în curând că vor vrea să facă cât mai multe moschei și vor încerca să șteargă semnul crucii chiar și de pe steagul nostru. Și din păcate, conducătorii noștri pe care i-am votat vor spune că trebuie să se faca moschei ca să demonstrăm că suntem toleranți, chiar și-n Sfântul Munte se vor amesteca. Îi vor obliga pe aghioriți să lase să intre pe oricine. Veți vedea, vor cere să intre până și femei. Vor ajunge călugării să se gândească dacă să mai rămână sau nu în Muntele Athos.

Când un om nu are ce mânca, ar face orice ca să aibă puțină mâncare. V-am zis de atatea ori să strângeți hrana pentru că vă va folosi… Grecia va suferi foarte mult de pe urma foametei și a bolilor, nu a războiului.

Când veți vedea că oamenii nu vor mai lua pensie sau va fi atât de mică că nu va ajunge, nu va mai fi de lucru, vor face în așa fel încât să nu se mai faca investiții. Nu este întâmplător că au atacat în primul rând două țări ortodoxe: Cipru și Grecia.

Cine să ne apere? Acești conducători care sunt mincinoși? Și totuși, nimeni nu are curajul să spună toate aceste lucruri, nu au curajul să se împotrivească sistemului, celor care ne conduc. Noi vrem să spunem adevărul…

Copii, vine o asemenea distrugere economică în zona euro, încât Uniunea Economica își trăiește ultimele zile…; nici nu trebuie să fii profet ca să înțelegi asta. Și totuși, vă spun că este și o profeție: Europa va fi distrusă. Planul conducătorilor luciferici a fost următorul: mai întâi să strângă toate statele într-unul singur, apoi să le dea bani ca sa facă o mulțime de lucruri, să construiască case, să cumpere mașini, de toate. Apoi, când toți au fost îndatorați, au declanșat o așa zisă criză economică și au început să ceară banii înapoi. Oamenii au înțeles atunci că nu au de unde să plătească, tot așa s-a întâmplat și la nivelul statelor: nu au de unde să plătească.

Cine are atâte miliarde ca să poată să împrumute Italia, Franța, Spania, Portugalia, Grecia, Cipru până și Germania? Veți vedea în curând cum se va întoarce ca un bumerang aceasta criză și împotriva Germaniei… Cine are atâtea miliarde ca să împrumute statele lumii și acum le cere înapoi? Adică azi toate statele sunt îndatorate la cineva. Acest cineva cine este? Cu multă îndemânare ascund acest adevăr. De ce? Aceasta elită luciferică care a strâns mulți bani, multă bogăție, iar acum toate resursele naturale ale popoarelor; aceștia, care sunt foarte puțini ca număr, îi putem număra pe degetele de la o mână, în curând vor aduce toată lumea într-o primă fază a celui de al treilea război mondial. Care este această fază? Aceasta primă fază este decădere morală totală a oamenilor și distrugere economică generală. Vor face ca în această Europă “unită” un stat să se războiască cu altul. Acum pare să fie unită, dar aceasta nu este realitatea… căți cunosc, înțeleg aceste lucruri: unul se află în conflict cu celălalt.

Se va crea o stare generală de conflict în interiorul Europei astfel încât un stat va spune altuia: “tu trăiești pe spatele meu”; un stat va acuza pe altul și această așa zisa Europă unită va avea de suferit prima lovitură (război): distrugere, disperare, foamete. Acest război economic va fi prima fază a celui de al treilea război mondial. Este ciudat acest război mondial. Nu va fi așa cum a fost primul și cel de-al doilea război mondial.

În acest moment la conducerea țărilor se află dictatori care direcționează soarta popoarelor lor așa cum le dicteaza elita luciferică formată din acești 5 oameni. Aceștia vor folosi și credința oamenilor ca să facă un joc foarte murdar. Vor infilitra oameni în Biserică (în aparență ai Bisericii) în roluri cheie, pe care mai întâi i-au pregătit ca să îngenuncheze Biserica. Și-i vor obliga mai apoi, chipurile în numele iubirii, să unească toate religiile într-o pan-religie ecumenistă.

Dar acest papă care va juca rolul înaintemergătorului și al profetului mincinos, la început va face atâtea lucruri bune încât lumea îl va aplăuda și se va bucura că au ales un Papă perfect. Mai apoi își va da arama pe față. Își va da arama pe față punând în aplicare anumite ordine, care vor părea la prima vedere bune și corecte, astfel încât lumea le va accepta. Aceste măsuri vor fi pregătirile pentru religia universală. Cine nu va fi de acord cu aceste măsuri va fi excomunicat. Orice cardinal sau preot care va vorbi împotriva acestor măsuri va fi prigonit. Veți vedea o prigoană continuă în interiorul bisericii. Nu vă puteți imagina ce rău va veni în interiorul bisericii. Îi vor obliga pe conducătorii Bisericii să facă ce li se va impune.

Să știți că cel de-al treilea război mondial va avea trei forme: prima va fi distrugerea economică, care va face ca oamenii să se supună și să facă ce li se va impune de către dușmanii lor, a doua va fi distrugerea credinței și impunerea deciziilor elitei luciferice, adică a pan-religiei, și a treia formă va fi cea sângeroasă. Acest război sângeros va avea două-trei faze: mai întâi se vor isca războaie locale între state învecinate cum ar fi Coreea de Nord și Coreea de Sud, China cu Japonia, Turcia cu noi, o mulțime de războaie locale în toată lumea. Și ce s-a întâmplat în Orientul Apropiat, în Libia, Egipt și acum în Siria, ce credeți că este? Toți sunt amestecați. Aceștia le-au declanșat. Și-n Coreea de Nord tot aceștia sunt implicați.

După ce se vor întampla aceste lucruri, toate aceste războaie între state, prăbușirea economică, imposibilitatea supraviețurii, apoi va avea loc și izbucnirea unui mare conflict la care vor participa toate marile puteri ale lumii, precum este Rusia, China, Japonia și America. Atunci răul va deveni foarte mare. Atunci oamenii vor trăi disperarea. Ce stat va mai reuși să mai facă importuri – ca astăzi tot ce mâncăm este din import, ce stat va mai da hrană altei țări, din moment ce el însuși va avea dificultăți? Atunci va veni o mare foamete. Aceasta situație va dura mult.

Oamenii vor vedea că vor fi foarte des întreruperi în alimentarea cu hrană. Măcar de m-ar auzi lumea și ar strânge alimente care i-ar ajuta să supraviețuiască unor vremuri foarte grele.

“Doamne, cum vor răbda acești oameni?” Să știți că toți ne temem… În această situație ce vom face? Două lucruri:

să avem mereu niște alimente puse deoparte. Oricum nu se vor pierde, le veți păstra și chiar dacă nu se va întâmpla nimic rău, măcar să fie așa, le veți mânca mai târziu. Dacă se va întâmpla ceva rău să aveți ceva pus deoparte ca să nu vă prindă panica. Asta este pentru trup.

Pentru suflet, am altele să vă spun… Toți sfinții din cer spun că-i vor apăra pe acei oameni care sunt evlavioși, care cred în Dumnezeul și Împăratul nostru. Toți acești sfinții vă vor apăra, se vor întâmpla minuni mari. Veți vedea că vom trăi cu atât de puțin, în momente în care cei din jurul nostru vor avea nevoie de mult. Pentru că va fi Harul lui Dumnezeu care le va înmulți.

Vor dori să ne transforme în pioni, prin intermediul controlului alimentelor, a aerului, a apei, chiar și a gândurilor noastre și a sentimentelor noastre și a creierului nostru… și spun asta pentru că ceea ce ne pregătesc sataniștii este ceva ce nu își poate imagina nimeni, și totuși acești sataniști și-au imaginat și vor ști cum să manipuleze și să controleze mintea oamenilor. Cum ne vor controla? Și nu mă refer acum la controlul exercitat acum prin televizor sau internet, sau la controlul prin telefonul mobil, ci ceea ce va veni va fi ceea ce spune și Apocalipsa, pecetluirea oamenilor cu cipuri. Nu vor fi ca aceste cip-uri de azi, astea nu înseamnă nimic… acestea sunt doar o prefigurare a cipului pe care îl va pune Antihristul cui va accepta. Nu vor obliga pe nimeni, dar vor ști că nu vom putea supraviețui fără ele. Cipurile vor acționa pe 2 nivele (detalii în articolul ”mamă”)

TEXTUL INTEGRAL AICI.

Emilian, 11 feb 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

10 responses to “Avertizari parintele Elpidie din Grecia privind al Treilea Razboi Mondial, cine conduce lumea si Noua Ordine Mondiala (nom)

 1. Emilian,
  Daca n-a spus-o Stephen Hawkins, degeaba, n-are valoare!!!

  Revenind la tonul serios, inca nu am citit tot, o sa intru pe textul integral. Te felicit inca o data pentru ceea ce faci aici. In privintza ateilor (ateistilor) tu esti optimist si ma bucur sa cunosc pe cineva atat de pozitiv ca tine. Dar mie mi-e teama ca ei vor fi mult mai usor cooptati in tabara cealalta….acolo sunt avantajele imediate (bani si tot ce poti cumpara cu ei, inclusiv drogurile cu care sa te sinucizi la un moment dat, ca e f. la moda acum), pe langa viata de crestin care inseamna suferintza aici pe pamant pentru o viata vesnica…stii tu!

  Dar sa dea Dumnezeu sa fie cum speri tu, iar cei din urma sa fie cei dintai, ca eu nu ma supar! Doar sa fie ei castigati cauzei!

  Cred ca ai observat ca ateii sunt net superiori intelectual credinciosilor. Cred ca fiecare ateu, chiar si unul retardat mintal, este profund convins de acest “adevar”. Cum te aude un ateu ca esti crestin (ortodox si nu numai), cum iti arunca in cap laturile lui: el, savantul adeptul stiintzei si tu, ignorantul si bigotul….:))) Saracii!…

  • Nu corela ATEII cu avantaje materiale, goana dupa bani etc. Sunt oameni si oameni. Exista si atei oameni foarte buni, ca persoane, altruisti etc, doar ca nu cred ca exista un Dumnezeu sau altceva de genul asta. Multi devin usor usor atei, adica isi pierd credinta in Dumnezeu, tocmai pentru ca planurile de a ataca si distruge biserica/religia/credinta stramoseasca functioneaza. Dar ei tot ai nostri sunt, si faptul ca ajung s anu mai creada in Dumnezeu nu-i face niste oameni rai pentru societate. Urmeaza o postare despre importante credintei si identitatii nationale. SI eu cred ca religia/credinta ne tine uniti, ne da un scop in viata etc – altfel de ce ar mai ataca-o cei care ne conduc din umbra? Insa exista si atei care nu cauta placerea lumeasca disperati, desi nu e niciun Dumnezeu deasupra (conform credintei lor) care sa ii pedepseasca la un moment dat. Vezi tu, si chestia asta cu sa crezi de frica e o problema in religia noastra dar nu stau sa dezbat aici. Ideea e sa inteleaga toata lumea ca avem niste DUSMANI COMUNI si ca nu are rost sa stam dezbinati doar pentru ca eu cred in Dumnezeu si tu nu sau pe motive de genul asta… Iarasi…nu cred ca ateii sunt net superiori intelectual credinciosilor si nici ca ei sustin treaba asta. Poate unii…la fel cum unii ortodocsi sustin tot felul de lucruri trasnite. Din punct de vedere mental, credinciosii pot fi mai sanatos psihic pentur ca au intr-adevar un raspuns la orice. Ateii au un dezavantaj, ei trebuie sa caute sensul lumii in alta parte, nu la Dumnezeu, sau sa fie perfect ignoranti cu privire la originea omului, scopu vietii etc. Cam dificil pt ei, ma gandesc. Nici eu nu sunt cine stie ce credinciosul nr 1 de pe planeta, dar imi place sa cred ca va exista candva undeva o restabilire a dreptatii, a moralitatii… iar acest lucru e plauzibil in varianta cu Dumnezeu care a creat lumea etc. Altfel am incepe sa furam cu totii…de ce nu? :) Oh well.

   • Emilian,
    Ma bucur ca tu esti optimist si fie ca tine! Dar cati atei ai cunoscut tu? Nici eu n-am cunoscut prea multi in Romania, dar ii vad aici. Aici este patria lor. Am cunoscut si atei romani. Desi e greu de crezut ca din romanii ortodocsi pot rezulta atei, iata ca se poate. Poate o fi de vina perioada comunista pe care unii au luat-o prea in serios, nu stiu cum s-au nascut ei…
    Ceea ce pot sa-ti spun din constatarile personale este ca ei nu au repere. Noi ne raportam la Dumnezeu si la legile Lui. Nici eu nu sunt credincioasa nr.1 si nici macar in top 10…Dar ii admir si respect pe cei care sunt cu adevarat. Eu am un principiu rezultat din crestinism: sa nu fac rau si, in masura posibilului, sa fac cat mai mult bine in jurul meu.
    Ateii nu au reperul celor 10 porunci, lor nu le spune nimeni “sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti”, ei n-au nici o treaba ca lacomia sau mandria sunt pacate. Ei le asociaza cu dezvoltarea personala, imbogatirea si succesul. Si zic ca-s de bine!!!…Multi dintre ei sunt amorali (n-au notiuni de morala, totul este permis).
    Fii atent ca esti si tu intr-o eroare cu privire la atei…eu cred ca tu nu ai cunoscut atei adevarati, ci doar niste crestini mai calduti care aveau indoieli (cum avem toti cei care gandim). Iti spun eu ca ateii reali sunt ceva de care trebuie sa stai departe si in nici un caz sa nu-i subestimezi. Dintre ei isi racoleaza Antihristul acolitii (ca doar de nea’ ala se vorbeste in acest articol). Daca ai trai pe aici, ai vedea ca ai o mare problema daca esti crestin, dar nu-i absolut nici o problema daca esti satanist….esti ok! Esti “de-al nostru”…
    Iar americanii aia de rand despre care lumea crede ca sunt pudici si credinciosi, sunt doar superstitiosi! Un credincios nu se hraneste din exploatarea altuia si nici din crimele impotriva altora! Nu se hraneste din furt sau jaf! Ei, ca stat, asta fac de mai bine de 50 de ani (daca nu numaram cateva sute de cand i-au exterminate pe indieni si ;le-au furat teritoriul), asa se face ca la ei totul este mai ieftin si ei se bucura de aceste avantaje. Asa s-a construit “visul american”…Ba mai sunt si foarte mandri sa-si trimita copiii sa se inroleze si apoi in razboaie care nu au nici o treaba cu aparerea sau moralitatea, in razboaie de jaf si de stabilire a ierarhiei mondiale. Chiar daca societatea ii spala pe creiere, si biserica face la fel??? In bisericile lor nu li se spune ca e pacat sa ucizi, sa furi, sa minti etc, etc??? Daca ar refuza ei sa se mai inroleze, de buni crestini ce sunt, ca la ei armata nu-i obligatorie (deh, democratie!)?!
    Ca sa nu deviez de la subiect: nu-i subestima pe atei si nu le gasi tu scuze sau explicatii. Lasa-i sa-si gaseasca singuri….daca au!

   • ok ok, mersi pt avertizari. Uite cand voi intalni un ateu convins o sa il intreb pe ce principii merge in viata…sa vedem ca idee. Daca nu are niciun fel de principiu/morala etc – atunci e varianta povestita de tine. Daca are niste principii morale dupa care se ghideaza, atunci e de vazut DE CE :)

 2. Grecii care nici macar nu au avut de tras cu partile negative ale comunismului, ar fi trebuit la cit de hoti si smecheri sunt ca natie sa percuteze mai repede la ce capcana financiara prin datorii astronomice li se pregateste de catre reptilieni. Am citit multe apologii de genul acesta din partea inaltilor din ortodoxia greaca si toti se vaita cam la fel. Parerea mea este ca daca voiau sa nu cada in haul datoriilor si implicit a scaderii nivelului de trai, trebuiau sa spuna nu, dar dupa cum vedem nici acum in plina austeritate, nu renunta , tata, nici in ruptul capului sa traiasca pe EUROOOO! si sa o duca bine din bani IMPRUMUTATI!!!! Ia sa treaca precum calugarii din Mt. Athos pe mamaliguta cu brinzica de oaie zilnic si sa le dea cu flit lorzilor europeni si eurointegrarii in slugarnicie si sclavie. Dar nu pot! Le plac beneficiile cu care le dau aia pe la nas insa alea vin in schimbul- negresitei INDATORARI LA BACA – pensii mari, salarii babane, pensionari la 50 de ani, etc – astea toate au venit cu un pret! – iar acum sar zilnic ca spaniolii de la balcoane in cap ca nu mai suporta austeritatea!

  Cum ar fi sa traim zi de zi din bani imprumutati la banca Gabriela? De exemplu gindeste-te cum ar fi tu sa mergi lunar la TD sau Canadatrust si sa le ceri un imprumut(cu dobinda de 18%) pentru mortgage sau chirie, masina , asigurari, MINCARE!!!, iti dai seama la ce aberatie a mintii s-a ajuns, cit de dusa este lumea daca acum toate tarile, inclusiv Canada, traiesc din pomana, adica pomanagii ca si restul lumii parazitice nord americane. Datoria externa a Canadei este si ea foarte mare si creste vertiginous catre un Trilion Jumate(din cit tin minte este pe locul 3 dupa Japonia unde este la fel de jale( macar aia nu au nici o problema cu hara-kiri)). In Canada la o populatie de 30 milioane de oameni datoria este ENORMA! Raportata la nr populatiei este asemanatoare cu cea a americanilor de cit? 17 trilioane?parca.
  O treime din populatia US este pe o forma sau alta de “hand-out”.
  Acum mai nou anuntau ca tot mai multi americani(evident instariti) renunta la cetatenia Americana din cauza mai ales a taxarii duble cind locuiesti in afara tarii.

  • Nu mai zice de nații ca sunt hoti si smecheri. ESTE GRESIT! La fel se spune si despre români si e la fel de gresit. Nu popoarele sunt de vina in principal, ci conducatorii lor corupti, infractori, mafioti vanduti stapanilor din umbra. Popoarele au o mica parte din vina morala pentru ca au acceptat atatia ani gunoiul, e adevarat, insa tine cont ca au fost atacate mental ani si ani la randul prin tehnici de distrugere mentala povestite pe acest blog. Preotii aia nu se vaita, ci avertizeaza si fac foarte bine ca avertizeaza… Macar ei, daca alti oameni nu se baga la treburile astea…

   Toate popoarele au pus botul falselor beneficii materiale oferite pe la nas de UE. ASta e in firea omului sa vrea cat mai multe beneficii cu un consum cat mai mic de energie (de fapt e o fire a naturii).

   Da, s-au lungit mai mult decat isi permiteau, ce zici e adevarat, dar ei habar n-aveau ce presupune treaba asta pe termen lung. Nu le-a explicat nimeni si nici n-au cautat sa inteleaga (distrugere mentala).

   Tot ce zici tu de indatorire este explicat si de preotul asta din Grecia :) Doar ca cu alte cuvinte… Deci…sunteti in aceeasi barca si ar trebui sa te bucuri ca suntem mai multi :)

  • @Citadela
   Intre timp am citit si articolul intreg si pe langa “apocalismul” mesajului, mi s-a parut si cumva amuzant: grecii si Grecia vor fi pazite de Domnul Dumnezeu datorita manastirilor de la Muntele Athos…Ok, cu Grecia s-a rezolvat, dar cu noi, romanii, cum ramane?
   Eu una nu stiu cum sunt grecii…se spune de la domniile fanariote ca ei au introdus in tzarile romane spaga, smecheria, ba chiar hotzia si altele…eu nu stiu ce sa cred. Toti avem legendele astea cum ca noi eram puri si neprihaniti, dar au venit altii si ne-au stricat!…Cert este ca cei care au fost pe la greci, nu au fost furati si jecmaniti cum li se intampla in Romania…ma refer la turisti. Adica n-am auzit eu, iar unii merg cu regularitate acolo…Deci nestiind, nu ma pronunt. In orice caz, eu sunt solidara cu ei din doua motive: cultura lor milenara si ortodoxismul…mi se pare ca noi si ei avem astea in comun.
   In privintza indatorarii….aici e o poveste cu o explicatie. Eu am trait vremurile comuniste. Eram f tanara la “revolutie”, dar mie mi-a intrat in cap educatia comunista (o spun ca sa moara dusmanii care lesina cand aud/vad acest cuvant!). Deci noi eram educati sa economisim (inclusiv pentru copii erau un fel de obligatiuni). Noua ne spuneau peste tot “azi la CEC un leu depui, maine el va face pui”…In ultimii ani din 1989 erau carnete CEC cu dobanda la termen de 6% pe an, am avut si noi (a auzit cineva de asa o dobanda in lumea capitalista la banci? Ca eu nu! Pe aici este maximum 2% si se impauneaza bancile ca-ti dau 2%, iti fac o imensa favoare….). Noi traiam din salarii (la un moment dat aveam in casa 3 salarii, 3 oameni). Aveam economii! Nu lipseau niciodata banii din casa, ii tineam intr-un dulap sa ia cine are nevoie (si asta fara sa fim macar membri de partid, sa nu fiu inteleasa gresit. Eram doar “oameni ai muncii” ca toata lumea). Nu ne-am imprumutat niciodata la CEC, din moment ce nu ne-am cumparat sau construit o locuintza. Stateam cu chirie de vreo 160 de lei pe luna…la stat!
   Ei bine, venind eu aici cu educatia de mai sus (oricum eu sunt aici de doar 4 ani), cum era sa ma avant sa traiesc pe carti de credit sau linii de credit? Nu pot…eu nu am primit educatia asta, eu nu m-am nascut intr-o familie de datornici (astia de aici, dupa observatiile mele se nasc datori si mor datori; la nastere parintii lor au datorii la banci macar carti de credit daca nu si mortgage, sau linii de credit, iar cand mor, aproape sigur mai au macar ceva carti de credit de platit, daca nu chiar mortgage….). Noi nu cumparam cu carti de credit decat de pe internet unde e musai sa ai carte de credit, plus bilete de avion. Atat. Si platim in cateva zile, ca sa nu platim dobanzi. Pana acum nu cred ca au primit de la noi macar 1 dolar dobanda…In privintza mortgage-ului, am “pus botul” si ne-am luat casa din primul an. Ca nu stiam ce implica a fi proprietar aici. Cand am vazut ca implica: dobanzi la banca – bani aruncati; taxe la primarie – bani aruncati; asigurare – bani aruncati; intretinerea casei, a gazonului etc…-bani aruncati; riscul caderii pietii imobiliare care te poate prinde cu datorii imense, cand casa ta mai valoarea un sfert din cat ai platit…Deci cand am observat noi toate astea, am vandut-o! Am vandut-o intr-o panica, nici macar n-am facut o afacere buna, DAR AM SCAPAT!!! Nu mai suntem proprietari in Canada, ca e muuuult prea costisitor.
   Dar eu sunt un caz aproape singular aici. Multi alti romani au venit si li s-a parut ca a se indatora, a trai pe credit, face parte din adaptare….si asa traiesc! Sa fie sanatosi, fiecare cu fillosofia lui de viata!
   Sunt de acord cu Emilian ca nu grecii, generic, sunt de vina ca “le-a placut sa traiasca pe datorie”…nu am idee cat este de indatorata populatia la banci, dar stiu ca tzara e indatorata la FMI…afaceri americano-perciunate (ca sa nu folosesc cuvantul magic de care este periat internetul). Conducatorii lor i-au tradat, ca si pe noi…Atat timp cat populatia nu are acces direct la conducere, intr-un fel sau altul, ci doar prin maimutzareala de corectitudine si reprezentativitate numita democratie, atunci se poate intampla oricui….Li s-a intamplat lor si americanilor, aia care inca se mai bat cu pumnu’n piept cu democratia lor si-s si inarmati pana-n dinti….TOT DEGEABA!

   • Da, erau multe chestii in comunism pe care oamenii nu le-au apreciat atunci la adevarata lor valoare. Iar astazi, memoria acelor lucruri trebuie sa dispara, desi daca le-am aplica acum am duce-o mai bine…

   • Gabriela,
    Dupa mine, ati facut foarte bine ca ati scapat de casa, inainte sa pocneasca bula de real estate, ca sa nu patiti ca americaniisi cu foreclosure-rurile lor. Multi dintre prietenii mei si-au vindut casele si stau la condo-uri sau cu chirie, dar sunt feriti financiar cind o veni!
    Nici in Romania nu este de cumparat deoarece si acolo va cadea piata si va fi mult mai rau.
    Eu vorbeam de indatorarea tarii, nu cea personala, ca doar stim ca noi romanii suntem precauti si nu intram in datorii la nivel personal doar asa, constrinsi, ca mortgage-uri, rate la banca pentru ceva de lux.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s