VIDEO Juramantul jandarmilor români (teoria) VS abuzurile jandarmilor români (practica) (pol)

VIDEO Juramantul jandarmilor români (teoria) VS abuzurile jandarmilor români (practica) jandarmeria apara hotia mafia corporatii proteste anti chevron coruptie politicieni corupti romania libera colonie gaze sistAm combinat 2 videoclipuri de pe youtube (de aici1 şi de aici2) şi am încercat să scot în evidenţă ce JURĂ jandarmii români că vor face (teoria) şi ce fac în realitate (practica) – un studiu de caz pe protestele de la Pungeşti împotriva exploatării gazelor de şist (doar un minor exemplu cu abuzurile jandarmeriei române – pentru că cele mai multe abuzuri sunt făcute noaptea, când nu îi poţi filma, că nu se vede…).

De când ordinele primite trebuie respectate de jandarmi CHIAR DACĂ SUNT ÎMPOTRIVA LEGII, ÎMPOTRIVA CONSTITUŢIEI şi ÎMPOTRIVA ŢĂRII?

De când ţara jandarmilor se numeşte CHEVRON ?

De când jandarmii fac jocurile murdare ale corporaţiilor străine, patronate de stăpânii din umbră ai lumii?

Păi răspunsul este simplu: DE CÂND SUNT SELECTAŢI! Detalii în continuare:

În jandarmerie nu ajung oameni care să pună vreodată interesul ţării mai presus de interesul personal. S-ar fi văzut până acum acest lucru… Dacă în jandarmerie erau oameni care puneau ţara pe primul loc, s-ar fi organizat cumva, ar fi avut o reacţie la abuzurile pe care colegii lor le fac… Însă nu am văzut nicio reacţie a vre unor jandarmi de a se opune ordinelor ILEGALE…

Există doar 2 criterii de selecţie în jandarmerie: FORŢA FIZICĂ şi OBEDIENŢA în faţa superiorilor (respectarea ordinelor).

Un jandarm obişnuit (ca cei care fac abuzuri în imaginile din video) merge pe principiul foarte simplu NOI MUNCIM, NU GÂNDIM! Unul mi-a şi spus asta la un moment dat la un protest de stradă: “noi nu suntem aici să interpretăm, noi doar aplicăm!” Perfect! Din păcate, nu aşa trebuie să stea deloc lucrurile. Sigur, e mult mai comod să fii un sclav muncitor, să faci ce ţi se ordonă, să primeşti salariul şi celelalte beneficii lună de lună, să te duci la familie şi copii, să ai ce să mănânci etc. Când doar atât contează pentru tine… binele tău personal… atât vei face… şi atât fac jandarmii români.

Un jandarm adevărat ar refuza îndeplinirea unui ordin abuziv, cum ar fi “INTRAŢI PE UN TEREN PRIVAT, LEGITIMAŢI TOT CE MIŞCĂ, BĂGAŢI ÎN DUBĂ TOT CE MIŞCĂ, ADUCEŢI LA SECŢIE, AMENDAŢI PE CAPETE!” (ce s-a întâmplat în imaginile de mai jos). Dacă însă ar refuza acest ordin, ar fi dat afară imediat cu repercusiuni de “nerespectare a unui ordin” (pe care desigur le poate contesta în instanţă – şi mai mult ca sigur ar câştiga). Dar căldurica locului de muncă e parcă mai bună decât LUPTA PENTRU DREPTATE ŞI MORALITATE, DECÂT LUPTA PENTRU ŢARĂ, CHIAR DACĂ AI JURAT CĂ VEI LUPTA PENTRU ŢARĂ, CHIAR CU PREŢUL VIEŢII! Dă-l încolo de jurământ, ce dr…!

……………………….

Jandarmii au jurat să apere în primul rând ŢARA, chiar cu preţul vieţii. Apoi, au jurat să respecte CONSTITUŢIA…, apoi Legile ţării… şi pe ultimul loc, Regulamentele militare… Însă atunci când românii au ieşit să-şi apere pământul strămoşesc şi apa limpede de la Dumnezeu, adică să-şi apere viaţa şi ŢARA în faţa invadatorilor Chevron şi a guvernanţilor corupţi şi infractori… jandarmii au respectat doar regulamentele militare… NU CONTEAZĂ ŢARA! NU CONTEAZĂ CONSTITUŢIA! NICI MĂCAR LEGILE ŢĂRII! DOAR ORDINUL PRIMIT DE SUS….. Iar cei mai mulţi români… au stat şi s-au uitat cum fraţi de-ai lor erau abuzaţi şi ridicaţi DE PE PROPRIILE TERENURI PRIVATE, fără să fi făcut ceva greşit sau ilegal.

Ce-i cu noi?

Citește și:

25 ian 2014: Frate-al meu, prieten jandarm

Emilian, 21 ian 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

7 responses to “VIDEO Juramantul jandarmilor români (teoria) VS abuzurile jandarmilor români (practica) (pol)

 1. Bun articol, felicitari! Din pacate asa sunt astia peste tot in lume sigur inca de la selectie, cum bine ai observat. In Romania selectia se face pe pilaraie: adica te recomanda nea’ Gica si tre’ sa ai grija sa nu-l faci de ras, ca el si-a pus obrazu’ (ala gros) pentru tine, bah…Cam asa functioneaza…pana la urma nici juramintele militare nu-i ard prea aia prea tare, dar ce-o sa zica nea’ Gica, care m-a bagat pe mine aicilea carevasazica….aia e mai important!…Auzi, sa-mi bata mie obrazu’ nea’ Gica…pai ies si bat la babe, mosnegi si copii, ii iau si din pat…
  Eu cred ca mai degraba asa merge…Juraminte militare? Cred ca daca-i intrebi pe majoritatea ce-s alea nici nu stiu sa pronunte denumirea…
  Pe de alta parte, asa cum spuneam asa-s peste tot in lume. Am vazut la stiri cum unul altoia o studenta din Quebec acum vreo 2 ani cand au fost niste demonstratii in Montreal impotriva maririi taxelor universitare. Batea la ea ca la fasole…in plina zi si filmat….fara jena!
  Astia sunt cainii de paza ai stapanilor (a se citi javre si de-o parte si de alta)….cu astia ne-am procopsit! Cred ca au fost cumparati cu multe avantaje pe langa salarii. Probabil si astia or sa iasa la pensie la 40 de ani pe spinarea celorlalti…(pe spinarea lor si la propriu si la figurat!).
  Deh….

  • Da, bineinteles, principiul se aplica peste tot in lume. Pe spinarea lor si la propriu si la figurat :) tare! (o sa postez si comentariul cu muzica)

  • anunt gorilele in uniforma de jandarm ca pensia aia la care viseaza se da pe luna. pe pamint ramin doar promisiunile. si daca ao sa bea apa de dupa chevron. nu vor imbatrinii incet, ci pe salile de asteptare din spitale.

 2. videoclipul tau contine un mic fragment din cantecul Treceti batalioane romane Carpatii pe care il postez aici pt ca este deosebit de frumos

 3. Nu stiu daca ai vazut sau ai recomandat acest documentar, eu l-am descoperit azi de la un comentariu pe youtube, ala la discursul lui Ceausescu. Foarte bun!

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s