Protest de amploare in Bucuresti 21 decembrie 2013 pentru dreptate si normalitate in Romania, impotriva coruptiei si sclaviei, anti mafie si clasa politica putreda

toti romanii in strada solidaritate protest de amploare Bucuresti 21 12 decembrie 2013 universitate dreptate normalitate in Romania impotriva coruptie sclavie anti mafie politicieni

Uite aici de ce ies eu în stradă: Review on Romania

…………………………………………………

UPDATE CE SE ÎNTÂMPLĂ LA PROTEST

UPDATE DUPĂ PROTEST:

………………………………………………..

UPDATE DUPĂ PROTEST:

http://www.gandul.info/stiri/video-proteste-in-bucuresti-aproape-3-000-de-persoane-au-protestat-in-centrul-capitalei-11805607

http://adevarul.ro/news/bucuresti/proteste-revolutie-1_52b587d0c7b855ff56e6c05b/index.html

…………………………………………………

UPDATE DUPĂ PROTEST:

FOTO DE LA PROTEST – FACEBOOK REZISTENŢA URBANĂ – click!

poze imagini detalii protest miting manifestatie comemorare victime revolutie 89 21 12 decembrie 2013 bucuresti mars protestatari universitate victoriei guvern ponta piata revolutiei foto rezistenta urbana

…………………………………………………

Anunţ de chemare la protestul din 21 dec: Detalii în continuare:

Preluare de pe YahooNews:

Pe Facebook, Twitter, Youtube şi forumuri, protestatarii se organizează pentru un protest uriaş, care ar urma să aibă loc în Piaţa Universităţii din Bucureşti, sâmbătă, 21 decembrie, cu începere de la ora 17:30.

Demersul este susţinut şi de mai multe vedete din România, printre care solistul Tudor Chirilă şi vedeta TV Oreste Teodorescu. Ultimul are chiar un mesaj filmat prin care îndeamnă lumea să se alăture protestului, organizat chiar în ziua în care se împlinesc 24 de ani de la începutul Revoluţiei de la Bucureşti.

“Vino şi tu pe 21 decembrie în Piaţă alături de tinerii frumoşi şi liberi, pentru ca, mai târziu, când nepoţii tăi te vor întreba “Dar tu ce ai făcut pentru libertatea noastră?”, să nu te-apuce ruşinea. Te aştept!”, transmite Oreste într-un filmuleţ:

…………………………………………………………………

Preluare Starea Națiunii:

Acest text a fost redactat de persoane active in protestele din ultimele patru luni. Este un punct de plecare pentru o dezbatere si nu un text final. De undeva trebuia inceput.Va rugam spuneti-ne parerea voastra.

Declarația de la București

La 24 de ani de la momentul decembrie 1989, în contrast cu visurile și speranțele de atunci ale românilor, avem o clasă politică imorală, tot mai ruptă de cetățeni, care s-a înconjurat cu ziduri legislative menite să-i protejeze privilegiile.

Prefăcându-se că sunt în tabere opuse, politicienii mimează democrația dar pe sub masă își dau mâna pentru a satisface interesele îmbogățiților de tranziție și ale corporațiilor străine. În timp ce ei își pregătesc superimunități și amnistii, abuzul de putere și de forță devine singura lege aplicabilă restului de 20 de milioane de români.

Disprețul este moneda cu care au tratat și tratează cererile legitime ale cetățenilor, strigate de nenumărate ori în stradă de la 1 septembrie.

De aceea este necesar să facem un pas înainte, să-i determinăm pe unii dintre ei să plece de la putere, iar pe ceilalți să dărâme zidurile legislative care acoperă afacerile murdare și împiedică venirea unor oameni noi, necompromiși, să gestioneze treburile publice. Sunt numeroase revendicările care ar trebui incluse pe listă pentru a readuce România la o stare de normalitate, le-am notat doar pe cele mai dureroase în momentul actual și în special pe cele ce pot deschide ușa schimbării.

De aceea, cerem:

1. Demisia Guvernului Victor Ponta și a Președintelui Traian Băsescu.

2. Destituirea conducerii jandarmeriei și anchetarea abuzurilor comise la Pungesti și în alte localități, cu participarea unor experți desemnați de Consiliul Europei.

3. Abrogarea noilor modificări aduse codului penal, legii amnistiei precum și respingerea proiectului de modificare a legii exproprierii.

4. Modificarea legii partidelor politice pentru relaxarea condițiilor de înființare a acestora.

5. Revizuirea legilor electorale prin eliminarea pragurilor și reducerea numărului de semnături pentru înregistrarea candidaților independenți.

6. Eliminarea obligației de declarare a adunărilor publice.

7. Desecretizarea tuturor contractelor și clauzelor confidențiale încheiate de Statul Român, cu excepția celor din domeniul apărării și siguranței naționale.

8. Interzicerea mineritului pe bază de cianuri în România și includerea Roșiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

9. Interzicerea prin lege în România a fracturării hidraulice de mare volum în explorarea și exploatarea gazelor de șist și a altor hidrocarburi provenind din zăcăminte neconvenționale.

10. Anularea concesiunilor și licențelor de explorare și exploatare a hidrocarburilor de șist.

– 21 decembrie 2013

Pe rețelele de socializare sunt anunțate noi miscări de protest, pe data de 21 decembrie 2013, atât în București cât și în alte orașe din țară.

declaratia de la bucuresti cerinte protestatari protest de amploare Bucuresti 21 12 decembrie 2013 pentru dreptate normalitate in Romania impotriva coruptie sclavie anti mafie hoti

………………………………………………………………………………………………

Mesaj Emilian, Ce-i cu noi?

Sâmbătă, 21 dec 2013, bucureștenii au ocazia DIN NOU să arate că LE PASĂ de ce se întâmplă în țara lor. În România NU mai contează în ziua de azi ce comentarii indignate lași pe internet, ce petiții semnezi și NICI MĂCAR CE VOTEZI LA UN REFERENDUM NAȚIONAL (vezi referendumul din 2009 și pe cel din 2012 care NU AU FOST RESPECTATE de politicienii corupți). În România zilelor noastre CONTEZI CA CETĂȚEAN DOAR DACĂ IEȘI ÎN STRADĂ. Vino sâmbătă, în centrul capitalei, măcar jumătate de oră, dacă nu poți sta mai mult. Ne vedem acolo!

toti romanii in strada solidaritate protest de amploare Bucuresti 21 12 decembrie 2013 universitate dreptate normalitate in Romania impotriva coruptie sclavie anti mafie politicieni

Emilian, 20 dec 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Vezi și:

Firul protestelor septembrie – decembrie 2013

CE AM OBŢINUT PROTESTE 2012

CE AM OBŢINUT PROTESTE 2013

16 responses to “Protest de amploare in Bucuresti 21 decembrie 2013 pentru dreptate si normalitate in Romania, impotriva coruptiei si sclaviei, anti mafie si clasa politica putreda

 1. SCOP PRINCIPAL – FARA CLASE POLITICE!
  CE ESTE DE FAPT POLITICA??!!! LA CE BUN ACEASTa…. POLITICA??!!!
  DA, este buna la fabricat ideologii, la ascuns interse, la dezbinare si bineneteles control al maselor.
  Propun o idee ce poate deveni un SCOP. Dau aici un exemplu: Belgia de mai bine un an si jumatate nu are clasa politica, respectiv un guvern si cu toate acestea sunt pe plus ca si PIB, in creste nivelul de trai si toti indicatori macroeconomi de asemenea.
  ACEST FAPT POATE SA NE SPUNA MULTE LUCRURi !!!
  Ne punem intrebarea legitima: DE CE NE TREBUIE CLASA POLITICA?!; ca sa-si uneasca interesele in scopuri proprii, ca sa se puna de acord in ascuns cum sa-si portejeze propriile interese. De ce trebuie noi ceilalti 20 de milioane sa suportam lupta lor pentru batalia contractelor care sa le aduca venituri colosale. De ce cei mai longevivi poiticieni care toate viata lui a fost salariati la stat sunt printre cei mai bogati romani???
  Intrebarea este cu ce inlocuim clasa politica?! O varianta ar fi tehnocrati in parlament si comisii si leaderi-manageri in retea guvernamentala.
  Voi reveni cu detalii despre metodologia de aplicare a acestor obiective.
  Ca exemplu alegerea si angajarea parlametarilor sa se faca transparent si prin sfatul direct al celor implicatii prin natura meseriilor in relatia cu oamenii, poporul, ex: directorii de scolii, doctori, preotii,… etc. cei care au responsabilitati sociale si care se presupune ca sunt mai aproape de nevoile oamenior. Indicatorii de performanta, respectiv fisa postului de parlamentar sa fie simpla si concreta cu penalitati civile si penale clare in cazul neindeplinirii obiectivelor. Aceste masuri atragand dupa sine RESPONSABILITATEA DE A REPREZENTA INTERESELE DIRECTE ALE OAMENILOR.
  Postul de parlamentar sa fie plin obligatii si responsabilitati, nu de drepturi ca acum.
  Sunt multe idei ce pot fi spuse aici.
  PrIn intermediul acestui (site-platforma), putem genera ideii in scopul propus:
  FARA CLASE POLITICE!!!

  • Cel mai important este ca oamenii de buna credinta si patrioti sa ajunga in functiile de conducere. De aceea am postat undeva pe acest blog niste criterii de evaluare pentru politicieni. O sa le imbunatatesc si o sa le repun pe blog. Problema e ca sistemul electoral blocheaza orice acces al unei persoane din afara Sistemului. Trebuie modificata legea electorala, trebuie alegeri anuale pana la rezolvare, trebuie oameni de buna credinta…

   • corect. dacă se va reuși instalarea oamenilor simpli la conducerea țării, trebuie interzisă politica și orice asociere de natură politică, precum și pătrunderea întregii fostei clase politice în structurile statului român….

 2. Buna si Doamne-ajuta!
  De cand au inceput evenimentele din Pungesti eu nu mai am liniste pe aici si stau cu orele pe internet sa vad ce se mai intampla. Am observat ca ziarul “Vremea noua” de Vaslui, care are si editie online, contine o multime de informatie netrucata, ceea ce ma face sa cred ca este independent (Doamne, faptul ca exista macar un singur ziar independent in Romania este colosal). Va rog sa urmariti articolul scurt din linkul urmator si sa deschideti si filmuletul din youtube, ca sa vedeti niste tineri din Viena, solidari cu Pungestiul si cu Romania. Sunt extraordinari si va recomand acel filmulet. Cand l-am vizionat eu avea doar vreo 500 de vizionari. Merita zeci de mii, ca romanii din Romania sa stie ca nici cei plecati nu stau indiferenti si nu tac si fiecare actioneaza in felul lui, fie ca actiunea lui este facuta publica sau nu. Tot in “Vremea noua” gasiti niste actiuni ale unui grup de romance din Italia.
  Nici eu nu sunt in Romania si nu pot fi direct in strada sau in camp…dar ajut si eu cum pot (chiar o fac si intentionez sa continuu)…
  Mult noroc romanilor, este un moment crucial, asa cum il vad eu, nu numai in Romania, dar in general in lume…de aceea sper sa ne ajute Dumnezeu sa nu-l ratam!
  SOLIDARITATE INTRE TOTI ROMANII OPRIMATI SI CONDAMNATI SA NU AIBA VIITOR!
  http://www.vrn.ro/mesaj-din-viena-suntem-toti-pungesteni-suntem-toti-solidari-foto-video
  P.S. Pentru informatie curata (mai ales despre ce se intampla in judetul Vaslui cu gazele de sist) mai consulati din cand in cand ziarul “Vremea noua”…este deosebit.

  • Da, Vremea Noua a transmis calumea despre pungesti si alte chestii. Textul cu solidaritatea la viena e pus deja pe front page la mine. Sunt multi oameni carora le pasa de Romania, chiar de sunt plecati din tara, ceea ce e foarte bine. Fiecare trebuie sa ajute cum poate. Informare corecta, diseminarea informatiei corecte, actiune prin diferite moduri etc.

 3. Acest protest tinde a nu reaminti poporului de semnificatia zilei. S-ar putea cere prlamentarilor si finantarea unei noi editii pentru cartea dlui Romulus Cristea “21 Decembrie 1989 – Martorii de la baricada”.
  Daca parlamentarii, in criza lor de imagine, aveau inspiratia sa invite la comemorare pe revolutionarii Marius Mioc (Timisoara) si Teodor Maries (Bucuresti), buni cunoscatori ai documentelor, s-ar fi discutat mai aproape de Cum a fost si poate ca s-ar fi gasit in Megacasa Poporului un server fiabil pentru site-ul Dosarele Revolutiei, devenit brusc inaccesibil chiar pentru rude ale decedatilor si ranitilor:
  http://dosarelerevolutiei.ro/
  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/cine-salvat-%E2%80%9Edosarul-revolutiei%E2%80%9C-i
  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/cine-salvat-%E2%80%9Edosarul-revolutiei%E2%80%9C-ii-doru-maries-merita-sa-mor-%C2%ABdosar%C2%BB-d

  • Pai eu personal nu ies in strada pentru ca e 21 decembrie sau alta data. Eu ies in strada pentru normalitate si dreptate, ca intotdeauna. In 89 a avut loc o lovitura de stat planuita de dusmanii romaniei din AFARA ei, cu complicitatea unor oameni infiltrati in structurile comuniste si cu ajutorul oamenilor de buna credinta, care pe buna dreptate au iesit in strada (pentru ca sufereau intr-adevar). Acum ca suferinta lor materiala (mancare, curent etc) nu era din vina lu Ceausescu, care a luptat intotdeauna pentru binele poporului roman, fiind un mare patriot, e partea a doua. Deci respect celor care in 89 au crezut sincer ca lupta pentru libertate, dar sa constientizam cu totii ca am trecut dintr-un sistem in care eram INDEPENDENTI economic si politic in SCLAVIE. Acum suntem sclavi strainilor si STRAINII controleaza tot ce misca in Romania. Eu ies in strada impotriva acestui sistem criminal care ne exploateaza acum. Nu ies in strada pentru succesul dusmanilor romaniei de a se instaura in Romania incepand cu 89, prin decapitarea principalului obstacol – Ceausescu. Oh well.

 4. FARA CLASA POLITICA !!! Mai oamenii buni, nu va mai lasati angrenati in subiecte punctuale de genul Pungesti, sau Rosia Montana sau dosarele revolutiei.
  Toate sunt importante si chiar le putem lua de exemplu ca influenta maselor a oamenilor a facut sa stea pe loc deocamdata cu aceste distrugeri.
  Ce vreau sa scot in evidenta este sa tintim sus la sursa raului, aceasta plaga denumita politica. Stim cu totii ce nenorociri a facut “clasa politica” din ’89 pana astazi.
  Nu mai avem nevoie de confirmari. Sa ne concentram energia pe radacina acestei probleme. Pentru acest lucru avem nevoie de toate cunostiintele si ideile care pot aduce valoare scopului final : FARA CLASA POLITICA!!!

  • Domnule,
   Nu prea inteleg ce vrei sa spui: realitatea noastra este Pungesti+Rosia Montana+dosarele revolutiei+etc+etc.
   Daca toate astea nu s-ar fi intamplat, poate clasa politica era chiar ok!
   Pungestiul este extrem de important pentru ca este un exemplu despre modul in care trateaza ei oamenii, vointa comunitatilor locale, modul in care respecta legea, modul cum pun jandarmii sa-i apere pe amerikani in loc sa-i apere pe romani etc…
   Nu incerca sa ne acuzi ca nu vedem padurea din cauza copacilor. O vedem chiar foarte bine!
   Nu prea inteleg nici unde bati cu sloganul “fara clasa politica”. Din cate stiu eu, clasa politica e cea care conduce peste tot in lume. Pleaca una proasta, vine una buna eventual….dar fara, fara?
   Hai, mai in gluma, mai in serios, care e solutia propusa de d-ta?
   Nu stiu cum evolueaza demonstratiile din Piata si sunt foarte curioasa. Sunt alaturi de romani cu sufletul! Hai, Romania!
   Inca ceva: daca reusim sa-i eliminam pe astia, avem nevoie de fapte pentru rechizitorii. Daca nu avem fapte, ce strigam in Piata?

   • Buna,
    Aceste evenimente de care amintesti sunt doar exercitii ale democratiei. Spun doar ca ar trebui incet sa ne indreptama atentia si energia catre sursa probleme. Si anume aceasta clica care se aduna in jurul unei ideologii, culorii politice. Nu este altceva decaty o adunatura de interese. Sustin ca este important sa nre concentram pt a gasi o solutie la aceasta problema. Sigur ca daca mai apari astfel de situatii e dreptul nostru sa le aparam si bine facem.
    E mai limpede acum?! Caut si eu o solutie, daca vezi am mai scris cate ceva inaintea acestui articol. Am sa colectez niste idei despre cum putem strange o clasa de tehnocrati sispecialisti pe diverse domenii pentru a guverna aceasta tara! Si apropo ce crezi ca s-ar intampla maine daca nu ar mai exista politica in sine. Ce este de fapt politica, te-ai intrebat serios vreodata?!

   • Da, clica politica este cauza la nivel national. Dar clica aia exista din cauza stapanilor din umbra, din afara tarii (ei sunt cauza reala, daca ii ignoram vom esua in orice vom incerca). Orice tip de societate vezi tu ca fiind ideala pentru Romania, NU poate fi pus in practica fara accederea unor oameni de buna creedinta la putere. Pentru inceput, ori prin REVOLUTIE masiva, ori prin accederea la putere se poate schimba ceva. Apoi, daca sistemul ideal pentru noi inseamna desfiintarea tuturor partidelor, parlamentului, guvernului etc, atunci FIE. Dar nu ai cum sa faci asta acum, la inceput, cat inca nu am scapat de mafiotii care ne conduc… Apoi…tehnocratii aia…pe mine ma intereseaza mai putin cat de bine stiu sa faca lucruri. Pe mine ma intereseaza cel mai mult sa fie de buna credinta. Si cum evaluezi buna credinta? Asta este cel mai important. Ca oamenii de buna credinta, INDIFERENT de competenta, sa ajunga la conducere. Am scris despre asta pe blog, de exemplu aici:

    https://ceicunoi.wordpress.com/2013/05/31/de-ce-este-mai-importanta-buna-credinta-decat-competenta-in-politica-criterii-alegere-politicieni-cu-cine-votam-pol132/

   • Pai e simplu: nu am apucat sa citesc toate comentariile ca sa le aprob :) Acum ca l-am citit, l-am aprobat. Nu stau non stop pe blog.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s