Reteta pas cu pas – cum iti cultivi singur germeni de cereale in casa. Germinarea la borcan – seminte incoltite sanatoase lucerna, linte, mazare, trifoi, hrisca (s)

seminte germeni de cereale germinare la borcan tifon apa reteta pas cu pas mancare alimente salatea sanatoase vegetariete lucerna grau linte mazare lucerna trifoi hrisca bob incoltit ce sa mancam sanatos 8(preluare de aici: http://www.lalena.ro/1009-reteta-Germeni-de-cereale-germinare-la-borcan.html)

Germenii de cereale au proprietati unice, specifice, aceasta pentru ca in starea de germen, mai exact atunci cand samanta se dezvolta incercand sa dea nastere plantei al carui material genetic il poarta, germenul inmagazineaza o serie de substante cu potential maxim astfel sa poata suplini necesarul imens de energie de care ar avea nevoie ca sa devina planta. Exista chiar o ramura a medicinii naturiste numita gemoterapie. Germenii sunt foarte bogaţi în minerale, vitamine, proteine si enzime. Mai multe detalii despre proprietăţile germenilor găsiţi pe site-ul Ligiei Pop în articolul despre germeni.

Mi se parea ca fara germinatori si aparate speciale scumpe nu voi reuşi, dar pana la urma am descoperit că metoda este mult mai simpla, ieftina si comodă: germinarea la borcane.

Urmati etapele de la link-ul de mai jos şi sigur o sa aveti cei mai sanatosi si siguri germeni de cereale:

Reţetă germeni de cereale (germinare la borcan)

(în imagini: seminţe de lucernă, linte, mazăre, trifoi, hrişcă)

Avand asa o doza de germeni periodic in frigider o sa va asigurati intotdeauna plusul de vitamine, minerale, proteine necesare familiei dvs, mai ales in perioada de iarna, cand sunt putine legume natural crescute.

(preluare de aici: http://www.lalena.ro/1009-reteta-Germeni-de-cereale-germinare-la-borcan.html)

Emilian, 3 dec 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

P.s.: după ce o să testez metoda, voi reveni în această postare cu detalii (Emilian).

4 responses to “Reteta pas cu pas – cum iti cultivi singur germeni de cereale in casa. Germinarea la borcan – seminte incoltite sanatoase lucerna, linte, mazare, trifoi, hrisca (s)

 1. Buna Emilian, articolul tau se potrivea perfect in perioada ’80-’90 …asta e ca nu te documentezi si preiei teorii invechite ! Raw-veganele ( sunt numai femei!) calauzite de ligia pop, olivia steer,etc vor umple spitalele peste 15-20 de ani, nu pentru ca veganismul e rau, ci pentru ca retetele si sfaturile de pe acest gen de saituri sunt depasite .Imagineaza-ti bietul stomac uman, care genereaza doar cateva enzime si acizi, suprasolicitat de ” sanatoasele” retete raw, fiecare cu 10-20 de ingrediente opuse,doar pt gustul paladarului: chiftele,tarte, supersalate, cocktailuri de fructe, budinci, si alte cele…Succesul veganismului consta in simplitate ! Siteurile gen din Ro proclama exact inversul !!
  Referitor la cereale germinate, ultimele cercetari exclud graul, porumbul si inca ceva ce nu stiu traduce in dialectul mioritic.Nu se spune nimic in aceste saituri de gluten,celiaci, toxinele neuro continute natural de catre plante, denaturare genetica, contraindicatii in diabet, obezitate etc. Se vine in general cu argumente de rahat de genul : soldatii romani,painea evreiasca,consumul in antichitate ( china,egipt) ,folosirea in homeopatie, etc
  Olivia, ligia & comp nu au avut vaci acasa, probabil, sa stie ce se intampla cand ” scapa” in lucerna :-)
  E minunat sa faci trimitere la articole pe allte bloguri, dar nu intotdeauna ce e cool in Ro e bun,adevarat si actual

  • Nu ma intereseaza ce promoveaza femeile alea in general, eu am recomandat germeni de seminte, cereale etc incoltiti, pentru ca ii consider sanatosi. Iar metoda prezentata despre cum sa iti faci singur germeni incoltiti este foarte simpla si la indemana oricui. Nu stau eu sa caut contraindicatii pentru toate bolile de pe planeta. Cei care stiu ca au o anumita boala sunt datori sa se intereseze pentru ei ce le face bine si ce nu. Eu vorbesc de o alimentatie “normala”. Semintele, germenii, samburii, vegetalele, legumele si fructele sunt cele mai sanatoase chestii. Carnea si produsele animale sunt acide si nocive. (nu e o teorie invechita) Deci, nu ma intereseaza cat de bun e site-ul catre care am facut trimitere. Daca nu iti place de femeile alea, zi-le asta pe site/urile lor, nu aici la mine :) Eu am @sheruit@ un articol, care mi se pare in continuare foarte tare. Ia si link daca vrei: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/2011/06/antioxidantii.html.

   • Buna Emilian,
    Poate par un Gica-Contra, insa pe acest guru adventist nu-l pot enumera intre oamenii rationali.Cunosc conferintele lui, obsesia de-o are pt soia , dar teoriile venite din partea celor ce cred in zei ma lasa rece…Nu pot nega insa ca zice si chestii bune…:-)
    Eu nu as da cereale nici dusmanilor…( daca n-au gusa si pipota, cum bine zice cineva in alt blog)

    Iar despre carne,nu am zis c-ar fi buna( gatita, fripta ,e un gunoi) , singurul produs animal benefic e grasimea ( neprocesata !) Da, stiu, in Ro circula inca legenda urbana cu colesterolul rau si bun…:-)

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s