Initierea – Stapanirea Lumii Materiale. Importanta folosirii emisferei drepte pentru lumea in care traim. Libertatea omului – cunoasterea adevarului (edu)

(preiau şi redau integral pentru mediatizare un material interesant din 2007 găsit pe blogul (abandonat?) http://www.eliberareamintii.wordpress.com)

initierea in adevar stapanirea lumii materiale dualism importanta folosirii emisferei drepte lumea societatea moderna in care traim libertatea omului cunoasterea adevarului eliberarea mintii creier

INITIEREA – Stapanirea Lumii Materiale

Universul manifestat material este dual. Pentru intuneric exista lumina, pentru rosu exista verde, pentru cald exista rece – totul tine de sistemul de referinta al observatorului. Dualismul este prezent pretutindeni – chiar si in modul de alcatuire a mintii tale – creierul este format din doua emisfere – stanga (ratiunea, lingvistica) iar dreapta (subconstinetul, intuitia, spiritualitatea). Din pacate societatea occidentala pune accentul pe partea rationala – pe emisfera stanga. Datorita lipsei de timp pentru introspectie – adica momente in care sa fim singuri cu gandurile, emotiile si senzatiile noastre, nu facem decat sa ne izloam de emisfera dreapta responsabila cu intuitia, spiritualitatea – ceea ce numim al saselea simt.  Detalii în continuare:

Stapanierea realitatii, a vietii si a universului care se manifesteaza constant intr-un mod dualist, nu putem sa o stapanim atat vreme cat o percem si o judecam intr-un mod unidimensional prin prisma unei singure emisfere – cea stangă, ratională. Acest lucru ne face sa fim lipsiti de orice intuitie, bazandu-ne doar pe experiente anterioarele ale altora si ale noastre – devenim mediocrii, iar alegerile, deciziile si ideile noastre nu vor fi decat o oglinda palida a ceea ce vedem in societate – vom fi redusi la stadiul de imitatori, de oameni roboti programati exclusiv de mediul inconjurator, anturaj si societate. Paradoxal procesul euristic devine doar un proces de copiere si imitatie. Pe de alta parte oamenii vizionari, oamenii care au ajuns celebrii datorita viziunii unice pe care au adus-o au fost tocmai cei care au combinat in procesul euristic ambele emisfere. Ca un exemplu Albert Einstein a simtit si intuit teoria relativitatii si conceptul pentru bomba atomica fara sa aiba prea multe date – modelul rational – modelul matematic a fost produs de catre altcineva – asta nu inseama ca Albert a fost un boem, dimpotriva era un om ce se baza pe date stiintifice dar gandea liber, isi folosea ambele emisfere.

Din punct de vedere etimologic – emisfera stanga (cea bazata pe ratiune) – stanga in latina sau italiana se traduce prin sinistra, cuvant din familia sinistru – totodata dreapta, dreptate (in engleza cuvantul right inseamna atat directia dreapta cat si corectitudine). De ce stanga primeste aceasta incarcatura negativa supusa erorii, iar dreapta este asemuita dreptatii ? Pai daca ne gadim ca ratiunea are la baza informatii rationale – date oferite de catre societate si sistem, inseamna ca daca sistemul si societatea sunt strambe, iar tu esti cetateanul model => tu esti arhetipul greselii si erorii, desi faci parte din categoria politically correct. Cate nenorociri s-au intamplat in istorie datorita sitagmei “am facut doar sa execut ordinele”. Emisfera dreapta (ceea ce numim subconstient) zbiara, genereaza insomnii si cosmaruri – semnale ca nu esti pe drumul bun – dar oamenii se incapataneaza sa o ignore si o intoxica cu medicamente – o lobotomie acceptata in societatea vestica.

Secretul creierului si a stapanirii gandurilor si realitatii este cunoscut de foarte putini – unii o fac inconstient, altii invata acest lucru intrat in diverse societati initiatice, dar toti care constientizeaza aceasta realitate in societatea “rationala” bazata exclusiv pe sintagma cauza-efect, acesti initiati conduc lumea si destinele a milioane de ignoranti care se lasa supusi realitatii oferite de societate – sclavi ai perceptiilor superficiale.

Nu stapanirea lumii materiale este cheia, nu puterea – ci libertatea. Unde incepe si unde se termina ierarhia controlului in univers ? In absenta adevarului suprem apar legile si motivele ca justificare a minciunii si exploatarii !

……………………………………………………………………………..

De citit şi asta despre TV – are legătură cu râncezirea creierului:

https://ceicunoi.wordpress.com/2013/04/01/dependenta-de-televizor-problemele-cauzate-de-privitul-la-tv-televiziunea-controleaza-mintea-umana-hipnotizeaza-si-amorteste-creierul-omului-edu28/

Alte materiale interesante de pe acelasi blog:

20 iulie 2007: Controlul Populatiei prin Conditionarea Mintii – De ce acest spirit de turma? Populatia nu cunoaste felul în care i se inoculeaza convingeri. (…) Inteligenta o au cei care pun intrebarile si nu cei care cred fals ca au raspunsurile !

4 aug 2007:

Egoul si Piramida – Lipsa egoului si orgoliului in indivizi ar face ca sistemul piramidal capitalist sa crape in mii de bucati – nu cred ca ar fi un lucru rau! Nu cred ca asta ar duce la comunism, totalitarism, monarhiei, sau stat religios intrucat acestea sunt tot manifestari ale organizarii de tip piramidal, forma de organizare ceruta de egoul si orgoliul uman, virusi injectati in noi pentru a putea fi controlati si previzibili de catre Marii Arhitectii ai Societatii. Less ego helps to make capitalism obsolete ! (…) Ego = un scam, un metaprogram imprimat de societate pentru a gandi cu totii la fel, pentru a avea aceleasi valori… pentru a reactiona la fel, pentru a fi controlati prin aceleasi mijloace si pentru a nu le putea vedea totodata…

Egoul si Spiritul – Mai putin ego si orgoliu te vor ajuta sa te aproprii de adevaratul tau eu si spirit – si asta in primul rand datorita faptului ca nu ai mai pierde atat timp sa te compari cu ceilalati si sa incerci sa fii placut(å), acceptat(å) si popular(å). Invata sa fii tu insusti pentru tine si asta nu pentru a iesii in evidenta si a capta atentia celorlalti. Egoul si orgoliul este canalul prin care poti fi manipulat si la randul poti manipula. Spiritul e unic, in schimb forma si raspunsurile date de ego si orgoliu sunt comune pentru toti oamenii. Less ego improves my spirit and psyche !  (…) Majoritatea indivizilor perfect adaptati si integrati in societate si-au pierdut adevaratul eu la o varsta tanara, l-au inlocuit cu egoul oferit de societate. Astfel de oameni nu au niciun conflict ideologic intre ei si sistem intrucat acestia au incetat sa mai existe imediat ce egoul impus de societate a sters eul original si originar. Mai mult aici.

Oamenii sunt prea inocenti sa vada raul (existent deja în societate), sunt artificial docilizati de scoala, religie si societate sa NU vada raul absolut si sunt lipsisti de arme sa se lupte impotriva acestuia. sursa: http://eliberareamintii.wordpress.com/2007/08/04/razboiul-invizibil/

19 martie 2008Eliberarea minţii – Majoritatea oamenilor nu conştientizează sistemul (bun sau rau) şi nu vor sa-l inteleaga, ei doar încearcă să-şi găsească locul in acesta, fără să fie conştienţi că astfel contribuie la perpetuarea sistemului. Lumea intotdeauna a fost impartita intre cei manipulati si manipulatori, intre cei care muncesc si cei care profita de munca primilor. (…) Nu esti liber, doar ai senzatia ca esti liber si asta special ca sa nu te revolti direct impotriva lor.

Şi asta pe bloguri partenere:

5 aprilie 2007: Era pinguinului – Care sunt noile arme ale dresorilor de minti umane in societatea capitalista? Una dintre arme este chiar ego-ul “pinguinului” (cum este denumit noul om fabricat de corporatii in argoul dresorilor de minti). Pinguinul munceste pe bani foarte putini, in raport cu efortul depus si valoarea produsa de el, dar primeste in compensatie tot felul de titulaturi pompoase + Cum arata noul om fabricat de corporatii ?

2 aug 2007: Condamnaţi la Grădiniţă – Exista un lucru mai rau decat oamenii rai ! Ignoranta oamenilor buni !

Emilian, 21 nov 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s