Comemorarea victimelor de la Certej 1971: 27 octombrie 2013. Mars de protest Bucuresti – Rosia Montana, Gaze sist, Coruptia politicienilor, Sclavia moderna (pol)

(Update 28 oct 2013: Poze protest Rosia Montana 27 octombrie 2013 Brasov. Protestatari batuti abuziv de jandarmi)

Duminică, 27 octombrie 2013, Bucureşti şi nu numai: Comemorarea victimelor de la Certej, marş de protest împotriva exploatării cu cianuri la Roşia Montană, împotriva exploatării prin fracturare hidraulică a gazelor de şist, împotriva corupţiei politicienilor şi împotriva sclaviei moderne. Dacă vă pasă, ieşiţi din casă! (repet îndemnul: măcar JUMA DE ORĂ că nu muriţi; măcar ca să vedeţi cu ochii voştri ce se întâmplă la un protest paşnic de stradă la care participă oameni civilizaţi şi inteligenţi…).

Comemorare victime tragedia Certej 1971 mars de protest rosia montana 27 30 octombrie 10 2013 bucuresti gaze sist fracturare hidraulica coruptia politicienilor pungesti campeni

Pe 30 octombrie 2013 se împlinesc 42 de ani de la producerea accidentului minier cu cianuri de la Certej (1971), tragedie ce a dus la moartea a 89 de persoane din localitatea hunedoreană Certeju de Sus.

DUMINICA 27 OCTOMBRIE 2013, DEVA COMEMOREAZA VICTIMELE ACCIDENTULUI MINIER DE LA CERTEJ: http://tinyurl.com/devacomemorare

În solidaritate cu acțiunea din Deva, vă invităm să comemorăm împreună, în cât mai multe orașe ale lumii tragedia de la Certej.

Oriunde te-ai afla dumincă seara (27 octombrie) sau miercuri (30 octombrie) aprinde lumina pentru Certej! Dacă vii la protest adu cu tine o lumânare într-un recipient decorat de tine. Dacă ești acasă, pune lumina la fereastră ca să știm că suntem împreună! Detalii în continuare:

Astăzi, la 42 de ani mai târziu, un nou proiect minier cu cianuri amenință să pună în pericol viața locuitorilor din Certej, a comunităților învecinate, dar și a orașului Deva, aflat la aproximativ 10 kilometri, în linie dreaptă – proiectul Roşia Montană.

Comunicat Campania Salvaţi Roşia Montană inclusiv despre Certej: http://www.whiteimage.eu/clients/wlm/gen.php?vc=ODE4OTQjIzg4NzQ5IyNzdG9lbmljYV9lbWlsaWFuQHlhaG9vLmNvbQ%3D%3D&server=1

Eveniment facebook Comemorare victime Certej aici: https://www.facebook.com/events/171826089681000

Ce s-a întâmplat la Certej în 1971 aflaţi aici: http://adevarul.ro/locale/hunedoara/exclusiv-certej-1971-tragedia-uitata-89-vieti-ingropate-300-mii-metri-cubi-namol-atenTie–fotografii-Socante–1_50aea54a7c42d5a6639eb6b8/index.html

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Eveniment protest Rosia Montană 27 oct 2013, Bucureşti – Runda a 9-a: https://www.facebook.com/events/418974878229870/  (pagina FB Uniţi Salvăm)

Duminică, 27 octombrie 2013, continuăm protestul, comemorăm tragedia de la Certej, suntem solidari cu moții din Roșia Montană și cu sătenii din Pungești (vezi aici proclamațile lor – http://bit.ly/campeni +http://bit.ly/pungesti).

Politicienii trag de timp, noi rezistăm pentru că știm că lupta va fi lungă. Săptămâna trecută am aflat parlamentarii au prelungit mandatul Comisiei cu încă o lună (http://bit.ly/19SYjWi), ceea ce înseamnă că vor să ne mai țină în stradă până vine frigul sau ne plictisim.

▬ TRASEU:
Ne vedem la 16:00 în Piața Universității, iar după 17:00 plecăm spre Guvern via Romană http://bit.ly/1afmAYQ

NU CEDĂM! NU CAPITULĂM!

▬ CE VREM
Nu ne place cianura deloc, darămite în combinație cu un caz de corupție sistemică. Vrem ca parlamentarii să respingă proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi să interzică mineritul pe bază de cianură în România. Vrem respingerea urgentă a acordului de mediu. De asemenea, suntem solidari cu sătenii din Pungești, care cer interzicerea prin lege a fracturării hidraulice.

Vrem demisii, gata cu mascarada. Daniel Barbu, ai negat valorea de patrimoniu a Roșiei Montane, dar experți independenți din afară te contrazic. Vrem includerea Roșiei în patrimoniul UNESCO. A apărut raportul arheologic pe care îl secretizai –http://bit.ly/1a2Ey4E. Rușine, dă-ți demisia ACUM!

Victor Ponta, Dan Șova, Rovana Plumb, Gheorghe Duțu (ANRM) – ne-ați ignorat destul. Trebuie să demisionați. Veți avea astfel mai multă liniște pentru a sta la dispoziția organelor de anchetă.

Credem în domnia legii în România. Ieșim din casă pentru că ne pasă.

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/418974878229870/

Pentru a înţelege de ce ies oamenii în stradă împotriva proiectului Roşia Montană citiţi asta: https://ceicunoi.wordpress.com/2013/10/19/rezumat-afacerea-rosia-montana-30-de-motive-argumente-impotriva-proiectului-minier-cu-cianuri-al-companiei-rmgc-pol180/

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Protest global pe 27 oct 2013: https://www.facebook.com/events/224084657753364/ (pagina FB Roşia Montana in UNESCO)

mars de protest proiect minier cianuri rosia montana rmgc bucuresti 27 octombrie 10 2013 impotriva coruptiei clasei politice anti politicieni sclavia moderna exploatare gaze sist

Comisia Specială pentru Roşia Montană a hotărât să amâne cu 30 de zile raportul pe care trebuia să-l înainteze Parlamentului privind legea specială pentru proiectul Roşia Montană.

După ce am manifestat paşnic vreme de 8 săptămâni, creând între noi solidaritatea şi încrederea care ne-au permis să facem marşuri în care ne-am simţit în siguranţă să ne aducem şi copiii, Victor Ponta şi USL s-au folosit de un singur incident izolat – spargerea lunetei maşinii de protocol a ministrului Culturii de către o persoană despre care nu se ştie, momentan, dacă era protestatar sau altceva – pentru a trece la ameninţări şi a ne transforma din „eco-anarhişti” în „neo-fascişti” şi „extremişti”. Duminica trecută, Jandarmeria, la Cluj şi Bucureşti, nu a mai venit cu manifestanţii în marş, sperând în deruta noastră şi în incidente violente care să confirme teoria sistemului. Însă noi, împreună, am dejucat această manevră.

Împreună, dovedim în fiecare duminică că singurul spirit care animă protestele este spiritul civic. Am ales cu bună-ştiinţă să ne situăm la limita legii, ocupând strada pentru că a ocupa strada devine o necesitate atunci când multe alte legi ale ţării sunt încălcate de compania RMGC si clasa politică.

Guvernanţi şi parlamentari, nu în rândurile noastre trebuie căutată agresiunea şi violenţa, ci în rândurile voastre! Deciziile voastre sunt un atac direct şi o agresiune dură la adresa drepturilor omului, a naturii, a statului de drept, a democraţiei!

Să fim din nou, mulţi, ÎMPREUNĂ indiferent de etnie, vârstă, sex sau condiţie socială, pe 27 octombrie şi să arătăm guvernului Ponta că nu putem fi înfrânţi de manipulări ieftine şi că nu mai tolerăm acest fel de a se face politică în România!
UNIŢI, salvăm Roşia Montană!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Iniţiativă interesantă pentru conştientizare, promovată pe Facebook pe contul Uniţi Salvăm:

O idee simplă și neconvențională, dar cu un impact puternic – am printat sute de stickere, precum cele din imagini, și ne-am plimbat prin magazine, aplicându-le pe diverse produse. Ultimele două imagini sunt pentru cei care vor să acționeze pe cont propriu. :)

nu contine cianura inca campanie facebook uniti salvam rosia montana stickere abtibilde pe produse alimentare in supermarket magazin lactate alimente branza protest anti cianuri 1

Citiţi şi:

VIDEO – cat de ignoranti sunt romanii fata de protestele de strada? Reactia trecatorilor denota manipularea si distrugerea mentala premeditata a poporului roman (edu)

Sclavia moderna – VIDEO explicativ in engleza. Tirania statelor, guvernelor, institutiilor, corporatiilor multinationale. Guvernul mondial din umbra (nom29)

Emilian, 25 oct 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

One response to “Comemorarea victimelor de la Certej 1971: 27 octombrie 2013. Mars de protest Bucuresti – Rosia Montana, Gaze sist, Coruptia politicienilor, Sclavia moderna (pol)

  1. Pingback: Poze protest Rosia Montana 27 octombrie 2013 Brasov. Protestatari batuti abuziv de jandarmi (pol) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s