Avantajele exercitiilor cardio pentru sanatatea ta. Sfaturi cum sa te mentii sanatos – miscare, sport, alimentatie etc (s52)

running against depression jogging alergarea face bine impotriva depresiei sanatate exercitii cardio sfaturi cum sa te mentii sanatos si sa ai o viata fara boli miscare alimentatie odihna somn ceicunoi

(material primit pe mail de la Roarke)

Motto: ,,Mişcarea prelungeşte viaţa fără pastile. Lipsa ei o scurtează.”

În fiecare an mor 5,3 milioane de persoane din cauza lipsei de mişcare. Unele tipuri de cancer, diabet şi boli cardiace sunt datorate în principal inactivităţii fizice. Datele au fost comunicate de o echipă internaţională de cercetători, coordonată de Harvard Medical School din Boston. (Rinduri preluate din – Athletic cardio club – alearga cu noi pentru inima ta).

In legatura cu fata si baiatul din reclama de la televizor care se balanseaza pe un dispozitiv, acel dispozitiv nu va ajuta cu nimic la slabit. Nu este un dispozitiv de cardio, cum de altfel nu este nici unul din reclame. Ea a ajuns sa slabeasca prin alte metode si doar se foloseste de inertia proprie, fapt ce nu duce la nici un rezultat, doar sa va ia banii prin cumpararea lui. Singurele metode de a slabi si a ajunge la o greutate normala si sa aratati bine sint exerciţii “cardio”: bicicleta, bicicleta portabila, fotbalul, tenisul, joggingul si alte sporturi, fapt ce va face corpul dvs. sa arda grasimile de pe toate partile corpului. Detalii în continuare:

Pericolele obezitatii:

-Accident cerebral vascular.

-Diabet.

-Atrita.

-Guta.

-Vene inflamate, de cele mai multe ori cu cheaguri de singe.

-Cancere (de prostata, uter, san, colon, esofag, pancreas, rinichi)

-Boli de ficat: ficat gras, ciroza.

-Boli de plamini: Astm, cheaguri de singe.

-Boli de inima: hipertensiune, cantitate crescuta de trigliceride.

-Pancreatita.

-Infertilitate la femei.

-Apnee (oprirea temporara a respiratiei).

In legatura cu alimentatia:

-Consumati cit mai putine grasimi si zahar alb.

-Consumati mai putine zaharuri sau produse care contin zaharuri (piine, paste) daca sinteti grasi (aveti burta sau aveti grasime pe orice parte a corpului).

-Nu consumati sare in cantitati mari.

-Beti apa de cite ori va este sete, pentru a nu fi deshidratati (corpul are nevoie de apa pentru toate functiile sale).

-Deoarece alcoolul are cantitai mari de zahar, consumati-l mai rar.

-Daca fumati, aproape degeaba faceti sport.

 

Ce sa nu consumati:

-Nu folositi pastile de slabit, steroizi.

-Nu consumati niciodata margarini sau produse alimentare ce contin grasimi hidrogenate.

-Nu consumati sucuri din comert.

-Nu consumati niciodata produse alimentare ce contin glutamat sau E621 (de orice tip) (este un compus chimic ce inseala creierul sa cumpere in continuare acel produs alimentar, pentru ca de obicei acel produs nu are suficienti nutrienti si este facut doar sa va ia banii, si sa ajungeti dependenti de acel produs).

-Evitati pe cit posibil produsele alimentare ce contin E-uri. Produsele alimentare cumparate mai ales din mall-uri şi supermarket-uri contin E-uri. Legumele, mai bine le cumparati de la tarani, si legumele sa nu fie mari (semn ca au fost tratate cu chimicale cind planta a crescut).

Cu ajutorul exerciţiilor cardio (exerciţii de mişcare fizică) veti slabi, va veti simti mult mai bine, mai linistiti, daca suferiti de reumatism sau orice boala reumatica aceste boli vor fi incetinite si simptomele vor disparea (dureri, intepeniri, lipsa de mobilitate), scade presiunea singelui, scade depresia, scade riscul de a face diabet, se intaresc inima si muschii ei, este facilitată respiratia.

Sesiunile de cardio vor fi de cel putin 20 de minute pe zi, 4 zile pe saptamina.

Un exemplu: (dar puteti si doua zile da, doua zile nu).

Luni: 20 minute cardio.

Marti: Pauza.

Miercuri: 20 minute cardio.

Joi: Pauza.

Vineri: 20 minute cardio.

Simbata: Pauza.

Duminica: 20 minute cardio.

Intotdeauna intrebati doctorul in legatura cu sesiunile de cardio, mai ales daca aveti o boala cronica.

Daca nu aveti bicicleta sau nu aveti momentan posibilitatea sa practicati vreun sport puteti merge intr-un ritm mai repede, in jur de 20 minute, pina ajungeti de exemplu la destinatia dvs. (piata, la domiciliul dvs., sau oriunde aveti treaba) sau sa urcati scarile din bloc.

Mergeti pe la mai multi doctori, nu ascultati parerea numai a unuia singur, ascultati de doctor, cautati informatii despre medicamentele recomandate de doctor (pe internet din mai multe surse, si nu din publicitatea mincinoasă de la televizor).

Faceti analize de cite ori este nevoie.

Mincati suficient, cit mai natural si fiti activi.

Multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi cu atentie aceste rinduri scrise de mine si fratele meu.

Roarke. 7 oct 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

4 responses to “Avantajele exercitiilor cardio pentru sanatatea ta. Sfaturi cum sa te mentii sanatos – miscare, sport, alimentatie etc (s52)

  1. Am iesit 40 de minute cu bicicleta :D. E foarte frumos afara, exceptand norii de chemtrails . Faceti sport, va elibereaza mintea.

  2. In ultimii 3 ani am mers cu tramvaiul de vreo 4 ori, cand era ceva urgent. Merg pe jos nu de nevoie si nu neaparat ca pentru mine transportul in comun este jalnic, ci pentru ca imi place sa merg, indiferent de distanta, pe jos. Dar nici chiar ca nebunul. Daca faceti sport cu durere, nu o mai faceti deloc. Alcool puteti bea doar cam de doua ori pe saptamana, cand faceti sport si mai bine de loc. Am slabit in vreo 2 luni si ceva cam 4 kg, dar mai ales daca faceti cardio + conditionari fizice + intinderi (stretching). Ridicarea greutatilor este mai mult pentru muschi dar este si pentru greutatea pe care o doriti.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s