Propuneri si atentionari Emilian ( Ce-i cu noi? ) pentru protestele din Bucuresti septembrie 2013 – Rosia Montana si Gaze de sist, coruptia politicienilor (pol163)

protest manifestatie miting mars bucuresti 3 septembrie 2013 protestatarii au ocupat calea victoriei si au scandat pentru rosia montana si impotriva gazelor de sist universitate romania

Calea Victoriei 3 sept 2013

(am impartit acest material catre 100 de persoane – la nimereala – la protestul din piata Univ pe 5 sept)

„Atentie! In actiunile desfăşurate împotriva proiectului minier de la Rosia Montana există anumite persoane, anumiţi infiltrati care nu oferă decat iluzii si spectacol, altceva nu fac de 10 ani. Acestia incearcă şi acum o monopolizare totala a unei actiuni din care trebuie sa iasa ceva util, un succes al oamenilor ce ies in strada din toata inima si crezand cu adevarat ca ajuta. Daca dorim cu adevarat ca Rosia Montana sa fie salvata trebuie sa ne grupam, sa gandim strategic cum sa afectam sistemul astfel incat vocile si actiunile noastre sa aiba un efect deranjant pentru oamenii (daca se pot numi asa) ce se afla acum la putere, altfel nu vom fi bagati niciodata in seama daca iesim doar sa strigam, să batem cu PET-ul în asfalt si sa dansam, lucru intr-adevar foarte util pentru starea noastra de spirit, dar nu si pentru Rosia Montana! ”   (citat – cu completări – din Miscarea Oamenilor Visatori  Manifest pentru Rosia Montana! Daramam guvernul! – de citit pe internet întregul material care conţine şi detalii despre Claudiu Crăciun şi celelalte „portavoci” !).

Citiţi mai jos care sunt propunerile mele, Emilian de la Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman (www.ceicunoi.wordpress.com) pentru protestele ce au loc în această perioadă în Bucureşti, pentru salvarea Roşiei Montane şi împotriva Gazelor de şist( de fapt împotriva corupţiei şi a mafiei din România – că de acolo pleacă toate problemele):

În primul rând trebuie conştientizat că toate problemele noastre pleacă de la factorul politic. Cum adică să ne fie jenă, frică, ruşine de ce ar putea zice ceilalţi protestatari, atunci când strigăm de politicieni? PĂI POLITICIENII ROMÂNI CORUPŢI SUNT CAUZA PRINCIPALĂ DE LA NIVEL NAŢIONAL A TUTUROR PROBLEMELOR NOASTRE! DE ORICE TIP! TOTUL ESTE LEGAT ŞI PLEACĂ DE LA POLITICĂ. DE LA O POLITICĂ MURDARĂ, CORUPTĂ şi MAFIOTĂ a celor care se află la conducerea ţării în prezent şi care s-au perindat pe acolo în ultimii 23 de ani. ESTE LOGIC ŞI DE BUN SIMŢ SĂ STRIGĂM CU PRECĂDERE DEMISIA LUI PONTA ŞI CĂDEREA GUVERNULUI care îl susţine! El a iniţiat acea lege criminală cu dedicaţie pentru compania RMGC, demonstrând astfel că este poate cel mai mare sclav al companiei RMGC dintre MUUULŢI politicieni care şi-au adjudecat acest apelativ în ultimii 15 ani (depăşindu-l chiar şi pe Băsescu).

Apoi, trebuie să ne hotărâm ce vrem să facem ca protestatari. 1000 de oameni în stradă nu sunt foarte mulţi (mai ales procentual, gândindu-ne la întreaga populaţie a capitalei), dar sunt SUFICIENŢI pentru ca jandarmii să nu intre în forţă în manifestanţi, dacă stau uniţi. 1000 de persoane în stradă reprezintă o FORŢĂ, dacă protestatarii sunt uniţi. Deci, putem valorifica acest nucleu dur de oameni de bună credinţă, şi prin ALTE ACŢIUNI decât până acum, acţiuni cu un impact mai mare decât bătut cu PET-ul în asflat şi la tobe pe ritm de muzică (distracţie), pe o stradă pustie, blocată noaptea, când circulă puţine maşini şi puţini oameni. E foarte bine că se întâmplă şi asta, dar putem mult mai mult de atât. Energia manifestanţilor sinceri (şi încă sunt majoritari la protestele din Bucureşti) nu trebuie lăsată să se piardă şi nici nu trebuie lăsată să fie acaparată de „portavoci” (şi la propriu şi la figurat). Dacă nici măcar oamenii ieşiţi în stradă (inteligenţi, care înţeleg destule lucruri din spatele manipulărilor zilnice) nu pot testa un soi de „democraţie participativă” în luarea deciziilor, atunci ce pretenţii să avem de la întreaga populaţie a României? Este de asemenea foarte important un lucru, pentru ca „energia” protestului să nu se stingă: protestatarii nu trebuie să se plictisească, nu trebuie ţinuţi prea mult într-un sigur loc şi nu trebuie epuizaţi, nici psihic şi nici fizic (ar trebui ca cineva, după prea multe ore de stat în stradă, să spună tuturor „suficient pentru astăzi, ne vedem mâine!” şi să plece toţi în acelaşi timp spre casă, ca să nu rămână prea puţini singuri şi vulnerabili în faţa jandarmilor).

Propun alcătuirea unei liste cu acţiuni posibile pe care le putem face CA PROTESTATARI care protestează, nu care se distrează. Iată câteva idei pentru început (lista poate fi îmbunăţită şi cu alte propuneri-opinii-sugestii, iar după dezbaterea şi finalizarea (în stradă) a listei de „actiuni posibile”, fiecare cetăţean protestatar din stradă să voteze o acţiune pe care să o facem cu toţii, ca protestatari pentru Roşia Montană şi împotriva Gazelor de şist. Acţiunea care primeşte ÎN STRADĂ (live, transparent) cele mai multe voturi, aceea va fi adoptată de întreaga mişcare de protest şi pe aceea o vom face. Mi se pare normal ca cei prezenţi în piaţă să decidă în mod transparent ce fac cei prezenţi în piaţă (nu doar cei cu portavoci să decidă!).

Iată câteva dintre propunerile mele pentru început (de încălzire):

1. Mers în marş la Parlament (doar o vizită, scandat chestii, nu stat mult)

2. Mers în marş la Guvern (doar o vizită, scandat chestii, nu stat mult)

3. Mers în marş la Ministerele relevante (Economie, Cultură, Mediu) (doar o vizită, scandat chestii, nu stat mult)

4. Mers în marş prin cartiere, unde oamenii HABAR n-au despre Roşia Montană – propunere găsită pe evenimentul FB (şi asta ar fi interesant, dar nu asta aş votat în primul rând)

5. Mers în marş la sediile partidelor corupte (PDL, PSD, PNL) (deşi la ora aia nu prea e nimeni, dar simbolic mergea, pe drum mai aud şi alţi oameni scandările)

6. Mers în marş la cabinetele parlamentarilor din Bucureşti (deşi la ora aia nu prea e nimeni, dar simbolic mergea, + că treceai şi prin cartiere – mai afla lumea câte ceva de Roşia Montană şi de protest)

7. Mers în marş la Ateneul Român şi scandat acolo vreo juma de oră, pentru că acolo sunt adunaţi “oameni din înalta societate”, politicieni, presă etc, la festivalul Enescu ce are loc în această perioadă. Dacă ne putem sincroniza cu ieşirea de la unul din spectacolele de seară (in jurul ore 21?) ar fi ideal.

8. Mers în marş la TVR, ocupată televiziunea (CU ACOPERIRE NAŢIONALĂ) şi transmis imagini în toată ţara cu protestul ignorat de presă  (asta ar fi interesant, dar nu asta aş vota în primul rând)

9. Mers în marş la sediile televiziunilor care ignoră protestul sau care informează manipulatoriu (adică dezinformează) publicul larg şi/sau care organizează „chipurile” dezbateri obiective privind Roşia Montană, când de fapt asigură un cadru în care compania RMGC să iasă în câştig – vezi, de exemplu, dezbaterea manipulatorie de la Antena3 din 2 sept 2013. Mers până la sediile acestor televiziuni, pe rând şi protestat vreo juma de oră acolo, în faţa sediilor. (asta ar fi interesant, dar nu asta aş vota în primul rând)

10. Mers în marş ACASĂ LA PARLAMENTARII din Bucureşti (interesant, dar nu la ei acasă aş merge în primul rând)

11. Mers în marş ACASĂ LA PRINCIPALII SCLAVI AI COMPANIEI RMGC DIN PREZENT, care au pârghiile în mâini (au puterea legală de a susţine sau de a închide definitiv proiectul criminal): Primul ministru VICTOR PONTA şi miniştrii DAN ŞOVA, DANIEL BARBU, ROVANA PLUMB (pe această acţiune aş vota-o şi aş prefera-o eu în primul rând).

Dar nu contează ce propun eu şi ce aş vota eu să facem ca protestatari, ci ce vor toţi cei care vin şi protestează. Să se decidă ÎN STRADĂ ce să facem! Să dezbatem aceste propuneri şi dacă li se par ok protestatarilor, foarte bine! Să mai adauge şi altele, să le votăm, cumva, acolo în piaţă, şi care este cea mai susţinută „acţiune posibilă”, pe aceea să o facem! În altă zi facem alta şi tot aşa.

Presa trebuie invitată la toate aceste acţiuni. Indiferent care sunt motivele pentru care anumite trusturi de presă vor trimite oameni să filmeze şi să relateze, aceştia sunt bineveniţi! Trebuie să profităm de orice ocazie pentru a mediatiza protestele prin orice canale media.

Protestatarii trebuie să treacă peste natura nativă care îi face pe români să le fie jenă să dea interviuri presei. Toată lumea ar trebui să-şi pregătească ceva de spus în faţa camerelor de luat vederi, şi atunci când/dacă se oferă ocazia (îţi pune cineva un microfon în faţă) să ştii dinainte ce să spui, fără jenă.

Mesaj pentru protestatarii sinceri: Aduceţi la protest şi alte persoane dacă aveţi de unde şi dacă acele persoane vor să vină şi înţeleg de ce e important să vină. Nu forţaţi pe nimeni! Şefii jandarmilor au permis până acum (probabil la un ordin venit de sus cine ştie de unde) ca protestatarii să blocheze bulevarde. Nu se ştie cât va mai ţine chestia asta. Ar trebui să profităm cât timp lucrurile sunt paşnice. Ţineţi minte că ne aflăm la un protest, ar trebui să se simtă şi indignare, nu doar bună dispoziţie. Ţineţi cont că putem mai mult, mult mai mult, dacă suntem suficienţi ca număr, şi dacă stăm uniţi! Staţi uniţi! Nu vă plictisiţi! Luaţi-vă apă şi chestii de ronţăit la voi!

Veniţi în fiecare zi măcar jumătate de oră la protest! Numărul protestatarilor, ce fac şi ce cer aceştia sunt cele mai importante lucruri!

Jos mafia! Sus Dacia!

Emilian, 4 sept 2013, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

5 responses to “Propuneri si atentionari Emilian ( Ce-i cu noi? ) pentru protestele din Bucuresti septembrie 2013 – Rosia Montana si Gaze de sist, coruptia politicienilor (pol163)

 1. Sustin propunerile facute de Emilian, sunt realiste si bune de pus in practica pentru ca protestul sa continue. Emilian, preia organizarea grupului care urmareste si simte informatile de pe ceicunoi, actioneaza cum crezi de cuvinta pentru intretinerea protestului. Eu daca eram acuma in Bucuresti sustineam treaba asta, dar din dificultati financiare nu am putut veni, special pentru treburi deastea vroiam sa vin.

  E extrem de important ca protestul sa se mentina cu aceasi determinare, oamenii care nu lucreaza, tinerii, toti care au 2 ore libere zilnic, daca nu sunt la munca sau la scoala, de la ora 5 dupamasa, 2 ore cel putin sa mearga unde se aduna oamenii pentru proteste, sa fie acolo cu prezenta de spirit, sa tremure tradatorii de frica ca o masa tot mai mare de oameni se trezesc si ca pot pune capat tiraniei. Pancardele colorate sa nu lipseasca, iar aveti grija findca se va incerca infiltrarea unor grupuri violente, care sa intre in conflict cu alte persoane prezente la protest, sau sa comita distrugeri ale bunului public, sau sa antreneze jandarmii in conflicte, dandule posibilitatea de a pune capat adunarii. Luati act la aceste grupuri sau persoane violente , cautati sa stati in grupuri de 5-6 persoane sa puteti contracara orice actiune violenta, prin prezenta la locul de fata si filmarea celor care incearca sa sparga protestul. Mesajul trebuie sa fie clar, protestatarii nu sunt acolo pentru a provoca violente contra altor persoane sau pentru distrugerea bunului public. Sunt acolo pentru ca se comite un abuz in tara asta si nimeni se pare ca nu face nimic real, abuzul vine chiar din partea celor care conduc tara, care nu demisioneaza dupa tot raul facut tarii, care sunt niste DICTATORI, adevarati DICTATORI care DISTRUG VIETILE ROMANILOR. DICTATORI MAI RAI CA SADDAM HUSEIN. Care comit CRIME si TRADARI IMPOTRIVA NEAMULUI !
  Cinste celor care continua protestul pina la rezultatul dorit. Caderea guvernului corupt.
  Jos Mafia! Sus Dacia!

 2. Daca s-ar fi ajuns ca cineva sa traga cu o petarda in multime si armata/politia/jandarmii ar trage in populatie, totul s-ar inceca musamalizat. Uitate daca vrei la “I’m fish head”. Cei din Cehia cand s-au opus rusilor, au fost luati de prosti de catre populatie. Asta spune fostul presedinte, care a participat cu demonstrantii. Dupa aceea, cand a fost bine pentru toti, si cei care au facut prosti pe demonstranti, au spus ca e bine. Exact cum ar spune poporul din Romania despre Rosia Montana, daca am castiga. Poporul ne considera niste prosti si dupa aia un fel de eroi. Dar ar fi ca niste curve. La mine, poate si la tine, Emilian, in vorbe populare, inseamna cu doua fete.

 3. Revolutia islandeza – asta trebuie sa facem. Schimbat tot sistemul, pana la temelii. De ce negocieri cu politicienii, cand stim ca ne fenteaza? Pentru ce sa cada actualul guvern, ca sa vina altul care sa reia miscarea in acelasi sens?!? NU! Trebuie dizolvat intreg sistemul politic, si reasezate valorile cum erau inainte de atacul comunistilor. A aparut Manifestul de la Timisoara, acolo scrie clar ce trebuie sa facem.

  • Sunt mai multe diferenţe între Islanda şi România, care cred ca ar face cam imposibila aplicarea “metodei” si la noi in tara. Mentionez doar buna credinţă a preşedintelui lor, care a supus votului popular (a organizat referendum national) privind plata datoriei externe “Sunteti de acord sa platim datoria bla bla nu stiu ce?” la care peste 90% din populaţia a zis ca NU e de acord şi de acolo s-a plecat mai departe cu anchete serioase, bancheri bagati la parnaie pentru subminarea economiei nationale etc. Chestiile astea nu s-ar intampla in Romania, cu Basescu presedinte si parchetele, procuratura, DNA bla bla aservite politic. La noi MAFIA este mult mai mare, mai complexa si mai complicata ca acolo, tara noastra are mai multe resurse naturale (deci e mai atractiva pentru Elitele care conduc lumea + interese mai mari ale puterilor straine privind pozitia noastra geostrategica – nu ar lasa sa scape Romania de sub colonialism), oamenii sunt mai educati, mai bogati (conteaza mult sa nu trebuiasca sa lupti pentru supravietuire) si mai bine informati etc. Trebuie aplicate chestii special pt situatia Romaniei. Da-mi link te rog cu manifestul de la Timisoara ca nu gasesc. Uite link cu mutarea de baza a presedintelui islandez:

   http://www.ziare.com/international/stiri-internationale/islandezii-au-respins-prin-vot-plata-datoriilor-catre-marea-britanie-si-olanda-1087396

 4. Pingback: Ce vrea “piata”? Protestatarii sa decida ce fac protestatarii! Organizarea protestelor de la Universitate septembrie octombrie 2013. Miting, manifestatii de strada (pol172) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s