PROTEST in strada 1 septembrie 2013 pentru ROSIA MONTANA si impotriva exploatarii Gazelor de Şist, in Bucuresti la Universitate si in toata Romania (pol160)

Protest in strada 1 septembrie O9  2013 pentru Rosia Montana impotriva exploatarii Gazelor de sist, in Bucuresti la Universitate si in toata tara Romania la fantani piata universitatii( Acest mesaj NU este pentru oamenii prea tineri sau prea neinformaţi, prea dezinformaţi, prea manipulaţi şi prea distruşi mental încât să nu poată să înţeleagă 2 corelaţii simple: proiectul cu cianuri de la Roşia Montană = MOARTEA şi exploatarea Gazelor de şist prin fracturare hidraulică = tot MOARTEA. Acest mesaj este pentru cei care au suficient creier activ încât au citit deja suficiente lucruri din GRĂMADA de informaţie relevantă de pe net şi au priceput deja aceste lucruri. Aceştia sunt cei care trebuie să reacţioneze pentru că aceştia au înţeles deja despre ce este vorba. Restul… să doarmă liniştiţi, să bage capul în nisip ca un struţ, crezând că nu îi va răni nimic… doar pentru că nu văd şi nu sunt interesaţi de ce se întâmplă în jurul lor… Ignoranţă plăcută! Din cauza voastră România moare! )

UPDATE DUPĂ PROTEST: Galerie FOTO VIDEO si impresii de la protest Rosia Montana 1 septembrie 2013 Bucuresti mars Universitate – guvern Piata Victoriei. Romanii inca vii au iesit in strada (pol161)

Guvernul condus de “câinele de Ponta” (citatul este de AICI – click pt ceva bun despre acest personaj infect) se află pe ultima sută de metri în procesul de demarare a proiectului criminal cu cianuri de la Roşia Montană. Guvernul (adică Ponta – sclavul intereselor americane şi euro-atlantice în România) a creat un proiect de lege CU DEDICAŢIE pentru compania Gabriel Resources care să permită demararea proiectului minier de la Roşia Montană cu toate riscurile, pericolele, problemele, neregulile şi ilegalităţile (dovedite în instanţele de judecată) pe care le are. Legea urmează acum să fie votată (sau nu?) de hoarda de parlamentari putred de corupţi din Parlamentul României.

În consecinţă, oameni de bună credinţă, încă vii (care încă nu au murit mental precum majoritatea românilor), organizează un protest de stradă împotriva intenţiilor politicienilor corupţi de a demara proiectul Roşia Montană, pentru a face pe plac intereselor străine şi pentru a justifica şpăgile grase primite. Protestului s-au alăturat şi cei care luptă împotriva intenţiilor guvernului de a permite în continuare explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin metoda criminală numită fracturare hidraulică, povestea fiind foarte asemnătoare: şi în acel caz, nişte companii străine (conduse, desigur, de cei care conduc lumea din umbră) doresc exploatarea IEFTINĂ (FURTUL) de resurse naturale din România (colonie vai dă capu’ ei a puterilor străine), fără niciun pic de jenă faţă de mediul înconjurător şi sănătatea populaţiei umane.

ROMÂNII ÎNCĂ VII MENTAL SUNT INVITAŢI ÎN STRADĂ, MĂCAR JUMA DE ORĂ (CĂ NU MURIŢI), SĂ ARĂTĂM CĂ NE PASĂ, CĂ ÎNŢELEGEM CE SE ÎNTÂMPLĂ ŞI CĂ N-AM MURIT ÎNCĂ.

Protestul are loc în mai multe oraşe din ţară, găsiţi lista actualizată periodic AICI.

Detalii despre protest în evenimentul pe Facebook aici: REVOLUȚIA ÎNCEPE LA ROȘIA MONTANĂ – Protest împotriva legii distrugerii Roșiei Montane 1 septembrie 2013

În Bucureşti, protestul va avea loc la Universitate, fântâna de la Arhitectură, pe 1 septembrie 2013, la ora 17:00. Ne vedem acolo!

Redau mai jos chemarea la protest a organizatorilor şi un filmuleţ cu Eugen David:

E oficial! Guvernul trimite Romania la executie prin cianurare. S-a decis inceperea proiectului minier de la Rosia Montana.
http://www.mediafax.ro/social/guvernul-a-aprobat-legea-care-permite-exploatarea-la-rosia-montana-si-o-trimite-parlamentului-11275548

PROTEST NON-VIOLENT. Cetatenii isi rezerva dreptul de a se apara in fata abuzurilor de orice fel.

Piata Universitatii (fântâna de la Arhitectură), 1 septembrie 2013, ora 17.00.

1 septembrie 2013 este Zi de lupta impotriva cianurii si fracturarii! Facem un apel catre cei care vor iesi duminica in strada, indiferent pentru care dintre cele doua cauze: nu uitati ca Romania se afla acum sub asediu! Rosia Montana si Barladul reprezinta stalpii de rezistenta! Sa ne facem ambele mesaje auzite, din Bucuresti la Barlad, din Cluj la Timisoara, Brasov, Alba Iulia, Tg. Mures, Iasi, Bruxelles sau Viena! SOLIDARITATE!!!

……

Mesajul presedintelui Asociatiei Alburnus Maior, Eugen David, catre cei care sustin Rosia Montana: Strada e a noastra! 

Guvernul a votat proiectul de Lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere România. Ca urmare a acestui fapt, Parlamentul României, la inițiativa Guvernului, se pregătește să voteze în timp record un proiect devastator pentru România.

Legea specială propusă de guvern stipulează asltfel că pentru proiectul propus la Roșia Montană compania nu mai trebuie să respecte nici o lege, statul român acordând toate derogările necesare și obligându-se să dea toate avizele pentru începerea proiectului în afară tuturor procedurilor legale în vigoare.  DETALII AICI.

Pentru mai multe informații, Eugen David, email: alburnusmaior@ngo.ro, mobil: 0740-280309, www.rosiamontana.org

Despre vizita unei comisii parlamentare la Roşia Montană pe 20 august: “Noi la Roșia Montană ne-am săturat să tot vedem autoritățile cum se comportă ca niște departamente ale companiei miniere. Am văzut astăzi același gen de turism practicat de companie cu jurnaliști prin Noua Zeelandă. Dar acești oameni nici măcar nu mimează imparțialitatea, s-au dus toți la un pișcot și o friptură și s-au făcut că nu ne văd la plecare. De la Rosia Montană până la București, România se află sub asediul RMGC. Dar, ceea ce uită reprezentanții autoritaților, dar și compania și presa, e ca noi nu am glumit când am spus că revoluția începe la Roșia Montană”, a declarat Eugen David, președinte Alburnus Maior. (detalii despre asta – cum parlamentarii sunt sclavii RMGC – AICI)

Despre legea cu dedicaţie pentru demararea proiectului: „Vom face astfel încât parlamentarii din toată țara să știe ce votează și să afle totodată că votul lor nu este lipsit de urmări. Toți cei ce cred în libertate trebuie să-și vadă parlamentarii aleși. Azi am văzut cum niște inconștienți lași au votat pe ascuns propunerea unei legi fără să stea nici măcar o secundă să evalueze consecințele sale. Guvernul Ponta uită că cei ce nu țin cont de voința poporului sfârșesc rău. Le vom reaminti! Vom lupta prin TOATE mijloacele posibile pentru a ne păstra și apăra pământul și libertatea. Membrii Guvernului și Parlamentului sunt din acest moment singurii răspunzători pentru evolutia evenimentelor, orice va presupune asta!” – Eugen David, președintele Alburnus Maior.

…..

Comunicat Roşia Montană:

Ca urmare a anuntului facut de Guvernul Romaniei prin care se confirma aprobare in sedinta de guvern a proiectului legii speciale dedicate RMGC, societatea civila a reactionat imediat. Campania Salvati Rosia Montana a primit cu bucurie mesajul mobilizator al tuturor celor care organizeaza proteste in sprijinul comunitatii din Rosia Montana care nu doreste sa isi paraseasca pamantul si traditia!

Manifestarile de protest au debutat in data de 28 august si continua ziele ce vor urma, cu o concentrare semnficiativa in 1 septembrie. Lista oraselor in care s-au organizat sau se vor organiza proteste pentru sustinerea Rosiei Montane poate fi consultata AICI, ea fiind in permanenta actualizare. De la Rosia Montana la Paris (in fata sediului UNESCO), de la Washington la Copenhaga sau Bucuresti, Iasi, Cluj sau Timisoara, sustinatorii nostri cer Parlamentului sa nu voteze aceasta lege criminala. NU IN NUMELE LOR!

Multumim tuturor celor care au inteles situatia grava in care Rosia Montana se afla si au ales sa raspunda acestei actiuni a guvernului Romaniei prin protest in strada!

Campania Salvati Rosia Montana (comunicatul .doc inclusiv in engleză AICI)

……

Comunicat Grupul de iniţiativă Bârlad (gaze şist):

Va invitam in data de 1 septembrie 2013, intre orele 17.00 si 19.00, la mitingul impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Evenimentul va avea loc in piata Sf. Ilie din centrul orasului Barlad.

INVITAŢIE eveniment Barlad (doc) (click).   COMUNICAT eveniment Bârlad (doc) (click).

……

Sunt curios în ce stadiu de distrugere mentală (despre care am vorbit AICI) mai sunt bucureştenii. Numărul participanţilor la astfel de proteste este un indicator destul de bun…

Citiţi şi: Cifrele și fotografiile unui dezastru cu cianuri. În derlare.

Emilian, 30 august 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

13 responses to “PROTEST in strada 1 septembrie 2013 pentru ROSIA MONTANA si impotriva exploatarii Gazelor de Şist, in Bucuresti la Universitate si in toata Romania (pol160)

  1. Pingback: CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

    • da, asa s-ar parea. nici mie nu-mi merge sa intru pe rosiamontana.org. Cine stie ce s-a int. Ramane evenimentul pe facebook. Speram ca or sa se adune cat mai multi. Daca faci rost de un aparat foto sau ceva si faci poze de la protestul din Iasi, si mi le trimiti, le pun pe blog alaturi de cele pe care le voi face eu in Buc. Okidoki.

  2. Pingback: Galerie FOTO VIDEO si impresii de la protest Rosia Montana 1 septembrie 2013 Bucuresti mars Universitate – guvern Piata Victoriei. Poze cu romanii inca vii care au iesit in strada (pol161) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul um

  3. Sa speram ca numarul protestatarilor va ramane cel putin constant. Proiectul minier de la Rosia Montana pare sa cantareasca foarte greu in ceea ce priveste viitorul mers al Romaniei. Principalul obiectiv trebuie sa ramana siguranta cetatenilor dar si al zonei exploatate de la Rosia.

    • Ti-am scos link-urile din comentariu pentru că nu susţin promovarea acelui site, pentru că există acolo cel putin un autor care manipulează în privinta protestelor sincere care au loc împotriva proiectului minier cu cianuri de la Roşia Montană. Te rog sa nu mai lasi aici link-uri către acel site.

Spune-ți părerea aici: