Muzeul Culturii Tiganilor rromilor in Sectorul 6. Probleme de fond, galerie foto, integrarea tiganilor in societate, planuri ascunse UE (pol154)

Muzeul Culturii Tiganilor ( rromilor) in Sectorul 6 probleme de fond, galerie foto poze, integrarea tiganilor in societate, planuri ascunse UE rromania romi infractiuni tigani educatie votare mafia 2Mai jos puteţi citi detalii despre noul Muzeu al culturii ţiganilor (rromilor) din Sectorul 6, probleme de fond, articole din presă, articole despre problema ţiganilor în România, o galerie foto cu viitorul muzeu şi alte detalii.

Acu’ vreo săptămână două am discutat cu cineva legat de ce s-ar putea face pentru salvarea României şi cum ar trebui abordată situaţia. Pentru orice idee ridicată / propusă, se găseau imediat contra-argumente de ce n-ar fi mers. Una dintre problemele semnalate, o chestie care s-ar fi opus la un moment dat unei încercări de a salva România şi de a o pune pe drumul cel bun, este momentul în care vor veni peste tine ţiganii, lucru care în mod inevitabil s-ar întâmpla (conform discuţiilor purtate).

Care e faza: 1. Da, folosesc termenul ŢIGAN fără să fac vreo discriminare şi fără să manifest vreo ură sau ceva de genul ăsta. Explicaţii privind denumirea corectă ţigan/rom găsiţi într-un link mai jos.

2. Ţiganii sunt MULŢI la nivel naţional. Cei mai mulţi sunt NEEDUCAŢI (atenţie, NU discriminez nimic, este o realitate concretă din teren). Cu toţii însă, educaţi şi mai ales needucaţi AU DREPT DE VOT. Se ştie că un om este mult mai uşor de prostit, fraierit, manipulat, influenţat dacă este NEeducat. Ei bine, de acest lucru se profită tot timpul la alegerile din România. E suficient să faci o cumetrie cu liderul ţiganilor dintr-o anumită zonă, să închiei o “afacere nescrisă”, să îi promiţi ceva şi gata, te-ai scos: ai nu doar zeci de mii de voturi, dar şi PROTECŢIE din partea mafiilor ţigăneşti. Ce, iar am discriminat? Nu există mafii ţigăneşti? Ba da, există la fel de bine cum există mafii româneşti sau ungureşti.

3. Deci, atunci când sistemul corupt mafiot este în cumetrie cu mafiile ţiganilor, atunci când vei vrea să distrugi sistemul corupt la nivel politic, nu vei avea de infruntat doar politicienii şi mafia lor, ci şi ţiganii, la propriu cu tot cu mafia lor. Care ţigani…, din cauza lipsei de educaţie a multora dintre ei… “pumnii lor minte nu are” – lucru de care trebuie ţinut cont în cel mai serios mod.  Detalii în continuare:

Acum, la nivelul Sectorului 6 se întâmplă o treabă. Rareş Mănescu (PNL, USL) a câştigat fotoliul de primar acu’ un an şi vreo 2 luni, pe fondul ANTI BĂSISMULUI şi ANTI PDLISMULUI din Bucureşti (şi implicit din Sectorul 6). Rareş Mănescu era NIMENI înainte de alegerile locale pentru Sectorul 6. Nu auzise nimeni de el. Cu toate astea a câştigat pentru că adversarii lui au fost putredul de corupt PDList apropiat al lui Udrea-Băsescu, Cristian Poteraş şi un şmecheraş învârtitor de afaceri necurate în Sectorul 6, mincinos notoriu prins cu camera ascunsă “cum făcea el treburile – să fie bine ca să nu fie rău”, Ştefan Florescu. În aceste condiţii Rareş Mănescu a câştigat alegerile locale.

La începutul anului acesta am putut observa cum Primăria Sectorului 6 susţine construirea primului muzeu al ţiganilor din Europa (sau chiar din lume?), pe teritoriul Sectorului 6. Primăria pune la dispoziţie GRATUIT terenul, vreo 2 asociaţii ţigăneşti + Comisia Europeană şi alte instituţii-autorităţie europene vin cu banii şi se ocupă de construcţie etc.

Întrebarea mea este… O fi avut vreo înţelegere Rareş Mănescu cu liderii ţiganilor din Sectorul 6 înainte de alegeri şi acum îi răsplăteşte? Nu ştiu, întreb şi eu…

SAU… toată “cumetria” este a vice-primarului Gabriel Petrea, care se ocupă cam de tot ce mişcă în Primărie, PSDist, apropiat al lui Ponta, Ponta sclav al puterilor străine… ? Iar, nu ştiu…întreb şi eu…

Iată câteva materiale din presă despre Muzeul culturii Ţiganilor:

( observaţi că totul este prezentat la modul obiectiv sau chiar de bine, fără niciun pic de gândire de ansamblu legat de problema de fond – un muzeu grandios al RROMILOR în ROMânia, unicul de acest fel din Europa (/lume?) )

http://www.primarie6.ro/viceprimarul-sectorului-6-gabriel-petrea-a-participat-astazi-la-o-intalnire-pe-santierul-viitorului-muzeu-al-culturii-romilor/

http://www.evz.ro/detalii/stiri/vezi-cum-va-arata-primul-muzeu-al-culturii-romilor-1024526.html

http://www.primarie6.ro/actiune-in-folosul-comunitatii-in-parcul-giulesti-din-sectorul-6/

Un apropiat al lui Ponta mănâncă pe şantier cu romii – Ştiri interne | Libertatea.ro 

http://www.kristofer.ro/muzeul-culturii-romilor-prinde-contur-urmand-sa-fie-deschis-publicului-anul-acesta/

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-14254241-cum-arata-muzeul-culturii-romilor-din-romania-colectii-adaposti.htm

Galerie FOTO viitorul Muzeu al Ţiganilor:

Acum… problema mea este următoarea:

În timp ce implicarea Comisiei Europene şi a altor instituţii din UE denotă faptul că vor să scape de ţiganii Europei în România (detalii în articolul cu Soros de mai jos), CUM ÎŞI PERMITE PRIMĂRIA SECTORULUI 6 SĂ SUSŢINĂ  CU UN TEREN DIN SECTORUL 6 (ADICĂ BUN PUBLIC) UN MUZEU AL ŢIGANILOR – unic în Europa, CÂND SUNT ATÂTEA LUCRURI MULT MAI PRESANTE ŞI IMPORTANTE DE FĂCUT PENTRU BUNĂSTAREA CETĂŢENILOR SECTORULUI 6 SAU A ROMÂNIEI ÎN GENERAL?

Pentru un muzeu al DACILOR, pentru un muzeu al victimelor Revoluţiei-LOVITURII DE STAT din ’89, pentru un muzeu al MINERIADELOR criminalului Iliescu, pentru un muzeu al MEŞTEŞUGURILOR şi TRADIŢIILOR româneşti din toată ŢARA, pentru un muzeu al numeroşilor INVENTATORI ROMÂNI morţi şi contemporani etc, NU AR DA NIMENI UN TEREN! NU NU! Dar pentru cultura ţigănească DA! Pentru cultura românească NU-I NEVOIE, pentru cultura ţigănească E NEVOIE! “Ca să îi integrăm şi pe ei, că aşa e civilizat!” CE MĂ? Vrei să îi integrezi pe ţigani? PRINTR-UN MUZEU ?!? Dacă vrei să-i integrezi păi fă ce trebuie făcut ca să integrezi toată populaţia sectorului sau toată populaţia României – CREEAZĂ UN CADRU ÎN CARE OAMENII (TOŢI OAMENII) SĂ NU MAI FIE SĂRACI, SĂ NU MAI FIE VULNERABILI, SĂ NU MAI FIE NEVOIŢI SĂ FURE ŞI SĂ DEA ÎN CAP. CREEAZĂ LOCURI DE MUNCĂ! REDU TAXELE LOCALE LA MINIM! SUŢINE FIRMELE CARE OFERĂ LOCURI DE MUNCĂ! OFERĂ SERVICII DE ŞCOLARIZARE GRATUITE! OBLIGĂ PĂRINŢII SĂ-ŞI DEA COPIII LA ŞCOALĂ! PEDEPSEŞTE-I DACĂ NU VOR. OFERĂ ASISTENŢĂ MEDICALĂ! DAR PENTRU TOATĂ LUMEA! DE CE MĂ DISCRIMINEZI DOAR PENTRU CĂ NU SUNT ŢIGAN? VREAU ŞI EU MUZEU! Un Muzeu al românilor încă vii şi liberi mental (specie pe cale de dispariţie, spre deosebire de etnia ţiganilor care îşi creşte populaţia de la an la an…)

Ah, muzeul NU este doar pentru integrare a ţiganilor, este pentru ca românii să îi înţeleagă mai bine şi să nu îi mai discrimineze? PĂI ŞI CREZI CĂ VA PUNE PICIORUL VREUN ROMÂN NON-ŢIGAN ÎN MUZEUL ĂLA VREODATĂ?! Nu se va duce nici…….! Sigur că românii greşesc când generalizează şi îi bagă pe toţi ţiganii în aceeaşi oală de hoţi criminali infractori, însă ţiganii trebuie să îşi spele reputaţia PRIN FAPTE, bune, civilizate şi prin reducerea infracţionalităţii, nu prin prezentarea roză a culturii lor minunate, într-un muzeu! Nu va da nimeni doi bani pe asta! FAPTE, NU PREZENTĂRI DRĂGUŢE! Ţiganii se vor schimba în bine doar dacă sunt susţinuţi prin chestiile înşirate mai sus cu CAPSLOCK. La fel cum românii trebuie să-şi spele reputaţia distrusă de ţigani şi români infractori prin occident, aşa şi ţiganii trebuie să-şi spele reputaţia distrusă de propriile infracţiuni în România şi în occident. Dacă vrei să-i ajuţi, ajută-i SĂ NU MAI AIBĂ NEVOIE SĂ FACĂ INFRACŢIUNI! OFERĂ-LE CADRUL NECESAR SĂ MUNCEASCĂ CINSTIT ŞI SĂ CÂŞTIGE SUFICIENŢI BANI! DAR NU DOAR LOR! CI TUTUROR CETĂŢENILOR PE CARE ÎI REPREZINŢI! Ah, NU VOR SĂ MUNCEASCĂ DEŞI POT?! VOR DOAR SĂ STEA PE AJUTOARE SOCIALE, SĂ FURE ŞI SĂ DEA ÎN CAP? Păi există numeroase legi în vigoare şi pârghii la primărie care pot fi aplicate pentru a-i forţa să se integreze PE BUNE în societatea românească, aşa cum este ea astăzi. Nu le convine societatea românească de azi, SĂ PLECE! Nu să o distrugă mai rău! Valabil pentru orice cetăţean, indiferent de etnie şi rasă! Dacă vrei să îi ajuţi pe ţigani, nu le da gratis un teren al locuitorilor Sectorului 6, pentru a face pe plac unor înţelegeri oculte şi unor planuri şi mai oculte de la nivel UE! NU VEI REZOLVA ABSOLUT NIMIC! Decât dispreţ din partea locuitorilor sectorului 6 şi desigur…susţinere la nivelul UE şi în mafiile ţigăneşti. Dar lucrurile astea nu vor salva nicio persoană de la a fi zburat din fotoliul confortabil de primar, atunci când locuitorii se vor uni şi se vor ridica împreună împotriva nedreptăţii, lipsei de transparenţă şi corupţiei!

Alte materiale despre “problema ţiganilor”, pentru a înţelege mai bine situaţia:

Soros a venit sa puna in aplicare un plan secret: RRomania!

Fundatia Soros Budapesta si capusele din Romania schimba denumirea de tigan in DEX. Academia Romana a decis sa modifice explicatia si la “tigan” si la “jidan”

Denumirea corecta este TIGAN sau DOM, nu rom, rromi sau romani – articol explicativ despre minoritatea tiganeasca rroma din Romania si Europa (edu31)

Tigan sau rrom  – Falsă problemă

De ce sunt romanii huliti si injurati de statele “civilizate”? Discriminare, generalizare si rasism in Europa (pol108)

Pasaj dintr-un Interviu cu Claude Karnoouh, antropolog francez:

Rep: Integrarea tiganilor este o problema spinoasa a tarii noastre. Cum vede antropologul Claude Karnoouh posibila integrarea tiganilor in societatea romaneasca?

Claude Karnoouh: Poporul roman este rasist, ca orice alt popor, numai ca popoarele din Vest tac, pentru ca se tem. Oamenii nu sunt curajosi. Aici integrarea tiganilor ar putea fi simpla. Ea ar putea fi facuta prin forta culturala. Prin forta au fost integrati in Franta taranii in cadrul republicii centralizate. Cei care nu isi trimiteau copiii la scoala erau pedepsiti.

Partial este vina guvernului dumneavoastra. A primit foarte multi bani din partea Uniunii Europene pentru a-i integra pe tigani prin mai multe mijloace si nu le-au facut. Bineinteles ca o mare parte dintre tigani sunt greu de integrat pentru ca acesti oameni au un simt extraordinar de dezvoltat al libertatii lor. De ce fura din cand in cand tiganii? Fiindca nu vor sa lucreze. Dar de ce nu vor sa lucreze? Fiindca nu vor sa fie alienati. Asta este respectabil. Numai ca traim intr-un sistem european unde munca este o valoare. Atunci tiganii traiesc intr-un sistem extrem de arhaic care nu corespunde cu valorile societatii actuale europene.

Trebuie organizate niste scoli, iar copiii tiganilor trebuie sa fie siliti sa mearga la scoala. Cei care in momentul de fata refuza sa faca asta nu sunt destul de pedepsiti. E impotriva rasismului. Cineva incearca sa ii faca pe tigani sa fie ca orice cetatean respectabil, spunand totodata ca este tigan. Poti spune “eu sunt tigan si manager sau mare actor” etc.

Rep: Propuneti sa integram tiganii prin forta, dar totodata si in spiritul tolerantei?

Claude Karnoouh: Toleranta? Eu nu stiu ce este toleranta. Eu cunosc numai case de toleranta. Toleranta moderna a luat un sens stupid. Acum se practica toleranta analfabetismului, toleranta relativismului general. Singurul sens in care toleranta are valoare este acela in care este exprimata in preambulul Edictului de Nantes. In acest preambul se intalneste modelul teoretic si practic al tolerantei.

Ce inseamna toleranta? Faptul ca tiganii pot face orice, fiindca in momentul in care vei semnala anumite nereguli, te vor acuza de rasism. Acesta este un joc pervers. Am vazut in Moldova un deal plin de case care aratau ca niste palate. Toate aceste case erau legate la electricitate ilegal. L-am intrebat pe primar: “Domnule, pai ce faceti in sensul acesta?”. Primarul mi-a spus ca nu poate face nimic. Daca face ceva, un reprezentant al tiganilor va merge la Bruxelles si va spune ca romanii sunt rasisti. Exista o mica minoritate foarte bogata intre tigani, care se joaca foarte bine cu legile din Uniunea Europeana, astfel incat sa beneficieze de toate avantajele, fara sa aiba nicio datorie civica. Daca ii atingi in vreun fel, ei spun: “Ah, sunteti rasisti!”. In conditiile acestea cum altfel poti realiza intergarea decat prin forta? Daca nu te supui regulilor statului roman esti pasibil de puscarie. Aceasta este egalitatea fata de lege.

Integrarea populatiei minoritare intr-un sistem centralizat cere autoritate, fara sa fie o atitudine criminala. Daca statul reprezinta din punct de vedere institutional legea, atunci legea trebuie sa fie respectata. Problema in Romania nu este numai aceea ca tiganii nu sunt integrati, ci faptul ca legea nu este aplicata si de romani. Aici statul de drept nu exista. Societatea civila este o saga aici. Grupul de dialog social este o gargara. Este un grup de monolog social. Membrii acestor grupuri nu au avut niciodata o actiune adevarata de dialog. Adevaratul dialog este acela cu muncitorii, pentru ca ei sunt totusi majoritatea tarii.

sursa aici: http://gandeste.org/general/interviu-claude-karnoouh-antropolog-francez/14459

Emilian, 31 iulie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

One response to “Muzeul Culturii Tiganilor rromilor in Sectorul 6. Probleme de fond, galerie foto, integrarea tiganilor in societate, planuri ascunse UE (pol154)

  1. Pingback: Masuri impotriva caniculei pentru a face fata caldurii si temperaturilor mari. Recomandari Primaria Sector 6 pentru protejarea populaţiei (edu70) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s