(material primit pe mail – despre medicina modernă – o afacere veritabilă, şi despre cum tot ce contează … sunt BANII, în niciun caz binele pacienţilor)
Diagnosticul este cea mai răspândită boală
“Introducerea lenjeriei de bumbac, care se poate spala usor , a geamurilor mari, care permit intrarea unei cantitati mai mare de lumina si cresterea calitatii si posibilitatilor igienice, joaca un rol mult mai mare in diminuarea si eliminarea inflamatiilor de diferite sorginte, decit medicamentele si terapiile.” Cadourile aduse de medicina moderna – cum ar fi pilulele, tehnologia performanta, sectiile intensive din spitale etc. – au un aport la nivelul de sanatate al populatiei, de numai 10% !O alta statistica edificatoare ne arata urmatoarele: desi in Germania se investesc, anual, in medie pe cap de locuitor, 2283,48 de Euro, in comparatie investitia medie din alte tari de doar 1757,34 Euro, totusi Germania se afla la aproape toti indicatorii specifici relevanti pentru sanatatea populatiei unei tari, doar in zona de mijloc a “clasamentului”. In timp ce prognoza de longevitate a unei fetite in Germania este de 80,7 ani, in Japonia aceasta este de 84,6 ani, desi acolo se investeste mult mai putin in sistemul de sanatate! Pare paradoxal, nu?
In USA investitia si sumele alocate sanatatii difera de la un stat la altul. Si astfel putem constata ca, desi in Manhattan sau in Florida aceste sume sunt evident mai mari decat in Portland, statul Oregon (unde investitia respectiva este de peste doua ori mai mica), totusi persoanele din Manhattan si Florida traiesc in medie mai putin decat cele din Portland. Aceasta in mod sigur si datorita faptului ca in Manhattan fiecare cetatean merge saptamanal la medic (dispunand de o asigurare de sanatate mai <generoasa>) si astfel ii sunt administrate pilule mult mai multe si mult mai de timpuriu, fapt ce chiar ca-l termina pe bietul om. Ganditi-va numai la cate kilograme de pilule in plus inghite unul din Manhattan !
Rezulta ca ideea precum ca medicina moderna si intensiva prelungeste viata este o iluzie ! Efectuand un studiu la nivel national american, asupra bolnavilor de cancer la intestine sau cardiaci, cercetatorul Elliott Fisher, de la Dartmouth Medical School din New Hampshire, a ajuns la concluzia ca in statele in care costurile terapeutice erau cu 6% mai mici decat maxima la nivel national, pacientii respectivi traiau mai mult ! Inca o dovada in plus, ca medicina super-performanta si intensiva aduce mai degraba daune decat foloase, pacientilor.
Intr-adevar, medicina moderna merge atat de departe, incat il considera pe omul sanatos ca pe o persoana care nu a fost indeajuns consultata si diagnosticata si de aceea inca nu i s-a gasit nici o afectiune. Si astfel au fost inventate programele de consult preventiv, gratuite. Primul consult e gratuit. Pe celelalte le platim insa. Si ele urmeza, garantat. La un control tomografic, un sfert dintre oamenii tineri au anomalii la genunchi! La fiecare al doilea adult, discurile intervertebrale sunt deformate (hernie de disc). Deja incepand cu varsta de 30 de ani, fiecare dintre noi poarta in el <inceputuri de boli>. Marea majoritate au simptome de diabet, boli ale arterelor, hepatite, cancer sau afectiuni ale sistemului circulator si ale inimii. Desigur ca aceasta nu inseamna ca aceste boli vor afecta vreodata starea de bine a persoanei respective.
Marea majoritate a acestor afectiuni progreseaza extrem de incet. Inainte inca de a aparea primul simptom deranjant, e probabil ca aceste persoane sa nu mai existe, ca urmare a unor cu totul alte cauze. Dar ceea ce este grav, e faptul ca medicul ” diagnosticheaza” ca avand te miri ce afectiune, lucru care poate avea consecinte psihice devastatoare asupra pacientului. Si care, “imbolnavit ” de catre medic, in cele din urma, conditionindu-se astfel pe sine insusi, chiar se imbolnaveste. In general, cu cat o metoda de diagnosticare este mai exacta, cu atat apar mai multe cazuri de imbolnaviri. Sa fim intelesi, nu vreau sa spun ca nu mai e cazul sa mergem la medic sau ca nu mai e cazul sa ne facem, din cand in cand, niste analize. Vreau sa cer insa un mai mare discernamant si corectitudine din partea medicilor, caci, asa cum se poate vedea, mai toate persoanele trecute de 30 de ani pot fi “dignosticate ca bolnave”. Iar acest lucru, manipulat cu intentii financiare clare, poate sa aduca daune grave, persoanelor respective. Ceea ce corespunde din partea medicului, cu incalcarea juramintului. Deci, cu o frauda.
Analizele clasice constata ca un procent de 21% dintre oameni au noduli tiroidieni. La o analiza cu ultrasunete insa, acest procent creste pana la 67%. Acesti noduli, in marea lor majoritate inofensivi, sunt insa de cele mai multe ori inlaturati prin operatie, ceea ce in 90% dintre cazuri e complet inutil! Intelegeti acum, modul in care se pot face bani, punand in pericol sanatatea unei persoane? Mai simplu spus, ii fac unuia o sonografie la tiroida, il anunt in <cadru festiv> ca are circa 67% noduli la tiroida, il intind pe masa de operatie si incasez costurile respective, de la Casa de sanatate. Daca aceste Case de sanatate n-ar exista (minunata inventie pentru corpul medical, mana cereasca) pacientul s-ar gandi de zece ori, inainte de a se lasa taiat si sa mai si plateasca din propriul buzunar pentru aceasta. Asa insa… incasam asigurari de sanatate (si unele firme fac bani frumosi cu asta) de la oameni, dupa care-i operam pentru boli fictive, pe gratis. Pentru ei pe gratis, dar nu si pentru noi, care scriem ordine de plata grase, Caselor de sanatate.
O alta modalitate de a-i face pe oameni bolnavi cu de-a sila, este modificarea valorilor de referinta pentru analizele (indeobste, cele de sange). Scandalul colesterolului poate ca va este deja cunoscut. Prin anii‘90, mai multe grupuri de influenta (compuse indeobste din medici profesori universitari) au reusit sa impuna modificarea valorii superioare de referinta pentru colesterol, de la 240 miligrame pe decilitru sange (care este valoarea maxima normala pentru o persoana adulta) la 200 de miligrame. In acest fel, peste noapte, jumatate dintre persoanele masculine intre 30 si 40 de ani devin bolnavi, cu colesterolul marit si astfel, potentiali pacienti buni de muls. In mod normal, o valoare de 250 pentru o persoana de 50 de ani este o valoare ideala. Dar la o limita de referinta maxima de 200, suntem cu totii bolnavi !!! Ei, asta da afacere! Sau … escrocherie?
Va las pe Dvs. sa apreciati singuri.
Impunerea unor valori limita stricte, precum si dezvoltarea permanenta a tehnicii de masurare, i-au deschis medicinii, noi si minunate perspective. Astfel s-a reusit crearea unui nou catalog de afectiuni.
Pingback: Medicina moderna o afacere murdara pe seama pacientilor | NewsInfo1000