Exercitiu de imaginatie – cate lucruri am putea face daca nu am fi constransi de Sistem sa muncim pentru a supravietui… (edu58)

fort bucuresti berceni fortificatii cetatile din jurul capitalei centura Exercitiu de imaginatie - cate lucruri am putea face daca nu am fi constransi de Sistem sa muncim pentru a supravietuiAm mai zis undeva pe acest blog că Imaginaţia şi Creativitatea/Inventivitatea sunt elemente de bază pentru progresul societăţii umane spre o viaţă mai bună a tuturor. Pentru că oamenii cu imaginaţie, creativitate, inventivitate pot veni cu tot felul de soluţii, cât mai eficiente, la problemele pe care le avem. De aceea, e bine să nu ne pierdem imaginaţia (aşa cum avertiza acest articol), ci să o “provocăm”, să o “cultivăm”, să ne-o dezvoltăm.

Faceţi o pauză mentală din activitatea zilnică obişnuită şi puneţi-vă IMAGINAŢIA la lucru, pentru a nu o pierde. Vă propun să vă imaginaţi 3 lucruri:

1. Cât de uşoară ar deveni viaţa voastră dacă brusc aţi avea acces la ENERGIE ELECTRICĂ GRATIS LA NESFÂRŞIT? Imaginaţi-vă! Apoi, după ce v-aţi dat seama ce ar însemna asta pentru bunăstarea noastră şi a tuturor oamenilor din jurul nostru, să fiţi frustraţi că “elitele” (cei care conduc lumea din umbră) ţin ascunse şi cenzurează orice descoperiri în domeniul energetic care ar putea distruge monopolul petrolului pe glob şi mafia din jurul Energiei la nivel mondial!

2. Câtă informaţie aţi putea acumula în timpi record, cât de uşor v-ar fi să luaţi examenele mult mai uşor, cât de rapid aţi putea să găsiţi un loc de muncă mai bun şi cum s-ar schimba în bine viaţa voastră, dacă AŢI CITI SUPER RAPID – detalii despre asta AICI.

3. Cât de uşoară ar fi viaţa voastră dacă aţi avea MAI MULT TIMP? Mai mult timp pentru VOI, nu pentru supravieţuirea voastră! Cât de bine ar fi dacă n-am fi cu toţii ţinuţi în acest “rat race” în care majoritatea românilor trebuie să muncească cel puţin 8 ore pe zi, cel puţin 5 zile pe săptămână pentru un salariu de mizerie din care abia reuşesc să supravieţuiască de pe o zi pe alta şi să meargă într-un concediu amărât o dată pe an… IMAGINAŢI-VĂ că supravieţuirea nu v-ar necesita atât de mult timp, şi aţi putea să faceţi şi alte lucruri, lucruri care vă plac, fără să fiţi stresaţi şi fără să vă preseze nimeni şi nimic. Imaginaţi-vă câte lucruri ar fi de văzut şi de făcut. De găsit. De aflat. De descoperit. De experimentat. Imaginaţi-vă câte locuri minunate are ţara asta pe care le putem vedea şi explora, câte tradiţii şi obiceiuri străvechi putem trăi şi câte meşteşuguri interesante putem (încă) încerca. Sau imaginaţi-vă pe voi… făcând ce vă place! Apoi daţi-vă seama că sunteţi prinşi într-un labirint malefic ce nu vă permite… Apoi daţi-vă seama că s-ar putea să avem o viaţă mai bună, dar… nu se doreşte le nivel înalt…

Uitaţi mai jos câteva chestii interesante pe care am putea să le cercetăm, să le vizităm, să le descoperim, dacă am avea mai mult timp pentru noi, nu doar pentru lupta pentru supravieţuire de pe o zi pe alta. Dar, din păcate… Sistemul este intenţionat făcut de aşa natură încât să fim doar nişte sclavi muncitori. Iar cel mai grav este… că noi acceptăm asta de proşti ce suntem.

Tunelul abandonat de la Lujerului  (cei din Sectorul 6, Bucureşti, sigur îl ştiu…)

Centura de fortificatii a Cetatii Bucuresti (forturile din jurul Bucureştiului despre care n-a auzit mai nimeni şi sunt semi abandonate)

Misterul tunelului extraterestru de la Iasi

Comoara din fantana cetatii Râșnovului – Se presupune că în fântână există tuneluri care comunicau cu exteriorul, pe care doar cei din cetate le ştiau. Dinspre fundul fântânii vin curenţi de aer cărora nu le poate fi dată o explicaţie… În prezent, fântâna este din nou abandonată…

(mai adaug şi altă dată – puteţi lăsa şi voi link-uri)

IMAGINAŢI-VĂ! O LUME MAI BUNĂ ESTE POSIBILĂ! Doar că nu se doreşte de către cei care ar putea să producă schimbarea… Poporul în schimb ar trebui să o dorească! Şi ar trebui să lupte pentru ea!

Citiţi şi:

10 aug 2013: O generație la mâna propovăduitorilor unei prosperități imaginare – “Mă gândesc uneori că, în prezent, suferim cel mai mult de lipsă de imaginaţie; şi nici măcar nu ne dăm seama.’’

Emilian, 28 iunie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

One response to “Exercitiu de imaginatie – cate lucruri am putea face daca nu am fi constransi de Sistem sa muncim pentru a supravietui… (edu58)

  1. am avea timp si pt un film :) – The Intouchables (2011)
    http://filmehd.net/the-intouchables-2011-filme-online.html

    procinema.ro: Americanii nu rateaza nici o sansa de a face bine si pregatesc un remake al filmului frantuzesc Intouchables, devenit un hit mondial in 2011. Intouchables este cel mai profitabil film strain facut vreodata, cu incasari de peste 400 de milioane de dolari. Asa ca nu e de mirare de ce studiourile americane sunt interesate sa faca si o versiune americana.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s