Ponta face tot posibilul sa demareze proiectul minier Rosia Montana – PONTAURUL – Primul Miner al Romaniei – comunicat MindBomb (pol135)

Victor Ponta face tot posibilul sa demareze proiectul minier Rosia Montana RMGC compania canadiana - PONTAURUL – Primul Miner al Romaniei - comunicat presa afis MindBomb campania salvati rosiaComunicat presă Roşia Montană – Mind Bomb: 

PONTAURUL – Primul Miner al României

Victor Ponta este un prim ministru ce nu a învăţat decât parţial lecţia predecesorilor săi. A văzut cum sunt alungaţi de la putere cei ce acum sunt în opoziţie. A priceput atunci că este important ca, în ceea ce priveşte propunerile dezastruoase pentru mediu şi oameni, e bine să păstreze o oarecare discreţie. Este mai eficient să îi pună pe oameni direct în faţa faptului împlinit. Însă nu a învăţat lecţia propriului său partid, aceea că aroganţa îi supără repede pe toţi cei sătui să îşi vadă aleşii trăgând la căruţa marilor companii miniere în detrimentul propriilor cetăţeni.

Acum puţin peste un an, duşmanul său declarat (Băsescu) era un alt mare lobby-ist, prieten al minerilor canadieni, ce insita de la Palatul Cotroceni ca proiectul de la Roţia Montană să se facă din dorinţa sa, aparent politică. Acum primul ministru, mai puţin duşmănos cu inamicul de acum un an, a ajuns să îşi împungă colegii de partid să voteze legi şi să treacă hotărâri favorabile sectorului minier şi defavorabile tuturor celorlalţi. Detalii în continuare:

Cel ce acum un an cerea desecretizarea contractelor şi a licenţelor, ce se lăuda că va cere garanţii de mediu, acum a fost redus la poziţia de directoraş ce caută şi el soluţii pentru stăpân. Chiar mai mult, îţi dă şi el cu părerea despre presupusele beneficii ce le-ar avea proiectul pentru noi toţi, beneficii pentru care trebuie să ai coarne ca să le crezi. Am văzut recent beneficiile afacerilor familiei Şova cu marile companii americane.

Dar de unde această schimbare? Ei bine, se pare că statul la masă cu ambasadori şi lobby-işti de meserie, înhămaţi la profitul companiilor miniere, este mai presus decât libertatea şi bunăstarea oamenilor pe care ar trebui să îi reprezinte. La acest lucru se reduce totul când ţi se urcă aurul la cap.


Cetăţeni, să luăm Pontaurul de coarne!

La jugul companiei canadiene au tras mulţi. Dar nimeni ca Pontaurul.

Pontaurul are capul tare, tupeu cât încape, e fudul şi inconştient, n-are pic de ruşine. El minte cum respiră şi dă vina pe alţii. Guvernul lui a pornit, pe şest, un demers de avizare totală, cu încălcarea sau ocolirea prin derogare a multor prevederi legale pentru acordul de mediu. Totuşi miniştrii lui dau declaraţii liniştitoare, fiindcă au ordin să nu recunoască nimic – până când pentru populaţie va fi prea târziu să împiedice demararea proiectului cianurist.

Să nu uităm: Pontaurul nu are nicio greaţă să încalce regulile sau să le schimbe pe parcurs.

Astfel, USL va încerca să treacă o lege ce va permite să fii deposedat de proprietăţile tale la bunul plac al oricărei companii care obţine licenţă de exploatare a mineralelor din partea Guvernului. Vor fi aduse în Parlament spre aprobare acte normative scrise cu dedicaţie pentru Roşia Montana Gold Corporation, menite să îndepărteze unul câte unul obstacolele juridice întâmpinate de companie. Dar, în calitate de legi, ele vor afecta direct viaţa fiecărui cetăţean român.

Până acum, nimeni n-a încercat să intre chiar în curtea şi casa ta, să ţi le fure. Dar Pontaurul şi ai lui sunt o specie nouă, produsul perfect a peste 20 de ani de mizerie politică românească…

Pentru infomaţii suplimentare: contact@mindbomb.ro

facebook.com/MindBombProject

Proiectul MindBomb a fost iniţiat în 2002 de către un grup de artişti, arhitecţi, jurnalişti şi scriitori ca o acţiune de pionierat în folosirea artei ca mijloc de protest. Aceasta a marcat introducerea afişului socio-politic cu adevărat independent în cultura românească cu scopul de a sparge şi demonta discursul dominant al politicii, mass-mediei şi industriei publicitare.

Scopul principal al acestor acţiuni este revendicarea şi transformarea spaţiului public într-un spaţiu liber al dialogului şi al dezbaterii celor mai stringente probleme ale societăţii contemporane româneşti, prin utilizarea artei ca mijloc de schimbare socială. 

Sursa AICI.

Emilian, 4 iunie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s