4 responses to “harta vedere satelit cariera rosia poieni langa rosia montana iaz decantare valea sesii sesei fost sat geamana dezastru ecologic acumulare cianuri sat scufundat biserica in namol cimitir acoperit ape

  1. La Rosia Poieni se exploateaza zacaminte de cupru care nu implica utilizarea cianurii in extractia acestuia.Deci iazul de decantare respectiv nu contine cianuri,ca sa fim corecti!Dezastru ecologic este,in etapa actuala.Daca cautati iazuri de decantare cu cianuri cautati-le prin alte parti,ca sunt destule,mostenire din ”epoca de aur ”.Si nu protesteaza nimeni.Unele dintre ele au devenit inofensive intre timp,pentru ca cianura s-a descompus.Ca sa sti asta trebuie sa sti chimie.Cam greu,in zilele noastre!

    • Ok, daca atat de “frumoasa” este zona, desi in iazul ala nu sunt cianuri, atunci sa ne imaginam cat de “frumos” ar fi un iaz mult mai mare cu tot cu cianuri. Oh well. Nu protesteaza nimeni de ele, pentru ca lumea nu stie. Asta nu inseamna ca e de condamnat ca se protesteaza legat de cele care se stiu – si anume viitorul dezastru care se planuieste la Rosia Montana. Cred ca este incomparabil cu toate “mostenirile” la un loc… Legat de descompunerea cianurii am înţeles ca nu e chiar aşa biodegradabilă şi ca persistă foarte foarte mult timp în mediu. Nu mai zic că va intra în pânza freatică şi foarte mulţi oameni se vor îmbolnăvi de la apa băută, animale domestice vor muri etc. E multe de zis, chiar daca nu eşti doctor în chimic. Nu e bine când oamenii îşi caută scuze (care nu sunt valabile) pentru a nu ieşi la proteste… Bine că s-a iesit in stradă macar acu, în ultimu ceas, macar pentru Rosia montana. Daca se rezolva cazu asta, trecem si la alte probleme, dar trebuie luate pe rand. Macar sa se rezolve ceva privind RM. Oh well. Spor!

    • A nu a avea cunostinte de chimie nu ma impiedica sa imi exprim parerea despre dezastrul ecologic care se pregateste. Dupa cum nici pe tine lipsa cunostintelor gramaticale si de ortografie nu te impiedica sa te exprimi. (asta asa, ca atacam la persoana si nu la argumente). Argumentul cum ca “mai exista si nu s-a protestat pana acum” deci implicit nici de acum nu trebuie protestat e ridicol, emanat din mintea unei vechi cercetatoare de chimie “codoi”. Bine zis – Cam greu in zilele noastre cu logica.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s