Solutii daca nu poti face copii: adoptia sau preluarea in grija a unui copil ca asistent maternal profesionist. Instinctul biologic de a fi mama (fam6)

Solutii daca nu poti face copii adoptia copiilor procesul adoptie preluarea in grija a unui copil abandonat ca asistent maternal profesionist. Instinctul biologic de a fi mama barbatii vor sex femei parintiO să încerc să fiu cât mai rapid şi scurt, deci probabil nu o să se înţeleagă foarte bine ce voi transmite :). Oamenii sunt fiinţe care au o parte biologică şi o parte raţională. Partea noastră biologică se manifestă în viaţa noastră de zi cu zi în nenumărate feluri, chit că vrem sau nu, chit că suntem conştienţi sau nu. Atunci când vine vorba de copii, în special femeile sunt “disperate” (nu toate) să facă copii, pentru că ĂSTA ESTE SCOPUL LOR BIOLOGIC PE PĂMÂNT. Acea “dorinţă de a face copii” acea bucurie din ochii femeii când vede copii pe stradă se datorează instinctelor biologice care îi spun “Eşti femeie – trebuie să faci copii şi să îi creşti!”. Aceste instincte sunt mult mai reduse (chiar nule) la bărbaţi pentru că instinctele lor biologice le spun să “împrăştie variabilitate”, să-şi “împrăştie sămânţa”, adică în traducere liberă să facă sex cu cât mai multe femei. Bărbaţii au dorinţa-nevoia-plăcerea disperată să facă SEX, nu neapărat să facă copii. Aceaste diferenţe bărbaţi-femei din punct de vedere biologic, aceste instincte biologice diferite explică de ce au bărbaţii chef de sex tot timpul, de ce însală mai mult bărbaţii, de ce femeile nu au chef de sex aşa des, de ce sunt femeile mult mai “disperate” să facă copii decât bărbaţii etc. Dacă s-ar conştientiza aceste diferenţe biologice, relaţiile de cuplu s-ar îmbunătăţi simţitor. Dar să revenim la titlul acestui articol. Atunci când soţii, atât femeia cât şi bărbatul, vor copii dar nu pot face, din indiferent ce motiv biologic (ori nu poate el, ori nu poate ea, ori nu pot amândoi) este important să se conştientizeze că EXISTĂ ŞI ALTERNATIVE – adopţia sau “profesia” de asistent maternal profesionist (un fel de “adopţie uşoară” i-aş spune eu). Detalii în continuare:

Atunci când află sau observă că nu pot face copii “pe cale naturală”, cele mai multe cupluri aleg să forţeze natura şi se încăpăţânează să facă copii prin inseminare artificială, copii in vitro, mama surogat şi mai ştiu eu ce metode. Chestiile astea demonstrează DISPERAREA instinctelor biologice de care am vorbit mai sus. Aici e o chestie interesantă care merge un pic “filosofată”. Chiar dacă biologic nu mai poţi face copii…dorinţa biologica tot există! E interesant!

De ce nu pot face femeile sau bărbaţii copii? (cei care nu pot)

Păi în principiu pentru că au moştenit această neputinţă ereditar, de la părinţi/bunici/strămoşi, SAU, mai degrabă, din cauza stilului de viaţă care a dat peste cap organismul şi care fie a dus la o boală (din cauza căreia nu mai poţi face copii), fie a distrus pur şi simplu capacitatea organismului de reproducere. Prin stil de viaţă a se înţelege următoarele lucruri, care toate contează pentru buna funcţionare a organismului: alimentaţie, odihnă, calitatea apei băute, calitatea aerului respirat, calitatea hranei ingerate, mişcare – lipsa de mişcare (sedentarismul), otrăvuri băgate în corp (vaccinuri, fluor şi paste de dinţi cu fluor, chimicale, E-uri, toxine, săpunuri, şampoane, detergenţi etc), stres etc etc etc.

În situaţia asta fiind… şi anume… ai un organism care este, obiectiv vorbind, din indiferent ce motive, INAPT să facă copii….. ţie ţi se pare inspirat să INSIŞTI SĂ FACI COPII PRIN METODE TEHNOLOGICE MEDICALE MODERNE ? Adică…tot acest proces – am primit de la natură un corp bun, l-am otrăvit (sau a fost otrăvit cu vaccinuri, fluor, poluare etc) de-a lungul vieţii cu tot felul de porcării încât nu mai pot face copii, dar…ca soluţie, vin cu alte chestii inventate de om pentru a trişa cumva organismul uman care mi-a spus “îmi pare rău, dar tu nu mai poţi face copii”… Vi se pare chestia asta… normală? Benefică organismului? Oh well. Fiecare analizează propria situaţie şi decide pentru el şi familia lui. Nu intru în detalii, nici nu mă pricep prea mult.

Ce voiam eu de fapt este să semnalez o alternativă. De ce atât de puţini părinţi se gândesc la Adopţie sau la preluarea în grijă a unui copil abandonat atunci când află că nu pot face copii? Păi foarte simplu: din cauza instinctelor biologice – “FĂ COPII!” Este important însă să conştientizăm că există şi aceste variante pentru cuplurile pentru care este mai important să AIBĂ şi să crească copii, decât să FACĂ copii – adopţia şi/sau preluarea în grijă a unui copil abandonat (caz în care mai eşti şi plătit şi primeşti şi materiale necesare creşterii copilului).

Pentru că sunt din Sectorul 6 al oraşului Bucureşti şi pentru că urmăresc periodic site-ul primăriei, am dat peste informaţii privind aceste alternative. Redau două link-uri mai jos. Căutaţi pe net mai multe detalii.

Consultare cu persoanele din familiile atestate ca fiind apte să adopte, organizată în Sectorul 6

Cursuri de formare în profesia de asistent maternal profesionist

Emilian, 29 mai 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

One response to “Solutii daca nu poti face copii: adoptia sau preluarea in grija a unui copil ca asistent maternal profesionist. Instinctul biologic de a fi mama (fam6)

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s