Cum sa fii un lider bun – puterea inteligentei emotionale. Cum sa convingi masele sau grupurile de oameni prin intermediul emotiilor. Sfaturi Daniel Goleman (edu44)

Cum sa fii un lider bun - puterea inteligentei emotionale. Cum convingi masele sau grupurile de oameni prin intermediul emotiilor Sfaturi Daniel Goleman eveniment leadership esential ceicunoiUrmătorul text este preluat dintr-o invitaţie la un eveniment care va avea loc în Bucureşti, pe 25 Septembrie 2013, la Hotel Intercontinental:  Leadership – Puterea inteligenţei emoţionale, cu Daniel Goleman (Leadership Esenţial – Învaţă să conduci folosind Inteligenţa emoţională!). Mai multe detalii despre eveniment şi înscrierea pentru participare contra cost găsiţi AICI.

Am extras informaţiile de mai jos pentru că sunt foarte valoroase pentru persoanele de bună credinţă care vor trebui să convingă pe viitor oamenii din jur (şi chiar masele de oameni) să îi susţină (/voteze) pentru a putea face lucruri bune pentru societatea românească. Din păcate toate aceste lucruri (şi multe altele) sunt deja ştiute de “elite” (cei care conduc lumea din umbră şi vor să instaureze o Nouă Ordine Mondială malefică). Astfel de informaţii însă trebuie să ajungă şi la oamenii buni (de aceea le-am pus aici), iar oamenii buni trebuie să se unească şi trebuie să ţină cont de aceste informaţii şi să le aplice într-un mod inteligent. Citiţi în continuare detalii despre cum să devii un lider, despre inteligenţa emoţională, despre cum să convingi prin intermediul emoţiilor despre cum să vorbeşti în mod convingător maselor şi grupurilor de oameni etc:

Sunteti pregatiti sa deveniti lideri marcanti?

Extreme Training va invita la evenimentul de business al anului. Companiile cele mai bune capata numele de lideri, oamenii cei mai buni sunt considerati lideri. Oriunde v-ati afla, leadership-ul inspirat va va duce mai departe. Acest eveniment va va arata cum. Marii lideri ne emotioneaza. Ne aprind pasiunea si inspira tot ce e mai bun in noi. Cand incercam sa explicam de ce sunt asa eficace, vorbim despre strategie, despre viziune sau despre idei puternice, dar realitatea este mult mai complexa:

Marii lideri lucreaza prin intermediul emotiilor.

Nu conteaza ce incep liderii sa faca – fie ca este vorba despre crearea unei strategii sau mobilizarea unei echipe sa actioneze – succesul lor depinde de felul in care o fac. Chiar daca actiunile lor sunt corecte, in momentul in care liderii esueaza in aceasta sarcina primordiala – dirijarea emotiilor in directia corecta – nimic din actiunile lor nu va functiona la fel de bine si nu va genera rezultatele dorite.

Liderul actioneaza ca un ghid emotional al grupului.

Liderii au jucat intotdeauna un rol primordial emotional. Nu e de mirare ca liderii originari ai umanitatii – fie ca e vorba de sefii de trib sau de samani – si-au castigat locul pentru ca leadershipul lor a fost, in principal, constrangator emotional. De-a lungul istoriei, in toate culturile, liderul, din orice grup de oameni, este persoana in care ceilalti cauta asigurari si reasigurari, claritate atunci cand sunt nesiguri sau amenintati, sustinere cand au o sarcina de indeplinit.

In organizatiile moderne, aceasta sarcina emotionala primordiala – acum invizibila – ramane una dintre multele responsabilitati asumate ale liderului: conducerea emotiilor colective intr-o directie pozitiva si inlaturarea cetii creata de emotiile toxice. Aceasta sarcina se aplica leadershipului de pretutindeni si de la orice nivel, de la camera de consiliu la etajul cu magazine.

Chiar daca majoritatea oamenilor recunoaste ca starea de spirit a unui lider – si cum el sau ea reactioneaza la starile de spirit ale celorlalti – joaca un rol important in orice organizatie, emotiile sunt vazute de cele mai multe ori ca fiind prea personale sau nemasurabile pentru a vorbi despre ele ca avand sens. Insa, cercetarile in acest domeniu al emotiilor au avut descoperiri importante, nu doar despre cum sa se masoare impactul emotiilor liderilor, dar si cum cei mai buni lideri au gasit metode prin care inteleg si imbunatatesc modalitatea prin care gestioneaza emotiile lor si ale celor din jur. Intelegerea rolului puternic al emotiilor la locul de munca desparte liderii de clasicii manageri – nu doar intr-o maniera tangibila, cum ar fi rezultate de business mai bune si mentinerea talentelor in cadrul companie, dar si in domenii importante netangibile, cum ar fi conduita morala, motivatie si angajament.

(sursa AICI)

Citeşte şi:

Doar informarea corecta a publicului privind adevarul real din jur este INSUFICIENTA. Trebuie actiuni concrete pentru salvarea Romaniei (pol126)

Emilian, 24 mai 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Cum sa fii un lider bun – puterea inteligentei emotionale. Cum sa convingi masele sau grupurile de oameni prin intermediul emotiilor. Sfaturi Daniel Goleman (edu44)

      • eu le-am parcurs pe sarite, in viteza, dar mi s-a parut ceva bun, mai ales ca este un coleg din generatia ta :)

      • o sa ma uit si eu. Sunt multe informatii utile pe internet. Doar sa ti pese de ele (primul pas), sa le cauti, sa le gasesti si sa ai timp sa le citesti – apoi sa aplici in viata concreta :)

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s