Variante alternative pentru clasa politica mizera. Initiative civice. Miscari impotriva sistemului. Manifest unitatea Stangii si Miscarea Anti Taxe (pol129)

Variante alternative pentru clasa politica mizera. Initiative civice. Miscari impotriva sistemului Manifest unitatea Stangii si Miscarea Anti Taxe o noua revolutie miscari strada proteste votareAceastă perioadă pe care România o traversează în prezent, în care încrederea în “clasa politică actuală” este la pământ, în care simpatizanţii USL dar şi cei care urăsc PDL şi au votat ANTI-PDL cu USL, se trezesc la realitate, şi văd că între guvernarea USL şi guvernările PDL nu sunt mari diferenţe, perioadă în care românii s-au mai deşteptat şi nu mai pun botul la toate minciunile politrucilor de la TV, creează o OPORTUNITATE pentru oamenii de bună credinţă să se unească şi să formeze NOI FORŢE POLITICE, care să fie alternative la gunoaiele deja existente “pe piaţă” (precum PDL – viitoarea Mişcare Populară a criminalului Băsescu, PSD, PNL etc). Oamenii încep să se trezească la realitate şi să vadă că partidele “clasice” se comportă cam la fel: mint şi dau mită în campania electorală, promit lucruri de care nu se ţin, iau bani de la anumite firme private pentru campaniile electorale, iar odată ajunşi la putere returnează banii prin “contracte cu dedicaţie”, apoi politizează instituţiile publice cu oameni de partid, îşi căpătuiesc firmele “prietene”, lucrează pentru interesele de grup, de partid şi pentru interesele străine dictate de sus (pentru a li se permite în continuare menţinerea puterii şi accesul la ciolan) şi SE PUN PE FURAT ŞI PE DISTRUS ROMÂNIA fiind bazaţi pentru un mandat de 4 ani în care nu îi deranjează nimeni. În toată această ecuaţie care s-a desfăşurat ani la rând în faţa ochilor noştri, ÎI DOARE PERFECT ÎN COT DE POPOR ŞI DE NEVOILE LUI! Pe acest “val de nemulţumire populară” , trebuie să apară forţe pozitive pe scena politică românească! Însă atenţie: de această oportunitate poate profita oricine (bun sau rău)! Să nu ne lăsăm (iar) manipulaţi de vorbe care sună bine urechilor noastre inocente! Până acum am identificat două încercări de coagulare a unor forţe politice noi pe scena românească şi vă prezint cele două iniţiative ce trebuie ANALIZATE (nu neapărat votate): una “de stânga” (“Stânga românească adevărată” – Manifest pentru unitatea Stângii – iniţiat de Partidul Alianţa Socialistă) şi una “de dreapta” (Mişcarea Anti – Taxe,  Capitalism sălbatic, – iniţiată de Mihai Giurgea, capitalismpepaine.ro). Detalii despre ele în continuare:

Personal nu dau doi bani pe “stânga” sau “dreapta”. Doctrine nu există în România – doar găşti (partide corupte), furt. Mă interesează să se facă ce trebuie, să se facă lucruri bune, “să fie bine, să nu fie rău”, pentru cât mai mulţi români, indiferent de “eşicherul politic”, de doctrină, de stânga, de dreapta, de bla bla bla. Oh well.

1. Iniţiativă “de stânga” (socialistă)

Manifest pentru unitatea Stângii – iniţiat de Partidul Alianţa Socialistă, găsit pe blog-ul unui nene din Bucureşti pe care îl stimez şi care a candidat împotriva lui Tăriceanu la alegerile parlamentare din 9 dec 2012, ca independent. Din păcate nu a câştigat alegerile. Redau chemarea la unitate a Stângii mai jos:

(sursa AICI)

revolutie coagularea stangii adevarate initiative alternative politice clasa politica actuala Stanga romaneasca adevarata - Manifest pentru unitatea Stangii Partidul Alianta Socialista romania

“Către toți prietenii și prietenele, simpatizanții și simpatizantele, tovarășii și tovarășele care cred într-un viitor al României care să fie construit prin munca oamenilor, nu prin exploatare, înșelăciune, jaf, minciună.

Lecțiile trecutului recent și mai puțin recent sunt dureroase, dar pline de învățăminte. În ultimii 23 de ani, sub pretextul luptei anticomuniste, orice tentativă de a reconstrui o inițiativă politico-socială destinată apărării drepturilor celor a căror singură sursă de prosperitate este munca și numai munca, a fost înăbușită cu duritate de către forțele reacționare cocoțate la putere prin înșelarea continuă a așteptărilor populației.

În spatele retoricii anticomuniste și sub pretextul denunțării anumitor neajunsuri, reale, din perioada 1948-1989, s-a ascuns o tentativă clară de distrugere a tuturor câştigurilor sociale realizate de poporul român nu de ieri, de azi, ci încă din secolul deşteptării sale naţionale – adică din secolul XIX.

Tot dezastrul din ultimii 23 de ani s-a produs pe fondul confuziei valorice ce a urmat momentului 1989. Politicienii cocoțați vremelnic în funcții de răspundere au profitat de naivitatea populației și au corupt masiv generația precedentă. În anii ‘90 ai secolului trecut, în loc să-și apere locurile de muncă, oamenii au preferat fel de fel de soluții-surogat: pensionarea anticipată, concedierea voluntară cu salarii compensatorii, devalizarea industriei în numele privatizării etc.

Soluția reală pentru o viață mai bună era una singură: opoziția fermă și lupta cu toate mijloacele împotriva acțiunilor distrugătoare ale clasei politice. Nu trebuia cedat nimic. Nici un drept. Trebuia luptat pentru fiecare loc de muncă cedat.

Totuși, suntem acum în anul 2013 și o nouă generație de cetățeni români are nevoie de locuri de muncă și de un viitor mai bun în propria sa țară. Dar, după 2007, profitând de integrarea în Uniunea Europeană, politicienii au inventat o nouă soluție-surogat pentru noua generație de români născuți, mulți dintre ei, după 1989: emigrarea în masă.

În ultimii 23 de ani s-au distrus într-un mod barbar industrii în care România avea tradiţie de câteva secole. S-au distrus 8 milioane de locuri de muncă. Poporul a fost îndemnat cu cinism să-şi găsească fericirea pe meleaguri străine, să-şi părăsească ţara. Conform datelor ultimului recensământ, România a pierdut 20% din populație comparativ cu 1989. Pentru politicieni, românii plecați de acasă de nevoie nu înseamnă drame, sudoare, lacrimi, muncă, durere, ci sunt simple cifre a căror „valoare” este măsurată ca valoare a „remiterilor” în PIB. Când remiterile celor numiți ironic „căpșunari” cresc, e veselie mare la Guvern, la Banca Națională, la Președinție, la Parlament. Se desfac sticle de șampanie. Când scad, e tragedie. Tragedie pentru politicienii corupți și acoliții lor, firește, care știu că le scade una dintre sursele principale de venituri!

După 23 de ani România se află nu doar la periferia geografică a Europei, ci și la cea economică și socială. Ceea ce nu o împiedică să fie în mod clar în avangarda capitalismului sălbatic părând a fi, alături de alte ţări central și est-europene, un simplu laborator de încercare pentru o ordine socială viitoare dominată de interesele marilor corporaţii aliate cu o elită cleptocratică, şi în dispreţ total faţă de nevoile de bază ale oamenilor simpli și muncitori. În construcţia europeană contemporană, rolul României pare a fi acela de simplu rezervor (imens!) de forţă de muncă ieftină, cu scopul precis de a pune presiune asupra revendicărilor legitime ale oamenilor muncii din ţările occidentale, al căror standard de viață este văzut de forțele reacționare paneuropene ca fiind „prea ridicat”.

Partidul Alianța Socialistă consideră că a sosit momentul ca toate forțele progresiste să ia atitudine fermă și să încerce modificarea acestui rol jucat de România și de noua generație de români. Nimic nu e pierdut. Dar cum? Ce se poate face? De către cine?

Un prim pas e denunțarea oricăror soluții-surogat pe care le propun politicienii reacționari generației tinere. Dar lecțiile trecutului, mai ales ale trecutului interbelic, ne învață că simpla denunțare nu este suficientă. Pot exista partide, organizații, sindicate, intelectuali, simpli muncitori, mici comercianți și prestatori de servicii, cetățeni patrioți, bine intenționați, vizionari, care să înțeleagă perfect minciunile înconjurătoare: ei nu au nici o putere dacă nu acționează unit. Acesta e unul din învățămintele dureroase ale perioadei interbelice, când clasa muncitoare era divizată în mai multe partide și într-un număr enorm de organizații, fiind pradă ușoară pentru politicienii reacționari ai vremii, camarila regală, mișcarea fascistă etc.

De aceea Partidul Alianța Socialistă se pronunță ferm pentru începerea unor demersuri concrete de unificare a stângii românești. Valorile și idealurile comune sunt mult mai importante decât diferențele de subtilitate doctrinară. Ele ar trebui să îi unească pe toți cei cu viziuni progresiste, nu să-i dezbine. Nu mai e timp de pierdut!

Trebuie să spunem răspicat „NU” sectarismului! „NU” atacurilor din interiorul Stângii! „NU” dezbinării! „DA” unificării într-un front comun a tuturor experiențelor politice și sociale progresiste, a atitudinilor intelectuale, a luptei sindicale și non-sindicale! Ceea ce ne va uni este idealul luptei concrete împotriva sălbăticiei capitalismului până la victoria definitivă și recâștigarea României de către cei care o fac să fie prosperă și luminoasă!

Un viitor mai bun e posibil!

Biroul Executiv Central al Partidului Alianța Socialistă, București, 20 mai 2013.”

2. Iniţiativă “de dreapta” (capitalistă)

Mişcarea Anti Taxe (MAT) – Capitalism sălbatic – iniţiată de Mihai Giurgea, capitalismpepaine.ro :

(sursa AICI)

Miscarea Anti Taxe (MAT) - Capitalism salbatic Mihai Giurgea, capitalismpepaine.ro, manifestul impotriva taxelor, carta libertatii fiscale initiative alternative politice romania clasa corupta

Manifestul Anti – Taxe:

CE vrem?
Nu ne mai jupuiți cu taxele!
Nu ne mai furați atât!

CUM facem asta?
– Scăderea taxelor la 10% din venit si unificarea lor. Acum, statul iți ia 80% din cat câștigi.
– Reintroducerea pedepsei cu moartea pentru corupție. Acum se fura fără frica.
– Garantarea proprietății prin Constituție si dreptul la autoapărare, nelimitat de nici o lege. Acum, infractorii sunt mai protejați de lege, decât victimele.
– Concedierea pe loc a parlamentarilor de către cei care i-au ales. Un parlamentar e doar un simplu angajat: nu ne place cum muncești? Ieși afara! Cum adică, sa așteptam 4 ani?
– Desființarea protecției sociale si a cerșetoriei de stat. Acum e mai rentabil sa stai acasă, pe banii statului, decât sa muncești.
– Desființarea salariului minim pe economie si liberalizarea contractelor de munca, prin negociere directa intre participanți, fără implicarea statului. Codul Muncii comunist, alături de taxele uriașe pe munca, sunt principalul motiv pentru care acum, investitorii fug de Romania.
– Desființarea monopolului statului si externalizarea serviciilor publice către companii care sa concureze intre ele, pentru clienți. Introducerea unei legi anti-monopol. Acum, statul a reușit „performanta” sa dea faliment, deși are monopol pe multe domenii (asigurări de sănătate, pensii etc.). E cea mai buna dovada ca concurenta nu te slăbește, ci din contra, te face mai puternic.
– Responsabilitatea Justiției. Judecătorii vor fi responsabili financiar pentru deciziile greșite pe care le iau, in solidar cu statul roman. Pentru toate deciziile abuzive ale justiției comuniste, Romania a fost condamnata la CEDO, sa plătească 16 miliarde de euro despăgubiri.
– Taxarea Bisericii, la același nivel cu medicii, profesorii, zidarii etc. Legea trebuie sa fie una pentru toți. Daca cineva nu plătește taxe, altcineva plătește dublu in locul lui.
– Guvernarea electronica directa. Orice contract public si orice cheltuială publică, vor putea fi blocate pe loc, prin petiție semnata de minimum 50.000 de cetățeni, plătitori de taxe. De asemenea, orice cheltuiala publica va intra obligatoriu in discuția Parlamentului, daca este susținuta prin petiție cu 50.000 de semnături. Guvernul este obligat sa mențină o pagina speciala pentru petiții, pe site-ul lui oficial. Iar votarea se va face numai pe baza numărului de plătitor de taxe, din registrul fiscal. Cine nu plătește taxe, nu votează cum sunt cheltuite taxele.

Manifestul Antitaxe este un sumar al Cartei Libertății Fiscale, care constituie Constituția Mișcării Antitaxe, si pe care fiecare membru al Mișcării este obligat sa o semneze la aderare.

Citeşte şi Carta Libertăţii Fiscale AICI.

Citiţi şi asta: Site-ul Capitalism pe pâine – site fascist

Prin coincidenţă (?) ambele “mişcări” au semnul pumnului strâns ca simbol al chemării la luptă bla.

Dintre cele două, într-un stadiu mult mai avansat este Mişcarea Anti Taxe, prin simplul fapt că are mult mai mulţi simpatizanţi, blogul capitalism pe paine fiind citit zilnic de mii de romani. Manifestul pentru unitatea Stângii abia a fost lansat şi pare ceva fără vlagă. Pe de altă parte Mişcarea Anti-Taxe pare periculoasă pentru multe categorii sociale, care vor suferi enorm într-un “capitalism sălbatic” impus brusc.

Sunt două chestii pe care am ţinut să le menţionez (mai ales că sunt cumva şi în opoziţie una faţă de cealalată), fiind două “mişcări” de analizat şi luat în considerare la viitoarele alegeri.

Sigur că mai sunt şi alte iniţiative. Am pornit o listă în pagina: Alternative Politice.

Sperăm ca până la următoarele alegeri să apară şi o iniţiativă Ce-i cu noi?. (p.s.: Caut colaboratori din Bucureşti!)

Emilian, 23 mai 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

12 responses to “Variante alternative pentru clasa politica mizera. Initiative civice. Miscari impotriva sistemului. Manifest unitatea Stangii si Miscarea Anti Taxe (pol129)

  • Am citit si eu despre ce au facut in Islanda, am pus si pe blog despre revolutia islandeza, e interesant ce-au facut ei acolo, insa cu greu se poate repeta in Romania. De exemplu un moment decisiv a fost reactia Presedintelui care a facut parca un referendum national privind plata datoriei externe. Ala a fost un moment crucial, care la noi, cu sclavul guvernator Basescu, nu ar fi avut loc niciodata. Si sunt multe circumstante diferite – avem mai multi oameni, dar mai needucati, avem mai multe resurse naturale, avem o pozitie geo-strategica mai smechera etc – lucruri importante pentru “elitele” care conduc lumea şi care le fac sa fie foarte interesate de tara noastra, de unde nu vor pleca cu vorba buna…

   • Ref la cei multi si needucati/informati- inainte preotii, invatatorii aveau rolul de a lumina poporul. Si inca mai au aceasta misiune. Poate ca ar trebui ei sa se trezeasca in primul rand.

   • Există vreo 2 preoti care dau calumea in masonerie si interesel straine in Romania (parintele iustin parvu si preotul amfilohie – gasesti pe youtube), fac si ei ce pot, dar sunt mult prea putini cei care au curajul sa gandeasca si sa vorbeasca… Mai e si preotul de la Barlad care s-a alaturat protestelor impotriva gazelor de sist. Intr-adevar mult prea putini. Tuturor le e frica de pierderea locului de munca, adica singura sursa de venit, adica pierderea sigurantei zilei de maine. LEgat de invatatori…nici ei habar n-au ce se intampla. Cum ar putea sa mai invete si pe altii? Ajung din ce in ce mai des la concluzia ca cei multi si needucati trebuie cumva abandonati. Pastrata o informare continua, pentru cei dispusi sa citeasca si sa se trezeasca, insa salvarea romaniei va fi facuta fara ajutorul lor, pentru ca nu ai cum sa te ajute. Salvarea romaniei va fi facuta de romanii bine informati, liberi mental, vii si UNITI.

 1. Ai uitat de Partidul Nationalist / Noua Dreapta
  http://partidulnationalist.ro/
  http://www.nouadreapta.org/
  Se pare ca sunt mult mai activi decat miscarile mentionate de tine. Au si un blog oficial actualizat zilnic si care se pare ca are destui vizitatori. Dar amesteca lucrurile intr-un mod nepermis. De exemplu tot pupa in coor Poli Timisoara. Nu inteleg ce treaba are politica cu fotbalul. Personal nu sunt din zona si nu pun botul la vrajeala cu “fruncea” si urasc suporterii/microbistii din tot sufetul. Cum vor atrage simpatizanti din Constanta sau Iasi, dar femei? Noi romanii avem o vorba “lucrul amestecat, pute a rahat”. Pana nu se vor organiza si nu vor actiona la nivel “profesional” nu vor atrage prea multi simpatizanti.

  MAT cel putin nici nu exista oficial in acte. In principiu as prefera o miscare de dreapta care sa incurajeze mai mult initiativa privata cu accentul pus pe sprijinul afacerilor mici/individuale/familiale si mijlocii si mai putin sustinera colosilor si corporatiilor multinationale. Bogatia unei natiuni o formeaza clasa milocie formata din PFA-AF-IMM care produc si mai ales cheltuie si platesc taxe local sustinand economia reala nu sclavii angajati la multinationale si nici mutinationalele care practica “optimizarea fiscala” si exporta capitalul in offshore. Mai mult multinationalele pe langa faptul ca isi fac bagajele si peaca cand au chef(ex Nokia) practica si o politica monopolista(ex hipermarketurile) si ca bonus pot provoca mari pagube(ex Chevron).
  Pozitia celor de la MAT este putin confuza si nu cred ca va avea mult succes. Ia un exemplu de articol:
  http://capitalismpepaine.ro/2013/05/27/eu-tin-cu-monsanto/
  In mod sigur este scris de o persoana care toata viata lui a “cultivat” doar doua muscate si un trandafir japonez pe balcon. Cine are pamant la tara sau o mica ferma intelege ce vreau sa spun. Daca ar fi sustinut cu adevarat interesele nationale cam asta ar fi trebuit sa sustina:
  http://www.svgenebank.ro/reason_ro.asp
  http://www.ecoruralis.ro/web/ro/Programe_si_Activitati/Seminte_Traditionale/
  http://www.ecoruralis.ro/web/ro/Home/Stiri/3/1813

  Despre PAS ce sa zic? Sunt sublimi dar lipsesc cu desavarsire. Probabil se pregatesc de viitoarele alegeri. Manifestul ala al lor este interesant, dar nu prea este clarificata partea sociala care este predominant de stanga. In acest moment statul roman este un stat social, ia de la privati sa dea la trantorii bugetari si la toti asistatii. Eu am o mica firmulita si vad cum statul isi baga mainile pana la umar sa-mi ia bani si nu-mi ofera nimic la schimb. De bugetari nu mai vorbim, ca toata lumea sitie cat sunt de performanti si se vede si bunastarea pe care o afiseaza si pe care nu o pot justifica. Practic daca vrei sa vezi cei mai multi oameni prosti, hoti si mitocani, stransi la un loc te duci intr-o institutie de stat. Sunt si cateva mici exceptii dar nesemnificative. Vezi o mostra aici:
  http://gandeste.org/adevaruri/romania-rasuflarea-otravita-a-unui-stat-putred/28462
  Problema cu asistatii este grava. Avem comunitati intregi cu mii de orbi, schiopi, revolutionari, pensionati anticipat etc, care incaseaza ilegal de ani de zile sume imense de bani. Se dau ajutoare si subventii pentru orice caldura, copii, etc, nu conteaza. La angajare vin tot felul de idioti care, pe langa faptul ca sunt praf, mai au si pretentii cat casa. Dupa cateva luni de munca incep sa-ti bata obrazul si sa-ti zica “da tu stii cat este salariul in Germania”, dar nu se intreaba “eu muncesc la nivelul nemtilor”. Daca nu le cresti salariul pleaca si nu se streseaza pentru ca isi baga somajul si ia o gramada de bani pe de-a moaca. Si la tara este la fel. Se dau tot felul de ajutoare si subventii de la primarii si taranii nu vor sa mai munceasca. Stii ce pretentii au? Hai sa-ti spun: in functie de greutatea mucii minim 50ron/zi, 2-3mese, tuiculita inainte de masa, vinisor la masa si dupa, sticla cu macheala langa locul muncii dupa preferinte tuica sau vin sau amandoua, un pachet de tigari, si la plecare trebuie “sa-l omenesti” ca daca vrei sa-ti mai munceasca si alta data nu se cuvine sa plece fara mancare si bautura la pachet. Tie cine iti ofera atatea beneficii? Poti sa calculezi cat costa un “chiolhan” pentru o zi de munca?
  Stii de unde vin banii pe care ii iau toti asistatii si bugetarii? Banii vin de la intreprinzatorii privati mici, nu de la multinationale si nici de la companiile de stat. Statul plimba pe hartie niste bani ca sa “justifice” contributia bugetarilor. Cei mai mari datornici sunt companiile de stat: CFR, Posta, etc. Nu si-au platit contributiile si impozitele de ani de zile. Cele 20 de salarii compensatorii de la Oltchim cine crezi ca le va platii? Angajatii de la Posta din taxele si impozitele lor?
  De cate ori datoriile companiilor de stat au fost sterse? In acest moment este un cerc vicios: politicieni iau cu forta de la privati bani si ii dau bugetarilor si asistatilor iar bugetarii si asistatii dau la schimb voturi. Dupa ce cocoseaza privatii cu taxe si impozite aberante si nu mai au de unde sa ia alti bani ce fac? Emit titluri de stat, se inprumuta pe piata bancara, la FMI, BCE, etc. Bani care vor fi platiti tot de privati, prin noi taxe si impozite, evident. Ia arunca o privire la guvernarea Ponta 1 si 2. Dar in campania electorala ce a promis? Masurile au fost vizibile: mai multi bani pe de-a moaca la asistati si bugetari, mai multe taxe si impozite pentru privati. Poti sa ma contrazici? Traiasca statul social!
  Atata timp cat asistatii si bugetarii aleg coducatorii in Romania nu va fi bine. Ei sunt cei mai multi. Ei voteaza de 23 de ani raul “cel mai mic” si “salveaza Romania”. Ei au votat si la referendumul cu Basescu, ei au votat masiv USL in toamna trecuta si tot ei vor distruge Romania(definitiv) cand vor valida noua constitutie si regionalizarea la referendumul din toamna aceasta. Eu nu mai votez dupa teapa pe care mi-am luat-o cu Constantinescu si cu “cheia” lui. Nu am ce.
  Ce e de facut? Pai cu miscari din astea anemice nimic. Tot ce putem sa facem este sa stam pe margine si sa speram ca vor ajunge cat mai repede la fundul sacului si sa inceapa sa se sfasie intre ei ca o haita de lupi hamesiti. Bugetarii si asistatii vor iesii in strada sa-si ceara “drepturile” si vor vrea sa demita si sa se bata cu politicienii. Nici politicienii nu vor renunta la ciolan si vor scoate in strada alti bugetari(jandarmi, politisti, procurori, sereisti, etc) sa-i “cafteasca” pe primii. Sper din tot sufletul la cat mai multe abuzuri si victime. Poate asa vor intelege si idiotii ce societate dementa au creat. Din tot ce s-a intamplat anul trecut incepand cu manifestatiile din primavara si terminand cu reinscaunarea lui Basescu cretinii nu au priceput nimic.
  Toti domnitorii nostii Stefan cel Mare, AI Cuza, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanu, etc s-ar rasuci in mormant daca ar vedea in ce fel a ajuns si a fost distrusa tara pentru care ei au luptat. Pana atunci noi trebuie sa ne antrenam creierul pentru ca va trebui sa reconstruim Romania de la zero. Si o sa avem de rezolvat “niste treburi” si cu nenorocitii astia din mUE si cu dragii nostrii vecini de la vest care emit tot felul de pretentii nastrusnice de la o vreme. Prostii lenesii si hotii au distrus tara si daca suntem si noi tot ca ei nu vom putea face nimic. Asa ca puneti burta pe carte.

  ps: Haide Poli!

  • Multumesc pentru Info si link-uri. Ai dreptate in cam tot ce ai spus. Sa stii ca lucrurile spune de tine legat de bugetari – firme etc seamana f bine cu ideile MAT :). Mai citeste la ei pe site, poate ajungi sa-i indragesti, desi, intr-adevar, articolul cu monsanto cred ca le-a facut o mare defavoare. Si oricum, nenea Giurgea de acolo e cam extremist in ideile lui. Problema e ca nu cauta o cale prin care sa aiba de suferit cat mai putini oameni. Probabil crede ca nu exista o astfel de cale. Oh well. Auzisem si de noua dreapta dar sunt foarte mult pe religie. Nu stiu ce succes vor avea la “oamenii de la oras” cu treaba asta. Si faza cu Poli e funny, insa trebuie analizati mai in profunzime. In principiu orice varianta de genul asta este oricum mai morala decat clasa politica de la putere…

  • MS pt link. O sa il adaug langa link-ul catre site-ul lor. Stiu care este viziunea lui Mihai Giurgea si are intr-adevar multe lucruri extreme. Am mai citit si alte postari care il acuza de fascism etc. Eu n-am pus lista de mai sus ca sa fie sustinute si votate aceste miscari ci pt a fi analizate – ca sa stim ce se intmapla in jurul nostru pe “scena miscarilor politice”. Oh well. Ma mai gandesc daca e mai bine sa nu fie popularizat deloc … Spor!

 2. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

 3. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

 4. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s