Ponta, Sova si Daniel Barbu pregatesc pornirea proiectului minier criminal de la Rosia Montana. Pregatiti-va sa iesiti in strada! (eco37)

Comunicat de presă Campania Salvaţi Roşia Montană:

Draga prietene al Rosiei Montane,

Uniunea Social Criminala a declansat macelul Rosiei Montane.

 Ş-O VA anunţa în perioada 22-23 mai.

proiect rosia montana aviz mediu dan sova rmgc gold corporation gabriel resources ministrul proiectelor mari infrastructura demararea proiectului criminal muntii apuseni aur argint locuri munca
De ce ne aflam intr-un moment critic pentru Rosia Montana?

Inainte sa puna mana pe Putere, actuala guvernare promitea prin vocea lui Victor Ponta o evaluare echilibrata a proiectului minier de la Rosia Montana, dincolo de activitatile de lobby si interese politice de gasca. Alegerile au trecut si viziunea Guvernului s-a schimbat abrupt. La fel si planurile referitoare la Rosia Montana, iar in acest moment procedura acordului de mediu este in curs de finalizare.  Detalii în continuare:

Dan Ş-O VA lua

Imediat dupa instalare, Dan Şova a inceput (re)negocierea cu Rosia Montana Gold Corporation. Obedienta fata de marile corporatii a ministrului delegat a venit de la sine, caci vechea scoala de partid i-a aratat in detaliu cum oportunismul da roade de aur. Imbelciugarea duce la imbelsugare astfel incat lobby-ul facut (fie de Basescu, fie de Ponta) a devenit legitim. In fata cui? Nu stim.

Astfel, Dan Sova a infiintat o noua companie miniera, modifica legislatia, ignora parerea specialistilor si dreptul publicului de a lua parte la decizii atat de importante. Toate acestea denota o agenda de lucru straina intereselor poporului roman, aservita marilor corporatii.

Daca acest copil teribil al proiectelor mari si intereselor marunte nu intelege ca se joaca cu focul, atunci trebuie sa se stie ca DAN Ş-O VA LUA de la noi, toti cei satui de cei corupti si de afacerile lor!

Sustine si tu Campania Salvati Rosia Montana. Redirectioneaza 2% pana pe 25 mai 2013!

proiect rosia montana aviz mediu cultura daniel barbu rmgc gold corporation gabriel resources ministerul culturii infrastructura demararea proiectului criminal muntii apuseni aur argint UNESCO

Ministerul Culturii refuză desecretizarea mitei promise de RMGC

BARBARUL
Daniel Barbu, ministrul culturii a preluat retorica companiei miniere si a predecesorilor sai privind patrimoniul cultural de la Rosia Montana. In ciuda tuturor atentionarilor venite in ultimii 10 ani pe adresa institutiei sale, din partea celor care au expertiza sa se pronunte fara echivoc pe teme legate de protejarea patrimoniului, d-l Barbu are viziuni de aur. Si atat.

Mai mult, nominalizarea Rosiei Montane pe lista UNESCO depinde de un ultim pas, tehnic, de semnătura ministrului. Ignorand ghidul operaţional pentru implementarea Conventiei Patrimoniului Mondial, ministrul Barbu condamna la distrugere istoria milenara a Rosiei Montane.

Dl. Barbu alege să asculte vocea primarului din Roșia Montană sau a altor lobby-iști de rang mai mic sau mai mare ai companiei canadiene. Știm însă că procedura de includere a unui sit în patrimoniul mondial a fost creată în mod expres pentru ca soarta monumentelor importante să nu stea în pixu’ sau la dispoziția unor oameni care nu le înțeleg valoarea și care, probabil, le-ar vinde și pe o ladă de bere.

Restaurarea caselor de patrimoniu nu se face cu rigips și fier-beton, cum s-a priceput compania minieră de la Roșia Montană să o facă. Barbarul nu este capabil să observe diferența și laudă cele câteva case renovate, în niciun caz restaurate. În fond, el nu a fost niciodată la Roșia Montană și nici nu vrea să meargă. Propune însă înlocuirea autenticului cu mulaje de ghips și reconstrucții 3D cu banii din mita oficială de 70 de milioane de euro de la canadieni.

Monumente ce au rezistat mii de ani in fata eroziunii, a hoardelor barbare sau chiar a comunistilor pusi pe demolari acum urmeaza sa fie distruse. Si nu ar fi distruse de cutremure sau de razboi, ar fi distruse pe semnatura unui barbar inconstient.

Urmareste paginile facebook Alburnus Maior si Rosia Montana in UNESCO pentru urmatoarele episoade ale macelului Rosiei Montane declansat de Uniunea Social Criminala.

ŞI MAI ALES FII GATA SĂ IEŞI ÎN STRADĂ PENTRU ROŞIA MONTANĂ !

Eu unul voi ieşi…

Citeşte şi: 18 argumente contra proiectului minier Rosia Montana RMGC 

S-au reluat dezbaterile pe modificarea Legii minelor ( Toni Grebla, Ion Ruset) – comunicat presa si protest la Parlament campania Salvati Rosia Montana (eco38)

Ponta modifica Constitutia si sistemul de expropriere pentru proiectul criminal Rosia Montana mai 2013 (pol125)

Emilian, 16 mai 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

3 responses to “Ponta, Sova si Daniel Barbu pregatesc pornirea proiectului minier criminal de la Rosia Montana. Pregatiti-va sa iesiti in strada! (eco37)

  1. Pingback: Modificarea Constitutiei mai 2013 – politizarea dezbaterilor ONG-urilor. Nu cred ca voi vota favorabil noua constitutie la referendum (pol127) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Pingback: Aplicatia Collusion – vezi ce site-uri te urmaresc pe internet. In mediul online nu exista date private – “cineva” stie tot ce faci (net9) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Pingback: Vizitati Rosia Montana la Fan Fest 2013 – turism ecologic, istorie, galerii romane, cultura, natura, peisaje, flora, biodiversitate, traditii, alimente sanatoase, LINISTE (eco47) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s