Categorii de oameni care ma enerveaza. Sfaturi pentru imbunatatirea comportamentului in societatea umana romaneasca. Proasta educatie si nesimtirea in Romania (edu41)

Categorii de oameni care ma enerveaza. Sfaturi pentru imbunatatirea comportamentului in societatea umana romaneasca. Proasta educatie si nesimtirea in Romania romani enervanti soferi biciclistiExistă pe lumea asta o grămadă de motive (stimuli externi şi interni) care ar putea să ne facă să ne enervăm. În funcţie de bagajul genetic, educaţie, caracter etc, oamenii sunt diferiţi şi reacţionează diferit la astfel de “stimuli enervanţi”. Printre aceşti stimuli se află şi anumite categorii de persoane, sau acţiunile anumitor persoane, care pot fi foarte enervante. Eu de regulă sunt foarte calm în orice situaţie şi nu prea reuşeşte să mă enerveze nimic. Recomand tuturor calmul în orice situaţie! Calmul este de bază pentru un răspuns raţional (gândit), nu instinctual (de genul reacţie emoţională imediată) în orice circumstanţă ne-am afla. Cu toate că sunt mereu calm şi caut mereu adevăratele cauze ale lucrurilor rele care se întâmplă în jurul meu (şi deci adevăraţii vinovaţi), sunt anumite categorii de persoane care parcă vor să îmi testeze limitele de păstrare a calmului de fiecare dată când interacţionez cu ele. Astfel, voi înşira în continuare câteva categorii de “persoane enervante” pe care le văd în jurul meu în Bucureşti, poate se simte cineva cu musca pe căciulă, poate îmbunătăţim cumva societatea în care trăim:

1. Şoferi idioţi şi/sau “şmecheri naturali” – îi cunoaştem cu toţii, Bucureştiul este plin ochi. Aceşti şoferi vor avea TOT TIMPUL dreptate, indiferent cât de greşit şi ilegal/imoral  este ceea ce tocmai au făcut. Nu stau la discuţii, nu ai nicio şansă să îi convingi că au greşit, iar dacă le comentezi, există şanse să te calce cu maşina.

Şoferii enervanţi sunt cei care:

– depăşesc coloana de maşini (eventual pe linia de tramvai) ca să ajungă ei în faţă, iar “proştii” să stea la coadă în continuare. Aceşti şoferi cred despre ei că au rezolvat o mare brânză, că ei sunt “smecheri” –  “uite sunt primul la semafor, rataţii ăia stau la coadă”, ca şi cum treaba asta era o chestie de “putinţă”, nu de bun simţ. Orice şofer putea face asta, însă unii au bun simţ şi stau la coadă. Tu eşti şmecher natural! Eşti Dumnezeul nostru!. Ba nu! Eşti doar un nesimţit ordinar!

– şoferi care nu cedează trecere pietonilor pe zebră, deşi i-au văzut;

– şoferi care te stropesc cu maşina când plouă şi sunt bălţi (pietonii sunt ca şi inexistenţi pe trotuare pentru foarte mulţi şoferi nesimţiţi);

– şoferi care, dacă nu ar fi pedepsiţi de lege, de “autorităţi”, nu ar avea nicio problemă să îi calce pe pietoni, chiar pe trecerea de pietoni (mulţi deja au făcut-o, căutaţi pe net). Dacă veniţi în Bucureşti şi mergeţi ca pieton pe stradă, o să observaţi cu câtă scârbă ţi se cedează trecerea (deşi ai prioritate pe zebră), de către şoferii bucureşteni nesimţiţi, care vor “zbura” milimetric pe lângă tine imediat ce ai trecut de maşina lor. Dacă nu i-ar pedepsi legea, te-ar călca exact acolo fără niciun stres sau remuşcare. Doar să treacă mai repede cu maşina lor.

– şoferi care nu respectă bicicliştii în trafic – nu cedează trecerea, dau cu spatele fără să se asigure, deschid uşa LAAARG fără să se asigure, trec vâjâind milimetric pe lângă biciclişti etc. Cred că şoferii de autobuz din Bucureşti îi urăsc de moarte pe biciclişti – şi ei, dacă n-ar fi pedepsiţi, cred că i-ar zdrobi pe biciclişti sub roţi. Citiţi şi asta: Cum omori un biciclist? – ghid practic pentru soferi. Comportamentul la volan. Cu bicicleta in trafic

-şoferi care ţin muzica la maxim şi geamurile coborât ca “să se bucure şi pietonii din jur de aceste sunete superbe (de regulă manele sau house violent)

-ŞOFERI sau PASAGERI care îşi plimbă copilul în maşină fără scaun special pentru copii, fără centură, pe locul mortului sau în alte locuri periculoase din maşină etc. E ca şi cum ar vrea să-şi omoare copii. Ăştia sunt cei mai enervanţi oameni pe care îi văd pe stradă. Citiţi şi textul: Cum si unde trebuie sa stea copilul in masina. Scaun auto special bebelusi. Cum tinem copiii mici in autoturism cu centura de siguranta

2. Biciclişti inconştienţi şi cei care nu respectă regulile de circulaţie

Biciclişti inconştienţi sunt cei care ies cu bicicleta în trafic (mai ales în oraşele mari şi periculoase pentru că au mult trafic şi mulţi şoferi nesimţiţi prezentaţi la punctul 1), fără cască pe cap şi/sau fără sonerie pe ghidon şi/sau fără să fi citit măcar o dată codul rutier, şi/sau care fac slalom printre maşinile oprite în trafic schimbând foarte rapid benzile în mod haotic etc

Bicicliştii care nu respectă regulile de circulaţie sunt cei care trec pe roşu, care nu cedează trecerea pietonilor pe trecerea de pietoni (deşi pietonii au prioritate), care traversează PE bicicletă (în loc de PE LÂNGĂ) pe trecerea de pietoni, care fac slalom printre maşinile oprite în trafic schimbând foarte rapid benzile în mod haotic etc. Aceşti biciclişti sunt enervanţi pentru că se cred cumva peste ceilalţi participanţi la trafic, ignoră regulile deşi li se aplică şi lor (bicicleta este un vehicul în trafic, are aceleaşi obligaţii ca o maşină, dar mai puţine drepturi). Aceşti biciclişti sunt enervanţi şi pentru că ŞI DIN CAUZA LOR şoferii nu îi respectă pe biciclişti în trafic. În timp ce mulţi biciclişti se comportă exemplar în trafic, fiind un exemplu de bun simţ pe şosea (pentru a-şi câştiga respectul ca participanţi la traficul urban), alţi biciclişti distrug tot ce clădesc bicicliştii cu bun simţ, prin comportamentul lor neadecvat.

3. Funcţionarii publici, medici, asistenţi medicali, şi bugetari la modul general, care nu realizează că sunt plătiţi din banii mei (şi ai tăi care citeşti aceste rânduri, şi ai întreg poporului român) şi au o atitudine de rahat când intri în interacţiune cu ei, deşi datorită ţie şi a muncii tale şi a taxelor şi impozitelor pe care le plăteşti, adică datorită banilor publici munciţi de tine ei au un salariu şi au ce să mănânce ei şi familiile lor lună de lună. Deşi ar trebui să se comporte exact ca un angajat în faţa cetăţenilor (“angajatorii”), ei au tupeul nesimţit să se enerveze la tine, să te trateze cu C#R#, să te ignore, să ţipe şi să se răţoiască la tine. Tupeu!

4. Cetăţenii umili în faţa bugetarilor cu tupeu nesimţit prezentaţi mai sus, în loc să îi spulbere verbal pe loc, şi să facă plângeri la superiorul ierarhic şi/sau chiar la instituţia super ierarhică.

5. Oamenii care scuipă cojile de seminţe direct pe stradă/trotuar, sau chiar pe banca pe care stau în parc, eventual cu picioarele pe locul unde se stă în mod normal cu fundul;

6. Oamenii care ar putea, dar aleg să nu iasă în stradă la proteste paşnice organizate împotriva diferitelor nedreptăţi de pe lumea asta, deşi protestul masiv de stradă e cam ultima şansă să ne mai salvăm ca popor;

7. Oameni religioşi care nu gândesc cu propriul cap şi trăiesc religia doar din inerţie, tradiţie, superstiţie;

8. Oamenii care aşteaptă de la Dumnezeu să le facă tot felu’ de nimicuri, deşi ar putea şi singuri să le rezolve – însă e mai uşor şi mai comod să faci o rugăciune decât să faci ceva concret – câteva detalii aici: Mesaj pentru oamenii romani religiosi credinciosi ortodocsi: TREZIREA DIN “DOAR RUGĂCIUNE”!

9. Oameni pe care vrei să îi ajuţi (prin diferite mici gesturi) şi care nu doar că sunt nerecunoscători şi nici macar nu-ţi mulţumesc pentru intenţie… dar unii te ignoră complet; 

10. Oameni care aruncă gunoaie pe stradă (dar asta deja este prea obişnuit ca să mă enerveze), mai mult mă enervează oamenii care văd o grămadă de gunoi pe stradă şi se duc şi ei să arunce tot acolo, ca şi cum ar fi un coş de gunoi şi nu ar fi nicio problemă, plecând de acolo cu inima împăcată că au aruncat gunoiul “la gunoi”, nu pe stradă. BRAVO MĂ! De fapt l-au aruncat în mijlocul drumului şi au contribuit, la fel ca ceilalţi oameni care au aruncat tot acolo, la aspectul hidos al zonei şi la mirosul neplăcut. De asemenea, sunt enervanţi oamenii care se duc cu un gunoi să îl arunce la coşul de gunoi de pe un stâlp să zice,  ratează gaura de intrare în coş, gunoiul cade pe jos ŞI NU SE ÎNTORC sau NU SE APLEACĂ să îl ia şi să îl pună calumea în coş (e o umilinţă prea mare pentru ei să facă asta…)

11. Oamenii aroganţi care se dau mari cu ceea ce au sau cu ceea ce au realizat. Am scris un text special pentru ei. Îl puteţi citi aici: De ce sa NU fii arogant in legatura cu ce detii si ce ai realizat. Nimic din ceea ce avem nu este din meritul nostru. Oamenii infumurati care se dau mari cu ce au sunt niste doucebags (edu45).

12. Oamenii care blochează scările rulante la metrou. De ani de zile există OBLIGAŢIA LEGALĂ de a sta pe partea dreaptă a scării rulante dacă stai pe loc, şi de a CIRCULA (a urca pe scară) dacă stai pe stânga. Degeaba! Românismul pur se observă atunci când oamenii BLOCHEAZĂ scara rulantă staţionând pe partea stângă a ei.

13. Oamenii care merg încet pe trotuare înguste, pe culoarele de la metrou etc ŞI CARE NU S-AR DA DOMNE LA O PARTE să îi poţi depăşi. N-ar merge în ritmul lor de melc doar pe partea dreaptă de exemplu, ca să poată fi depăşiţi pe stânga. NU NU! Ei merg pe TOATĂ lăţimea spaţiului de deplasare, ca să blocheze întreaga circulaţie. Există oameni care ar fi mers mai repede, doar că nu au pe unde să depăşească grămada de melci.

mai adaug când îmi mai aduc aminte.

Emilian, 15 mai 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

3 responses to “Categorii de oameni care ma enerveaza. Sfaturi pentru imbunatatirea comportamentului in societatea umana romaneasca. Proasta educatie si nesimtirea in Romania (edu41)

  1. Pingback: De ce sa NU fii arogant in legatura cu ce detii si ce ai realizat. Nimic din ceea ce avem nu este din meritul nostru. Oamenii infumurati care se dau mari cu ce au sunt niste doucebags (edu45) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Esti tare suparat pe lume! Calmeaza-te! Numara pana la zece si-ti trece.Pana cand nu se vor da niste amenzi pt. oricare din faptele antisociale prezentate de tine, cetateanul turmentat va ramane nedumerit si va actiona dupa primul impuls(animalic).

    • Ce este comic este faptul ca eu sunt de fapt foarte calm si deloc cum ti-a creat impresia acest text. Ai nimerit pe cam singurul text de pe blog in care am spus ca ma enerveaza ceva. Si e mai mult deranjeaza decat enerveaza. Citeste si alte texte de pe blog. Nu am nevoie sa numar pana la 10. Si problema nu este ca nu exista amenzi, ci ca nu exista educatie. Oh well.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s