Mega compania Monsanto preia controlul asupra lantului alimentar si pune in pericol accesul omenirii la hrana mancare sanatoasa (nom23)

compania americana monsanto organisme modificate genetic preia controlul asupra lantului alimentar hrana mondiala mancare sanatoasa pesticide erbicide resursa hrana cine conduce lumea lobby 1Reiau mai jos anunţul celor de la Avaaz, organizaţie care luptă împotriva multor nemernicii prin sistem de petiţie (milioane de semnături la nivel european/global), prin proteste, prin presiune pe politicieni pentru a face ce e bine, prin acţionat în instanţă împotriva anumitor entităţi care dăunează binelui societăţii etc. Mesajul de mai jos prezintă pe scurt care e faza cu gigantul Monsanto, o companie americană care încearcă prin nenumărate metode să acapareze piaţa alimentară GLOBALĂ şi să aibă monopol pe hrana omenirii. Să nu credeţi că toate aceste lucruri sunt doar pentru BANI. Nu, fac parte din planurile celor care conduc lumea din umbră (controlul hranei la nivel mondial este un pas important în controlul total al omului). Citiţi şi fiţi conştienţi de ce se întâmplă în jurul nostru în timp ce noi stăm “liniştiţi la locurile noastre”:

Dragi prieteni,

O mega-companie preia treptat controlul asupra lanțului nostru alimentar, infestând guvernele cu propriile interese și punând în pericol viitorul industriei alimentare globale. Depinde doar de noi să oprim atacul companiei Monsanto și al altor companii care ne manipulează guvernele pentru a pune profitul lor mai presus de binele public. Pentru a îi opri pe cei de la Monsanto trebuie să demascăm și să combatem atacul lor global dăunător. Garantează acum o donație în valoare de 5 lei pentru salvarea politicilor și industriei alimentare:

Gigantul chimic care a “dăruit” lumii otrăvuri ca agentul Orange și DDT, are o schemă de afaceri extrem de profitabilă:

Pasul 1: Monsanto creează pesticide și semințe modificate genetic care le pot rezista, patentează aceste semințe, le vinde fermierilor (scoţând de pe piaţă seminţele naturale, tradiţionale, sănătoase), le interzice fermierilor să replanteze semințele de la un an la altul și trimite apoi agenți sub acoperire pentru a aduna probe și a da în judecată cultivatorii care nu respectă interdicția.

Pasul 2: Compania investește milioane de euro/dolari în lobby guvernamental și contribuții la campanii politice, plasează foști angajați în poziții-cheie în Guvern (vezi Valeriu Tabără şi Stelian Fuia) și colaborează apoi cu ei pentru a modifica restricțiile și a invada piețele din întreaga lume cu produse Monsanto.

Pentru că legea americană dă voie corporațiilor să cheltuiască sume nelimitate pentru a influența politicienii, acestea își permit deseori să cumpere legile de care au nevoie. Anul trecut, Monsanto și alți giganți biotehnologici au cheltuit suma uriașă de 45 de milioane de dolari pentru a opri un proiect de lege care cerea etichetarea produselor modificate genetic (OMG) în California și au ieșit victorioși, în ciuda faptului că 82% dintre americani vor să știe dacă produsele pe care le cumpără sunt modificate genetic. Tot în SUA a fost adoptat recent Monsanto Act, un amendament care protejează excesiv producătorii de biotehnologii. Conform acestui amendament, tribunalele federale nu mai pot opri vânzarea unui produs, chiar dacă se dovedește că acesta reprezintă un pericol pentru consumator și că aprobarea dată de Guvern trebuie retrasă.

Puterea pe care Monsanto o are în SUA este cea mai bună trambulină pentru saltul către dominația globală. I se opun însă numeroși fermieri și activiști curajoși, din toate colțurile lumii. Din UE până în Brazilia, India și Canada, acești oameni hotărâți opun rezistență și încep să obțină victorii importante.

Monsanto dirijează o operațiune complexă de industrializare totală a agriculturii: transformarea fermelor și afacerilor mici în “monoculturi” vaste unde se cultivă o singură plantă sărăcesc solul de nutrienți, afectează diversitatea genetică și creează o dependență de fertilizatori, peticide și alte produse chimice. Și, culmea ironiei, încă nu e clar dacă distrugerea agriculturii sustenabile a condus la o mărire a recoltei. Singurul lucru clar e că a adus mai mult profit corporațiilor. Guvernele noastre ar trebui să ia măsuri, dar lobby-ul făcut de Monsanto le oprește.

E șocant, dar Monsato exercită deja un semi-monopol asupra pieței din SUA, deținând patente pentru peste 96% dintre semințele modificate genetic care sunt cultivate. Iar în ciuda semnelor de întrebare referitoare la siguranța și sănătatea consumatorilor, aceleași patente permit companiei să împiedice testarea semințelor de către fermieri și cercetători! Cu toate acestea, câteva țări au interzis sau au limitat folosirea produselor Monsanto.

Nici măcar prețul nu este un avantaj pentru aceste produse, chiar dacă Monsanto susține că ele sunt mai ieftine. De multe ori fermierii sunt păcăliți și semnează contracte pe mai mulți ani, fiind obligați să cumpere semințe pentru fiecare sezon și din ce în ce mai multe erbicide pentru combaterea “super-buruienilor”, la prețuri din ce în ce mai ridicate. În India, situația este atât de gravă încât o zonă cu culturi de bumbac a fost botezată “pământul sinucigașilor”. Zeci de mii de fermieri săraci din această zonă și-au luat viața pentru a scăpa de datoriile imposibil de plătit.

Există însă și o rază de speranță: din ce în ce mai mulți oameni de știință și fermieri au decis să lupte împotriva giganților chimici și au obținut deja victorii importante. Un grup din India a ajutat la câștigarea a trei procese legate de patente împotriva corporațiilor, iar în Brazilia cinci milioane de fermieri au dar în judecată Monsanto pentru perceperea de redevende nejustificate și au primit despăgubiri în valoare de 2 miliarde de dolari! Oamenii de știință promovează modele pentru o agricultură sustenabilă, iar săptămâna trecută un milion și jumătate de membri Avaaz s-au alăturat luptei împotriva patentelor pentru alimente cultivate prin metode convenționale în UE.

Avem nevoie de o forță globală masivă pentru a îi ține piept lui Monsanto și a opri acapararea corporatistă a guvernelor noastre. Haideți să demascăm felul în care democrațiile noastre sunt dominate, să ajutăm fermierii să își facă auzită vocea, să contestăm legile și patentele care urmăresc alte interese decât cele ale cetățenilor și să luptăm umăr la umăr cu lobby-ul corporatist.

Suntem în criză de timp. Ne confruntăm deja cu crize climatice, alimentare și de mediu masive, așa că avem nevoie urgentă de agricultură sustenabilă și inovație. Pentru asta trebuie să ne bazăm pe fermieri și oameni de știință care știu ce funcționează cel mai bine în ecosisteme diferite, și nu pe strategiile unui gigant ale cărui acțiuni sunt ghidate doar de profit.

Puterile acestui Goliat corporatist cresc pe zi ce trece. Dar dacă comunitatea noastră cu 21 de milioane de membri își va uni forțele împotriva acestui monstru, avem o șansă la victorie. Membrii Avaaz s-au unit în numeroase rânduri împotriva marilor dăunători ai planetei și au câștigat. Acum a venit timpul să ne asigurăm că guvernele noastre ne reprezintă cu adevărat interesele, să ne protejăm alimentele și să facem dreptate fermierilor nevoiași.

Cu speranță și determinare,

Alice, Oli, Joseph, Ricken, Pascal, Chris, Michelle, Emily și întreaga echipă Avaaz

Citeşte şi:

http://www.naturalnews.com/044589_GMO_eliminate_poisons_Awakenings.html

…………………………………………

22 apr 2014: S-a confirmat: ADN-ul modificat genetic ajunge în organismul oamenilor – Geneticianul David Suzuki şi-a exprimat îngrijorarea asupra faptului că populaţia planetei este supusă unui “experiment genetic de proporţii”, de durată lungă, deoarece mulţi oameni continuă să consume OMG (Organisme Modificate Genetic).

7 august 2013: VIDEO Cancerul OMG din hrana copiilor

30 iulie 2013: Este oficial: S-a dat liber la Organismele Modificate Genetic

14 mai 2013: Ţara care a avut curajul să spună NU organismelor modificate genetic

Meci de box Porumb OMG Monsanto modificat genetic VS Porumb traditional romanesc, Izvor 27 oct 2012 (s18)

Noutati privind Rosia Montana, Gazele de sist, Organisme Modificate Genetic mai 2013. Guvernarea USL permite si sustine dezastrul social si ecologic in România (pol124)

Emilian, 30 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

MAI MULTE INFORMAȚII:

Bill Gates investeşte în Monsanto: http://naturalsociety.com/monsanto-investor-bill-gates-says-gmo-crops-needed-to-fight-starvation/#ixzz1nWLT7FuQ

Sămânță de scandal (Texas Observer):
http://www.texasobserver.org/seeds-of-discontent/ 

Conform raportului, Monsanto a dat în judecată fermierii pentru a proteja patentele (The Guardian):
http://www.guardian.co.uk/environment/2013/feb/12/monsanto-sues-farmers-seed-patents

Înștiințare privind contribuțiile politice (Monsanto):
http://www.monsanto.com/whoweare/Pages/political-disclosures.aspx

Adevărul din spatele amendamentului Monsanto Act: gigantul OMG corupe autoritățile și își consolidează puterea (ThinkProgress):
http://thinkprogress.org/health/2013/04/10/1832621/monsanto-protection-act-power/

Amendamentul Monsanto Act: companiile OMG sunt mai presus de curțile federale(The Guardian):
http://www.guardian.co.uk/environment/blog/2013/apr/04/monsanto-protection-act-gm

Biodiversitate pentru alimente și agricultură (UN Food and Agriculture Organization):
http://www.fao.org/sd/EPdirect/EPre0040.htm

Monsanto seamănă frică (Vanity Fair):
http://www.vanityfair.com/politics/features/2008/05/monsanto200805

Wikileaks dovedește că SUA susține OMG în UE (The Guardian):
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/03/wikileaks-us-eu-gm-crops

USDA dă undă verde porumbului modificat genetic al lui Monsanto (Mother Jones):
http://www.motherjones.com/tom-philpott/2012/01/monsanto-gmo-drought-tolerant-corn

Cercetătorii agronomi acuză companiile biotehnologice că pun bețe în roate studiilor științifice (New York Times):
http://www.nytimes.com/2009/02/20/business/20crop.html?_r=0

Alte resurse (Avaaz):
http://www.avaaz.org/en/stop_monsanto_sources/

6 responses to “Mega compania Monsanto preia controlul asupra lantului alimentar si pune in pericol accesul omenirii la hrana mancare sanatoasa (nom23)

  1. Pingback: Noutati privind Rosia Montana, Gazele de sist, Organisme Modificate Genetic mai 2013. Guvernarea USL permite si sustine dezastrul social si ecologic in România (pol124) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Pericole Soia modificata genetic OMG in alimentatia hrana mancarea romanilor de zi cu zi. Riscuri probleme organisme modificate genetic in agricultura din Romania (s33) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Pingback: Noutati privind Rosia Montana, Gazele de sist, Organisme Modificate Genetic mai 2013. Guvernarea USL permite si sustine dezastrul social si ecologic in România (pol124) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s