Dezbatere caini maidanezi Sector 6 si Primaria Generala Bucuresti. Solutii de rezolvare problema cainilor comunitari proiect dezbatere publica (pol120)

Dezbatere caini maidanezi Sector 6 si Primaria Generala Bucuresti. Solutii de rezolvare problema cainilor comunitari proiect dezbatere publica pmb ps6 hotarare consiliu local general al primarieiÎn perioada aceasta au avut şi încă mai au loc dezbateri publice legate de problema câinilor maidanezi din Sectorul 6 şi de pe raza municipiului Bucureşti. Primăria Sector 6 a avut mai multe întâlniri în ultima perioadă cu toţi cei interesaţi de această problemă, iar Primăria Capitalei pregăteşte o hotărâre de Consiliu General legată de situaţia câinilor fără stăpân ( comunitari  / maidanezi ), dar şi a celor cu stăpân. Proiectul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti este în dezbatere publică până pe 30 aprilie 2013. Detalii în continuare:

Cronologie:

1. Primăria Sectorului 6 a semnat în 2012 un parteneriat cu Asociaţia Vier Pfoten pentru prinderea – sterilizarea (castrarea) – returnarea în teritoriu a câinilor maidanezi de pe raza Sectorului 6. Am spus la acea vreme AICI că tot e mai bine decât nimic. Cetăţenii pot ajuta semnalând telefonic unde sunt câini fără crotal în ureche sau chiar ducând câini la castrat – totul gratuit (detalii AICI). Puteţi vedea rezultatele acestui parteneriat (câţi câini au fost castraţi) la următorul link: http://cainicomunitari.ro/informatii/ . Alte detalii pe site-ul vier-pfoten.ro.

2. În martie – aprilie 2013 Primăria Sectorului 6 a organizat 3 întâlniri pe tema câinilor maidanezi: cu medicii veterinari în 06 martie, cu organizaţiile neguvernamentale în 20 martie şi cu cetăţeni şi oricine altcineva interesat în problema câinilor maidanezi, pe 10 aprilie. Întâlnirile au fost dezbateri legate de “Regulamentului privind controlul reproducerii câinilor şi preîntâmpinarea răspândirii bolilor zoonotice pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 6”.

Citiţi procesele verbale ale întâlnirilor (foarte interesant că au fost făcute şi postate pe net) aici: http://cainicomunitari.ro/informatii/

3. În paralel, Primăria Bucureşti a făcut un proiect propriu de hotărâre de consiliu general, care se află în dezbatere publică până pe 30 aprilie 2013. Am aflat mai multe detalii despre asta aici:

Proiect CGMB: Bucureştenii vor fi obligaţi să sterilizeze câinii mai mari de şase luni. Taxă de 170 de lei pentru adopţia unui câine din adăposturi

Comunicatul de presă al Primăriei legat de acest proiect este AICI.

Proiectul detaliat îl găsiţi în secţiunea “Dezbatere Publică”, FOARTE ASCUNSĂ PE SITE, pe http://www.pmb.ro, la Instituţii – Consiliul General – Dezbatere publică, sau apăsând direct AICI. Proiectul mai este supus dezbaterii publice PÂNĂ PE 30 aprilie! Citiţi şi trimiteţi sugestii!

Despre problema câinilor maidanezi citiţi câte ceva aici:https://ceicunoi.wordpress.com/2012/10/26/campanie-de-prindere-sterilizare-si-castrare-a-cainilor-maidanezi-sector-6-bucuresti-pol73/

Nu uitaţi că mâine, Joi, 18 aprilie 2013, începând cu ora 16.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 6 (Calea Plevnei nr. 147 – 149, Sector 6), va avea loc o consultare cetăţenească pe tema alocărilor bugetare pe anul în curs.

Emilian, 17 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Advertisements

One response to “Dezbatere caini maidanezi Sector 6 si Primaria Generala Bucuresti. Solutii de rezolvare problema cainilor comunitari proiect dezbatere publica (pol120)

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s