Inveti sa mergi pe bicicleta – sambata 6 aprilie, ora 12:30, Parcul Izvor, Bucuresti – curs gratuit 2013 sfaturi pentru biciclisti incepatori (bici6)

curs gratuit cum inveti sa mergi cu pe bicicleta sfaturi biciclisti incepatori intalnire 6 aprilie 2013, ora 12 30, parc izvor gura metrou bicicletele, metoda usoaraSâmbătă, 6 aprilie 2013, va avea loc primul “Curs gratuit – cum să înveţi să mergi pe bicicletă”, marca Ce-i cu noi?. În prezent sunt înscrise 4 persoane care vor să înveţe să meargă pe bicicletă în cel mai rapid, uşor şi nestresant mod posibil. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, la ora 12:30 în Parcul Izvor, lângă gura de metrou care iese la propriu în parc (vezi hartă mai jos). Cursul este perfect gratuit. ORICINE este invitat să participe. Citiţi detalii mai jos:

Update 7 aprilie 2013: Cei care vor să se înscrie la următoarele întâlniri, pot afla detaliile aici:

Curs GRATUIT cum sa inveti sa mergi pe bicicleta Bucuresti. Sfaturi biciclisti incepatori. Lectii mers pe bicicleta cea mai usoara metoda (bici5)

(acolo sunt toate detaliile legat de cine organizează, ce se întâmplă la curs etc)

Cei care vor să înveţe să meargă pe bicicletă pot veni sâmbătă, 6 aprilie, alături de persoanele deja înscrise (toţi începători), pentru a vedea cât de uşor e să înveţi să mergi pe bicicletă dacă aplici metoda corectă şi cât de plăcut este să te plimbi pe două roţi.

Afiş prezentare curs gratuit despre mersul pe bicicletă (îl găsiţi şi pe Facebook – click AICI, pentru a-l putea da mai departe mai uşor):

curs gratuit cum inveti sa mergi cu pe bicicleta sfaturi biciclisti incepatori intalnire 6 aprilie 2013, ora 12 30, parc izvor gura metrou bicicletele, metoda usoara

Tot ce vă trebuie ca sa participaţi şi să învăţaţi să mergeţi pe bicicletă este să aveţi o bicicletă care să se potrivească pe înălţimea voastră, conform următoarei explicaţii:

Bicicleta trebuie să fie suficient de mică sau mare încât să poţi ridica sau coborî şaua în aşa fel încât dacă te aşezi cu fundul pe şa să poţi atinge solul cu întreaga suprafaţa a tălpii picioarelor atunci când stai cu picioarele perfect întinse pe lângă bicicletă. Aceasta este o condiţie eliminatorie. Dacă nu puteţi face rost de o bicicletă care să se potrivească pe înălţimea voastră (conform explicaţiei scrisă cu roşu – recitiţi-o!), nu are rost să încercaţi să mergeţi pe bicicletă prin metoda mea! O să aduc eu cheie franceză-inbus pentru ridicarea-coborârea şeii, însă trebuie să ştiţi dinainte că şaua poate fi adusă la înălţimea explicată, altfel, dacă descoperim la faţa locului că nu se poate (unele biciclete sunt mult prea mici, altele mult prea mari, altele au tija de şa blocată sau prea scurtă etc), atunci degeaba veţi veni cu acea bicicletă, că nu veţi avea cum să exersaţi şi să învăţaţi să mergeţi pe ea prin metoda mea. Deci vă trebuie neapărat o bicicletă pe care să puteţi să staţi în poziţia explicată cu roşu mai sus.

Pentru cei care nu mai apucă până sâmbătă să mă anunţe pe mail (vezi CONTACT) că vor să vină, atunci să vină direct la întâlnirea din parcul Izvor, sâmbătă 6 aprilie, ora 12:30, la gura de metrou, în zona explicată pe harta de mai jos:

LOCUL DE ÎNTÂLNIRE:

(cel mai bine veniţi cu metroul – aveţi voie să intraţi cu bicicleta la metrou în timpul săptămânii după ora 20:00 şi în weekend non stop, fără să vă coste ceva în plus. Din orice direcţie veniţi cu metroul, coborâţi la staţia IZVOR, unde veţi avea doar 2 guri de ieşire, una în stânga cu scară rulantă, şi una în dreapta fără scară rulantă; dacă ieşiţi pe cea fără scară rulantă ajungeţi exact la punctul de întâlnire. Dacă ieşiţi pe cea cu scară rulantă ajungeţi la 15 metri distanţă de punctul de întâlnire, deci nu e nicio problemă)

intalnire curs gratuit biciclete cum sa inveti sa mergi pe bicicleta metoda ceicunoi usor rapid sambata 6 aprilie 2013, ora 12,30, parcul Izvor Bucuresti, ceicunoi.wordpress.com 1

intalnire curs gratuit biciclete cum sa inveti sa mergi pe bicicleta metoda ceicunoi usor rapid sambata 6 aprilie 2013, ora 12,30, parcul Izvor Bucuresti, ceicunoi.wordpress.com 2

Atenţie: dacă se anunţă timp urât sâmbătă vom amâna întâlnirea. Persoanele înscrise vor fi înştiinţate pe mail, şi voi menţiona şi aici dacă s-a amânat sau nu cursul. Vineri voi trimite celor înscrişi “oficial” un ultim mail înainte de întâlnire, în care îi voi înştiinţa dacă ne vedem sâmbătă, sau amânăm din cauza vremii. Sperăm să nu fie nevoie să amânăm.

Deocamdată rămâne întâlnirea pentru Sâmbătă, 6 aprilie 2013, ora 12:30, Parc Izvor, lângă gurile de metrou, în zona explicată pe harta de mai sus.

Ne vedem acolo! Cei care nu sunt înscrişi “oficial”, să vină DIRECT acolo cu bicicleta!

Update: Sâmbătă a fost timp frumos, deci întâlnirea a avut loc. Am stat cu cele 4 persoane înscrise preţ de o oră jumate – 2 ore. Iată POZE:

Feedback de la “cursanţi”:

Valentin I, 38 ani“Am venit la curs cu ganduri bune, cu intentia de a invata ceva util si respectiv de a pleca cu mai multe aspecte invatate. Credeam ca va fi bine si asa a fost, conform asteptarilor mele. Mi-a placut metoda si o voi repeta pana la invatarea propriu-zisa. Nota 10 pentru metoda, stil si cunostinte. M-a dezamagit faptul ca nu toti au avut rabdare sa stea mai mult si sa comunicam respectiv sa ne cunoastem mai bine. Oricum, traim intr-o lume grabita si multe lucruri le luam ca pe un “episod” trecator. Sper ca fiecare dintre noi sa invete cat mai repede si sa ne reintalnim mergand normal pe bicicleta. :)”

Mihaela S, 28 ani: “Feedback-ul legat de cursul de sâmbătă este unul pozitiv. Am apreciat răbdarea ta, faptul că ai avut o tehnică bine definită în minte pe care ne-ai și explicat-o. Ne-ai ajutat și din punct de vedere logistic (demontat pedale, fixat șaua etc). Pentru mine a fost prima încercare de a învăța să merg pe bicicletă, în cei 28 de ani. Am reușit să-mi mențin echilibrul pe două roți preț de câteva secunde, cam asta a fost realizarea de sâmbătă. Disconfortul creat de șa și efortul în sine m-au dat gata cam repede, ce-i drept. Nu am abandonat încă lupta, voi mai exersa și dacă o să am succes o să te anunț”.

Alexandra S, 25 ani: “Eu am venit sambata cu gandul sa incerc sa invat sa merg pe bicicleta nu sa invat propriu zis. Banuiam ca nu o sa fie suficienta o iesire avand in vedere ca este prima mea incercare. A fost mai greu decat ma asteptam dar ma bucur ca am venit pentru ca singura nu m-aș fi mobilizat sa ies. De fapt cred ca asta este avantajul lectiei de sambata, faptul ca reuneste mai multi oameni care incearca acelasi lucru pentru prima data. Sincer nu am nici o idee de imbunatatire a metodei tale. Sfaturile au fost de ajutor dar cred ca reusita tine de exercitiu si efort personal.”

Emilian, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

6 responses to “Inveti sa mergi pe bicicleta – sambata 6 aprilie, ora 12:30, Parcul Izvor, Bucuresti – curs gratuit 2013 sfaturi pentru biciclisti incepatori (bici6)

  1. Pingback: Curs GRATUIT cum sa inveti sa mergi pe bicicleta Bucuresti. Sfaturi biciclisti incepatori. Lectii mers pe bicicleta cea mai usoara metoda (bici5) | CE-I CU NOI?

  2. veniti cat mai multi, nu numai cei inscrisi! o sa fie super sa te simti liber pe propria bicicleta si sa faci miscare! sa spunem NU masinilor!!!!!!!!!!

  3. Pingback: Cum sa inveti sa mergi pe bicicleta – singur, simplu, rapid. Cea mai usoara metoda (div3) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Mersul pe bicicleta – sfaturi incepatori. Metoda clasica si metoda usoara. Cum sa mergi in echilibru cu bicicleta (bici7) | CE-I CU NOI?

  5. Felicitari!
    Am bicicleta, am invata in copilarie sa merg pe ea, mai mult in joaca, fara o intentie serioasa. Mi-a placut mult cum ai descris metoda si ca i-ai invatat si pe altii in mod direct.

    • Multumesc. Eu unul am invatat sa merg in copilarie, prin metoda “clasica”, la fel ca cei mai multi oameni de pe Pamant, ajutat de cineva – tinut de sa, cu teama, stres julituri etc. Dar…daca mi-am dat seama acum ca se poate invata mult mai usor, si chiar de unul singur (unii oameni nu au pe cineva care sa ii ajute, sa ii tina de sa/ghidon, sa alerge dupa ei etc), atunci de ce sa nu le spunem si altora si sa nu ii ajutam pe cat mai multi oameni sa invete sa mearga pe bicicleta usor si fara stres… mai ales ca bicicleta este SANATOASA si ECOLOGICA… oh well.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s