Curs GRATUIT cum sa inveti sa mergi pe bicicleta Bucuresti. Sfaturi biciclisti incepatori. Lectii mers pe bicicleta cea mai usoara metoda (bici5)

curs gratuit cum sa inveti sa mergi pe bicicleta rapid cea mai usoara metoda indiferent de varsta sfaturi biciclisti incepatori tehnici invatare mers pe bicicleta, ceiLansez o iniţiativă pentru a-i ajuta pe cei care vor să înveţe să meargă pe bicicletă dar nu ştiu cum sau nu reuşesc singuri să facă acest lucru. Totul… perfect GRATUIT şi nestresant. Lansez astăzi un apel pentru toţi cei interesaţi să înveţe să meargă pe bicicletă, să îmi spună şi ne vedem undeva într-un parc unde voi ţine un “curs” gratuit cu sfaturi practice pentru a învăţa să mergi pe bicicletă în cel mai uşor, rapid şi nestresant mod posibil. Detalii în continuare:

Update 9 sept 2013: Cursul gratuit numărul 3 a avut loc sambata, 7 septembrie, ora 11, în parcul Kiseleff, Bucureşti. Detalii, poze şi video aici: Curs gratuit – cum inveti sa mergi pe bicicleta, sambata, 7 septembrie 2013, ora 11, parcul Kiseleff, Bucuresti. Lectii sfaturi biciclisti incepatori (bici13)

Update 14 iulie 2013: Sâmbătă, 13 iulie 2013, în parcul Kiseleff din Bucureşti a avut loc cel de-al doilea curs gratuit. Detalii şi poze aici: Curs gratuit – Invata sa mergi pe bicicleta sambata 13 iulie 2013 parcul Kiseleff Bucureşti. Cum sa mergi pe doua roti. Sfaturi biciclisti incepatori (bici11)

Update 7 aprilie 2013: Prima întâlnire – primul curs marca Ce-i cu noi? pentru învăţarea mersului pe bicicletă în cel mai uşor mod posibil a avut deja loc pe 6 aprilie 2013, ora 12:30, Parc Izvor. Detalii şi poze de la întâlnire aici: Inveti sa mergi pe bicicleta – sambata 6 aprilie, ora 12:30, Parcul Izvor, Bucuresti – curs gratuit 2013 sfaturi pentru biciclisti incepatori (bici6)

Curs GRATUIT

Cum să înveţi să mergi pe bicicletă în Bucureşti:

Cine organizează? EU, Emilian de la Ce-i cu noi? – detalii despre mine găseşti pe acest blog sau în anunţul pentru alergare (click AICI)

Câte persoane? Minim 3 participanţi – persoane care nu ştiu să meargă pe bicicletă şi vor să înveţe în cel mai uşor mod posibil. Copii, tineri, adulţi, bătrâni, femei şi bărbaţi indiferent de vârstă – oricine este invitat pentru că oricine poate învăţa să meargă pe bicicletă foarte uşor, atâta timp cât aplică metoda corectă. Dacă nu se strâng minim 3 persoane interesate, aşteptăm să se strângă şi abia apoi organizez cursul. Nu există limită maximă de participanţi. Dacă vin 100 de persoane, voi învăţa 100 de persoane, într-o singură zi să meargă pe bicicletă. Totul este GRATUIT. Nu mă interesează mai multe detalii despre voi în afară de numele mic, şi o adresă de mail, ca să putem comunica.

Unde învăţăm să mergem pe bicicletă? În parcul Kiseleff din Bucureşti, unde se pot închiria biciclete gratuit. Dacă se strânge un grup de minim 5 persoane care sunt din sectorul 3 de exemplu şi au un parc lângă ei şi niciunul nu ştie să meargă pe bicicletă şi toţi vor să înveţe, şi toţi au biciclete, mă deplasez până la ei în parc şi îi învăţ să meargă pe bicicletă. Totul gratuit, fără să am nicio pretenţie materială sau de alt fel. Bicicleta poate fi transportată cu metroul L-V după ora 20:00 şi în weekend indiferent de oră fără să plătiţi nimic în plus în afară de călătoria pe care o plăteaţi oricum pentru voi.

Când? Imediat ce se strâng minim 3 participanţi, stabilim de comun acord, PRIN MAIL, când ne întâlnim – de regulă şi preferabil sâmbătă dimineaţă, dar nu obligatoriu. Apoi, ne vedem ca să învăţăm să mergem pe bicicletă în cel mai rapid, uşor, eficient şi nestresant mod cu putinţă.

Cum învăţăm să mergem pe bicicletă? Eu ştiu deja să merg pe bicicletă. Pentru că bicicleta reprezintă (sau poate reprezenta) un mod de deplasare PLĂCUT, EFICIENT, RAPID, IEFTIN, ECOLOGIC şi SĂNĂTOS, consider că este important ca un număr tot mai mare de oameni să înveţe să meargă pe bicicletă şi să folosească o bicicletă cât mai des, fie pentru deplasare dintr-un loc în altul, fie măcar doar pentru recreere în parcuri. De aceea am pornit acest curs gratuit. Pentru că bicicleta mi se pare foarte importantă pentru o societate umană modernă, şi mai ales pentru un oraş aglomerat precum Bucureşti, am creat o metodă prin care ORICINE poate învăţa foarte uşor să meargă pe bicicletă, LA ORICE VÂRSTĂ. Am explicat foarte detaliat metoda prin care poţi învăţa foarte uşor să mergi pe bicicletă în articolul următor: Cum sa inveti sa mergi pe bicicleta – singur, simplu, rapid. Cea mai usoara metoda (div3). De fapt, acest curs gratuit pe care îl organizez este PUNEREA ÎN PRACTICĂ a metodei explicate acolo. Dacă vrei să înveţi să mergi pe bicicletă singur, citeşte articolul respectiv şi afli tot ce ai nevoie ca să înveţi să mergi pe bicicletă în cel mai uşor mod posibil. Dacă însă nu reuşeşti sau crezi că nu eşti în stare singur, sau vrei să te ajute cineva, atunci  îţi recomand să te înscri la acest curs pe care îl anunţ aici, PERFECT GRATUIT.

Ce bicicleta îmi trebuie? ORICE bicicletă pe care poţi sta în poziţia explicată cu roşu mai jos. Dacă nu ai bicicletă, vei putea închiria gratuit în parcul Kiseleff, în acelaşi loc în care voi ţine şi cursul.

Cât ţine cursul? Ne vedem o singură dată, într-o singură zi şi stăm împreună aproximativ 2 ore (bicicletele se închiriază pentru maxim 2 ore pe zi, dar oricum nu e nevoie de mai mult). Veţi învăţa tot ce trebuie pentru a merge singuri pe bicicletă în maxim 20 de minute. Apoi vom exersa împreună în jur de o oră şi jumătate. Întâlnirile vor avea loc pe grupuri de participanţi: se înscriu minim 3 persoane – ne vedem; se înscriu alte minim 3 persoane – ne vedem şi cu ele în altă zi, şi tot aşa. Preferabil ca un grup de participanţi să conţină cât mai multe persoane – ca să ne vedem cât mai mulţi o dată, ca să învăţăm cât mai mulţi o dată să mergem pe bicicletă şi să fim deci cât mai productivi :).

Ce se întâmplă concret la curs? După ce vom lua bicicletele de la centrul de închiriere gratuită, le vom regla şaua pe înălţime şi vom da jos pedalele. Apoi, vom face exerciţii pentru prinderea echilibrului pe bicicletă. Exerciţiile presupun împingerea alternativă cu picioarele în asfalt pentru a înainta. După suficient timp petrecut în acest mod pe bicicletă, se dobândeşte echilibrul mult dorit. Abia la sfârşit de tot se repun pedalele, doar pentru cei pregătiţi (care “plutesc” deja în echilibru pe bicicletă, fără probleme), şi se încearcă pedalarea – partea cea mai uşoară dacă ai dobândit mai întâi echilibru. După cele 2 ore de exerciţii returnăm bicicletele la centrul de donare şi fiecare îşi vede mai departe de treaba lui :).

CONDIŢII DE PARTICIPARE:

1. Să poţi veni în parcul Kiseleff.

2. Să fii apt medical pentru mersul pe bicicletă (să nu ai o boală sau o problemă medicală care să îţi interzică mersul pe bicicletă) (atenţie: vârsta NU este un impediment – se poate învăţa să mergi pe bicicletă LA ORICE VÂRSTĂ!)

3. Să ai peste 18 ani. Dacă ai sub 18 ani trebuie să vii însoţit de părinţi, sau trebuie ca părinţii să discute cu mine personal pentru a-mi spune că sunt de acord ca tu, copilul lor, să înveţe să meargă pe bicicletă cu mine.

4. Să ai o bicicletă – a ta personală / închiriată / împrumutată, nu contează. Din păcate nu pot oferi  biciclete… (dacă nu aveţi bicicleta, veţi putea închiria gratuit din parcul Kiseleff).  ATENŢIE: Bicicleta trebuie să fie suficient de mică sau mare încât să poţi ridica sau coborî şaua în aşa fel încât dacă te aşezi cu fundul pe şa să poţi atinge solul cu întreaga suprafaţa a tălpii picioarelor atunci când stai cu picioarele perfect întinse pe lângă bicicletă. Dacă bicicleta voastră personală nu se potriveşte pe înălţimea dvs, conform explicaţiei cu roşu de mai sus, atunci nu este bună pentru acest curs. Veţi putea veni însă la curs, şi veţi închiria o bicicletă din parc (există diferite mărimi). Fără o bicicletă pe care să puteţi să staţi conform explicaţiei cu roşu, nu are rost să încercaţi să mergeţi pe bicicletă prin metoda uşoară pe care o aplic eu la curs! Pentru cei care vin cu bicicleta personală o să aduc eu cheie pentru ridicarea-coborârea şeii. Pentru bicicletele închiriate se ocupă băieţii de la centrul de închiriere gratuită.

5. Nu e obligatorie şi nici măcar necesară (pentru acest curs) casca de protecţie, dar, poate fi folosită de cei care doresc, dacă au una. Însă vă spun de pe acum: NU va cădea nimeni şi nu se va lovi nimeni în niciun fel în timp ce va încerca să înveţe să meargă pe bicicletă cu mine, pentru că metoda de care v-am povestit nu presupune niciun efort/chin fizic sau psihic şi niciun risc sau pericol de a cădea sau de a te lovi în vreun fel. Cei despre care probabil aţi auzit că s-au lovit sau au căzut în timp ce învăţau să meargă pe bicicletă, pur şi simplu au folosit o metodă greşită de a învăţa (probabil “metoda clasică” – folosirea pedalelor încă de la început).

Cei interesaţi să participe la acest curs perfect GRATUIT, să mă contacteze pe adresa de mail de la CONTACT (dreapta sus) sau lăsând un comentariu mai jos. Comunicăm şi ţinem legătura prin mail (deci vă rog ca după ce mi-aţi trimis mailul în care să-mi spuneţi că sunteţi interesaţi să participaţi, să verificaţi mai des – măcar o dată pe zi – adresa de mail, pentru  a putea discuta ultimele detalii în timp util).

Update 9 sept 2013: aştept participanţi pentru Cursul GRATUIT nr 4 (ce va avea loc în septembrie dacă se strâng suficienţi oameni).

Voi completa lista de participanţi de mai jos pe măsura ce se anunţă persoanele interesate:

Organizator: Emilian – Ce-i cu noi?

Participanţi:

1. Ioana P.

2. Claudia S.

3.

4.

5.

…….

Cine vrea să participe să mă contacteze pe mail – vezi CONTACT în dreapta sus.

Cine vrea să înveţe să meargă pe bicicletă singur, să citească metoda aici:

Cum sa inveti sa mergi pe bicicleta – singur, simplu, rapid. Cea mai usoara metoda (div3)

Ce am învăţat despre “metoda uşoară de mers pe bicicletă” la cursurile ţinute până acum:

Cursul nr 1:

În timp ce faci exerciţiile pentru căpătarea echilibrului (împins alternativ cu picioarele în sol) privirea trebuie să fie ţinută înaine, NU în jos, NU înspre roţi;

Cei 4 cursanţi (perfect începători pe bicicletă) au avut nevoie de aproximativ 0 oră şi jumătate de exerciţii (împins cu picioarele de sol) pentru a reuşi să “plutească” (să îşi ţină echilibrul pe bicicletă) timp de 5 secunde; e nevoie de mai multe exerciţii (mai mult timp exersând pe bicicleta FĂRĂ pedale) pentru a căpăta echilibru calumea; pentru că oamenii sunt diferiţi (de ce sunt diferiţi aflaţi AICI), e posibil ca unele persoane (mai ales copiii, dar nu numai) să capete echilibru mult mai repede.

În timpul exerciţiilor de la “lecţiile pe bicicletă”, cursanţi au întâlnit următoarele probleme:

– o pedală nu a putut fi demontată pentru că avea alt sistem (deci asiguraţi-vă că puteţi da jos pedalele dacă veniţi cu propria bicicletă);

– la două biciclete şaua trebuia coborâtă mai jos, dar nu s-a putut pentru că era dată deja la maxim (asiguraţi-vă că şaua poate sta fixată la înălţimea specificată cu roşu mai sus dacă veniţi cu propria bicicletă);

– pe toţi cei 4 cursanţi i-a durut fundul din cauza frecării cu şaua în timpul exerciţiilor de împins cu picioarele alternativ în sol pentru a deprinde echilibru; pentru a rezolva această problemă trebuie să vă asiguraţi că şaua este fixată la înălţimea corespunzătoare (explicaţia cu roşu de mai sus) şi aţi putea încerca aceste variante: husă de şa cu gel (foarte moale) şi/sau pantaloni speciali de ciclism – cu burete între picioare şi/sau şa cu gel ca AICI.

– exerciţiile au fost obositoare pentru unii (mai ales din cauza problemei explicate mai sus), dar nu au existat căzături, julituri, lovituri, răni precum în cazul metodei clasice; Puteţi vedea poze la link-ul de AICI.

Cursul nr 2:

– Problema cu durerile de la şa se ameliorează simţitor dacă este înclinat uşor vârful şeii spre jos din piuliţa/mecanismul de sub şa;

– Se poate invăţa mersul pe bicicletă prin Metoda Uşoară chiar şi după numai o oră şi jumătate de exerciţii – a demonstrat-o unul dintre participanţi. Dar… depinde de la om la om câte exerciţii sunt necesare pentru a prinde echilibrul, depinde de vârstă şi de câtă mişcare faci în mod obişnuit.

Cursul nr 3:

– 2 din 5 participanţi au învăţat la curs să meargă pe bicicletă; un al treilea mai avea puţin şi învăţa şi el, dar au expirat cele 2 ore şi a trebuit să returnăm bicicletele;

– după obişnuirea cu bicicleta (şi mai ales deprinderea reflexului de a pune frână în caz de pericol), o uşoară pantă îi ajută pe participanţi să prindă echilibru mai uşor şi să nu mai fie nevoiţi să împingă din picioare pentru a înainta;

Feedback de la cursanţi:

Curs 1:

Valentin I, 38 ani: “Am venit la curs cu ganduri bune, cu intentia de a invata ceva util si respectiv de a pleca cu mai multe aspecte invatate. Credeam ca va fi bine si asa a fost, conform asteptarilor mele. Mi-a placut metoda si o voi repeta pana la invatarea propriu-zisa. Nota 10 pentru metoda, stil si cunostinte. M-a dezamagit faptul ca nu toti au avut rabdare sa stea mai mult si sa comunicam respectiv sa ne cunoastem mai bine. Oricum, traim intr-o lume grabita si multe lucruri le luam ca pe un “episod” trecator. Sper ca fiecare dintre noi sa invete cat mai repede si sa ne reintalnim mergand normal pe bicicleta. :)”

Mihaela S, 28 ani: ”Feedback-ul legat de cursul de sâmbătă este unul pozitiv. Am apreciat răbdarea ta, faptul că ai avut o tehnică bine definită în minte pe care ne-ai și explicat-o. Ne-ai ajutat și din punct de vedere logistic (demontat pedale, fixat șaua etc). Pentru mine a fost prima încercare de a învăța să merg pe bicicletă, în cei 28 de ani. Am reușit să-mi mențin echilibrul pe două roți preț de câteva secunde, cam asta a fost realizarea de sâmbătă. Disconfortul creat de șa și efortul în sine m-au dat gata cam repede, ce-i drept. Nu am abandonat încă lupta, voi mai exersa și dacă o să am succes o să te anunț”.

Alexandra S, 25 ani: “Eu am venit sambata cu gandul sa incerc sa invat sa merg pe bicicleta nu sa invat propriu zis. Banuiam ca nu o sa fie suficienta o iesire avand in vedere ca este prima mea incercare. A fost mai greu decat ma asteptam dar ma bucur ca am venit pentru ca singura nu m-aș fi mobilizat sa ies. De fapt cred ca asta este avantajul lectiei de sambata, faptul ca reuneste mai multi oameni care incearca acelasi lucru pentru prima data. Sincer nu am nici o idee de imbunatatire a metodei tale. Sfaturile au fost de ajutor dar cred ca reusita tine de exercitiu si efort personal.”

Curs 2:

Luiza A., 27 ani : “Ideea initiala a fost sa invat mersul pe bicla :)). Nu mi-a iesit din prima dar am sa mai incerc :). Oricum, m-a ajutat mult cursul de azi. Pe langa faptul ca mi-am facut o idee despre cum e sa pedalezi, imi va fi si mult mai usor pe viitor pana ma voi acomoda pe deplin cu bicicleta. Asa ca multumesc inca o data pentru ideea buna pe care ai avut-o de a ne invata ceva placut si de ce nu si util :)”

Ioana: “Am venit la curs cu niste asteptari cam mici intrucat am citit inainte ca nu prea “o sa plec pedaland” de prima data. Cu toate astea ma asteptam macar sa ma acomodez cu bicicleta intrucat chiar nu aveam deloc experienta. De plecat, am plecat cu un zambet de la o ureche la alta :)))). Mi s-a parut super metoda ta iar rezultatul e ca am invatat sa merg pe bicicleta (si am verificat a doua zi cand am mers din nou :)))) ) . Eu m-am simtit super bine, fara stress si sunt cat se poate de incantata de rezultat. Iti multumesc inca odata ca te-ai oferit sa organizezi cursurile astea, mi se pare o initiativa foarte foarte buna si sper sa ne vedem cat mai des pe bicicleta. Deci eu pot spune ca sunt foarte bucuroasa ca am fost la curs, am invatat sa merg pe bicicleta si m-am simtit foarte bine in compania voastra :)))”

Cine e interesat pentru curs – să mă contacteze pe adresa de mail de la CONTACT (dreapta sus).

Cine vrea să înveţe singur găseşte metoda explicată pas cu pas AICI.

Succes!

Emilian, 21 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Curs GRATUIT cum sa inveti sa mergi pe bicicleta Bucuresti. Sfaturi biciclisti incepatori. Lectii mers pe bicicleta cea mai usoara metoda (bici5)

  1. Pingback: Cum sa inveti sa mergi pe bicicleta – singur, simplu, rapid. Cea mai usoara metoda (div3) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Inveti sa mergi pe bicicleta – sambata 6 aprilie, ora 12:30, Parcul Izvor, Bucuresti – curs gratuit sfaturi pentru biciclisti incepatori (bici6) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Mersul pe bicicleta – sfaturi incepatori. Metoda clasica si metoda usoara. Cum sa mergi in echilibru cu bicicleta (bici7) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  5. Pingback: Curs gratuit – cum inveti sa mergi pe bicicleta, sambata, 7 septembrie 2013, ora 11, parcul Kisselef, Bucuresti. Lectii sfaturi biciclisti incepatori (bici13) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s