Protest pe biciclete 23 martie 2013 Bucuresti. Manifestatie biciclisti – vrem infrastructura reala – piste pentru biciclete pe carosabil (bici3)

protest biciclete sambata 23 martie 2013 bucuresti parc herastrau manifestatie biciclisti bicicleta infrastructura reala adevarata piste bicicleta pe carosabil trafic sorin oprescu primaSâmbătă, 23 martie 2013, va avea loc un nou marş de protest al bicicliştilor din capitala Bucureşti, pentru o infrastructură reală a bicicletelor pe carosabil, nu pe trotuare aşa cum şi-a bătut joc primarul Sorin Oprescu până acum. Veniţi cât mai mulţi la manifestaţia pe bicicletă, cu pornire din (UPDATE) parcul IZVOR, ora 14:30, data 23.03.2013. Urmăriţi evenimentul de pe facebook NU VREM PISTE PE TROTUAR (click AICI) pentru a afla ultimele noutăţi. Detalii în continuare.

UPDATE 23 martie seara: POZE de la protest găsiţi aici:Galerie FOTO Poze PROTEST pe biciclete Izvor 23 martie 2013, marsul biciclistilor miting infrastructura piste bicicleta primaria bucuresti Oprescu (bici6)

Sigur că infrastructură reală a bicicletelor înseamnă separarea lor totală de orice alt mijloc de transport şi de pietoni. Însă în cazul înghesuielii din Bucureşti, soluţia o reprezintă piste pe carosabil. Mai multe detalii despre infrastructura pentru biciclete şi avantajele unei reţele de piste de bicicletă în marile oraşe ale României, puteţi găsi în textele de pe blogul Ce-i cu noi?, apăsând de exemplu AICI.

Contextul protestului:

1. Poate chiar zeci de mii de bucureşteni ar folosi bicicleta ca mijloc de deplasare dacă ar exista o infrastructură reală. Mii de bucureşteni deja o folosesc în trafic în condiţiile infecte pe care le oferă Bucureştiul bicicliştilor în prezent (poluare, câini, gropi, şoferi nebuni, hoţi de biciclete etc). Datorită celor care merg pe bicicletă există un aer mai curat în Bucureşti (pentru că nu s-au deplasat cu maşina personală ca majoritatea bucureştenilor), iar transportul în comun e mai puţin aglomerat (pentru că nu s-au deplasat cu metrou / tramvai / autobuz, ci cu bicicleta).

2. Sorin Oprescu a dat ca primar al oraşului Bucureşti milioane de euro pe nişte BATJOCURI de piste de bicicletă pe trotuar, impracticabile şi periculoase, pe care Brigada Rutieră Bucureşti le-a desfiinţat de curând ca să nu păţească nimeni nimic mergând pe ele (nici bicicliştii şi nici pietonii). Nimeni nu răspunde pentru  această risipă a banilor publici făcută în cadrul primăriei Bucureşti. În jur de 150.000 de euro pe km au costat aceste batjocuri de piste de bicicletă “a la Oprescu”, în contextul în care pista constă în 2 dungi galbene.   Detalii găsiţi pe www.optar.ro.

3. Asociaţiile care luptă pentru infrastructura reală de bicicletă au reuşit să convingă reprezentanţii diferitelor instituţii implicate în problemă, că pistele NU au ce căuta pe trotuar, şi că trebuie făcute pe carosabil. (detalii într-un link mai jos)

4. Sorin Oprescu insistă să facă în continuare, tot piste de bicicletă – BATJOCURĂ pentru biciclişti şi pietoni, PE TROTUAR. Ştirea mai jos.

Citiţi în continuarea chemarea la PROTESTUL PE BICICLETĂ de sâmbătă, 23 martie, organizat de Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti şi OPTAR:

Detalii despre eveniment găsiţi pe Facebook aici: NU VREM PISTE PE TROTUAR ! ( http://www.facebook.com/events/436582506428150/ ) Urmăriţi această pagină de Facebook pentru ultimele noutăţi legate de locul şi ora de plecare pe traseu !

Vino cu noi la cel mai mare protest al bicicliștilor din București!

E momentul să ne facem din nou vizibili, să arătăm că existăm și că suntem mulți.

Vrem infrastructură adevărată pentru biciclete!

Într-un dispreț total față de pietoni şi biciclişti, primarul Sorin Oprescu a anunțat că vrea să urce din nou pistele pe trotuare. Declarația sa aici: http://www.mediafax.ro/social/oprescu-nu-am-curajul-sa-fac-pistele-pentru-biciclisti-pe-sosele-nu-vreau-sa-numar-mortii-10659975

Sorin Oprescu contrazice flagrant tot ceea ce se discută în acest moment în Primaria Bucuresti în materie de mobilitate urbană. Inclusiv actele oficiale prin care se spune clar că pistele vor fi realizate “numai după consultarea cu reprezentanții societății civile” și vor fi amplasate “în special pe zona carosabilă, prin diminuarea spațiului destinat circulației generale” (extrase din răspunsul oficial al Direcției Generale Infrastructură și Servicii Publice București ce poate fi văzut aici: http://optar.ro/wp-content/uploads/2012/11/raspuns-pmb-si-cgmb.jpg )

De aceea TREBUIE să vii cu noi la cel mai mare marș de protest al bicicliștilor prin care să arătăm că NU vrem piste pe trotuar. Pentru că deja s-a încercat acest lucru de două ori (în 2008 și în 2011) și niciun traseu nu s-a dovedit a fi viabil.

Anul trecut, pe 27 octombrie 2012, am reușit să ne adunam în numar mare și să aratăm că “Existăm și-o s-avem bandă”. Detalii si poze la următorul link şi în filmuleţul de mai jos:

https://ceicunoi.wordpress.com/2012/10/27/poze-galerie-foto-existam-si-o-sa-avem-banda-27-oct-2012-protest-pe-bicicleta-eveniment-bucuresti-ev3/

Acum a venit momentul să arătam că vrem benzi adevărate, nu dungi galbene pe un trotuar supra-aglomerat.

Vă invităm să fiți alături de noi la un nou marș de protest în care vom arăta nu doar faptul că existăm, dar mai ales faptul că NU vrem batjocuri de piste pe trotuar!

Protestul va avea loc SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE.

(Update 22 martie 2013 seara:) Întâlnirea are loc  la ora 14:30, la Metrou Izvor (Parcul Izvor).

URMĂRIŢI PAGINA DE FACEBOOK:  NU VREM PISTE PE TROTUAR ! ( http://www.facebook.com/events/436582506428150/ ) pentru ultimele detalii! 

Eveniment organizat de Comunitatea Bicicliștilor din București. Suntem mulți. Crestem.

Acest eveniment este susţinut de:

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti, OPTAR, Portocala Mecanică, Biţa Color, Turific!,  Handmade, Bikelover.ro, Masa Critică Bucureşti, Pushbike, Pista mă-sii, ProCiclism, Timişoara Cycle Chic, Radio Guerrilla, MinorSwing, Hamace, Bikepress Ro, Giuser Supr Sincer, Bike Addict, TransAlpin Bike, Puzzle Bikes, Bicicle TeMe, Asociaţia Komunitas, Tribul, Bicicletele Pegas, Adevăraţii VeloPrieteni, Sepsi Bike, BikeXpert, Drumul Bicicletei, BICISHOP . RO, We bike, I Love Velo, Miliţia Spirituala, Ciclop. Biciclete Urbane, Bike My Way, BikeXCS, Ecopolis, Cicloteque.

Lista este deschisă!

Detalii despre eveniment găsiţi pe Facebook aici: NU VREM PISTE PE TROTUAR ! ( http://www.facebook.com/events/436582506428150/ )

Citeşte şi:

Cum sa inveti sa mergi pe bicicleta – singur, simplu, rapid. Cea mai usoara metoda (div3)

Cum omori un biciclist? – ghid practic pentru soferi. Comportamentul la volan. Cu bicicleta in trafic (edu4)

Ce presupune o retea de piste de bicicleta eficienta. Benzi pentru biciclisti in marile orase (eco12)

Emilian, 18 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

4 responses to “Protest pe biciclete 23 martie 2013 Bucuresti. Manifestatie biciclisti – vrem infrastructura reala – piste pentru biciclete pe carosabil (bici3)

  1. Pingback: Galerie FOTO Poze PROTEST pe biciclete Izvor 23 martie 2013, marsul biciclistilor miting infrastructura piste bicicleta primaria bucuresti Oprescu (bici6) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s