Blandetea stramoseasca a poporului roman. Bunatatea nativa a taranilor si a românilor adevarati (pol112)

poza bunicuta bunatatea nativa a romanilor blandetea stramoseasca a poporului roman tarani romani adevarati buni cinstinti corecti drepti lupta pentru dreptate potential romani buni la radacinaDintotdeauna am “simţit” că poporul român este “bun la rădăcină”, că are un potenţial foarte mare de bunătate şi corectitudine, de dreptate şi iubire, dar din cauza globalizării, din cauza planurilor celor care conduc lumea din umbră, din cauza situaţiei de ţară amărâtă, săracă şi cotropită de marile puteri ale lumii (ştiute şi neştiute – din umbră), acest potenţial nativ al românilor nu prea mai apucă să se manifeste (mai ales la oraş) şi este contracarat din toate părţile şi pe toate canalele media de răutate şi dezbinare. Din fericire ţăranii români adevăraţi, dar şi mulţi orăşeni “cuminţi” încă păstrează vie dovada că poporul român are ceva deosebit. Într-o singură expresie – o bunătate aparte. Pe care străinii o simt uneori la noi în ţară şi se referă la ea fără să îşi dea seama, prin expresia “oameni foarte primitori” … referindu-se la români… la românii adevăraţi… la românii buni. Detalii în continuare:

Există români buni şi români mai puţin buni. În mass media românească şi internaţională auzim mai ales de românii mai puţin buni. Face totul parte dintr-un proces plănuit de distrugere a acestui neam (şi nu doar a acestuia), căruia noi, românii… care ne vrem români adevăraţi, ne vrem români buni… trebuie să îi facem faţă.

Cum putem face faţă tuturor nenorocirilor care vin asupra noastră? O să pară un paradox… Le putem face faţă DACĂ NU MAI SUNTEM ATÂT DE BUNI! Această bunătate nativă a românilor ne face să TĂCEM ŞI SĂ ÎNGHIŢIM, SĂ ACCEPTĂM UMILINŢA LA NESFÂRŞIT, SĂ NE LĂSĂM CĂLCAŢI ÎN PICIOARE, MINŢIŢI, BATJOCORIŢI, FURAŢI ŞI ÎNJURAŢI….FĂRĂ SĂ CÂRTIM… Acesta este principalul defect al bunătăţii poporului român: poporul român este prea bun…şi acceptă prea multe nedreptăţi. Acest lucru trebuie să înceteze.

Poporul român…în bunătatea lui… trebuie să lupte pentru dreptate. Bunătatea şi lupta pentru dreptate se potrivesc de minune. Chiar dacă lupta pentru dreptate presupune în prezent să ieşi puţin din matca “umilinţei”, a capului plecat şi a răbdării, românii buni trebuie să lupte pentru dreptate, până la capăt. Pentru că fără dreptate, oamenii buni au de suferit, în timp ce oamenii răi profită şi se îmbuibă pe spinarea celor mulţi şi prea buni ca să comenteze ceva. DE AJUNS!

O chestie inteligentă spune “Răul învinge când oamenii buni nu fac nimic”. Sunt perfect de acord! Oamenii buni trebuie SĂ SE RIDICE din somnul cel de moarte, în care stau de atâta timp şi acceptă toate nemerniciile celor care îi asupresc.

Însă ca să se ridice şi să fie eficient, poporul român bun trebuie să ştie clar ce vrea şi cine este responsabil şi vinovat. Pentru asta, vă recomand să citiţi următoarele 2 texte:

Ce vor toti oamenii si cum pot obtine ce-si doresc. Totul pleaca de la ce vrem. Solutii pentru bunastare (pol110)

Ce inseamna un trai decent. Ce ar trebui sa avem daca muncim. Drepturile românilor – sclavi muncitori fara bunastare (pol100)

TREZIREA ROMÂNI!  FIŢI BUNI! DAR FIŢI ŞI DREPŢI!  LUPTAŢI PENTRU DREPTATE! GÂNDIŢI-VĂ ŞI LA BINELE CELORLALŢI, NU DOAR LA AL VOSTRU!

Redau în continuare textul care mi-a adus aminte de bunătatea românilor şi care m-a făcut să scriu acest articol:

“Pâinea noastră cea de toate zilele … “

de Felix Arotariţei, Ziarul Oval (sursa aici: http://ziaruloval.ro/painea-noastra-cea-de-toate-zilele/)

poza bunicuta bunatatea nativa a romanilor blandetea stramoseasca a poporului roman tarani romani adevarati buni cinstinti corecti drepti lupta pentru dreptate potential romani buni la radacina

Cuminţenia şi pozitivismul ţăranului român, este imaginea ce îmi este înfierată în minte, de care eu, un om simplu, nu mă pot despărţi. O port în sufletul meu ca pe o icoană, ce va ramâne ascunsă şi de nedezvăluit. Cum aş putea “traduce” unui străin de meleagurile noastre, sentimentul sacru pe care îl am atunci când privesc această “măicuţă bătrână”? Mi-o imaginez crescând o droaie de nepoţi şi savurînd roadele pământului dar nu pentru ea însăşi ci prin bucuria cu care îşi hrăneşte copii şi nepoţii …
Mă uit la mâinile ei şi îmi aduc aminte de mama mea atunci când se pregătea să facă o ciorbă… Eu mă trezeam leneş, cu răsăritul soarelui strălucitor în frunte, dezgolit până la mijloc şi întinzându-mă ca şi când aş fi fost fiul lui Ra (Zeul Soare). O simţeam cum se bucură de fericirea mea, cu mâinile pline de ţărână moale, trebăluind fără să-i pese de roua dimineţii … “Oare nu sunt unii din trântorii pe care i-a hrănit în van pe acest pământ?!” îmi pun adesea această întrebare. Oare ce vicleşuguri lumeşti ar trebui să mai îmbrăţişez până să-mi dau seama ca bunul simţ era deja la mine acasă … la adevărata mea casă …

Privesc cu teamă la aceşti dăruitori de sănătate şi virtute, ca la un simbol pe cale de dispariţie … Ne îndreptăm spre occident … e bine … numai să nu uităm că acesta ne aduce şi multe de care am putea să ne lipsim…

Pribegia noastră probabil a trebuit să astâmpere setea de cunoaştere a străinătăţii provocată de atâţia ani de limitare forţată comunistă … Nu cred că va dura prea mult exodul românesc … Acest popor, nu se amestecă decât foarte rar şi cu siguranţă se va întoarce în glia străbună. Poate din acest motiv suntem respinşi, pentru că unii ştiu că suntem harnici, muncitori, numai că nu pot a ne încânta să “ne rămână oasele” pe tărâmuri străine. Oricum ar fi, sincer, nu pot cumpăra toţi banii unora ceea ce noi românii avem moştenite în cuget şi în gândire. Se vorbeşte de spălarea imaginii?! A cui?! A noastră în nici un caz! Care spălare, pentru că noi plebea, nu am fost niciodată murdari! Am muncit toţi de când ne ştim, nu înţeleg ce avem de spălat … Spune-i acestei bătrâne să-şi spele imaginea … Poate cei “mai mari” ca noi au ceva de spălat?! În acest caz, noi vom vrea să vedem dacă într-adevăr vor face ceea ce (foarte mulţi dintre ei) au promis!

Felix Arotariţei, Ziarul Oval (sursa AICI)

TREZIREA ROMÂNI BUNI!

Citeşte şi: Sofia – Bucuresti. Daca taci platesti

Emilian, 14 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

8 responses to “Blandetea stramoseasca a poporului roman. Bunatatea nativa a taranilor si a românilor adevarati (pol112)

  1. Nu, romanii fac burta mare la patroni. Stiu un caz in care o femeie este angajata la privat de 8 ani si este trecuta cu 4 ore pe zi la un magazin cu alimente mic, ca patronul sa nu plateasca taxe prea mari la stat. Probabil patronul crede ca isi ia banii cu el pe lumea cealalta. Dar ea lucreaza 9 ore pe zi si o sa aiba pensie nici 300 ron, dupa cum vezi la unele batrane la tv. Patronul mai striga la ea din cand in cand. Asa ca, patroni, nu mai faceti burta mare pe spinarea altora, ca unii stiu cum puneti voi marfa deoparte si o vindeti neinregistrata, cu sacul de cartofi langa “consignatie”, de fapt bisnita, cu lucruri cumparate de la mall si vandute la pret dublu sau triplu. Fiindca pentru unii tineri de la noi din tara pot spune : “The sleeper has awaken !”, insa voi nu o veti face niciodata ! Bunatatea umana nu exista in Romania la majoritatea patronilor.
    Emilian, iti voi trimite niste imagini cu strazile din Iasi si nu numai. Si Cernobalul arata mai bine, cotropit de natura.

    • Probabil ca Mihai Giurgea de pe capitalismpepaine.ro ar fi de acord cu patronul acela si atitudinea lui. Sunt diferente de abordari. E complicata treaba. Daca patronii ar respecta cu sfintenie taxele si impozitele, foarte multi ar da faliment, deci foarte multi oameni ar ajunge in strada someri fara loc de munca. Mi-e ca toti vom ajunge sa lucram 9 ore pe zi. Sunt prea putini tineri si prea putini pensionari. Sistemul nu se mai poate autosustine doar din munca celor putini care produca ceva. De la pensie mi-am luat adio de mult. Nu au cum putini tineri sa asigure pensie MULTOR pensionari. E aproape imposibil economic-financiar. Nici daca nu s/ar mai fura nu cred ca s-ar putea… Oricum…cel mai important este sa nu se mai fure banii publici. Cand i-om avea pe toti la dispozitie…om vedea atunci ce putem face cu ei pentru aceasta tara. Dar pentru asta…trebuie oameni de buna credinta la conducerea tarii si in administratiile locale. Asta lipseste tarii.

    • Am primit imaginile. Stii ce ar trebui tu si fratele tau? sa porniti un site despre problemele din Iasi. Vedeti o problema, o pozati, o puneti pe site, ca sa faceti o trecere in revista despre “cat de bun” este primarul Nichita de la iasi. De cati ani e asta primar? Mie niciodata nu mi-a inspirat incredere, iar inaugurarea batjocurii de pista de biciclete au nu stiu cati ani mi-a demonstrat ce fel de om e. Ar fi bine ca cineva sa contorizeze toate nemerniciile pe care le face in Iasi. Cum ar fi si faza cu taierea teilor ca să “amenajam zona conform planului urbanistic zonal”… Ce dobitoc. Fi-v-ar planul urbanistic zonal.

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  3. Asta are vreo 8 ani, celalalt de dinainte a stat vreo 11 parca, tot din PSD. Totul este legat de educatia iesenilor. Ce nume m-ai propune tu pentru blog ? Tinerii din Iasi de ce fac burta mare transportului in comun, daca vad perversitatea primarului ce a marit taxele de 16 % si pretul biletelor de tramvai, dupa ultimele alegeri ?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s