Scandalul steagurilor conflict unguri – români, tinutul secuiesc, anexarea Ardealului la Ungaria, ocupatia Ungariei, istorie si planuri la nivel european (pol111)

steag secuiesc miercurea ciuc tinutul ungaria unguri secui scandalul steagurilor romania reactie politicieni istorie conflict unguri romani text gheorghe flutur romania mare, ceicunoi ce-i cuAm primit pe mail un material scris de Gheorghe Funar de la PRM (Partidul România Mare) despre  Ungaria  şi România, problemele din Ardeal, despre scandalul steagurilor, despre steagul şi ţinutul secuiesc, despre câţi secui sunt de fapt în România şi cum a fost crescut artificial numărul ungurilor, despre planurile Ungariei la nivel european, despre reacţiile politicienilor români şi noul “Dictat” de la Bruxelles care se pregăteste în 2014 etc. Detalii în continuare:

Citiţi şi materialul de la sfârşit, primit pe mail în martie 2013.

“Materialul următor e scris de Gheorghe Funar si acordati-i cata credibilitate vreti.
Noi ii credem nebuni pe astia de la Romania Mare dar, pana acum, aproape toate scenariile lor s-au adeverit. Si cu ungurii si cu …. altii …
Sa nu uitam ca in acest partid, activeaza fosti ofiteri de informatii si ca la multe din cele prezentate, merita sa le acordam credibilitate.
Gura pacatosului …

DIKTATUL DE LA BRUXELLES VA FI ÎN ANUL 2014 ?!

În anul 2013, românii se pregătesc să sărbătorească 95 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, de la înfăptuirea României Mari.

Ungaria şi ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sunt cetăţeni ai Statului Român, acţionează uniţi pentru ca aceasta să fie ultima mare sărbătoare românească în Ardeal şi pentru pregătirea argumentelor credibile care să stea la baza Diktatului de la Bruxelles, pe care speră să-l obţină în anul 2014.

Marea majoritate a ungurilor din Ungaria şi de pretutindeni au primit gratuit cartea “Ardealul-trecut şi viitor”, scrisă de către Endre Bajksy-Zsilinszky (deputat în Parlamentul Ungariei, în timpul regenţei lui Horthy), publicată în anul 1944 în Elveţia, în limba engleză, carte care a fost tradusă de preşedintele Republicii Ungaria, Arpad Göncz, în anul 1991, fiind tipărită la Budapesta, cu sprijinul Ministerului Culturii. Preşedintele Ungariei a recomandat astfel cartea: “Destinată să ajungă în mâinile tuturor ungurilor cu simţul răspunderii, volumul este, în zilele noastre, o lectură recomandată întregului popor.” Cartea este scrisă împotriva Poporului Român şi Statului Naţional Unitar Român. Ea reflectă ambiţiile imperialiste ale Ungariei şi năzuinţele hungarismului, precum şi sentimentele de ură şi dispreţ faţă de români. În “Introducere” la cartea “Ardealul-trecut şi viitor”, preşedintele Ungariei a scris următoarele:

-“Pretenţia românilor asupra Ardealului poate fi susţinută doar de un singur argument: numărul mai mare al populaţiei, mai exact de majoritatea etniei române.”

-“Problema ardeleană o putem rezolva odată pentru totdeauna în mod corespunzător”, adică prin creşterea artificială a numărului ungurilor din Ardeal, ca urmare a acordării cetăţeniei ungare la românii get-beget, de pe tot cuprinsul României.

Cartea tălmăcită de Arpad Göncz cuprinde programul agresiv, revizionist şi războinic al Ungariei. Preşedintele Arpad Göncz prezintă proiectele Ungariei cu privire la destinul Ardealului, proiecte de o importanţă primordială pentru unguri. Din cartea “Ardealul-trecut şi viitor” prezentăm câteva fragmente edificatoare:

-“Crearea României Mari s-a făcut sub conducerea lui Ion Brătianu, un escroc internaţional de mare talent”… prin “acceptarea principiului etnic.” (pag.82)

-“În ceea ce priveşte Ardealul, există o singură alternativă: naţiunea ungară-înainte şi după Tratatul de la Trianon – ţine în modul cel mai ferm la dreptul ei de proprietate asupra întregului Ardeal. Nu va exista niciodată o generaţie de unguri dispusă să renunţe la acest sfânt drept istoric. Naţiunea ungară este gata ca în orice clipă să ia arma în mână pentru a-şi exercita acest drept, sacrificându-şi chiar viaţa în luptă, fiindcă fără Ardeal nu poate să existe un stat ungar, nicio misiune ungară şi nici viaţă ungurească.” (pag.86)

        -“Dacă majoritatea românească din Ardeal şi-ar impune cu forţa voinţa în cadrul autonomiei ardelene, va trebui să se recurgă la mijloace artificiale pentru a zădărnici dominaţia majorităţii româneşti.” (pag.101-102)

        -“Într-o singură problemă nu putem face concesii: Ardealul în întregimea lui – ca o unitate intangibilă – trebuie repus sub stăpânirea Sfintei Coroane Ungare.” (pag.110)

Părintele Arsenie Boca spunea: “Ungurii vor mai mult decât Ardealul.” Se ştie că, Ungaria acţionează pentru răpirea unor teritorii din Slovacia, Serbia şi Ucraina. Aceste trei ţări au răspuns cu fermitate la pretenţiile şi programele revizioniste ale Ungariei. Singura ţară unde iredentismul unguresc zburdă în voie este România.

Mulţi dintre conducătorii partidelor politice româneşti şi dintre manipulatorii de opinie se fac că nu înţeleg de ce, în luna februarie a.c., a început aşa-zisul “război al steagurilor” între Ungaria şi România. Este vorba despre aşa-zisul steag secuiesc, “fabricat” de unguri şi amplasat ilegal, tot de către maghiari, pe instituţiile Statului Român,  din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, precum şi pe o primărie a unui district din Budapesta.

Conform Legii nr.282 din 24 octombrie 2007 pentru ratificarea Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritate, publicată în Monitorul Oficial al României nr.752 din 6 noiembrie 2007, la art.2 sunt înscrise următoarele 20 de limbi minoritare folosite pe teritoriul României: limba albaneză; limba armeană; limba bulgară; limba cehă; limba croată; limba germană; limba greacă; limba italiană; limba idiş; limba macedoneană; limba maghiară; limba poloneză; limba romani; limba rusă; limba ruteană; limba sârbă; limba slovacă; limba tătară; limba turcă; limba ucrainiană.” La art. 3 din Legea nr.282/2007 se precizează că: “În înţelesul prezentei legi, limbile minoritare sau regionale sunt limbile minorităţile naţionale.” Este evident că, legal şi faptic nu există limbă secuiască şi nici minoritate secuiască în România ! La dezbaterea proiectului acestei legi în Senatul României, în luna octombrie 2007, din partea Partidului România Mare am depus şi susţinut un amendament prin care am propus să fie înscrisă şi limba secuiască şi minoritatea secuilor în textul final al legii. Atunci, liderii U.D.M.R. au declarat în Senat că în România nu există secui şi nici minoritate secuiască ! După colonizarea secuilor în Ardeal, în secolul XII în părţile Bihorului şi Târnavelor, iar în secolul XIII în interiorul curburii Carpaţilor, ei au adoptat pe steagul lor trei simboluri heraldice preluate de la geto-daci, respectiv: soarele, semiluna şi lupul dacic. Ungurii, fără să aibă niciun mandat din partea secuilor, au “fabricat” în numele lor un aşa-zis steag secuiesc, de pe care au eliminat lupul dacic, semn al continuităţii geto-dacilor şi românilor în Grădina Maicii Domnului. Această cârpă ungurească au amplasat-o ilegal pe unele instituţii publice din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Nimeni nu-i întreabă pe unguri de ce nu au făcut tentative şi pentru alte aşa-zise ţinuturi secuieşti în Bihor şi pe Târnave.

La recensămintele populaţiei din anul 2002 şi 2011 s-au declarat secui sub 500 de persoane, respectiv sub 300. Numai nişte nebuni cu acte în regulă  ar putea să creadă că 300 de secui, de toate vârstele,  ar fi în stare să înfiinţeze un aşa-zis ţinut secuiesc, cu parlament şi guvern propriu, cu armată, poliţie şi jandarmerie, cu justiţie proprie, cu administraţii locale proprii în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, cu ambasade proprii.

Pentru a fi înţelese mai uşor obiectivele şi acţiunile Ungariei şi iredentismului maghiar din anul 2013 şi 2014 trebuie reamintite, cel puţin, următoarele evenimente istorice:

1.În timpul Revoluţiei de la 1848–1849, revoluţionarii unguri şi Ungaria au avut ca obiectiv prioritar anexarea Ardealului. Atunci, criminalii şi teroriştii unguri au ucis peste 40.000 de români şi au incendiat 300 de sate româneşti, cu tot cu biserici şi mănăstiri.

2.Marea Unire de la Alba-Iulia, de la 1 Decembrie 1918, nu a fost recunoscută niciodată de către Ungaria şi organizaţiile etnicilor unguri din România. Ungaria şi ungurii de pretutindeni nu recunosc Unirea şi nici documentele adoptate la Alba-Iulia. Insultând inteligenţa românilor, ungurii şi cozile de topor româneşti se agaţă de unele texte din Declaraţia de la Alba-Iulia care s-a aplicat minorităţilor etnice din România, celor care au recunoscut România Mare.

3.În anul 1919, Ungaria cu sprijinul Uniunii Sovietice a început un război împotriva României pentru a ocupa Ardealul. Atunci, Armata Română a câştigat războiul şi a ocupat Budapesta, în 4 august 1919.

4.La 30 august 1940, cu sprijinul Germaniei şi Italiei fasciste, prin Diktatul de la Viena, Ungaria a obţinut o parte din Ardealul de Nord-Vest. În perioada septembrie 1940-octombrie 1944, armata amiralului fără flotă Horthy Miklos, sprijinită de localnicii unguri, a săvârşit numeroase atrocităţi împotriva românilor şi evreilor (în zeci de localităţi) şi a trimis în lagărele de exterminare din Germania  peste 157.000 de evrei. Până acum, Ungaria a cerut scuze publice Israelului şi Slovaciei pentru crimele săvârşite în timpul celui de-al doilea Război Mondial, împotriva evreilor şi slovacilor, angajându-se să plătească despăgubiri. Niciodată, Ungaria nu a recunoscut antrocităţile săvârşite împotriva românilor şi nu a cerut scuze publice României şi Poporului Român !

5.După 21 decembrie 1989 au început atrocităţile săvârşite de unguri împotriva românilor în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. În paralel, a continuat separatismul pe criterii etnice (mai ales în şcoli) şi alungarea a zeci de mii de români din cele trei judeţe. Adevărul istoric se regăseşte în Raportul HAR-COV al Parlamentului României, din anul 1991, pentru care s-a primit interdicţie de a fi dezbătut şi aprobat la Bucureşti.

6.În martie 1990, la Târgu–Mureş, Ungaria împreună cu numeroasele organizaţii ale etnicilor unguri din România au încercat, în forţă, să rupă Ardealul din Vatra Strămoşească multimilenară. Este meritul Uniunii Vatra Românească şi al românilor din judeţul Mureş că au reuşit să zădărnicească această nouă acţiune revizionistă a Ungariei. Atunci, bestiile ungureşti au folosit împotriva românilor un arsenal bogat şi diversificat format din: lanţuri, răngi de fier, bâte, sule, cuţite şi pungi cu sare pe care au aruncat-o în ochii românilor. Din rândurile românilor au fost mai mulţi morţi şi numeroşi răniţi. Este celebru cazul Eroului Mihăilă Cofariu, mutilat pe viaţă de bestiile ungureşti. Statul Român a uitat de urmaşii celor omorâţi de unguri la Târgu-Mureş şi de cei răniţi de criminalii unguri, care nu zac în puşcărie. Mai mulţi dintre criminalii de la Târgu-Mureş, din acel martie negru, au fugit în Ungaria.

7.În perioada 1992-2012, în Camera Deputaţilor, conform art.62, alin.2 din Constituţia României, nu a existat niciun deputat din partea minorităţii secuieşti, deoarece aceasta nu există legal în ţara noastră.

8.Aşa-zisul steag secuiesc este de fapt o cârpă ungurească, de pe care a fost înlăturat lupul dacic care confirmă continuitatea geto-dacică şi românească în Ardeal, în vatra vechii Europe. Ministrul de Interne, domnul Radu Stroe şi ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa, au declarat public la televiziune, în ziua de 10 februarie a.c., că pretinsul steag secuiesc este ilegal, iar amplasarea lui pe instituţiile publice din România încalcă dispoziţiile legale cuprinse în Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelelor pe teritoriul României. În realitate adevăratul steag secuiesc a rămas un obiect de muzeu. Secuii au avut o origine turco-avară şi au fost deznaţionalizaţi de către unguri. Aşa-zisul steag secuiesc, inventat şi finanţat de la Budapesta, este un simbol al statalităţii Ungariei. El semnifică, acolo unde este arborat sau purtat la manifestări publice, apartenenţa acelui teritoriu la Ungaria.

Poporul Român, creştin ortodox, iartă dar nu uită atrocităţile săvârşite de unguri !

Sunt cunoscute, românilor, mai ales locuitorilor din Ardeal, megalomania ungurească, sentimentele ungurilor de dominaţie, duşmănie şi dispreţ faţă de români. Aroganţa şi obrăznicia ungurilor a dat, din nou, în clocot, în februarie a.c. De ce ? Unii neajutoraţi mintal care apar la emisiuni televizate, în loc să stea la balamuc, susţin că declaraţiile antiromâneşti ale oficialităţilor de la Budapesta, ale ambasadorului Ungariei la Bucureşti şi ale liderilor ungurilor din România au legătură cu viitoarele alegeri din ţara vecină şi neprietenă care vor avea loc în anul 2014 sau 2050. Cu toţii mint de îngheaţă apele, dar sunt bine plătiţi ca avocaţi ai ungurilor. Din păcate, Iuda are mulţi urmaşi în România.

Care este adevărul ? Conducătorii Ungariei şi ai etnicilor unguri din România sunt convinşi că au ajuns foarte aproape de momentul dezmembrării teritoriale a României şi al anexării Ardealului, în mod paşnic, printr-un nou Diktat, de data aceasta de la Bruxelles. Cum ? Prin obţinerea, prin mijloace artificiale (cum i-a învăţat fostul preşedinte Arpad Göncz, al Ungariei) a unei majorităţi ungureşti în Ardeal şi prin dobândirea a peste 50% din proprietăţile imobiliare aflate în Grădina sau Cetatea Domnului (Ardeal) pe calea retocedărilor în natură (foarte multe bazate pe acte false) şi a cumpărărilor de terenuri agricole şi păduri. La toate acestea se adaugă apropiata votare în Camera Deputaţilor a modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003 (votată în unanimitate în Senat, la 27 octombrie 2009), în baza căreia titularii licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale (din care, în Ardeal peste 80% au fost date la unguri) îi vor expropria pe români printr-o procedură diabolică şi extrem de rapidă, inclusiv prin intermediul instanţelor judecătoreşti. Încrederea ungurilor în obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului a fost sporită prin includerea de către Guvernul Ponta II, printre priorităţile legislative, a proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale. Acest statut, susţin liderii U.D.M.R., va facilita autonomia teritorială a Ardealului.

Se ştie că, Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, istoria şi geografia acestei ţări. Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricţii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligaţi să renunţe. Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi, pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc. Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu. Până în toamna anului 2014 se acţionează pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. Apoi cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti,  prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.

Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei Ardealului, cu scop final  anexarea la Ungaria a acestui Sfânt Pământ Românesc. Orice român, cu mintea limpede, realizează că există o legătură artificială între Ungaria şi aşa-zisul steag secuiesc, “fabricat” şi purtat de unguri.

În acest context, nu trebuie uitat faptul că în majoritatea localităţilor din Covasna, Harghita şi Mureş au fost organizate ilegal referendumuri locale vizând obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Toate documentele referitoare la aceste referendumuri locale au fost depuse la organismele europene de la Bruxelles.

Preşedintele României Traian Băsescu, primii-miniştrii (Boc, Ungureanu şi Ponta), preşedinţii Senatului (Geoană, Filip şi Antonescu) şi Camerei Deputaţilor (Anastase şi Zgonea) au fost informaţi, de nenumărate ori, de către Serviciul Român de Informaţii (S.R.I.) şi Serviciul de Informaţii Externe (S.I.E.) despre toate acţiunile Ungariei vizând pregătirea Diktatului de la Bruxelles. De ce nu au acţionat pentru dezbaterea lor în Parlament, pentru mediatizarea şi contracarea lor ? Nimeni nu-i întreabă şi nici ei nu abordează această temă !

Având în vedere pericolul iminent al Diktatului de la Bruxelles, pregătit diabolic de Ungaria, iredentismul maghiar şi organizaţiile ungurilor din România, este necesar ca Parlamentul, Preşedintele şi Guvernul ţării noastre să hotărască, de urgenţă, următoarele:

1.Până la intrarea României în spaţiul Schengen, se suspendă aplicarea legii din Ungaria privind acordarea dublei cetăţenii pentru cetăţenii români.

2.Suspendarea, pentru doi ani, a aplicării legislaţiei referitoare la restituirile în natură şi verificarea legalităţii tuturor restituirilor făcute în perioada post-decembristă pentru unguri, atât pentru persoanele fizice cât şi persoanele juridice, mai ales bisericile ungureşti şi Statusul romano-catolic.

3.Respingerea în Camera Deputaţilor a modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003, pentru a stopa exproprierea românilor de către titularii unguri ai licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale ale Poporului Român.

4.Convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (C.S.A.T.) pentru a decide modalităţile de stopare a acţiunilor Ungariei vizând pregătirea argumentelor pentru Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014.

5.Adresarea unui mesaj Parlamentului României de către Preşedintele ţării pe tema situaţiei din Ardeal şi a acţiunilor extrem de periculoase ale Ungariei. Până acum, Preşedintele Băsescu i-a sugerat premierului Ungariei, Viktor Orban, să fie mai atent şi să acţioneze mai uşor cu pianul pe trepte.

6.Se amână cu doi ani discutarea şi adoptarea legilor privind regionalizarea României şi revizuirea Constituţiei. În faţa pericolului unguresc, românii au nevoie de unire şi nu de dezbinare.

7.Interzicerea vânzării pământului românesc la străini.

În faţa uriaşului pericol unguresc, pe lângă unirea românilor, indiferent de opţiunile politice şi judeţele în care locuiesc sau ţările în care muncesc, se impune extinderea poruncii marelui patriot Radu Gyr: Ridică-te Gheorghe ! Ridică-te Ioane ! Ridică-te Vasile ! Ridică-te Mihai ! Scoală-te Traian ! Scoală-te Victor !

Dr. Gheorghe Funar

Secretar general al P.R.M.

Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

 Cluj-Napoca, 12 februarie 2013

Alt material primit pe mail:

Se ştie că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, istoria şi geografia acestei ţări. Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricţii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligaţi să renunţe. Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi, pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc. Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu. Până în toamna anului 2014 se acţionează pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. Apoi, cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti, prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.
Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta, face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei….

Citiţi şi:

Tranşarea României

Ungurii militează pentru DIKTATUL de la Bruxelles, prin care vor obținerea Ardealului. Românii trădători îi ajută cerșind cetățenia maghiară

Gran Menu a la carte: “UE”

Emilian, 8 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

12 responses to “Scandalul steagurilor conflict unguri – români, tinutul secuiesc, anexarea Ardealului la Ungaria, ocupatia Ungariei, istorie si planuri la nivel european (pol111)

 1. Apropo, daca vrei, poti sa faci update la buletine biometrice. Acum cateva zile (ca ne-au bagat pe gat RDS doua televiziuni din Pascani si au scos tv1000, asa cum dispar chioscuri de ziare din Iasi, ca omul care mai cauta cultura (nu barfa), sa nu mai gaseasca…) se spunea la o televiziune din Pascani ca vor aparea buletine noi in iulie.
  „Cine nu doreste carte de identitate electronica poate opta pentru una normala, care va fi asemanatoare cu cea electronica, dar nu va contine cipul si amprentele detinatorului“, a explicat Laura Cusa, seful serviciului juridic din Directia pentru Evidenta Persoanelor. ”
  De asta i-am spus si mamei, desi ea are buletin pana la sfarsit (de tot cum s-ar zice), daca cumva o cheama la politie si o da cu var sa puna vreo amprenta (si cu bancile la fel poate o sa incerce ceva), poate sa le arate degetelul politiei. Citeste si mesajele din link. Nu e de mirare ca pe toata tara (de asta au schimbat legea votului) la alegerile pentru primarie, vreo 60 % au stat acasa si deabia din ce 40 % care s-au dus, vreo 30 % au votat cu USL. Si inainte de USL si in timpul USL, lumea s-a trezit cam tarziu. Totusi nu ti se pare ca sunt cam aceleasi sutimi de fiecare data (inainte de chestia cu 60 %) ? Unii pensionari si alte “clase sociale” care se gandesc numai la acel 100 lei care vor mai primi la pensie, vorba aia. De acce unii (majoritatea vor accepta) cip si in creier pana la urma. Rad si tastez apropo…

  • Pai erau niste videoclipuri pe youtube, cu americani care se duceau de buna voie sa-si implanteze cipul in mana, ” ca sa fim in siguranta tot timpul” …. prostia si manipularea cu care vor fi pacaliti mai ales parintii ca sa puna cip copiilor lor. Oh well. Da, am auzit si eu ca exista posibilitatea sa optezi pt carte de identitate fara cip. Deci INCA mai avem o scapare. Prin chestia asta au evitat niste posibile iesiri in strada, si au actionat pe un principiu pe care il folosesc cei care conduc lumea tot timpul, si anume, sa livrezi populatiei o informatie, o noua schimbare, din timp, sau lent, cate putin, ca sa se obisnuiasca. Acum au introdus POSIBILITATEA sa optezi pt buletin cu cip si amprenta. Multi, in indobitocirea lor, vor opta, si deci deja vor avea un anumit procent din populatie “cipuit”. Mai tarziu…dupa ce mai trece ceva timp (ca asa lucreaza astia, pe termen lung), mai apare o schimbare, care sa mai aduca niste procente de oameni cipuiti, si tot asa pana cand vom fi cu totii marcati ca niste oi intr-o turma. Om trai si om vedea.

 2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

 3. Pingback: Transilvania in pericol – cum se incearca furtul unei bucati din Romania. Ungaria doreste anexarea Transilvaniei (pol 143) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 4. O mostra:
  “Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei Ardealului, cu scop final anexarea la Ungaria a acestui Sfânt Pământ Românesc”.

  Domnule Funar, spuneti multe lucruri adevarate. Dar prin citatul reprodus mai sus dovediti ca nu cunoasteti nimic din ce se inatmpla acolo unde trimiteti (Bruxelles).

  Colateral, tezele Hungarismului privind primatul navalitorilor asupra pamantului nostru NU E RECUNOSCUT DE NIMENI. HUNGARISMUL VORBESTE IN FATA OGLINZII.

  Poate o minoritate, in cazul extrem cu dubla cetatenie dobandita, sa recruteze pentru idealuri smintite o populatie romaneasca de nu stiu cate ori mai numeroasa, ca sa incerce ceva ? Simplul joc al cifrelor va infirma in mod stralucit.

  Hungarismul este, nu puteti nega, compromis si la UE, si la NATO.

  Sa fim mai seriosi, domnule Funar. !

  Jocul pe care il inghitim e NUMAI IN ROMANIA (in fiecare tara din jur, Hungarismul secolului 21 = Kominternismul bolsevic leninist-stalinist al anilor ’20-’40 din secolul trecut, actioneaza specific zonei, cu “sudetii” de serviciu). Nu la Bruxelles, Washington, sau ONU. Aici, usile Hungarismului sunt inchise. Din centrele de putere occidentale, Hungarismul a fost avertizat sa se potoleasca.

  Numai in tara noastra, cu o clasa politica corupta si analfabeta pana in albul ochilor, incearca Hungarismul, si reuseste cate ceva mereu.

  Bruxelles nu a incurajat nici o forma de autonomie centrifuga din aria de competente, desi aici sunt forte centrifuge puternice cu adevarat in mai multe state. Exemplul fostului presedinte francez care a pornit cu anumite idei preconcepute si a sfarsit, la presidentia UE, cu altele, la 180 grade (sexagesimale), prin care a sustinut cu tarie la sfarsit de mandat statele nationale, e lamuritor si el. Nu stiti, sau nu vreti sa stiti.

  Intristator si preocupant e ca saditi neincredere si incitati impotriva UE. Dovediti iar ca nu cunoasteti nimic. Iau in considerare aceasta varianta, nu pe aceea ca actionati constient.

  Deceptionati.

  (Micile greseli gramaticale, pe seama neatentiei, rog sa imi fie iertate. Multumesc.)

  • Ar fi mai multe de zis, dar neincredere in UE şi sentimente anti-UE ar trebui să aibă orice român trezit la realitate, dupa ce UE + SUA + FMI ne-au demonstrat în ultimii ani că suntem doar o colonie de pe urma careia profita si dupa ce au premeditat (sau in cel mai bun caz – au acceptat) distrugerea tarii noastre din temelii.

 5. In viata, trebuie sa nu fii naiv. O doza sanatoasa de neincredere a buna in ziua de azi. Ea se manifesta, prima data, cand exista dovezi de rea-credinta, sau cand vorbele difera semnificativ de fapte.

  La raspunsul dv., din pacate prea putin concret, trebuie sa imi completez afirmatiile anterioare cu altele. Desi, daca ati fost atent, spusesem totul, sub forma concentrata “clasa politica corupta si analfabeta pana in albul ochilor”, pentru ca atunci cand tara a ajuns unde suntem acum, nu poti spune altfel.

  Asadar, cine a negociat Tratatul cu UE (nu ma refer, neaparat, la persoana respectiva, nici la partidul caruia ii apartinea, si nici la politicianul britanic, care in vizita in RO a afirmat public ca intreg tratatul ar trebui renegociat), cine a apelat si apeleaza la FMI si dece, cine face presiuni in tara pentru o multime de afaceri necurate, care ocolesc fiscul, cu firme mari sau mici, de afara ? Cine manifesta comportament nedemn, de neam de sluga, in discutiile cu parteneri externi ? Cine aduce grave atingeri Sigurantei nationale a RO, conceptul care n-a murit ?

  Da, Bajcsy-Zsilinszky Endre (scris corect), prin toate luarile de cuvant din timpul ultimului razboi, momentul lui astral, facea ca trenul cand vorbea despre RO. Desi facea figura de independent si antinazist, s-a aratat a fi un pui spalat, dar agresiv si manipulator, al horthysmului rasist medieval. Si fatarnic: dupa ce Germania lui Hitler, Ribbentrop si Himmler, a facut cadou Transilvania de Nord, HU, dintro data Germania nu i-a mai fost buna, in credinta ca HU va putea mentine si devora prada, si eventual sa puna laba si pe restul, atat de draga noua, provincie romaneasca. Nici aceasta elucubratie nu i-a fost sa fie. Noroc ca s-au pastrat si tiparit la noi, datorita mintilor lucide, aceste incitari rasiste belicoase, proferate de la tribuna “parlamentului” HU (pe care Horthy declara ca il are in buzunar). Cine le citeste, constata ca biografia acestuia, expusa in wikipedia, scrisa si ea de cine “trebuie”, este, prin omisiuni, mincinoasa si fatarnica. Ce simte, cand trece pe bulevardul care ii poarta numele adulatului, tristului si dezamagitorului personaj, produs de varf al democratiei de vitrina HU, nu mai trebuie spus.

  L-ati citat pe Goncz Arpad, presedinte de lung parcurs (1990-2000) al HU. Ati omis un citat din gandirea politica instigatoare,

  “Natiunea ungara este gata in orice clipa sa ia arma in mana pentru a-si exercita acest drept (nota: asupra Transilvaniei), sacrificandu-si chiar si viata in lupta, fiindca fara Transilvania nu poate exista un stat ungar, nici o misiune ungara si nici viata ungureasca”,

  al acestui alt produs de varf al democratiei de vitrina HU, important nu numai pentru ca etaleaza politica noii HU, din anii 1990-2000, ci si pentru ca am putut vedea ca mesajul lui Orban, adresat ungurimii de la noi, in 15 martie 2012, e o adaptare.

  Domnule Funar, sau domnule Emilian (vad ca asa semnati raspunsul), oricat v-ati stradui, discursul dv antihungarist nu il poate atinge pe cel al mostenitorului tronului austro-ungar, arhiducele Franz-Ferdinand, care era cat pe ce sa ajunga imparat. Pentru ca exista mai multe biografii in romaneste ale uimitorului personaj, l-ati citit ? Macar pe Al. Vaida-Voevod.

  Daca discutam despre alti dusmani UE si FMI, nu puteti nega ca acesti dusmani ai romanilor au avut un rol important in ciobirea oalei cu licoare fanariota care te transforma in vanzator, din care se adapa politicienii din RO.

  Nu clasa politica din RO executa operatiile “cu materialul clientului” ? Nu ea isi pune semnaturile pe tot ce trebuie si nu trebuie ? Nu minciunile ei infantile le inghitim zi de zi ?

  Apelez la dv sa va schimbati radical discursul. Sa identificati corect sursa raului. Lipsa de educatie, de cultura, de profesionalism, de respect fata de lege, istorie si geografie, si de sinceritate, ale facatorilor de toate din RO. Apoi sa propuneti solutii viabile. Interesul national ne cere, tuturor.

  • 1. Eu, Emilian, sunt cel care deţine şi administrează blogul Ce-i cu noi? pe care ne aflăm acum. Nu am nicio legatură cu Funar, doar am preluat un material scris de el şi l-am pus la mine pe blog ca să îl vadă şi altii, pentru ca mi s-au părut corecte lucrurile spuse de el. Sigur ca puteti sa nu fiti de acord in totalitate, insa certati-vă direct cu Funar. Sigur il puteti gasi pe undeva pe internet.

   2. Sigur ca BESTIILE de politicieni putred de corupti de la noi sunt principala cauza DE LA NIVEL NAŢIONAL. Însă nu trebuie să ne oprim acolo cu analiza noastra asupra situatiei in care ne aflam. Trebuie sa constientizam ca multe dintre problemele romanilor, multe dintre acţiunile nemernice ale politicienilor romani sunt strans legate de interesele marsave ale puterilor straine, inclusiv UE, FMI, SUA etc. Deci sa nu ignoram nicio secunda sforile din spatele gainarilor politici de la noi din tara.

   • 1.Daca ati receptionat ca ma cert cu d-l Funar, dar si cu dv (pentru ca ati raspuns dv), gresiti. Pur si simplu, n-am putut fi de acord cu unele opinii simpliste, incorecte, care dezinformeaza si manipuleaza, raspandite pe piata media si folosite de clasa politica, atunci cand interesul il cere (de exemplu, “dictatul” de la Bruxelles si antieuropenismul justificat prin tot felul de artificii), lecturate. Am contat ca concretul adus in discutie, si corecturile obligatorii, vor fi bine primite. Cand colo… ma “cert” !

    2.Despre punctul 2, avansat de dv, nu am nimic de adaugat, pentru ca am fost suficient de explicit.

    Incercati sa mentineti balanta mai echilibrata. “neincredere in UE şi sentimente anti-UE ar trebui să aibă orice român trezit la realitate” (citat din dv), nu este o solutie. Banii trimis in tara (miliarde de euro/an) de unde vin ? Din Inaltul Cerului, sau din UE ? Justitia post-ceausista a fost mai buna decat cea in curs de implementare sub supravegherea conditionata, pe drept, de/a UE, la admiterea RO ? Ati fi vazut vreun fazan dupa gratii ? V-ati gandit vreodata care ar fi fost jocul hungarismului, si cu ce rezultate, daca RO nu era azi membra a UE, aceasta ca urmare a intrarii in NATO ? Dar al cartelului proRU, exponent de varf Iliescu si Curtea lui, Curte in care puii au crescut marisori ? Etc.

    Euroscepticism exista si are temeiuri. Daca acceptati ca UK e alta Marie, cu alta palarie, decat RO, atunci ar trebui sa va intrebati ce face primul ministru, ministrii si europarlamentarii din UK, si ce fac ai nostrii. Primii vor sa dea mai putin, noi vrem mai mult. Dar nu falsificand, scurtcircuitand si spaguind mecanismele. Nu stiu daca UE e de blamat pentru ca ne-a prins cu nadragii in vine. Fiind vorba de banet, miliarde grele, nu gluma. Nu cumva UE ne e un dusman ticalos ?

    Aste sunt problemele, domnule Emilian. Nu umori cu care ne sculam dimineata.

    Daca e sa le spunem pe a’ dreapta, povesti despre “diktatul de la Bruxelles” sunt puerile, infantile. Sunt instrumente comode si primitive, care nu pun politicianul la munca si nici nu ii angajeaza raspunderea, iar credulilor le da hrana gata mestecata si ii mentine in starea vegetativa scontata.

    In Romania, lucrarile la care faceti trimiteri, sunt executate cu materialul clientului. Nu exista client si material, nu exista manopera, nici amatori. Sa privim adevarul, barbateste, in ochi.

    Cred ca am fost suficient de explicit. Puteti reciti cele scrise. De aici, incolo, e optiunea fiecaruia.

    Atat. Cele bune.

   • Okay, nu va certati, imi cer scuze daca am avut aceasta impresie si nu era cazul… Ar fi trebuit sa pun in ghilimele.

    In rest, ok, am inteles mesajul transmis, l-am postat aici, cititorii sa se decida singuri cat de mult sa iubeasca UE si miliardele ei.

    P.s.: NIMENI nu iti da nimic pe gratis. Primim miliarde de euro daca reusim sa ii accesam, iar cu niste politicieni putrezi precum cei din ultimii 6 ani, de la aderarea in UE, s-a vazut cati bani am adus in tara din miliardele UE – un maxim 5%. Apoi… credeti ca ne aflam in UE doar ca sa avem noi romanii de unde accesa niste miliarde de euro? Bineinteles ca nu daia am fost primiti in UE. CI pentru ca suntem o tara numai buna de colonie: pentru ca aveam o industrie in comunism care DUDUIA pe bune si exportam o gramada de produse in afara tarii – acum, industria este distrusa ca sa faca loc produselor venite din alte tari, pentru ca avem resurse naturale (pe care acum ni le fura prin mega corporatiile lor / petrol, gaze, aur, argint, metale rare, cupru, lemn etc ), pentru ca avem forta de munca ieftina (pe care mega corporatiile lor o exploteaza la maxim), pentru ca avem tineri inteligenti (pe care ni i/au “furat” peste hotare), pentru ca suntem o piata de desfacere de vreo 20 de mil de oameni prost educati si dispusi sa cumpere toate otravurile din magazine fara sa gandeasca un pic ce baga in gura, pentru ca avem pamant fertil, pe care din 2014 il vor putea cumpara pe persoana fizica (deci pierdem si pamantul), pentru ca suntem o tara de bolnavi – ideali pe post de clienti/cobai ai companiilor farmaceutice, pentru ca suntem o tara cu politicieni putred de corupti, care accepta orice dezastru pentru spaga si alte interese (rosia montana, gaze sist, OMG) etc etc etc etc etc etc. Deci problema cu UE trebuie privita in complexitatea ei. Cate lucruri am castigat prin intrarea in UE si cate lucruri am pierdut deja…si vom mai pierde cu siguanta. Riscul cel mare este sa disparem ca stat si popor. Si din pacate, daca situatia continua ca pana acum, nu este prea departe acel moment. Desigur…multumim UE pentru miliardele PRAF in ochi pe care ni le-ai dat.

 6. “cititorii sa se decida singuri cat de mult sa iubeasca UE si miliardele ei”.

  Nu ti-a putut trece prin minte ca, cu precadere, grosul banilor vine de le cei care muncesc din greu in UE, si nu de la tot felul de foduri structurale “uite popa, nu e popa” ? Acestia, desi in scadere, din motive evidente, sunt de cea mai mare importanta pentru RO (pentru noi).

  “NIMENI nu iti da nimic pe gratis”.

  Si totusi. In ce privesc diversele finantari UE, stii cu cat contribuie UE, si cu cat RO ? Desigur, sunt niste firme din UE, care vor contracta o parte din lucrarile finantate cu acesti bani. Daca am absorbi fondurile, si am avea suficiente firme competitive, ciuma n-ar fi muma ?

  “cu niste politicieni putrezi precum cei din ultimii 6 ani, de la aderarea in UE, s-a vazut cati bani am adus in tara din miliardele UE – un maxim 5%”.

  Aderarea a avut loc in aprilie (luna pacalelilor ?) 2005. 2005 + 6 = 2011. Sa mai punem 1 an (aprilie 2012). Incompetenta, rea-vointa, irespnsabilitate. Cocktail nepedepsit.

  Incadrarea in anul limita 2005, are o cauza scapata in vedere de romani, importanta, care trimite la Istorie.

  “pamant fertil, pe care din 2014 il vor putea cumpara pe persoana fizica”.

  Va fi obligatorie in intreg spatiul UE. Pana atunci, altii cumpara “la greu”. N-ai observat ?

  “credeti ca ne aflam in UE doar ca sa avem noi romanii de unde accesa niste miliarde de euro? Bineinteles ca nu daia am fost primiti in UE. CI pentru ca suntem o tara numai buna de colonie…”

  Ne aflam in UE ca sa profitam la maximum de politicile oficiale, cu respectarea standardele acceptate in scris (Tratat), cu puterea economica si competenta politica, pe care le aratam a fi tare subtiri. Presupun ca citesti si despre finantari pierdute, si motivele. Apartenenta la UE e o afacere, dupa reguli prestabilite, din care castiga desteptii si pierd prostovanii, incompetentii, lenesii, guristii, muncitorii cu gura la intern (pro domo).

  “o tara numai buna de colonie” cu mana de lucru autohtona.

  Ma citez. “In Romania, lucrarile la care faceti trimiteri, sunt executate cu materialul clientului. Nu exista client si material, nu exista manopera, nici amatori…”. Am crezut ca sunt sufieient de explicit. M-am inselat.

  “Desigur…multumim UE pentru miliardele PRAF in ochi pe care ni le-ai dat”.

  Alta mostra
  gazetadecluj.ro/stiri-cluj-investigatii/guvernul-ponta-isi-bate-joc-de-negocierile-cu-ue/
  ne aduce vesti “bune”, de continuitate, nu neasteptate:

  “ultima varianta a Acordului de Parteneriat depus de Romania la Comisia Europeana a fost respins ca fiind ”imatur”. Comisarul european pentru politica regionala a anuntat ca de fapt este vorba de dificultati in procesul de negociere a fondurilor pentru exercitiul financiar 2014-2020. Cert este ca reprezentantii Comisiei au criticat in mod repetat actele trimise de Romania, ceea ce ar putea ingreuna accesarea banilor europeni…Romaniei i s-a respins noua varianta a Draftului Acordului de Parteneriat prezentata recent Comisiei Europene drept baza a negocierilor prioritatilor de finantare din urmatorul exercitiu financiar 2014 – 2020, documentul fiind considerat imatur…a(u) avut discutii la Bruxelles la nivelul conducerii DG Employment si DG Regio si a constatat cat de rezervati sunt reprezentantii Comisiei Europene fata de capacitatea Romaniei de a pregati un document fundamentat si vizionar cu domeniile si tintele majore de dezvoltare solicitate spre finantare din fonduri structurale in perioada urmatorilor 7 ani”.

  In comentariul pe care l-ai facut, din nou ai pus accent pe UE. Despre mana de lucru autohtona si despre ce se petrece in ingraditura, treci foarte usor, nerecunoscand deschis ca aici e si se lafaie motorul raului.

  Despre gazele de sist, nu ma pronunt. Dar n-am inghitit hrana gata mestecata numai de una din parti. Am luat la cunostinta, cu atentie, de ce spun adversarii. Dar si cei pro, cum ar fi niste ong-uri respectabile din tari puternice, fara shale gas; documente destul de voluminoase. Personal, cred insa ca afirmatia cum ca o productie suficienta de gaz de sist ar injumatati pretul “la intern”, e o minciuna sfruntata, in traditia altora. Pentru ca, productia interna, actuala, de gaz, nu ne scapa de cresterea pretului acestuia, pana la media pe UE.

  Am spus, si ma repet. Lucraturile se fac cu mana de lucru autohtona si cu materialul clientului; foarte putin in lohn.

  Ce lipseste, cu adevarat, e altceva: o justitite care sa raspunda, si ea, la fel ca noi toti, in fata legii; fara exceptii; competenta.

  Daca cauti mai adanc: scoala.

  “Deci problema cu UE trebuie privita in complexitatea ei”.

  Intreaga discutie putea fi rezumata scurt si cuprinzator: “nu cine cere 10 paini e de vina, ci cine le da”.

 7. Nu am citit tot art. din lipsa de timp, dar intre timp am avut si urmatoarele castiguri in cauza:
  – Curtea de Apel Brașov a respins vineri, 31 ianuarie 2014, recursul declarat de primarul mun. Tg. Secuiesc, Bokor Tibor, împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care primarul fusese obligat să dea jos steagul secuiesc arborat pe sediul Primăriei Tg. Secuiesc și în piața centrală din municipiu, pe domeniul public. (…)
  Primarul din Tg. Secuiesc este obligat să dea jos steagul secuiesc, în caz contrar riscând amendarea. Sentința Tribunalului Covasna, rămasă definitivă și irevocabilă.

  sursa – extras din art.
  Primarul UDMR din Târgu Secuiesc obligat de instanță, DEFINITIV ȘI IREVOCABIL, să dea jos STEAGUL SECUIESC amplasat pe PRIMĂRIE și pe DOMENIUL PUBLIC. VEZI ce spune sentința! din 04-02-2014
  http://www.napocanews.ro/2014/02/primarul-udmr-din-targu-secuiesc-obligat-de-instanta-definitiv-si-irevocabil-sa-dea-jos-steagul-secuiesc-amplasat-pe-primarie-si-pe-domeniul-public-vezi-ce-spune-sentinta.html

  – Organizațiile reprezentative ale românilor din Covasna, Harghita și Mureș, constituite în Forumul Civic al Românilor salută respingerea de către Comisia Europeană a inițiativelor UDMR și Consiliului Național Secuiesc (CNS) privind autonomia teritorială a „Ținutului secuiesc”. Proiectul maghiar nu are temei juridic în conformitate cu tratatele europene. Scurt pe doi. Cu această rezoluție Europa a pus capac tembelei încercări de revizuire a frontierei interne a României.

  sursa – extras din art.
  Europa pune punct comediei așa-zisului Ținut Secuiesc din 29-01-2014
  http://www.napocanews.ro/2014/01/europa-pune-punct-comediei-asa-zisului-tinut-secuiesc.html
  Din acelasi art. o opinie vizavi de rusi
  – Agitația de la Tiraspol și activitatea militară din ce în ce mai vizibilă în ultima vreme pe zona frontierei estice a NATO și a României arată că ne aflăm în preajma unui focar reactivat de Moscova simultan cu frenetica resuscitare a secesionismului maghiar în zona Ardealului de către Budapesta.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s