Universul e construit pe tiparul Binelui. In spatele tuturor lucrurilor e Dumnezeu. Interviu Dumitru Constantin Dulcan (bis9)

universul e construit pe tiparul binelui, interviu medic Dumitru Constantin Dulcan In spatele tuturor lucrurilor este dumnezeu, despre spiritualitate, viata omului, scopul vietii, cine sunt eu, boli, remediDumitru Constantin Dulcan e medic neurolog şi psihiatru, doctor în ştiinţe medicale, bun cunoscător al filosofiei ştiinţei şi pionier în scrierile din domeniul conştiinţei. A explicat într-o carte publicată prima oară în 1981, că există o “minte universală”, care ordonează şi coor­donează toate lucrurile din jur. “Inteligenţa materiei”, cartea care a bulversat lumea ştiinţifică românească, a fost bestsellerul acelor ani. Au existat chiar voci care au considerat-o demnă de premiul Nobel.

Citiţi în continuare câteva citate interesante din interviul cu D.C. Dulcan din Formula As, nr 1053, anul 2013, în care vorbeşte despre univers, viaţă, om, sănătate, spiritualitate, Dumnezeu etc. Citiţi mai bine TOT interviul AICI. Sau măcar citatele de mai jos ca să vă convingeţi că merită citit tot interviul, în care explică mai pe larg aceste informaţii:

Creierul e cel care deţine misterul întregii noastre existenţe. Înţelegând creierul, înţelegem în bună parte funcţionalitatea organismului viu.

Există o inteligenţă a mate­riei. Orice manifestare din univers, începând de la macrocosmos şi până la microcosmos, are ca substrat o inteligenţă.

În spatele tuturor lucrurilor se află Dumnezeu.

Astăzi, bazându-mă pe o cunoaştere ştiinţifică, pot afirma cu certitudine că lucrurile nu au pornit dintr-o întâmplare şi viaţa nu e accidentală pe pământ, aşa cum spun manualele de biologie. Ba mai mult, afirm că universul se sprijină pe legi morale. Am ajuns la concluzia că şi creierul respectă un cod etic, un cod moral, similar cu al marilor religii.

Legea lui Dumnezeu este legea Binelui.

Universul e construit pe tiparul Binelui.

Gândurile negative la nivel de chimie a sângelui determină în corp un viraj spre aciditate (care înseamnă îmbătrânire, boală, degenerescenţă). Faptele pozitive şi senine duc corpul către un ph alcalin, care se traduce prin longevitate şi vitalitate. Până şi ADN-ul nostru face diferenţa între bine şi rău.

Venim pe pământ pentru a evolua, dar prin erori repetate ne creăm nişte dezechilibre, nişte energii negative, care nasc suferinţa.

Înnoirea celulelor noastre nervoase este favorizată de o gândire constructivă, optimistă şi este inhibată de agresivitate, furie şi depresie. Orice emoţie negativă blochează celulele sistemului imunitar pentru cinci, şase ore.

Putem face rău cu un gând, nu numai nouă, ci şi celorlalţi din jur şi întreg universului.

Depresia este o otravă pentru organism.

Ar trebui să înţelegem că nu ne putem păstra sănătatea decât gândind şi făcând binele, pentru a fi în armonie cu universul. Iisus avea dreptate când îndemna pe fiecare să-şi iubească aproapele ca pe sine însuşi.

Ce înseamnă iertarea? Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie. Din punct de vedere ştiinţific, prin iertare, la nivel de ADN, modelul negativ este pur şi simplu şters şi se instalează în corp o bună chimie şi un echilibru energetic. E fantastic, e pur şi simplu ca resetarea unui computer.

În viitor, ştiinţa şi religia trebuie să-şi dea mâna, să se întâlnească la jumătate de drum, pentru a ajunge la o singură teorie care explică lumea.

Omenirea se îndreaptă spre o nouă conştiinţă, spre o nouă umanitate. Suntem într-un moment de cotitură. În următorii 10, 15 ani, vom ajunge în cu totul altă lume, o lume a spiritualităţii. Lumea viitoare va fi a spiritualităţii şi a celor supradotaţi. Aproape îmi pare rău ca nu am vârsta s-o mai trăiesc.

Cunoaşterea aduce cea mai mare bucurie. Ea aduce adevărul despre tine. E exact cum spune Iisus, “şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi”.

De rămas, aş fi putut rămâne la Paris, în 1986. N-am făcut-o pentru că sunt legat afectiv de pământul şi de neamul meu. Şi din conştiinţa faptului că, dacă m-am născut în România, înseamnă că trebuie să fiu aici.

Dumitru Constantin Dulcan

Studiu asupra rugăciunii făcut de un laureat al premiului Nobel pentru medicină

Citiţi INTERVIUL INTEGRAL din Formula As AICI

Urmăriţi şi acest interviu VIDEO între Oreste şi Dumitru Constantin Dulcan:

De citit și asta:

22 apr 2014: EXISTA DUMNEZEU !? DOVEZI – Există un Dumnezeu sau traim in teoria haosului, unde totul e pura intamplare , totul e in zadar si nimic nu are finalitate, scop? + Detalii despre un site realizat de oameni apartinand comunitatii medicale internationale, care au cercetat un fenomen care are loc si are trasaturi similare INDIFERENT de rasa, religie, sex ,varsta etc – experientele TRAITE  de cei in moarte clinica ( al caror creierul NU mai genera semnale de nici un fel) si dovedite ca au fost traite (spre exemplu, oamenii pot descrie exact cum priveau din afara corpului ce le faceau doctorii cat timp erau in moarte clinica si doctorii confirma pina la ultimul detaliu cele relatate de cel “mort” precum si faptul ca acesta nu avea cum sa le vada de unde se afla fizic).

…………………………………

Emilian, 24 februarie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

2 responses to “Universul e construit pe tiparul Binelui. In spatele tuturor lucrurilor e Dumnezeu. Interviu Dumitru Constantin Dulcan (bis9)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s