Ce amenzi risca posesorii animalelor de companie in Bucuresti. Lesa, botnita, mizerie, spatii special amenajate (edu20)

ce amenzi risca stapanii posesorii de animale caini in public lesa botnita spatii special amenajate comportament decent trebuie sa aduni mizeria rahatul caca de caineEu cred că foarte mulţi români posesori de animale de companie (în special câini şi pisici) ar fi mai fericiţi şi ar avea o viaţă mai uşoară dacă ar realiza că le-ar fi mai bine fără animalul de companie. Greşeala apare de fapt la început, în momentul în care achiziţionezi un animal de companie sau primeşti unul cadou, şi dintr-o feerie copilărească de genul “vai ce drăguţ eee!” îl iei acasă să îl creşti fără să te gândeşti 10 secunde asupra implicaţiilor (complicaţiilor aş spune eu) pe care le aduce un animal de casă…în casa ta. Pentru ca românii să nu facă (sau să nu mai repete) această greşeală, am creat un ghid pe care îl puteţi citi aici: Avantaje si dezavantaje in a avea un caine ca animal de casa. Pisica, peste, hamster, papagal. 

Pentru că stau în sectorul 6 din Bucureşti, şi pentru că sunt conştient că activitatea Primăriei sectorului 6 îmi vizează direct viaţa, urmăresc periodic ultimele ştiri de pe site-ul primăriei sectorului 6. Cu această ocazie, am dat astăzi peste o înştiinţare pe care o aduce primăria posesorilor de animale de companie, legat de bunul comportament cu animalul în public, şi sancţiunile pe care ESTE NORMAL ca stăpânii de animale să le primească, dacă sunt nesimţiţi şi ignoranţi faţă de binele celor din jur, faţă de binele societăţii şi comunităţii în care trăiesc. Detalii în continuare:

Astfel, vă las să citiţi mai jos şi să aveţi bun simţ, dacă sunteţi posesori de animale, şi să vă ţineţi câinele în lesă tot timpul (cu excepţia spaţiilor special amenajate), cu botniţă dacă e potenţial periculos şi să curăţaţi TOT TIMPUL mizeria în urma lui. Nu de frica amenzilor pe care oricum nu le aplică nimeni pentru că avem un Stat şi o Administraţie publică de tot R4H4T()L , ci pur şi simplu…. din bun simţ.

Ce amenzi riscă posesorii animalelor de companie (sursa AICI)

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, informează posesorii animelelor de companie/comunitare asupra HCGMB nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, având în vedere disconfortul creat prin creşterea şi îngrijirea animalelor în condiţii inadecvate, situaţie ce poate duce la apariţia unor condiţii insalubre, neigienice în apropierea blocurilor de locuinţe.

Persoanele fizice şi juridice au obligaţia să întreţină curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi, spaţiul verde din jurul blocurilor. Nerespectarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 3000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice.

În timpul plimbărilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au obligaţia:

1. să deţină asupra lor materialele necesare (făraş, mătură) pentru curăţarea locului – nerespectarea se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.  (măcar pungă de luat mizeria şi pus la coş!!! – adăugare ce-i cu noi)
2. să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere. Accesul cu animale de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate. Nerespectarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.
3. să ţină câinii în lesă, iar cei din categoria celor agresivi vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Nerespectarea se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

Posesorii animalelor de companie vor asigura o permanentă stare de curăţenie şi igienizare a spaţiilor destinate creşterii acestora, altfel riscând sancţiuni de la 200 lei la 500 lei.

Persoanele care deţin animale de companie în imobilele cu spaţii comune vor asigura protecţia şi siguranţa celorlalţi locatari. Această obligaţie le revine şi în timpul plimbării animalelor. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei.

(sursa AICI)

Emilian, 21 feb 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Ce amenzi risca posesorii animalelor de companie in Bucuresti. Lesa, botnita, mizerie, spatii special amenajate (edu20)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  2. Degeba exista aceasta lege ca mai toti posesori de animale nu strang mizeria.La mine la bloc spatiu verde s-a transformat in loc pt. animal de companie.Degeaba fac reclamati ca nimeni nu face nimic.Locuiesc in sectorul 6.

    • Noi suntem condusi de mafie atat la nivel central cat si local, mai ales Sectorul 6 unde avem un primar care nu si-a tinut nicio promisiune importanta din campania electorala… E firesc sa aiba niciun efect reclamatiile pentru ca ele ajung la o institutie a carei conducere se ocupa cu FURATUL, nu cu rezolvarea problemelor locuitorilor, adica ce ar trebui in mod normal sa faca… Daca aveti timp si sunteti interesata sa va implicati intr-o miscare/ceva la nivel local – Sectorul 6, ziceti-mi si va trec pe lista si va contactez cand/daca vom da drumul la asa ceva. Sunt multi oameni nemultumiti in Sectorul 6. Intrebarea este cat timp au sa faca ceva in legatura cu mizeria pe care ne-o ofera administratia locala si daca sunt dispusi sa se organizeze…

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s