Campania Flacarile Omoara Copii (FOC) – pentru prevenirea incendiilor si reducerea numarului de copii minori morti din cauza focului (fam5)

campanie prevenire foc flacarile omoara copii sfaturi despre incendiu un copil pe saptamana arde in romania informatii preventie arderea casei incendiu minori casa soba butelie 2Oamenii tind să ignore faptul că PÂNĂ ŞI LOR li se poate întâmpla o nenorocire. Oamenii refuză să se gândească la faptul că EI, FAMILIA LOR sau COPII LOR, pot muri din diverse şi multiple motive, deşi trăim în România – cu adevărat ţara unde ORICE este posibil!

STATISTIC, Un copil pe săptămână arde în România… SĂ IGNORI ACEST FAPT, ca părinte, şi să nu faci tot posibilul pentru a-ţi proteja copiii de acest pericol, arată că faci parte dintre acei părinţi care nu meritau să aibă copii, şi nu ar fi trebuit niciodată să facă unul… Tot ce ai de făcut ca părinte, pentru ca al tău copil să nu moară în incendiu, este să te informezi legat de cest lucru, şi apoi SĂ ÎL INFORMEZI ŞI PE EL (PE COPIL), pe înţelesul lui, despre ce are de făcut ca să supravieţuiască, în caz de pericol şi mai ales CUM SĂ PREVINĂ o nenorocire! Ai ocazia să te informezi în continuare:Un copil pe săptămână arde în România. Nu-ţi lăsa copilul singur în casă! (mai ales needucat în privinţa incendiilor – adăugare Ce-i cu noi?)

F.O.C. – Flăcările Omoară Copii este o campanie de educare publică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul E-On România. La finele ei, speranța cea mai mare este că numărul de incendii la locuințe și a victimelor din rândul copiilor vor fi reduse.

Cele mai importante aspecte de reținut sunt cunoașterea cauzelor de incendiu și a modurilor lor de prevenire, importanța educației anti-incendiu în familie și necesitatea supravegherii copiilor.

F.O.C. – Flăcările Omoară Copii

1 copil pe săptămână arde în România. Poate părea șocant, dar, din păcate, acestea sunt statisticile în România ultimilor ani.

O locuință sau o gospodărie în flăcări (precum cele 22.500 în România din 2010 încoace) înseamnă întotdeauna o mare dramă. Dar ce se întâmplă când un copil e înăuntru și nu mai poate fi salvat? Adevărul e că rareori copiii mor din cauza focului în sine. În schimb, ei se luptă să scape, se zbat pentru viața lor. Dar mor încet, agonizant, asfixiindu-se cu monoxid de carbon, fum și alte gaze toxice. Apoi, căzuți la pământ, devin o pradă ușoară pentru flăcări. Totul pentru că părinții, de cele mai multe ori, îi lasă singuri în casă și încuiați!   (şi mai ales NEEDUCAŢI !!!! – adăugare Ce-i cu noi?)

Nu privi aceste pagini ca pe un website. Citește-le ca pe câteva sfaturi din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din partea unor oameni care au copii și familii. Și, poate și mai important, învaţă şi pe alţii lucrurile pe care le-ai aflat!

Atenție Părinți!

Recomandări pentru siguranța copiilor:

Învață copilul să:
– nu se joace cu chibriturile, brichetele sau alte surse de aprindere;
– se salveze în caz de incendiu sau alt pericol;
– anunțe la 112 orice situație care îi pune viața în pericol.

Pentru siguranța copilului tău:
– păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu are acces;
– înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lui;
– nu îl lăsa singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune;
– odată cu creșterea, învăţă-l cum să utilizeze sursele de aprindere și să se comporte în situaţii de pericol.

Învață copilul următoarele reguli ce îi pot salva viața în situații critice:
– dacă este singur acasă, să părăsească imediat locuința și să anunțe un vecin sau primul adult despre izbucnirea incendiului;
– dacă nu poate părăsi locuința, să telefoneze, dacă are posibilitatea, la 112 (numărul unic pentru urgențe) și să anunțe evenimentul precizând adresa, precum și faptul că este blocat în casă, după care să iasă la fereastră și să strige după ajutor;
– ATENȚIE! nu trebuie să se ascundă în dulap, sub pat sau în alte locuri în care nu poate fi văzut de persoanele care intră în locuință;
– dacă i-au luat foc hainele, trebuie să se lase pe sol și să se rostogolească până la stingerea flăcărilor;
atunci când în încăpere este fum, trebuie să se deplaseze aplecat sau târâș pentru a evita inhalarea acestuia.

Intraţi pe site-ul www.f-o-c.ro şi citiţi recomandările despre Instalații Electrice, Instalații de Gaze, Mijloace de Încălzire, Fumat, Foc deschis!

Alertaţi-vă şi prietenii, rudele şi cunoscuţii legat de aceste pericole! Un copil pe săptămână arde în România … NU ŞTIŢI CE COPIL VA MURI ÎN INCENDIU SĂPTĂMÂNA ASTA!

campanie prevenire foc flacarile omoara copii sfaturi despre incendiu un copil pe saptamana arde in romania informatii preventie arderea casei incendiu minori casa soba butelie 1

Emilian, 14 feb 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

3 responses to “Campania Flacarile Omoara Copii (FOC) – pentru prevenirea incendiilor si reducerea numarului de copii minori morti din cauza focului (fam5)

    • E okay aici comentariul, ca are legatura cu parinti inconstienti. Problema principala e ca fetita nu statea in scaun de copil…pentru ca pe parintii care o iubesc atat de mult i-a durut in cot de siguranta copilului, in inconstienta lor. (“las ca avem jeep suntem ciumegi de în siguranta”) Ehe.

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s