Albinele sunt in pericol – Mierea, Polenizarea si Viata pe Pamant exista datorita lor (eco24)

scaderea populatiilor albine pericol petitie salvarea albinelor stoparea pesticidelor agricultura dauneaza mediului comisia europeana productie miere polenizare, hrana alimente floriPETIŢIE – SALVAŢI ALBINELE LUMII! (de la avaaz.org)

Peste tot în lume, neauzite de nimeni, miliarde de albine mor, punându-ne în pericol culturile agricole și mâncarea. Dar în următoarele 24 de ore, Uniunea Europeană ar putea interzice cele mai nocive pesticide, deschizând calea unei interdicții globale care ar salva albinele de la dispariție. Detalii în continuare:

Patru țări din UE au început să interzică aceste otrăvuri, iar unele populații de albine se refac deja. În urmă cu câteva zile, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor a declarat pentru prima dată că anumite pesticide sunt fatale pentru albine. Acum experții legali și politicienii europeni cer o interdicție imediată. Dar Bayer și alți giganți producători de pesticide fac un lobby intens pentru a le păstra pe piață. Dacă ne vom uni eforturile într-un roi asurzitor de proteste publice, putem convinge Uniunea Europeană să pună sănătatea noastră și soarta mediului înconjurător mai presus de profitul unor companii.

Știm că vocile noastre contează! Anul trecut, petiția noastră cu 1.2 milioane de semnături a obligat autoritățile SUA să porneaască o serie de consultări publice formale pe tema pesticidelor. Acum, dacă vom reuși să strângem 2 milioane de semnături, putem convinge UE să interzică aceste otrăvuri ucigașe și să deschidă calea pentru o interdicție în toată lumea. Semnează petiția urgentă și trimite-o tuturor. Avaaz și membri importanți ai Parlamentului European vor înmâna petiția înaintea întâlnirii oficiale de săptămâna aceasta din Bruxelles:

http://www.avaaz.org/ro/hours_to_save_the_bees/?buTGLcb&v=21526

Albinele nu sunt folositoare doar pentru miere, ci sunt esențiale pentru viața pe pământ, polenizând an de an 90% dintre plantele și culturile agricole din lume. Valoarea polenizării culturilor agricole efectuată de albine este estimată la 40 de miliarde de dolari și furnizează peste o treime din rezerva de alimente în multe țări. Dacă nu acționăm urgent pentru a salva albinele, multe dintre fructele, legumele și alimentele noastre preferate ar putea dispărea de pe rafturile magazinelor.

În ultimii ani am asistat la un declin vertiginos al populațiilor de albine, la nivel global. Unele specii au dispărut în totalitate, iar câteva specii din SUA au ajuns să numere doar 4% din vechea lor populație. Oamenii de știință au încercat din răsputeri să găsească o cauza decimării lor. Acum, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor a declarat că substanțele toxice denumite pesticide neonicotinoide ar putea fi răspunzătoare pentru moartea albinelor. Franța, Italia, Slovenia și chiar și Germania, țara companiei Bayer, au interzis unul dintre aceste pesticide ucigașe. Dar Bayer continuă să își exporte otrava peste tot în lume.

Situația a devenit explozivă. Parlamentarii UE cresc presiunea asupra Comisiei Europene și a celor mai importante guverne pentru a impune o nouă legislație care va interzice pesticidele mortale. Le putem acorda suportul public de care au nevoie pentru a ține piept puternicului lobby al producătorilor. Semnează petiția urgentă pentru liderii Europei și trimite acest mesaj mai departe:

http://www.avaaz.org/ro/hours_to_save_the_bees/?buTGLcb&v=21526

Lumea noastră e din păcate plină de amenințări împotriva a ceea ce o păstrează în balanță și o umple de frumusețe. Comunitatea Avaaz își unește puterile pentru a apăra aceste minuni, fie ele mari sau mici. Fie că este vorba de a convinge Comisia Internațională pentru Vânătoarea Balenelor să continue să pedepsească uciderea acestor giganți sau de salvarea albinelor, aceste creaturi minuscule de care depinde atât de mult, ne vom uni forțele și vom continua să luptăm pentru lumea pe care ne-o dorim!

Cu speranță,

Luis, Ari, Alice, Iain, Ricken, David, Alaphia și echipa Avaaz

SURSE:

Pesticidele reprezintă un pericol pentru albine (European Voice)
http://www.europeanvoice.com/article/2013/january/pesticides-pose-danger-to-bees/76158.aspx

Pesticidele pentru culturi agricole “ne ucid albinele”, declară un europarlamentar (Public Service Europe)
http://www.publicserviceeurope.com/article/3007/crop-pesticides-are-killing-our-bees-says-mep#ixzz2JGICse6a

Lovitură fatală pentru pesticidele care atacă sistemul nervos, într-o încercare de a salva albinele (Independent)
http://www.independent.co.uk/environment/nature/death-knell-for-nerve-agent-pesticides-in-move-to-save-bees-8454443.html

O șansă pentru albine!(The Greens European Free Alliance)
http://www.greens-efa.eu/give-bees-a-chance-9012.html

Studiile dau vina pe Bayer pentru decimarea albinelor (Christian Science Monitor)
http://www.csmonitor.com/Science/2012/0406/Studies-fault-Bayer-in-bee-die-off

Emilian, 31 ian 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s