Hidrogenul din apa – combustibilul viitorului. INVENTIE romaneasca Radu Marin – inventator roman (eco22)

inventie romaneasca combustibil bio ecologic hidrogen din apa de la robinet radu marin inventator roman pila combustie combustibilul viitorului eficient ieftin, ceicunoi.wordpreUna dintre expresiile folosite atunci când se vorbeşte filosofic despre apă este “Apa este viaţă”. Dar, într-adevăr, apa chiar este viaţă. Fără apă am muri nu doar noi, ci şi celelalte specii de pe Planetă. Fără apă, viaţa nu ar exista. Însă apa nu oferă doar suport pentru viaţa (floră, faună, om), ci şi o sursă de energie. Pe lângă energia mareelor, a valurilor, a râurilor (hidro-centrale) etc, în utimele decenii s-a pus accent pe importanţa hidrogenului din apă – ca sursă alternativă de combustibil. Hidrogenul pe care unele maşini sau autobuze îl folosesc deja pentru deplasare, este de regulă extras din apă prin electroliza apei, printr-o “pilă de combustie”. Un inventator român însă, Radu Marin, susţine că a inventat un sistem prin care poate extrage şi folosi hirogenul din apă printr-un proces mult mai facil, mai la îndemână, mai eficient şi mai ieftin. Detalii în continuare:

Din păcate, deşi au trecut ani de când a reuşit să pună bazele prototipului invenţiei, se pare că Radu Marin nu a reuşit încă să obţină finanţare pentru a dezvolta sistemul şi a-l produce în serie pentru diverse aplicaţii practice (automobile, gospodării etc).

Citiţi materialele următoare pentru detalii:

Românul care face apa să ardă a descoperit combustibilul viitorului (mai 2009) (interviu EVZ)

MARELE PREMIU AL TÂRGULUI DE INVENTICĂ DIN BAIA MARE – Apa de la robinet, combustibilul viitorului  (mai 2011  – prima expunere publică a invenţiei)

Pentru imparţialitate pun şi acest link – Statul si-a gasit coruptul: evazionistul Fane – spre un articol mai vechi pe care l-am găsit, în care se vorbeşte de rău despre Radu Marin ca om (evazionist, imoral, afaceri dubioase etc); cred că se referă la acelaşi Radu Marin, dar habar n-am cât de adevărate sunt acele lucruri.

Update feb 2013: După discuţia avută personal cu domnul Radu Marin, concluzia pe care eu personal am tras-o este că e un nene foarte tare, căruia îi merge mintea foarte bine legat de foarte multe lucruri relevante pentru viaţa umană (despre ecologie şi protecţia mediului, energie, poluare, sănătate, infrastructură rutieră etc etc etc) şi care are foarte multe idei utile şi invenţii prin care să le pună în practică (cea cu hidrogenul din apă fiind doar una dintre ele). Din păcate însă, statul român ignoră acest mare inventator, cu zeci de premii, diplome, cupe, trofee internaţionale (peste 90% aur) şi zeci de străini care îl caută, interesaţi de invenţiile şi ideile lui.

Emilian, 28 ian 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

23 responses to “Hidrogenul din apa – combustibilul viitorului. INVENTIE romaneasca Radu Marin – inventator roman (eco22)

 1. O asemenea inventie va schimba lumea…in bine!
  Ma rog pentru dnul Marin si daca l-as putea ajuta cu ceva as face-o fara ezitare !!!

  • Interese obscure anti nationale se opun acestui om.Nu au neuroni in creier, nu gandesc mai departe, nu vad mai incolo de lungul nasului.Daca aceasta inventie s-ar omologa si insasi Statul prin centrul de cercetare ar produce aceste dispozitive pentru intreaga lume ce crestere economica am avea?Dar nu,servitorii si slugoii proprietarilor de afaceri din industria petrolului vor pune piedici in orice proiect de acest fel.

   • DA, nu se doreste la nivel inalt ca Romania sa fie dezvoltata, ca poporul sa fie bogat etc. Se doreste sa fim sclavi muncitori obedienti si atat.

 2. Felicitări pentru inițiativa de a-l căuta pe om și a discuta cu el!
  Chestiunea e simplă ARE UN PROTOTIP FUNCȚIONAL ACUM care să furnizeze hidrogen obtinut din electroliza apei ON BOARD și să compenseze 100% BENZINA?
  Dacă da sunt interesat inclusiv financiar să cumpăr PENTRU MINE!
  Dacă nu de ce nu a mers în acea direcție?

  • AM vorbit cu ei acum ceva vreme si i-am intrebat cam acelasi lucru si anume cind va fi disponibila tehnologia pe piata din romania iar ei mi-au spus ca statul nu vrea sa investeasca in aceasta inventie; ei voiau sa o omologheze si pentru asta e nevoie de bani pe care ei nu ii aveau…referitor la sectorul particular,mi-au zis ca ei sint interesati de sectorul industrial in primul rind… adica sa faca contracte cu intreprinderi care sa investeasca in diverse aplicatii ale inventiei deci nu se pune problema ca ei ca grup de cercetare sa produca pentru sectorul particular ( pentru oameni de rind )

   Cind am vorbit cu ei ( acum vreo 2 ani ) aveau ceva comenzi din afara tarii pentru aplicatii la nivel industrial…

   • Cam asta e situatia si in prezent. Ei nu au cum sa produca pentru oameni de rand pentru ca nu au banii necesari pentru investitia initiala (te costa sa produci in serie ceva), asa ca incearca macar pe industrie… si sunt cautati din mai multe tari…

   • In America de N au fost in ultimii 30 ani ceva inventatori care ptomiteau rezolvarea probemei combustibilului. Unul disparut,cellalt executat gasit in sant… credeti ca Morgan,Rockfeller and Rothschilds sunt bucurosi cand nu mai pot vinde petrol? in ultimii 200 ani au facut razboaie pentru mult mai putin….poate ca inventia este exact de ce avem nevoie sa pashim in millennium 3 …. Romania poate sa omologheze si apara inventia,dar ce este inafara frontierei …? am dubii ! Este o lume flamanda de putere si lacoma de $ ….pacat de oameni care au trupul in 2014 si sufletul in anii 5000.. sa tina secretul acolo iar daca gaseste un loc de ascuns sa fie la indemana! Nino De Luca

   • Da, criminalii planetei se vor lupta cu astfel de inventii si in viitor, ca si pana acum, dar nu cred ca vor putea sa le tina in frau pe toate si tot va iesi ceva la lumina pana la urma. Se poate omologa o inventie pe diferite zone de glob (Europa, Asia, America etc), doar ca Statul roman e condus chiar de acei criminali de care vorbeam, deci nu ne imaginam ca va sustine in conditiile actuale o astfel de inventie…

 3. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

 4. Pingback: Ce avantaje si implicatii ar aduce Energia GINA – gratis, infinita, nepoluanta, accesibila oricui? Bunastare pentru omenire sau haos “natural” / impus? | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 5. Pingback: Ce avantaje si implicatii ar aduce Energia GINA – gratis, infinita, nepoluanta, accesibila oricui? Bunastare pentru omenire sau haos “natural” / impus? | Lupul Dacic

 6. Are tot. Stie tot. Are si dispozitivele create, dincolo de prototip.
  Dar, sa fiu iertat, poate vrea bani multi. Ii merita, recunosc, dar in lumea in care traim, indiferent unde pe acest PAMANT, nu va primi nimic declarat, recunoscut, la scara de natiune. Este prea destept sa nu stie asta. Pentru inventii identice, mari creatori fost omorati.
  Personal nu inteleg dece nu incepe sa le produca si sa le vanda in regie proprie.
  Ar beneficia multi de aceasta mare realizare.
  Sper sa nu il supar cu ceva, pentru ca nu doresc . Marii oameni trebuie respectati. Si El este unul. octavian51

  • La inventii treaba pe scurt e in felul urmator: cu banii personali, din buzunarul tau, sau cu ce mai strangi de unde strangi reusesti CU GREU sa produci PRIMUL PROTOTIP, pentru a demonstra principiul de functionare si faptul ca tehnologia si mecanismul chiar merg. Mai departe, tu, inventatorul fara bani (ca de unde bani?) NU POTI SA PRODUCI IN SERIE. Adica nu poti sa produci mai multe, la un cost rezonabil, care sa fie acceptabil pentru potentialii cumparatori. Pur si simplu nu prea ai cum. Decat daca te sponsorizeaza cineva sau daca vine cineva si face un contract cu tine si investeste pentru productia in serie. Abia cand produci MULTE bucati reusesti sa le faci la un pret mai mic, cat sa fie si cumparate de cineva. Ori aici se blocheaza tot timpul toata treaba, inventatorii demonstreaza viabilitatea inventiei lor, dar CINE TREBUIE (guvernul romaniei, companii private etc) NU MANIFESTĂ INTERES. El nu vrea bani pentru el sa-i bage in buzunar, ci are nevoie de un contract care sa ii asigure finantare pentru producere in serie. Si logic ca E NORMAL ca si el sa castige ceva in urma chestiei asteia. Dar…cand oameni sau guverne cu bani nu investesc, totul ramane la stadiu de prototip, in defavoarea umanitatii. E corect ce ai spus, pentru chestii asemanatoare alti oameni au fost omorati. Deocamdata nu e cazul aici, mai ales ca inventia nu a iesit pe piata si nici nu ofera free energy ci doar o reducere (semnificativa) a consumului. Din cate stiu mai multe ambasade s-au aratat interesate de inventie si e posibil sa faca parteneriate cu alte tari… Ca de obicei, Romania pierde din cauza politicienilor CORUPŢI, MAFIOŢI şi TRĂDĂTORI DE NEAM.

   Vezi şi chestia de aici:

   https://ceicunoi.wordpress.com/2013/10/04/ce-avantaje-si-implicatii-ar-aduce-energia-gina-gratis-infinita-nepoluanta-accesibila-oricui-bunastare-pentru-omenire-sau-haos-natural-impus-eco80/

 7. Indraznesc sa-mi exprim si eu parerea practica la acest subiect. Desigur ca inventia domnului Radu Marin ar face inconjurul lumii si ar beneficia toate popoarele, dar din pacate traim intr-o societate condusa pe alte criterii. Nu intru in amanunte pentru ca domnul Emilian prezinta acest subiect in detaliu(cititi articolul despre Cine Conduce Lumea si Romania) Ce vreu insa sa sugerez este sa ne indreptam atentia mai serios asupra electricitatii, specific asupra autovehiculului electric pentru ca este (mai) practic. Traiesc in California si lucrez la o companie care produce masini electrice iar gindul imi este la cum as putea sa incurajez compatriotii mei din tara sa utilizeze autovehicule elctrice. Subiectul este lung si poate fi unul plictisitor de aceea voi trece direct la lucruri practice. In SUA a fost si inca mai exista o reticenta fata de automobilul electric pentru urmatoarele motive (care se aplica bineinteles si in Romania):
  – Costul ridicat de achizitionare
  – Autonomia relative redusa
  – Dificil de gasit statii de incarcare
  – Dureaza prea mult incarcarea cu curent electric.
  Cu toate aceste dezavantaje California se numara printre primele locuri din lume unde EV (electric vehicle) este o alternativa din ce in ce mai cautata , si iata de ce:
  – Cost relativ redus (lease) de achizitie: $200/luna
  – Autonomia a crescut acum gasindu-se EV-uri care merg 200 km (technologia de baterii se imbunatateste pe zi ce trece) Se spera ca in scurt timp folosindu-se baterii Li-Aer, sa creasca autonomia de 3 ori deci de la 200km la 600km
  – Statiile de incarcare sunt din ce in ce mai multe.
  – Tehnologia actuala ofera mai multe variante printre care si in 30 min 80% din capacitatea bateriei.
  In Romania monopolul petrolului il detin strainii dupa cum stiti. Cea mai mare parte a curentului este inca Romanesc (dupa cite stiu eu) Si atunci va intreb de ce sa contribui eu la bunastarea OMV, MoL si alte lacuste ,cind pot sa conduc o masina care nu polueaza si consuma energie produsa inca in Romania. De asemenea aceste masini inmagazineaza energia pe care pot apoi sa o dea inapoi la retea, alte masini, sau orice alti consumatori. Ideea este sa incarci in peroada dupa miezul noptii cind curentul este mai ieftin si sa il dai inapoi la retea cind curentul este mai scump. Tehnologia se numeste V2G (vehicle to grid)
  Eu personal incurajez orice companie romaneasca care se ocupa de vehicule electrice prin a le facilita accessul la tehnologie de aici din SUA. Astept sugestii si comentarii pe aceasta tema. De asemenea daca stiti in Bucuresti un centru de inchiriat masini electrice va rog sa-mi raspundeti. Eu am incercat la Otopeni dar nu am gasit. Toate cel bune !

  • Foarte frumos. Uite ce va recomand: reluati aceste informatii și detaliati-le cu mai multe amanunte din america și ce gasiti din Romania, despre piata masinilor electrice si faceti un articol pe acest subiect, pe care sa il publicam pe blogul Ce-i cu noi? (cu dvs ca autor, desigur, si punem la sf textului si link catre afacerea/firma la care lucrați în America, pentru cei din Romania interesati de o colaborare – daca vreti). Articolul il public gratuit, fara alte pretentii de la dvs sau firma la care lucrati.

   Si eu as vrea sa avem mai multe masini electrice in jurul nostru, mai ales in marile orase, pentru ca poluarea ar scadea la nivel local. Sigur, creșterea consumului de energie electrica ar duce la poluare in alta parte (termocentrale) dar macar nu ar mai fi asa poluate orasele. Ideea e ca in Romania nu prea ai cum sa folosesti masina electrica. Noi chiar nu avem statii de reincarcare. Cred ca e doar una in Bucuresti? Sau cateva? Apoi…in țară…prăpăd :). Se pot incarca si la priza? In cat timp? De unde pot fi cumparate in ROmania si la ce pret, + se pot inchiria in Romania – sunt informatii ce trebuie trecute in articolul pe care il faceti, daca il faceti (sa ma anuntati).

   Detalii despre centre de inchiriere/vanzare tot pe net trebuie cautate.

   Nu am inteles chestia asta> “De asemenea aceste masini inmagazineaza energia pe care pot apoi sa o dea inapoi la retea, alte masini, sau orice alti consumatori.” Dar puteti explica mai bine in articol.

   La noi in Romania nu cred ca se aplica treaba cu energie mai ieftina noaptea decat ziua. Poate prin occident.

   Astept un semn de la dvs pe mail (vezi CONTACT in dreapta sus).

   Succes!

 8. Salutare as dori un sistem complet care sa descompuna apa si sa o depoziteze in butelii ..platesc ft bine pt un asa sistem

 9. Daca inventia este rentabila poate fi folosita pt. inceput la centralele de apartament. Daca se dovedeste rentabila se poate extinde si in late domenii .

 10. Domnule Emilian,
  Felicitari pentru initiativa de creare a acestui blog educativ si multumesc pentru timpul alocat relatarii cu obiectivitate a demersurilor noastre privind obtinerea de fonduri necesare inovarii. Va astept la sediul CCMMM S.A. din Bucuresti pentru a va prezenta cum au evoluat lucrurile in perioada 2013-2018.
  Marin RADU

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s